Νέα

Οπτικές ίνες στα Ελληνικά σπίτια;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 90
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
οτι και του ΟΤΕ... τίποτε... κόστος λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής

ο συνδρομητής...τι θα πληρώνει το μήνα?

(πλήρες πακέτο, incl. υπηρεσίες)

Και μία επιπλέον ερώτηση:

Στο πλάνο φαίνεται χρόνος υλοποίησης του έργου 7 χρόνια, όταν λες break + even στα 7 χρόνια, εννοείς 7 χρόνια από την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης (δλδ έναρξη υλοποίησης έργων), ή 7 χρόνια από την ολοκλήρωση του έργου (=14 χρονια)?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
easy....δεν συμφωνώ ούτε διαφωνώ

για μένα το ερώτημα είναι...τι πληρώνεις το μήνα και που μοιράζεται αυτό το ποσό

εάν πρέπει να πάνε 10 ευρώ στην απόσβεση....το πάγιο θα ξεπεράσει τα 40 ευρώ (IMHO και με σημερινά δεδομένα)

και εκεί μπαίνει ένα άλλο ερώτημα σημαντικό εάν κάποιος προσφέρει εναλλακτική πιο συμφέρουσα?

Εάν ο ΟΤΕ σου κάνει ένα FTTC και σου φέρει χαλκό μέχρι το σπίτι με 54 mbps? (κόστος για FTTC ανά συνδρομητή <= 200 ευρώ)

Εάν το WiMax μέχρι τότε πετάει (εάν...είναι technology)

Δεν είναι απλό το πράγμα.

OP
OP
P

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Και επειδή μιλάμε για τεχνολογία...σε δεκαετία πολλά αλλάζουν και όταν τελικά αποσβεστεί μπορεί να είναι και άχρηστο, οπότε θεωρώ ότι το ρίσκο είναι μεγάλο.
Δεν υπάρχει στη φύση κάτι πιο γρήγορο απ' το φως. Άρα το μόνο που θα υπάρξει στο μέλλον είναι βελτιώσεις αυτής της τεχνολογίας.

Στις βόρειες χώρες, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν ήδη FTTH - όπως επίσης και στην Αμερική η FIOS.

Πιστεύω αξίζει τον κόπο, ακόμα και αν θα πρέπει να σκαφτεί ξανά όλη η Ελλάδα. Όμως πρώτη φορά είναι? :headbang:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μακάρι παίδες...προσωπικά είμαι τουλάχιστον επιφυλακτικός.

Και αυτό επειδή δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο να καταλήξει σε άλλο ένα χωνί αργόσχολων τους οποίους θα τους πληρώνουμε επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς (θα έχουμε βάλει και 700 μύρια μέσα, πόσες καινούργιες Ολυμπιακές φτιάχναμε με αυτά τα λεφτά?).

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
ο συνδρομητής θα πληρώνει περίπου τα ίδια με αυτά που πληρώνει σήμερα στους παρόχους (πχ 30 Ευρώ τον μηνα συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνίας) ισως και λίγο παραπάνω.... Αυτό θα περιλαμβάνει όπως και σήμερα το κόστος χρήσης της γραμμής...

το 7 χρόνια break even αφορά κυλιόμενο διάστημα δηλαδή κάθε τι που θα παραδίδεται σε χρήση θα αρχίζει να βγάζει κέρδος σε 7 χρόνια από την πρώτη λειτουργία του...

jd

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Έχετε λάβει υπόψιν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να κατασκαφτεί κάθε δρόμος και δρομάκι σε όλη την Ελλάδα?
Σιγά λοιπόν να μή γίνει σύντομα. Αυτά είναι απλά προεκλογικές εξαγγελιες.
Επίσης φανταστείτε να έχουμε εγγυημένα 100Mbps ή και περισσότερα ο καθένας μας. Εδώ με τα χλωμά 24 και σερνόμαστε.
Το τί bottleneck θα πέσει στους παρόχους ιδίως προς το εξωτερικό δε λέγεται. Μιλάμε ότι πρέπει να έχουν γραμμές Tbps
στη διάθεση τους.
Προσωπικά προτιμώ το υπάρχον σύστημα και να βελτιωθεί η ταχύτητα μέσω των παρόχων αποκτώντας ταχύτερες συνδέσεις
προς τα έξω ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του bottleneck, παρά ψευδοσυνδέσεις στα 100 Mbps. Aς μας δώσουν πρώτα
πραγματικά 24 και για τα 100 μπορώ να περιμένω.  

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αν έβαζαν DSLAM σε κάθε ΚΑΦΑΟ σε κάθε γειτονιά θα ήμασταν πολύ καλά.Εγώ πληρώνω για 24 κι έχω 8mbps και γαμώτο δεν μπορώ να μετακινήσω το σπίτι πιο κοντά στο DSLAM center!

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Γιωργο δε μιλαμε για τεχνολογιες εκτος οπτικης ινας. Αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος τροπος συνδεσης που μπορει να φτασει σε πραγματικα μεγαλες ταχυτητες.

Το οικονομικο ειναι νωρις να το συζηταμε με λεπτομερειες, αλλα ξαναλεω το οτι εχει σχεδιαστει να περασει σκοτεινη ινα ( αρχιτεκτονικη τεχνολογικης ουδετεροτητας) λεει πολλα νομιζω.

Anwy, δες τι λεει ο Υ.Μ.Ε σχετικα με το οικονομικο στη συνεντευξη για το FTTH.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ εγώ ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το αν μπορείτε να υπολογίσετε ή να εκτιμήσετε πόσο θα είναι το κόστος εγκατάστασης στον οικιακό χρήστη ή και στην επιχείρηση. Πόσο δηλαδή θα πρέπει να καταβάλει τότε ο χρήστης όταν έχει την οπτική ίνα στο σπίτι του για ν’ απολαμβάνει αυτά τα οφέλη που αναφέρατε;
                        Το δεύτερο ερώτημά μου είναι πότε ο Έλληνας πολίτης θα απολαμβάνει την οπτική ίνα στο σπίτι του Γιατί μιλήσατε για μια ανάπτυξη του δικτύου τα επόμενα 7 χρόνια. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2010. Πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα υπάρχει αυτή η οπτική ίνα, στην Κομοτηνή ας πούμε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όσον αφορά το κόστος εγκατάστασης για τα 16.000 χλμ. που προβλέπονται προκειμένου να καλυφθούν οι 186 Δήμοι, χρειάζεται μια πλήρης 7ετία για ν’ αναπτυχθεί πλήρως το δίκτυο αυτό –ξεκινώ την απάντηση από το δεύτερο ερώτημα.
                        Για το κόστος εγκατάστασης το κράτος δαπανά όπως σας είπα γύρω στα € 350 ανά νοικοκυριό ή επιχείρηση, αυτή είναι η αναλογία δηλαδή αυτών των 700 εκατομμυρίων αν το διανείμουμε σε δυο εκατομμύρια νοικοκυριά ή επιχειρήσεις. Και επομένως δε στοιχίζει η αρχική εγκατάσταση οπτικής ίνας στο σπίτι κάτι στον καταναλωτή, στον τελικό χρήστη. Στοιχίζει μετά η αγορά των υπηρεσιών, η οποία αγορά των υπηρεσιών εξαρτάται από το ποιες υπηρεσίες θα πάρει ο πολίτης.
                        Δηλαδή αντιλαμβάνεστε ότι οι υπηρεσίες πια που θα προσφέρονται μέσα απ’ αυτή την οπτική ίνα είναι πολλαπλές, δηλαδή είναι οι φθηνές τηλεπικοινωνίες, είναι το γρήγορο internet, είναι η ψηφιακή τηλεόραση, και όσο η τεχνολογία προχωρά ο αρχικός πίνακας που σας έδειξα θα βελτιώνει και θ’ αυξάνει τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται. Αυτές οι υπηρεσίες κοστολογούνται από την αγορά, από τις εταιρείες οι οποίες τις παρέχουν, όχι από τον «ΕΦΟΔΙΑ» θα πληρώνεται, θα χρηματοδοτείται από τους ιδιωτικούς παρόχους που προσφέρουν τέτοιου είδους ποικιλία υπηρεσιών και ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει όποιον πάροχο θέλει για ν’ απολαύσει τις υπηρεσίες που του προσφέρει. Οι τιμές αυτών των υπηρεσιών θα καθορίζονται από τον ανταγωνισμό.
                        Η εκτίμησή μας είναι ότι τα κόστη των υπηρεσιών που μέχρι τώρα γνωρίζαμε θα πέσουν διότι και με μεγαλύτερη ευκολία θα παρέχονται και ο ανταγωνισμός θα δημιουργήσει αν θέλετε καλύτερα δεδομένα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι θα πέσουν οι τιμές στις ταχύτητες που θα προσφέρονται. Διασφαλίζεται μέσω του νομοσχεδίου; Μπορεί ο πάροχος να μη θέλει να τις ρίξει..
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, είναι 100% βέβαιο. Και είναι 100% βέβαιο διότι σήμερα κάποιος ο οποίος κάνει τηλεπικοινωνία μέσω του internet πληρώνει λιγότερο απ’ αυτόν π.χ. που χρησιμοποιεί το κινητό του. Κάποιος ο οποίος μέχρι τώρα πλήρωνε διαφόρους δημόσιους φορείς για υπηρεσίες, τώρα θα μπορεί να έχει με ένα συμβόλαιο ποικιλία υπηρεσιών, να έχει και τηλεόραση, να έχει και internet, να έχει και τηλεπικοινωνία, να τα έχει όλα.
                        Υπό αυτή την έννοια η λογική λέει ότι οι τιμές θα πέσουν πάρα πολύ συγκριτικά, και η χωρητικότητα της οπτικής ίνας είναι πολύ μεγαλύτερη σε υπηρεσίες, άρα όσο διευρύνεις τη γκάμα των υπηρεσιών, τόσο πέφτει και το κόστος τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και το κόστος εγκατάστασης που λέτε ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο χρήστης, είναι βέβαιο ότι τα € 300  που χρηματοδοτείτε εσείς αρκούν;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αρκούν. Όπως βλέπετε ο νόμος ορίζει και τα ζητήματα οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας.

Ολοκληρη η συνεντευξη εδω

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Έχετε λάβει υπόψιν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να κατασκαφτεί κάθε δρόμος και δρομάκι σε όλη την Ελλάδα?
Σιγά λοιπόν να μή γίνει σύντομα. Αυτά είναι απλά προεκλογικές εξαγγελιες.
Επίσης φανταστείτε να έχουμε εγγυημένα 100Mbps ή και περισσότερα ο καθένας μας. Εδώ με τα χλωμά 24 και σερνόμαστε.
Το τί bottleneck θα πέσει στους παρόχους ιδίως προς το εξωτερικό δε λέγεται. Μιλάμε ότι πρέπει να έχουν γραμμές Tbps
στη διάθεση τους.
Προσωπικά προτιμώ το υπάρχον σύστημα και να βελτιωθεί η ταχύτητα μέσω των παρόχων αποκτώντας ταχύτερες συνδέσεις
προς τα έξω ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του bottleneck, παρά ψευδοσυνδέσεις στα 100 Mbps. Aς μας δώσουν πρώτα
πραγματικά 24 και για τα 100 μπορώ να περιμένω.  

το αν θα σου δώσει κάποιος πάροχος πραγματικά 24 δεν εξαρτάται μόνο από την backbone υποδομή του αλλά και από το τερματικό δίκτυο. Στην πράξη δεν είναι δυνατόν να πάρεις ποτέ πραγματικά 24 διότι τουλάχιστον 10% από αυτά τα "κλέβει" το ίδιο το διαδίκτυο για να επισυνάψει στα πακέτα της πληροφορίες ελέγχου που θα επιτρέψουν την σωστή κυκλοφορία του στο internet cloud. Επίσης αν η σύνδεση περιλαμβάνει και τηλεφωνία από χέρι 0.8 κρατούνται για να έχεις πάντα σταθερή ποιότητα στην τηλεφωνία σε βάρος πάντα του σερφαρίσματος. Αρα από τα θεωρητικά 24 διαθέσιμα είναι τα περίπου 20.

Από κεί και πέρα πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο πραγματικά θα πάρεις.. αναφέρω ενδεικτικά..
(α) ποιότητα καλωδίωσης από το εσκαλίτ του ΟΤΕ (σημείο εισόδου του χαλκού στην πολυκατοικία ή το κτίριο ελληνιστί μικτονόμος).
   αυτό είναι ένα και από τα βασικά προβλήματα που συνήθως συναντώνται και το οποίο ευτυχώς μπορεί να επιλυθεί με σχετικά μικρό κόστος για τον καταναλωτή, με αντικατάσταση του χαλκινου καλωδίου με καλώδιο κατηγορίας UTP. Το ορθώτερο βέβαια θα ήταν να αλλαχθεί και η εσωτερική καλωδίωση
(β) ποιότητα καλωδίωσης από το εσκαλίτ έως τον κατανεμητή του ΟΤΕ (ελληνιστί ΚΑΦΑΟ)
(γ) ποιότητα και είδος καλωδίωσης από ΚΑΦΑΟ σε τοπικό κέντρο του ΟΤΕ. Τα προβλήματα εδώ μπορούν να λυθούν εν μέρει αν ζητηθεί από τον πάροχο εξυγίανση της γραμμής αλλά το αίτημα θα ικανοποιηθεί σε ειδικές μόνο περιπτώσεις
(δ) απόσταση από το τοπικό κέντρο (η ταχύτητα πέφτει αναλογικά με την απόσταση)
(ε) χωρητικότητα παρόχου μεταξύ τοπικού κέντρου και κόμβου του παρόχου
(στ) χωρητικότητα διασύνδεσης παρόχου με τον master internet provider (backbone)
(ζ) η ασύρματη σύνδεση περιορίζει πολύ την τελική διασύνδεση

Αυτά τα ολίγα

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
=> jd

u got a serious point there

και να προσθέσω...τι να τα κάνεις 100mbps synchronous???

=> teras

ευχαριστώ για την διευκρίνηση του break even, scary μου ακούγεται...

Συνδρομή όπως την περίμενα, σχεδόν 40 ευρώ, οπότε τα μαθηματικά μου είναι ολόσωστα, γιατί κάποιοι σήμερα πληρώνουν 23.90 για internet και τηλεφωνία. Βέβαια...με FTTH, θα δώσεις και triple play...οπότε εάν το πας 40 και δεν πληρώνεις nova...καλά είναι, ίδωμεν όμως.

Και πάλι μακάρι.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Αν έβαζαν DSLAM σε κάθε ΚΑΦΑΟ σε κάθε γειτονιά θα ήμασταν πολύ καλά.Εγώ πληρώνω για 24 κι έχω 8mbps και γαμώτο δεν μπορώ να μετακινήσω το σπίτι πιο κοντά στο DSLAM center!

και να μπεί DSLAM σε κάθε γειτονιά δεν θα γίνει ουσιαστική βελτίωση γιατί πάλι θα πέφτει πάνω στην υποδομή του ΟΤΕ που βασικά είναι χαλκός. Πραγματική βελτίωση θα γίνει άν το DSLAM της γειτονιάς συνδεθεί απευθείας με τον κόμβο του παρόχου με οπτική ίνα οπότε καταλήγουμε στα ίδια...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
@
=> teras

ευχαριστώ για την διευκρίνηση του break even, scary μου ακούγεται...
Συνδρομή όπως την περίμενα, σχεδόν 40 ευρώ, οπότε τα μαθηματικά μου είναι ολόσωστα, γιατί κάποιοι σήμερα πληρώνουν 23.90 για internet και τηλεφωνία. Βέβαια...με FTTH, θα δώσεις και triple play...οπότε εάν το πας 40 και δεν πληρώνεις nova...καλά είναι, ίδωμεν όμως.

παρακαλώ.. είμαι του χώρου των τηλεπικοινωνιών (δουλεύω σε παροχο) και γνωρίζω αρκετά... κάθε επένδυση έχει πολλά ρίσκα... αυτή είναι σχετικά ακίνδυνη διότι θα αντικαταστήσει (θεωρητικά) όλο το υφιστάμενο δίκτυο επικοινωνιών, οπότε έχει εξασφαλισμένη πελατεία..

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

FTTC imaginas....FTTC ....

Γιωργο δε μιλαμε για τεχνολογιες εκτος οπτικης ινας. Αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος τροπος συνδεσης που μπορει να φτασει σε πραγματικα μεγαλες ταχυτητες.

Γνωστά όλα αυτά easy...πολύ γνωστά. Ο υπουργός μιλάει όλη την ώρα για πτώση τιμών σε υπηρεσίες κλπ και εμείς βγάζουμε business plans όπου θα αποσβεστούν επενδύσεις με σημερινές τιμές υπηρεσιών.

Επιπλέον, κανείς δεν μιλάει, για το πως θα υποχρεώσεις τον κόσμο να βάλει FO στο σπίτι του, ειδικά στις πολυκατοικίες. Άντε πέστο στην γιαγιά μου...

Και τέλος...ΟΚ, καλή η πρόταση του κράτους, αλλά δεν παίζει μόνο του στις τηλεπικοινωνίες.

Θα υπάρξουν θεωρώ εναλλακτικές που θα φέρουν τα πάνω κάτω.

Εκτός εάν δεις φασιστικές διατάξεις στην σύμβαση παραχώρησης που θα απαγορεύουν εναλλακτικές (όπως έχει γίνει και στην γέφυρα και τον Ελ.Βενιζέλο), και εκεί θα μας βάλει κωλοδάχτυλο η επίτροπος.

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
ρε παιδιά εγώ που κτίζω καινούργια μονοκατοικία, τι πρέπει να κάνω ως υποδομή για οπτική ίνα?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
@
παρακαλώ.. είμαι του χώρου των τηλεπικοινωνιών (δουλεύω σε παροχο) και γνωρίζω αρκετά... κάθε επένδυση έχει πολλά ρίσκα... αυτή είναι σχετικά ακίνδυνη διότι θα αντικαταστήσει (θεωρητικά) όλο το υφιστάμενο δίκτυο επικοινωνιών, οπότε έχει εξασφαλισμένη πελατεία..

teras...συζητάμε χωρίς να δίνουμε Carte de visite γιατί κακά τα ψέμματα, εδώ μέσα ο καθένας είναι ότι θέλει και στην τελική...κουβέντα κάνουμε και δεν παίζει ρόλο.

εγώ ας πούμε είμαι ο κομνηνάκης....

Σχετικά με την εξασφαλισμένη πελατεία, σε παραπέμπω στο προηγούμενο post μου.

Πάντως, επιμένω (και γίνομαι κουραστικός ίσως), μακάρι να γίνει, γαμώ τις μαγκιές είναι, αλλά διακρίνω λίγο προχειρότητα.

IMHO και δεν είναι μομφή προς εσένα, αλλά προς τους γνωστούς ύποπτους.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ρε παιδιά εγώ που κτίζω καινούργια μονοκατοικία, τι πρέπει να κάνω ως υποδομή για οπτική ίνα?
Φρεάτιο πρόσβασης στο πεζοδρόμιο (40x40),
σωλήνας (Φ110) από το φρεάτιο μέχρι το κτίριο,
από το φρεάτιο και μέσα από το Φ110 και μέχρι ένα κεντρικό σημείο στο κτίριο (κάπου στο υπόγειο) ένα microduct 7,
και από εκεί microduct 2 μέχρι τα σημεία που θα περάσεις την κεντρική παροχή χαλκού για τον ΟΤΕ σε κάθε διαμέρισμα.

www.emtelle.com/?id=273]microduct[/url]

όταν θα έρθει η ώρα να πέσουν ίνες...και από όποιον και να είναι, θα είσαι έτοιμος

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Γνωστά όλα αυτά easy...πολύ γνωστά. Ο υπουργός μιλάει όλη την ώρα για πτώση τιμών σε υπηρεσίες κλπ και εμείς βγάζουμε business plans όπου θα αποσβεστούν επενδύσεις με σημερινές τιμές υπηρεσιών.

Οι τιμές θα παραμείνουν διαχρονικά σταθερές σε αριθμό (πχ κάτι που εχει σήμερα 40 ευρώ θα έχει και μετά από 10 χρόνια 40 ευρώ) αλλά η αγοραστική τους αξία θα είναι χαμηλώτερη

Επιπλέον, κανείς δεν μιλάει, για το πως θα υποχρεώσεις τον κόσμο να βάλει FO στο σπίτι του, ειδικά στις πολυκατοικίες. Άντε πέστο στην γιαγιά μου...

Εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν διότι το σύνολο των υπηρεσιών θα παρεχεται μέσω του δικτύου αυτού .. για παράδειγμα το ψυγείο που θα αγοράζεις θα έχει πόρτα και κάρτα ethernet που θα συνδέεται με το δίκτυο και η τυχόν επισκευή του ή ρύθμιση του από τεχνικούς του κατασκευαστή θα γίνεται remotely. Επίσης η κλασσική τηλεόραση θα πάψει να υπάρχει και θα αντικατασταθεί από cable .. τότε τι θά κάνει η γιαγιά.. θα βάλει θέλει δεν θέλει... (αλλιώς θα βλέπει το Βουλοκάναλο και το ΤελεΑστυ για όσο καιρό συνεχίζουν να εκπέμπουν)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν διότι το σύνολο των υπηρεσιών θα παρεχεται μέσω του δικτύου αυτού .. για παράδειγμα το ψυγείο που θα αγοράζεις θα έχει πόρτα και κάρτα ethernet που θα συνδέεται με το δίκτυο και η τυχόν επισκευή του ή ρύθμιση του από τεχνικούς του κατασκευαστή θα γίνεται remotely. Επίσης η κλασσική τηλεόραση θα πάψει να υπάρχει και θα αντικατασταθεί από cable .. τότε τι θά κάνει η γιαγιά.. θα βάλει θέλει δεν θέλει... (αλλιώς θα βλέπει το Βουλοκάναλο και το ΤελεΑστυ για όσο καιρό συνεχίζουν να εκπέμπουν)

Έχεις διαγράψει τελείως το ενδεχόμενο να σου δώσει δλδ κάποιος κάτι εναλλακτικά?

Δλδ..εάν ο ΟΤΕ υλοποιήσει ίνα μέχρι τα KV, και από εκεί με χαλκό δώσει 54 mbps....ποιος θα με υποχρεώσει να βάλω FO στο σπίτι μου?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
κανένας.. αλλά δεν νομίζω να είναι ο ΟΤΕ τόσο μαλάκας ώστε να στήσει ανταγωνιστική υποδομή... και μάλιστα σε ένα δίκτυο το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε παραπάνω από την υποδομή (καμμιά αλλη υπηρεσία σύμφωνα με το νομοσχέδιο) ο ΟΤΕ θα αναπτύξει το δίκτυο αυτό σε ημιαστικές περιοχές σαν συμπληρωματικό.. καμμιά χώρα δεν σηκώνει το κόστος παράλληλων δικτύων κοινής ωφέλειας.. ακόμα και οι κινητοί έχουν αρχίσει ήδη και μοιράζονται χωρητικότητα σε κεραίες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom