Νέα

Ομοφυλοφιλία:Η αρχαιότερη Ελληνική παράδοση! Θα το παραδεχτούμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα amfisapiens
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 601
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
GPS (Gay Positioning System) για τα χαρωπά αγόρια μας. :2funny: :2funny: :2funny:

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Πηγες ειναι διαφορα βιβλία που κατα καιρους εχω διαβασει, αλλα δυστυχως δεν μπορω να τα θυμαμαι τωρα.
Ενα παντως, που βρηκα ευκολα τωρα ειναι το '' Ο δημοσιος και ιδιωτικός βιος των αρχαιων Ελλήνων.'' του Robert Flaceliere. Και ειναι γενικα ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο, δεν εστιαζει στην ομοφυλοφυλια, πραγματευεται πολλα θεματα.
Και ας ειναι και κουκια για καποιους αυτα που λεω. Δεν θελω να πεισω κανεναν. Και παντα με φιλικες προθεσεις μιλαω και χωρις ορεξη για αντιπαραθεση. Αυτα και χαιρετω  :).

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Εγώ πάντως έχω μια απορία για τους ξένους "ερευνητές".Αρχαία Ελληνικά ξέρουν;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ενώ ανωμαλία δεν είναι να τον παίζεις όταν βλέπεις λεσβιάκια ή να πληρώνεις για να γαμήσεις δύστυχα κοριτσάκια από την ουκρανία!

Ουυυπς! Μεγάλο φάουλ! Είναι δηλαδή το σάιτ και τα μέλη του ανώμαλοι? Στην επόμενη τέτοια κουτσοκέλα έφυγες!

Μεγάλε Αδερφέ δεν είπα το site ανώμαλο ούτε τους χρήστες του. Και εγώ πληρώνω να γαμίσω και κάνω και τις παρτουζίτσες μου και είμαι χαρούμενος και ωράιος. Ίσα ίσα το site μου αρέσει πολύ, το υποστηρίζω και χαίρομαι που έγινε μια τέτοια κίνηση απο κάποιους νέους ανθρώπους.
Αλλά δεν είναι απόδειξη του κομπλεξισμού όλων σας να κολλάτε με τους πούστηδες τη στιγμή που έχω προκαλέσει τόσο έντονα τη θρησκεία; κανένας δεν χόλωσε για όσα είπα για τον εβραίο θεούλη που σας μαθαίνουν στα σχολεία. Όλοι κόλλησαν στο αν κάποιος γουστάρει να τον παίρνει απο πίσω και τα υψηλά ιδανικά κια ήθη της κοινωνίας τους τα έχουν γραμμένα στα @@ τους.(εννοώ την θρησκεία)
οσο για την προειδοποίηση Ω! μεγάλε αδερφέ, αποδεκτή και σεβαστή, αλλά μου φαίνεται οτι αφορμή έψαχνες λιγουλάκι ή κάνω λάθος;  :grin:

ΖΗΤΩ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Επισήμανση! πέρα από κάθε σθένος στην υποστήριξη των απόψεών μας τονίζω ότι, δεν ήθελα να θίξω κανέναν strait ούτε να υποτιμήσω ή να αποκαλέσω ανώμαλο ή φασίστα σε προσωπικό επίπεδο κανένα φίλο εδώ μέσα. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι. Απλά ήθελα να δημιουργήσω ενα πεδίο αντιπαράθεσης ελπίζοντας η κουβέντα να βοηθήσει στη δημιουργία προβληματισμού και σκέψης για κάτι παραπάνω!  

Αφορμή για το τι? Δε με αφορά αν είσαι ομοφυλόφιλος και δεν έχω τίποτα μαζί τους. Εδώ μέσα με ξέρουν πάρα πολλοί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και ξέρουν ότι το εννοώ αυτό.

Αλλά οποιαδήποτε ειρωνία ή προσβολή προς αυτούς που γαμάνε σε μπουρδέλα ή πουτάνες στο site τουλάχιστον από εμένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Και δε το συζητάω "μα... μου... κλπ". Πείτε ότι θέλετε για θρησκείες κλπ. Και εγώ έχω τα θρησκευτικά ή πολιτικά πιστεύω στα αρχίδια μου αν πείτε κάτι για αυτά. Εγώ δε θα πειστώ από τον καθένα που γράφει εδώ πέρα ούτε είναι εμπόριο για να χρειάζονται διαφήμιση και πελατεία.

Μη πάει λοιπόν το μυαλό σου σε αφορμές κλπ. Μη λες πράγματα που δεν ειπώθηκαν, μη κάνεις υποθέσεις. Ότι έχεις μπροστά σου.
Διατηρώ ελάχιστες ανοχές στις προσβολές σε όποιους "πληρώνουν για να γαμήσουν"!!! Και μόνο με αυτό έχει να κάνει και κανονικά έπρεπε να μπαναριστείς ( και ο οποιοσδήποτε το έκανε). Πες τα πάντα αλλά οχι αυτό που είπες. Πες με και μαλάκα και μένα αν θες. Δε θα ασχοληθώ. Αλλά αυτό που είπες ήταν ανεπίτρεπτο εδώ μέσα.

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ πάντως έχω μια απορία για τους ξένους "ερευνητές".Αρχαία Ελληνικά ξέρουν;

Και βέβαια, είναι αρκετοί που ξέρουν αρχαια Ελληνικα και εχουν διαβάσει και μελετήσει τα περί της αρχαίας Ελλάδας περισσοτερο κι απο πολλους ντοπιους.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.087
Πόντοι
22.785
αγαπιτε κ αξιοτιμε chevvvalier
προσ τι το σβισιμο του μινιματοσ;;;;;;

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
Αφορμή για το τι? Δε με αφορά αν είσαι ομοφυλόφιλος και δεν έχω τίποτα μαζί τους. Εδώ μέσα με ξέρουν πάρα πολλοί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και ξέρουν ότι το εννοώ αυτό.

Αλλά οποιαδήποτε ειρωνία ή προσβολή προς αυτούς που γαμάνε σε μπουρδέλα ή πουτάνες στο site τουλάχιστον από εμένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Και δε το συζητάω "μα... μου... κλπ". Πείτε ότι θέλετε για θρησκείες κλπ. Και εγώ έχω τα θρησκευτικά ή πολιτικά πιστεύω στα αρχίδια μου αν πείτε κάτι για αυτά. Εγώ δε θα πειστώ από τον καθένα που γράφει εδώ πέρα ούτε είναι εμπόριο για να χρειάζονται διαφήμιση και πελατεία.

Μη πάει λοιπόν το μυαλό σου σε αφορμές κλπ. Μη λες πράγματα που δεν ειπώθηκαν, μη κάνεις υποθέσεις. Ότι έχεις μπροστά σου.
Διατηρώ ελάχιστες ανοχές στις προσβολές σε όποιους "πληρώνουν για να γαμήσουν"!!! Και μόνο με αυτό έχει να κάνει και κανονικά έπρεπε να μπαναριστείς ( και ο οποιοσδήποτε το έκανε). Πες τα πάντα αλλά οχι αυτό που είπες. Πες με και μαλάκα και μένα αν θες. Δε θα ασχοληθώ. Αλλά αυτό που είπες ήταν ανεπίτρεπτο εδώ μέσα.
μπραβο μπραβο !!!
κατι τετοιοι μου φερνουν πονοκεφαλο

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
6
εν μερει ετσι ειναι τα πραγματα.
Οι Αρχαιοι ημων προγονοι δεν ηταν ομως ακριβως ομοφυλοφιλοι ηταν πανηδονιστες. Ειχαν τις νομιμες συζυγους για αναπαραγωγη τις εταιρες για να ερωμενες και κουβεντα, τις παλακιδες για ξεμπουκωμα μετα την φιλοσοφικη συζήτηση, τα μικρα ατριχα αγορια για μετα το gym.
Τους αποκλειστικα πουστηδες τους κοροιδευαν οπως και οι Ελληναρες τωρα και τους προσεδιδαν τα ιδια ποταπα χαρακτηριστικα της πουστιας.

παραθετω και μερικες "κλασσικες" βρισιες της εποχης

αβροβάτης: λουγκρίτσα με κουνιστό βάδισμα [> αβρός (τρυφερός) + βαίνω (προχωρώ)]
αβροβόστρυχος: λουγκρίτσα με κοριτσίστικα κοτσιδάκια κοτσίδες (> αβρός (τρυφερός) + βόστρυχος (κοτσίδα)
εδρόστροφος: πούστης που σου τουρλώνει τον κώλο του [> έδρα + στρέφω]
πυγιστής: ο κωλομπαράς [> πυγή]
ευρύπρωκτος = ο κωλόφαρδος κατά Αριστοφάνην.

Επισης οι πραγματικοι γυναικωτοι ηταν αντικειμενο χλευης και τοτε... και ηταν οι λεγομενοι λοιδωροι...Αυτοι που επαιζαν γυναικειους ρολους στο θεατρο και μετα τους εμεν και στην υπολοιπη ζωη τους

δειτε μερικα δειγματα

Στην αρχαία Αθήνα θεωρείται κομμάτι του "παιδαγωγικού έρωτος", κατά τον οποίο ο δάσκαλος δεν είχε μόνο πνευματικό ενδιαφέρον για το μαθητή. Διαδεδομένη είναι και η αντίληψη ότι μεγαλύτερης ηλικίας Αθηναίοι πήγαιναν στα γυμναστήρια, όπου οι έφηβοι γυμνάζονταν γυμνοί (εξ ου και η λέξη), για να τους θαυμάσουν και να βρουν εραστές.

Στη Σπάρτη και στις δωρικές κοινωνίες πιστεύεται ότι ήταν τμήμα της ζωής των στρατιωτών και αναπόσπαστο τμήμα της κοινοτικής ζωής.

Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν "ελεύθερη", αλλά κωδικοποιημένη σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, που απέκλειαν όχι μόνο την ένωση μεταξύ δούλων και ελεύθερων, αλλά επίσης την παθητική ηδονή και την πορνεία, καθώς και κάθε σχέση που στηριζόταν μόνο στην ηδονή και δεν είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οι περιορισμοί αυτοί ωστόσο εγγραφόταν στο πλαίσιο των αστικών νόμων, δεν αμφησβιτούσαν τον "φυσικό" χαρακτήρα της ομοφυλοφιλίας, εξέφραζαν αντίθετα την πρόθεση να επιβληθούν όρια στην εξάπλωση ενός ενστίκτου που θεωρούνταν "επικίνδυνα φυσικό" και έπρεπε να τεθεί σε σοβαρό έλεγχο, προς το συμφέρον όλων.

Οι Έλληνες δεν αναζήτησαν ποτέ "αιτίες" για την ομοφυλοφιλία, ούτε ποτέ κατέβαλαν καμία προσπάθεια για να την εξηγήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι τη θεωρούσαν, όπως ο Αριστοφάνης, τόσο λίγο παράξενη όσο και την επιθυμία να πίνει κανείς, να τρώει και να γελάει.

Ο Μισέλ Φουκώ στο βιβλίο του L' usage de plaisir (κεφάλαιο ΙV, 1), από βιβλία ιστορικών σχετικά με τα ήθη των αρχαίων, βγάζει το συμπέρασμα ότι η οροθετική, ηθική γραμμή στην Ελλάδα, δεν περνούσε ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους, αλλά ανάμεσα στους εγκρατείς και τους έκφυλους. Το να μην μπορείς να αντισταθείς στα αγόρια δεν ήταν περισσότερο σοβαρό από το να ενδίδεις στα θέλγητρα μιας γυναίκας και μόνο η έλλειψη αυτοελέγχου επέσυρε την αποδοκιμασία. Αντίστροφα, για να εγκωμιάσουν την εγκράτεια ενός άντρα, υπογράμμιζαν ότι ήταν ικανός να απέχει τόσο από τα αγόρια όσο κι από τις γυναίκες.

Ορισμένοι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν απόλυτα φυσική την έλξη που δοκιμάζει ένα ανθρώπινο ον από την ομορφιά ενός άλλου ατόμου, όποιο κι αν είναι το φύλο του.

Ο ρήτορας Αισχύνης όταν επικαλείται τους νόμους που διέπουν τις σχέσεις ανάμεσα σ' έναν άντρα κι ένα παιδί, αναφέρει τις συμπεριφορές που υπακούουν στις ανάγκες της φύσης. (Κατά Τιμάρχου, 138).

Ο ιστορικός Ξενοφών βάζει τον τύραννο Ιέρωνα να λέει: Ο έρωτάς μου για τον Δαΐλαχο συνδέεται ίσως με την ανθρώπινη φύση που μας αναγκάζει ν' αναζητούμε τα πλάσματα που είναι ωραία, αλλά διακαής μου επιθυμία είναι να μη χρωστώ το αντικείμενο των πόθων μου παρά στον έρωτά του για μένα και στην ελεύθερη βούλησή του. (Ιέρων, Ι, 33).

Ο κωμωδιογράφος Αριστοφάνης χαρακτηρίζει φυσική αναγκαιότητα την ομοφυλόφιλη επιθυμία, τοποθετώντας την δίπλα στην ετεροφυλόφιλη επιθυμία, την επιθυμία να φάμε, να πιούμε, να γελάσουμε. (Νεφέλες, 1075).

Ο τραγικός Ευριπίδης δεν βρίσκει καλύτερο τρόπο να δικαιολογήσει τον Λάιο που απήγαγε τον νεαρό Χρύσιππο, απ' το να τον βάλει να λέει: Τα υπολόγισα όλα, αλλά η φύση με ανάγκασε να το κάνω. (Απόσπασμα, 840).

Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης εκφράζει για την ανθρώπινη φύση, την απαλλαγμένη από κάθε ηθική εκτίμηση, κρίση για την ομοφυλοφιλία: Όταν αιτία είναι η φύση, κανείς δεν θα ονόμαζε αυτά τα άτομα ανήθικα, όπως δεν ονομάζει ανήθικες τις γυναίκες επειδή έχουν παθητικό και όχι ενεργητικό ρόλο κατά την ερωτική συνομιλία. (Ηθικά Νικομάχεια, 7, 5, 3).

Ο ηθικολόγος Πλούταρχος αναφέρει: Ο ευγενής εραστής της ομορφιάς νιώθει έρωτα για κάθε πλάσμα εξαιρετικό και με υπέροχα φυσικά χαρίσματα, χωρίς να τον σταματάει καμιά διαφορά φυλετικού χαρακτήρα. (Ερωτικός).

Αντιφατική και με παλινωδίες εμφανίζονται οι απόψεις του φιλόσοφου Πλάτωνα. Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος του έργου του Συμπόσιο, παρουσιάζει την ερωτική επιθυμία σχεδόν σαν αποκλειστικά ομοφυλόφιλη. Στο έργο αυτό περιέχεται η περίφημη απολογία του αντρικού έρωτα. Αν οι άντρες που έλκονται αυθόρμητα από άτομα του δικού τους φύλου καταλήγουν στο να παντρεύονται γυναίκες, αυτό συμβαίνει τυχαία, από λάθος και κάτω από την πίεση του περιβάλλοντός τους. Παίρνουν γυναίκα και κάνουν παιδιά γιατί υποχρεώνονται από τη συνήθεια, χωρίς να οδηγούνται σ' αυτό από τη φύση.

Στους Νόμους του ωστόσο, ο Πλάτων καταδικάζει την ομοφυλοφιλία στο όνομα της φύσης. Μια καλή νομοθεσία, προτείνει, πρέπει να απαγορεύει αυτή τη μορφή σχέσεων. Εκείνο που περισσότερο μέμφεται στην ομοφυλοφιλία είναι περισσότερο το αναιτιολόγητο της ηδονής, η ασέλγεια στην ηδονή (Ι, 636), η θορυβώδης αναζήτηση της ηδονής, παρά ο αντρικός έρωτας.

Επιφυλακτικός ήταν και ο Σωκράτης, ανησυχώντας περισσότερο για την εδραίωση μιας σχέσης ανάμεσα στην ομοφυλοφιλία και την αναζήτηση της σοφίας, της ηθικής ανάτασης, της επιδίωξης του καλού, αποκαλύπτοντας τη βούλησή του να δαμαστεί το άλογο στοιχείο του ερωτισμού.

έχομεν τας συζύγους διά την τεκνοποιίαν, τας αυλητρίδας διά την συνουσίαν και τας εταίρας διά την ερωτικήν συνάφειαν = Σλανγκικό γνωμικόν, που εξηγεί την σεξουαλική κατανομή εργασίας στην αρχαία Ελλάδα.

και για να πουμε και την μαλακια μας για να περασει η ωρα στον Ηρωικο Ελληνικο Στρατο το λεγομενο "πουστοχαρτο" ειναι αππαλαγη λογω παθητικης ομοφυλοφιλιας... Οι ηρωικοι κωλομπαραδες δεν απαλασσονται! Να η αποδειξη της συνεχειας μας με τους Αρχαιους και οχι η μαλακιες του Λιακοπουλου!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Και βέβαια, είναι αρκετοί που ξέρουν αρχαια Ελληνικα και εχουν διαβάσει και μελετήσει τα περί της αρχαίας Ελλάδας περισσοτερο κι απο πολλους ντοπιους.

Παπάρια ξέρουν...Έχω διαβάσει κάτι ανάλογα,αν τα βρω στο υπογειο που τα έχω θα τα σκανάρω,και θα γελάσουν και τα σαλιγγάρια...

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνω με αυτα που είπατε κυριε countVronsky.
Αυτα ήθελα να πω κι εγω.

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μα αυτα ειπα περιπου. 
Απλα ο χρηστης countVronsky εκανε καποιες αναφορες που δεν εκανα εγω και σωστα νομιζω τοποθετησε την τοτε ομοφυλοφυλία σε ενα πλαισιο πανηδονισμου. Δεν την προσεγγιζαν καθόλου οπως σημερα, εκδηλωνοταν με διαφορετικο τροπο και σημαινε διαφορετικα πραγματα.
Και βεβαια ακριβως τι γινοταν δεν μπορουμε να γνωριζουμε. Ειναι λιγακι θολο το τοπιο της αρχαιοτητας.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Μα αυτα ειπα περιπου. 
Απλα ο χρηστης countVronsky εκανε καποιες αναφορες που δεν εκανα εγω και σωστα νομιζω τοποθετησε την τοτε ομοφυλοφυλία σε ενα πλαισιο πανηδονισμου. Δεν την προσεγγιζαν καθόλου οπως σημερα, εκδηλωνοταν με διαφορετικο τροπο και σημαινε διαφορετικα πραγματα.
Και βεβαια ακριβως τι γινοταν δεν μπορουμε να γνωριζουμε. Ειναι λιγακι θολο το τοπιο της αρχαιοτητας.

Πανηδονισμού όχι άκρατου όμως οπως προβάλλεται σήμερα...
ΚΑι αφου σήμαινε διαφορετικά πράγματα καθόλου δεν μπορούν να την επικαλούνται όσοι το κάνουν για δικούς τους σκοπούς...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μα αυτα ειπα περιπου. 

Τι λιγάκι? Πολύ θολό είναι. πριν 3.000 χρόνια δεν πρέπει να έχει κανείς και πολλές απαιτήσεις να ξέρει τι γινόταν ειδικά σε τέτοιες κλίμακες ( καθημερινή ζωή, νοοτροποίες κλπ). Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν που είναι σε πολύ σαθρές βάσεις έτσι και αλλιώς.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.087
Πόντοι
22.785
Τι λιγάκι? Πολύ θολό είναι. πριν 3.000 χρόνια δεν πρέπει να έχει κανείς και πολλές απαιτήσεις να ξέρει τι γινόταν ειδικά σε τέτοιες κλίμακες ( καθημερινή ζωή, νοοτροποίες κλπ). Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν που είναι σε πολύ σαθρές βάσεις έτσι και αλλιώς.
Πιστεύω ότι ο τίτλος κοινωνικη παθογενοια :ομοφυλοφιλια αύτός ίνε ο σωστός δεν είναι ουδέτερος.
Οι γενετήσιες συμπεριφορές στην αρχαία Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως "παθογένεια" εξεταζόμενες από την οπτική γωνία της σύγχρονης χριστιανικής ηθικής.
Η ηθική είναι ένα θέμα που μεταβάλλεται δραματικά από εποχή σε εποχή και από κουλτούρα σε κουλτούρα.
Έτσι το να κατηγορούμε μία άλλη κουλτούρα (πόσο μάλλον όταν αυτή είναι μία κουλτούρα που υπήρξε πριν από χιλιάδες χρόνια) χαρακτηρίζοντάς την ως "παθογενή" είναι μη ουδέτερη αντιμετώπιση του θέματος πέρα από κάθε αποδεκτή έννοια ουδετερότητας και μελέτης του παρελθόντος.....

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μα στο πρωτο κι ολας ποστ μου διαφωνησα με αυτους που την προβαλλουν με λαθος τροπο για τον οποιοδηποτε σκοπο. Ειχα χαρακτηρισει και το θεμα λιγακι αστοχο γι αυτον ακριβως το λογο. Και για το τι ακριβως ''χωραει'' για τον καθενα η εννοια του πανηδονισμου, δεν μπορω να ξερω και σιγουρα στην αρχαια Ελλαδα ισως ''χωραγε'' διαφορετικα πραγματα.    

arcans5

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
6
δεν μπορω να καταλαβω γιατι μπαινετε σε μια τετοια συζητηση για τους πουστιδες.αυτα τα παρασιτα κατα καιρους βρισκουν διαφορα θεματα για να ειναι στην επικαιροτητα,και ψαχνουν τροπο να δικαιολογισουν το προβλημα τους.τα ατομα αυτα ειναι ασθενης που πασχουν απο ανιατο ασθενεια.και αυτο φαινετε απο πολλα πραγματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom