10 ευρώ το μήνα πάγιο?
τι περιλαμβάνει αυτό please?
οτι και του ΟΤΕ... τίποτε... κόστος λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής
10 ευρώ το μήνα πάγιο?
τι περιλαμβάνει αυτό please?
οτι και του ΟΤΕ... τίποτε... κόστος λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής
Δεν υπάρχει στη φύση κάτι πιο γρήγορο απ' το φως. Άρα το μόνο που θα υπάρξει στο μέλλον είναι βελτιώσεις αυτής της τεχνολογίας.Και επειδή μιλάμε για τεχνολογία...σε δεκαετία πολλά αλλάζουν και όταν τελικά αποσβεστεί μπορεί να είναι και άχρηστο, οπότε θεωρώ ότι το ρίσκο είναι μεγάλο.
Έχετε λάβει υπόψιν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να κατασκαφτεί κάθε δρόμος και δρομάκι σε όλη την Ελλάδα?
Σιγά λοιπόν να μή γίνει σύντομα. Αυτά είναι απλά προεκλογικές εξαγγελιες.
Επίσης φανταστείτε να έχουμε εγγυημένα 100Mbps ή και περισσότερα ο καθένας μας. Εδώ με τα χλωμά 24 και σερνόμαστε.
Το τί bottleneck θα πέσει στους παρόχους ιδίως προς το εξωτερικό δε λέγεται. Μιλάμε ότι πρέπει να έχουν γραμμές Tbps
στη διάθεση τους.
Προσωπικά προτιμώ το υπάρχον σύστημα και να βελτιωθεί η ταχύτητα μέσω των παρόχων αποκτώντας ταχύτερες συνδέσεις
προς τα έξω ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του bottleneck, παρά ψευδοσυνδέσεις στα 100 Mbps. Aς μας δώσουν πρώτα
πραγματικά 24 και για τα 100 μπορώ να περιμένω.
Αν έβαζαν DSLAM σε κάθε ΚΑΦΑΟ σε κάθε γειτονιά θα ήμασταν πολύ καλά.Εγώ πληρώνω για 24 κι έχω 8mbps και γαμώτο δεν μπορώ να μετακινήσω το σπίτι πιο κοντά στο DSLAM center!
=> teras
ευχαριστώ για την διευκρίνηση του break even, scary μου ακούγεται...
Συνδρομή όπως την περίμενα, σχεδόν 40 ευρώ, οπότε τα μαθηματικά μου είναι ολόσωστα, γιατί κάποιοι σήμερα πληρώνουν 23.90 για internet και τηλεφωνία. Βέβαια...με FTTH, θα δώσεις και triple play...οπότε εάν το πας 40 και δεν πληρώνεις nova...καλά είναι, ίδωμεν όμως.
Αν έβαζαν DSLAM σε κάθε ΚΑΦΑΟ σε κάθε γειτονιά θα ήμασταν πολύ καλά.Εγώ πληρώνω για 24 κι έχω 8mbps και γαμώτο δεν μπορώ να μετακινήσω το σπίτι πιο κοντά στο DSLAM center!
Γιωργο δε μιλαμε για τεχνολογιες εκτος οπτικης ινας. Αυτη τη στιγμη ειναι ο μονος τροπος συνδεσης που μπορει να φτασει σε πραγματικα μεγαλες ταχυτητες.
@
παρακαλώ.. είμαι του χώρου των τηλεπικοινωνιών (δουλεύω σε παροχο) και γνωρίζω αρκετά... κάθε επένδυση έχει πολλά ρίσκα... αυτή είναι σχετικά ακίνδυνη διότι θα αντικαταστήσει (θεωρητικά) όλο το υφιστάμενο δίκτυο επικοινωνιών, οπότε έχει εξασφαλισμένη πελατεία..
Φρεάτιο πρόσβασης στο πεζοδρόμιο (40x40),ρε παιδιά εγώ που κτίζω καινούργια μονοκατοικία, τι πρέπει να κάνω ως υποδομή για οπτική ίνα?
Γνωστά όλα αυτά easy...πολύ γνωστά. Ο υπουργός μιλάει όλη την ώρα για πτώση τιμών σε υπηρεσίες κλπ και εμείς βγάζουμε business plans όπου θα αποσβεστούν επενδύσεις με σημερινές τιμές υπηρεσιών.
Επιπλέον, κανείς δεν μιλάει, για το πως θα υποχρεώσεις τον κόσμο να βάλει FO στο σπίτι του, ειδικά στις πολυκατοικίες. Άντε πέστο στην γιαγιά μου...
Εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν διότι το σύνολο των υπηρεσιών θα παρεχεται μέσω του δικτύου αυτού .. για παράδειγμα το ψυγείο που θα αγοράζεις θα έχει πόρτα και κάρτα ethernet που θα συνδέεται με το δίκτυο και η τυχόν επισκευή του ή ρύθμιση του από τεχνικούς του κατασκευαστή θα γίνεται remotely. Επίσης η κλασσική τηλεόραση θα πάψει να υπάρχει και θα αντικατασταθεί από cable .. τότε τι θά κάνει η γιαγιά.. θα βάλει θέλει δεν θέλει... (αλλιώς θα βλέπει το Βουλοκάναλο και το ΤελεΑστυ για όσο καιρό συνεχίζουν να εκπέμπουν)