Νέα

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για Ουκρανίδες μουνάρες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Μηνύματα
283
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Οι μισθοι ομως δεν ειναι μεγαλοι μιλαμε για 300-500 το πολυ!
Και πάλι πολλά ειναι τα 300-500 που λες! 150 παιρνουν οι πρωτοδιόριστοι δημόσιοι υπάλληλοι οπότε κάνε τις αναλογίες. Οι κοπελίτσες στα σουπερμαρκετ και τα καταστηματα εργαζονται 10ωρα+ ορθοστασία και αμοίβονται 100-120. Για να χτυπαει εργατης/εργατρια πανω απο 250-300 πρεπει να είναι πολλά χρόνια στο χώρο με μεγαλη εμπειρία και εξειδίκευση. Συνηθως ο σύζυγος (αν δουλευει εργατης ολημερις) φερνει στο σπίτι καμια 200-250αρια USD, η σύζυγος το πολυ άλλα 150 και περνανε το μήνα με αυτα! Αν στο ίδιο σπίτι μενει και η πεθερα με καμια 100αρια USD συνταξη την περνανε ζαχαρη με σχεδον 500 USD το μήνα. Οπότε βαλε τώρα 2 γονείς + 2 παιδιά + 1 πεθερά = 5 άτομα σε ένα διαμερισμα όχι μεγαλύτερο απο 30-35 τετραγωνικά, με το "σαλόνι" να είναι συγχρόνως υπνοδωμάτιο και τους καναπέδες να αναδιπλώνονται για να γίνουν κρεβάτια, μάντεψε ζωή που κάνουν! Δεν είναι τυχαίο που στα καταστηματα και τις εκθέσεις επίπλων ΣΠΑΝΙΑ (ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ) θα δεις να πωλούνται διπλα κρεβατια για ζευγαρια - αυτα, μόνο κατόπιν παραγγελίας! ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κοιμούνται σε αναδιπλούμενους καναπεδες και αναδιπλούμενες πολυθρόνες (για να κερδίζουν χώρο)! Ολοι μαζι στο ίδιο δωμάτιο! ξερετε, από αυτά τα δωμάτια που έχουν φτηνή χάρτινη ταπετσαρία και χαλιά κρεμασμένα στους τοίχους! Αυτα, συμβαίνουν σήμερα! Το 2015! Αυτή είναι η Ουκρανία, αυτό είναι το Κίεβο κι αν πατε στην Ουκρανική επαρχία, δεν θα πιστευετε στα ματια σας - θα είναι σαν να ταξιδεψατε σε παρακμιακή Ελληνική κωμόπολη του 1960!

αυτα που λετε για 4000€ Αφορουν στελεχη υψηλοβαθμα σε επιπεδο τρελλο...CEO ,directors και programme managers πολυεθνικων
Εμείς το ξερουμε! Ο μπούφος που το ανεφερε πιο πριν είναι που δεν εχει ιδέα τι του γίνεται και καταπίνει αμασητο καθε παραμύθι που ακούει. Και μην νομίζεις... ακόμη και τα στελέχη με σπουδες και μεταπτυχιακά, πανω απο 500-600 USD δεν παιρνουν ούτε στα όνειρα τους. Μισθοί της τάξης των 2, 3, 4000 USD ειναι για τους πολυ διαπλεκόμενους σε κυβερνητικά κόλπα, τους μεγαλοδικηγόρους και μεγαλοκομπιναδόρους ή TV περσόνες και αθλητές. Ο λαουτζίκος την βγαζει όπως όπως - είναι σε ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κατασταση από εμάς! Πολύ χειρότερη! Απλά αυτοί ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ επειδή ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ και μεγάλωσαν ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ συνθηκες και τους φαίνεται φυσιολογικό!!! Εδώ όμως στην Ελλάδα, που κατα την δεκαετία του 1990 και 2000 νομίζαμε πως γίναμε το Μονακό των βαλκανίων και ο καθε ένας μπορούσε να χρεωθεί αστειρευτα λεφτα από τραπεζες και να αγορασει Πορσε και ΜπεΕμΒε, χασαμε το μέτρο και τώρα που μας πατησαν στο κεφαλι μας κακοφαίνεται! Στην Ουκρανία κύριοι, η μέση οικογένεια ζεί ΣΗΜΕΡΑ όπως ζούσε η μέση Ελληνική οικογένεια το 1970. Είναι πολλά χρόνια πίσω!

οι τζιπαρες και αηφονια βλεπω..κριση;)
Τζιπάρες Hummer και Mercedes Gwagen στην Ουκρανία θα δεις ΜΟΝΟ στο ιστορικό κέντρο του Κιεβου, περιξ της Μαινταν Νεζελεσνα, και λίγο πιο πάνω στην Ταρας Τσεβσενκο και την περιοχή με τα κυβερνητικά κτίρια και τις πρεσβειες. Όσο δηλαδή μια περιοχή αναλογη σε μέγεθος με την Καλαμαρια στη Θεσσαλονίκη. Όοοοολο το υπόλοιπο Κίεβο ειναι πικρα!

Γκριζα καταθλιπτικά κτίρια παντού! Για κανετε μια βόλτα Πετριβκα, Αρσεναλνια, Ομπολον, Μινσκα, Κλοβσκα και μπειτε στις γειτονιες και στις οικοδομές να δειτε πως ζουνε σε διαμερισματα των 30-35 τετραγωνικών που στεγάζουν οικογενειες με 4, 5 ή και περισσότερων μέλων. Τα διαμερισματα αυτά έχουν ΟΛΑ το ίδιο μοτίβο! Αν δεις ενα, τα εχεις δει όλα! Βλεπετε είναι κτισμενα βασει της ίδιας Σοβιετικής λογικής, 30-40 χρόνια πριν. Ιδια γκριζα οικοδομικα μπλοκ 8-10 οροφων, με καμια 15αρια διαμερισματα ανα όροφο, όλα ίδια μεταξύ τους! Ακόμη και τα μικροσκοπικά μπαλκόνια που έχουν (μιλάμε για μπαλκόνι 2 τετραγωνικών το πολύ!) τα κλείνουν με τζαμαρίες και τα χρησιμοποιούν ως δωμάτια (!!!) για να κερδίσουν χώρο! Απίστευτα πραγματα...

Αν σας δειξω φωτογραφίες εσωτερικού οικοδομών, θα παθετε πλάκα - αυτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε στις χειρότερες γειτονιές. Σχεδόν 3 εκατομ Ουκρανοί που ζουνε στο Κίεβο, θεωρούν φυσιολογικό να εχουν διαμερισματα τρωγλες - άλλωστε δεν εχουν βγει ποτε τους εκτός Ουκρανίας (ίσως και εκτός του χωριού τους) να δουν πως ζει ο κόσμος. Τα περισσότερα αυτοκινητα που συναντας στους δρόμους (μπορει και το 90%) είναι Lada 25ετίας και χαρχαλα Σοβιετικού τύπου φορτηγα Gaz. Σπάνια θα δεις καινούργια Ιαπωνικά, Γαλλικά και Γερμανικά αυτοκίνητα, κι αυτοί που τα έχουν τα αγόρασαν σε τιμές περι τα 20-25 χιλιάδες δολλάρια (όσο δηλαδή κι ένα μικρό διαμέρισμα) και αποτελούν για αυτούς το καμάρι τους. Προτιμούν να έχουν "ρόδα" παρα να έχουν ένα αξιοπρεπες σπίτι να βάλουν το κεφαλι τους. Τόσο στοκοι. Γουσταρουν μαλιστα να στολίζουν τα Lada τους ή εστω ότι άλλο χαρχαλο οδηγουν με λαμπακια LED, σημαιάκια και fake αεροτομές να δείξουν πως είναι σπυδαίοι - τα γνωστα φαινόμενα καγκουριας!

Για κανετε μια βόλτα να δειτε πως είναι τα ΑΣΤΙΚΑ λεωφορεία τους που μοιαζουν με βομβαρδισμένα mini bus 10-15 θέσεων και τα τιγκάρουν με 100+ σαρδελοποημένους επιβατες! Απιστευτες σκηνες βγαλμένες απο μια αλλη εποχη. Λεοφορεία εσωτερικα διακοσμημενα με δαντελες στα τζαμια και κουρελούδες ή φλοκατες στο εσωτερικό, σηνηθως με σπασμενα ξεχαρβαλωμένα καθισματα που ο οδηγός είναι συγχρόνως εισπρακτορας και ενω οδηγεί με το ένα χέρι, με το άλλο καταφερνει να παιρνει λεφτα (δεν υπαρχει η έννοια του αποκόμματος εισητηρίου και του αυτόματου μηχανήματος), να δίνει ρέστα και να μιλάει και στο κινητό του με τη γκόμενα. Απιστευτες σκηνες!

Για κάνετε μια βόλτα να δείτε που μια μεση οικογενεια πρεπει να περπατησει μεχρι και 2-3 χιλιόμετρα να παει μεχρι το πιο κοντινο σουπερ μαρκετ η ψιλικατζιδικο και κανετε συγκριση με τις Ελληνικές γειτονιές που εχουμε ότι θελουμε σε αποσταση αναπνοής από το σπίτι μας.

Για κανετε μια βόλτα να δειτε που πουλανε κρεας, ψαρια, φρουτα σε παγκους στο δρομο (σαν τις δικες μας λαικες αγορες) και θεωρούν ΑΥΤΟ ως καταστημα. Για πηγαίνετε να δειτε να πουλανε ζωάκια (γατες σκυλια κλπ) στο δρόμο και ακριβως δίπλα στο 1 μετρο να πουλανε πχ λαχανικα και ακομη παραδίπλα σχολικα είδη, κι ακόμη παραδίπλα Κινεζικα κινητα τηλέφωνα (με το κιλό) και "σαουρμά" (κατι αντίστοιχο με το δικό μας πιτογυρο). Όλα αυτά, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΥΠΑΙΘΡΙΑ! Και αυτό, συμβαίνει όλο το χρόνο, καθε μερα, βρεξει χιονίσει! Αυτή είναι η αγορα τους! Τα Zara και τα Guci θα τα βρείτε ΜΟΝΟ στο ιστορικό κεντρο του Κιεβου και τα επισκεπτονται μόνο οι επιφανείς Ουκρανοί και οι τουρίστες. Ολοι και όλες οι άλλες αγοραζουν απο καλαθια και πανερια στις υπαίθριες αγορές, ρουχα με το κιλό (!!!) και second hand μαιμουδες.

...και όλα αυτά, στο Κίεβο! Αν πατε στην επαρχία, θα νιώσετε σαν να γυρίσατε τον χρόνο πίσω 50-60 χρόνια. Το ΣΥΝΗΘΕΣ είναι τα σπίτια στις μικρες επαρχιακες πόλεις να εχουν τουαλέτα ΕΞΩ από το σπίτι. Όπου "τουαλέτα" θεωρείστε ένα κοινόχρηστο ξύλινο κουβούκλιο σε μέγεθος τηλεφωνικού θαλάμου, με μια τρυπα στη μέση για να χεζουν σε ένα λάκο στο χώμα (σε τέτοιες "τουαλέτες" οι μύγες έχουν μέγεθος σπουργιτιού!). Και αυτά συμβαίνουν σήμερα! Όχι πριν 50 χρόνια. Αν μάλιστα πάτε σε μικρα χωριά, δεν έχουν καν τουαλέτα καιχέζουν στον κήπο. Όποιος θεωρεί οτι είμαι υπερβολικός, ας μην είναι βιαστικός κι ας κανει πρώτα μια βόλτα από τα μερη εκεινα να δει από μόνος του. Οι κάτοικοι του Κιεβου θεωρούνται προνομιούχοι και ειδικά αυτοί που έχουν μπάνιο και τουαλετα μεσα στο διαμέρισμά τους! Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ανθρώπων που εφυγαν από το χωριό τους και αγόρασαν διαμερισματα στο Κίεβο και πήγαν να ζήσουν στην πρωτευουσα και τους φάνηκε περίεργο που τα διαμερισματα διαθετουν τουαλέτες και μπανια μεσα και όχι έξω σε καποιο κοινοχρηστο χώρο. Αυτά συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ! Τωρα που μιλάμε! Οχι τον καιρο των παπουδων μας.

Σκεφτείτε λοιπόν όλα αυτά, κάθε φορά που η μικρή νεαρά βίζιτα από το τελευταίο Ουκρανικό κωλοχώρι σας δεχτεί στο δωμάτιο του 5αστερου ξενοδοχείου που ίσως για πρώτη της φορά βλέπει.
 

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Μηνύματα
4.921
Like
258
Πόντοι
36
Ρε kavlomenos leon,

Γραφε Ελληνικά ρε μαλακα! Εχουν πονεσει τα ματια μου να προσπαθω να καταλαβω τι γραφεις. Ημαρτον πια με καθε καθυστερημενο πιθηκα που αγορασε ενα πληκτρολογιο και βαραει τα πληκτρα οπως του κατεβει. Ημαρτον!

EDIT. Κι εσύ ρε Πιτσιλιστής! Ε, γαμω τη πουτανα μου γαμω. Γραφε ρε λιγο πιο ομορφα να μπορει καποιος να σας διαβασει! Ειστε οι killer του φορουμ με θύμα την σύνταξη & ορθογραφία της Ελληνικής γλώσσας.
Πριν μπείς και αρχίζεις να τα βάζεις με όλους και όλα μπορείς να μας πεις κι εσύ τι προσφορά σου στην επιστήμη? Είπες πως είσουν 4 χρόνια στη χώρα και μετά κοινωνικοπολιτική ανάλυση! Μπορείς να μας πεις σε τι κατηγορίες γυναικών έπαιζες, εμπειρίες, τρόπο προσέγγισης και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί να ξέρουμε στο φόρουμ?

Για τον Πίτσι είσαι λάθος! Είναι ή μασκώτ μας και ο τροπος γραφής του είναι μοναδικός και δεν πρέπει να αλλάξει ;)

Στα δικά μας τώρα... Δεν εχω πέσει καθόλου φέτος πάνω σε Ουκρανές ενώ έχω άψογη μουνοσεζόν!!! :rockon: Μου κακοφαίνεται που αυτή η αστείρευτη πηγή μουνιού δεν μου έδωσε τίποτα φέτος...
Φίλε Fidelio χτύπα δυνατά!!! Μην νιώθεις και όλοι εδώ είμαστε μαζί σου :rockon:
 

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Μηνύματα
4.921
Like
258
Πόντοι
36
και πολύ λες! 150 παιρνουν οι πρωτοδιόριστοι δημόσιοι υπάλληλοι οπότε κάνε τις αναλογίες. Οι κοπελίτσες στα σουπερμαρκετ και τα καταστηματα εργαζονται 10ωρα+ ορθοστασία και αμοίβονται 100-120. Για να χτυπαει εργατης/εργατρια πανω απο 250-300 πρεπει να είναι πολλά χρόνια στο χώρο με εμπειρία και εξειδίκευση. Συνηθως ο σύζυγος φερνει στο σπίτι καμια 200αρια USD, η σύζυγος βαρια βαρια άλλα 150 και περνανε το μήνα με αυτα! Αν στο ίδιο σπίτι μενει και η πεθερα με καμια 100αρια USD συνταξη την περνανε ζαχαρη. Οπότε βαλε τώρα 2 γονείς + 2 παιδιά + 1 πεθερά = 5 άτομα σε ένα διαμερισμα όχι μεγαλύτερο απο 30-35 τετραγωνικά, με το "σαλόνι" να είναι συγχρόνως υπνοδωμάτιο και τους καναπέδες να αναδιπλώνονται για να γίνουν κρεβάτια, μάντεψε ζωή που κάνουν! Δεν είναι τυχαίο που στα καταστηματα και τις εκθέσεις επίπλων ΣΠΑΝΙΑ (ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ) θα δεις να πωλούνται διπλα κρεβατια για ζευγαρια! Αυτα, μόνο κατόπιν παραγγελίας! ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κοιμούνται σε αναδιπλούμενους καναπεδες και αναδιπλούμενες πολυθρόνες! Στο ίδιο δωμάτιο! Από αυτά τα δωμάτια που έχουν φτηνή χάρτινη ταπετσαρία και χαλιά κρεμασμένα στους τοίχους! Σήμερα! Το 2015! Αυτή είναι η Ουκρανία, αυτό είναι το Κίεβο.
Εμείς το ξερουμε! Ο μπούφος που το ανεφερε πιο πριν είναι που δεν εχει ιδέα τι του γίνεται και καταπίνει αμασητο καθε παραμύθι που ακούει. Και μην νομίζεις... ακόμη και τα στελέχη με σπουδες και μεταπτυχιακά, πανω απο 500-600 USD δεν παιρνουν ούτε στα όνειρα τους. Μισθοί της τάξης των 2, 3, 4000 USD ειναι για τους πολυ διαπλεκόμενους σε κυβερνητικά κόλπα, τους μεγαλοδικηγόρους και μεγαλοκομπιναδόρους ή TV περσόνες και αθλητές. Ο λαουτζίκος την βγαζει όπως όπως - είναι σε ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κατασταση από εμάς! Πολύ χειρότερη! Απλά αυτοί ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ επειδή ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ και μεγάλωσαν ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ συνθηκες και τους φαίνεται φυσιολογικό!!! Εδώ όμως στην Ελλάδα, που κατα την δεκαετία του 1990 και 2000 νομίζαμε πως γίναμε το Μονακό των βαλκανίων και ο καθε ένας μπορούσε να χρεωθεί αστειρευτα λεφτα από τραπεζες και να αγορασει Πορσε και ΜπεΕμΒε, χασαμε το μέτρο και τώρα που μας πατησαν στο κεφαλι μας κακοφαίνεται! Στην Ουκρανία κύριοι, η μέση οικογένεια ζεί ΣΗΜΕΡΑ όπως ζούσε η μέση Ελληνική οικογένεια το 1970. Είναι πολλά χρόνια πίσω!
Τζιπάρες Hummer και Mercedes Gwagen στην Ουκρανία θα δεις ΜΟΝΟ στο ιστορικό κέντρο του Κιεβου, περιξ της Μαινταν Νεζελεσνα, και λίγο πιο πάνω στην Ταρας Τσεβσενκο και την περιοχή με τα κυβερνητικά κτίρια και τις πρεσβειες. Όσο δηλαδή μια περιοχή αναλογη σε μέγεθος με την Καλαμαρια στη Θεσσαλονίκη. Όοοοολο το υπόλοιπο Κίεβο ειναι πικρα!

Γκριζα καταθλιπτικά κτίρια παντού! Για κανετε μια βόλτα Πετριβκα, Αρσεναλνια, Ομπολον, Μινσκα, Κλοβσκα και μπειτε στις γειτονιες και στις οικοδομές να δειτε πως ζουνε σε διαμερισματα των 30-35 τετραγωνικών που στεγάζουν οικογενειες με 4, 5 ή και περισσότερων μέλων. Τα διαμερισματα αυτά έχουν ΟΛΑ το ίδιο μοτίβο! Αν δεις ενα, τα εχεις δει όλα! Βλεπετε είναι κτισμενα βασει της ίδιας Σοβιετικής λογικής, 30-40 χρόνια πριν. Ιδια γκριζα οικοδομικα μπλοκ 8-10 οροφων, με καμια 15αρια διαμερισματα ανα όροφο, όλα ίδια μεταξύ τους! Ακόμη και τα μικροσκοπικά μπαλκόνια που έχουν (μιλάμε για μπαλκόνι 2 τετραγωνικών το πολύ!) τα κλείνουν με τζαμαρίες και τα χρησιμοποιούν ως δωμάτια (!!!) για να κερδίσουν χώρο! Απίστευτα πραγματα...

Αν σας δειξω φωτογραφίες εσωτερικού οικοδομών, θα παθετε πλάκα - αυτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε στις χειρότερες γειτονιές. Σχεδόν 3 εκατομ Ουκρανοί που ζουνε στο Κίεβο, θεωρούν φυσιολογικό να εχουν διαμερισματα τρωγλες - άλλωστε δεν εχουν βγει ποτε τους εκτός Ουκρανίας (ίσως και εκτός του χωριού τους) να δουν πως ζει ο κόσμος. Τα περισσότερα αυτοκινητα που συναντας στους δρόμους (μπορει και το 90%) είναι Lada 25ετίας και χαρχαλα Σοβιετικού τύπου φορτηγα Gaz. Σπάνια θα δεις καινούργια Ιαπωνικά, Γαλλικά και Γερμανικά αυτοκίνητα, κι αυτοί που τα έχουν τα αγόρασαν σε τιμές περι τα 20-25 χιλιάδες δολλάρια (όσο δηλαδή κι ένα μικρό διαμέρισμα) και αποτελούν για αυτούς το καμάρι τους. Προτιμούν να έχουν "ρόδα" παρα να έχουν ένα αξιοπρεπες σπίτι να βάλουν το κεφαλι τους. Τόσο στοκοι. Γουσταρουν μαλιστα να στολίζουν τα Lada τους ή εστω ότι άλλο χαρχαλο οδηγουν με λαμπακια LED, σημαιάκια και fake αεροτομές να δείξουν πως είναι σπυδαίοι - τα γνωστα φαινόμενα καγκουριας!

Για κανετε μια βόλτα να δειτε πως είναι τα ΑΣΤΙΚΑ λεωφορεία τους που μοιαζουν με βομβαρδισμένα mini bus 10-15 θέσεων και τα τιγκάρουν με 100+ σαρδελοποημένους επιβατες! Απιστευτες σκηνες βγαλμένες απο μια αλλη εποχη. Λεοφορεία εσωτερικα διακοσμημενα με δαντελες στα τζαμια και κουρελούδες ή φλοκατες στο εσωτερικό, σηνηθως με σπασμενα ξεχαρβαλωμένα καθισματα που ο οδηγός είναι συγχρόνως εισπρακτορας και ενω οδηγεί με το ένα χέρι, με το άλλο καταφερνει να παιρνει λεφτα (δεν υπαρχει η έννοια του αποκόμματος εισητηρίου και του αυτόματου μηχανήματος), να δίνει ρέστα και να μιλάει και στο κινητό του με τη γκόμενα. Απιστευτες σκηνες!

Για κάνετε μια βόλτα να δείτε που μια μεση οικογενεια πρεπει να περπατησει μεχρι και 2-3 χιλιόμετρα να παει μεχρι το πιο κοντινο σουπερ μαρκετ η ψιλικατζιδικο και κανετε συγκριση με τις Ελληνικές γειτονιές που εχουμε ότι θελουμε σε αποσταση αναπνοής από το σπίτι μας.

Για κανετε μια βόλτα να δειτε που πουλανε κρεας, ψαρια, φρουτα σε παγκους στο δρομο (σαν τις δικες μας λαικες αγορες) και θεωρούν ΑΥΤΟ ως καταστημα. Για πηγαίνετε να δειτε να πουλανε ζωάκια (γατες σκυλια κλπ) στο δρόμο και ακριβως δίπλα στο 1 μετρο να πουλανε πχ λαχανικα και ακομη παραδίπλα σχολικα είδη, κι ακόμη παραδίπλα Κινεζικα κινητα τηλέφωνα (με το κιλό) και "σαουρμά" (κατι αντίστοιχο με το δικό μας πιτογυρο). Όλα αυτά, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΥΠΑΙΘΡΙΑ! Και αυτό, συμβαίνει όλο το χρόνο, καθε μερα, βρεξει χιονίσει! Αυτή είναι η αγορα τους! Τα Zara και τα Guci θα τα βρείτε ΜΟΝΟ στο ιστορικό κεντρο του Κιεβου και τα επισκεπτονται μόνο οι επιφανείς Ουκρανοί και οι τουρίστες. Ολοι και όλες οι άλλες αγοραζουν απο καλαθια και πανερια στις υπαίθριες αγορές, ρουχα με το κιλό (!!!) και second hand μαιμουδες.

...και όλα αυτά, στο Κίεβο! Αν πατε στην επαρχία, θα νιώσετε σαν να γυρίσατε τον χρόνο πίσω 50-60 χρόνια. Το ΣΥΝΗΘΕΣ είναι τα σπίτια στις μικρες επαρχιακες πόλεις να εχουν τουαλέτα ΕΞΩ από το σπίτι. Όπου "τουαλέτα" θεωρείστε ένα κοινόχρηστο ξύλινο κουβούκλιο σε μέγεθος τηλεφωνικού θαλάμου, με μια τρυπα στη μέση για να χεζουν σε ένα λάκο στο χώμα (σε τέτοιες "τουαλέτες" οι μύγες έχουν μέγεθος σπουργιτιού!). Και αυτά συμβαίνουν σήμερα! Όχι πριν 50 χρόνια. Αν μάλιστα πάτε σε μικρα χωριά, δεν έχουν καν τουαλέτα καιχέζουν στον κήπο. Όποιος θεωρεί οτι είμαι υπερβολικός, ας μην είναι βιαστικός κι ας κανει πρώτα μια βόλτα από τα μερη εκεινα να δει από μόνος του. Οι κάτοικοι του Κιεβου θεωρούνται προνομιούχοι και ειδικά αυτοί που έχουν μπάνιο και τουαλετα μεσα στο διαμέρισμά τους! Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ανθρώπων που εφυγαν από το χωριό τους και αγόρασαν διαμερισματα στο Κίεβο και πήγαν να ζήσουν στην πρωτευουσα και τους φάνηκε περίεργο που τα διαμερισματα διαθετουν τουαλέτες και μπανια μεσα και όχι έξω σε καποιο κοινοχρηστο χώρο. Αυτά συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ! Τωρα που μιλάμε! Οχι τον καιρο των παπουδων μας.

Σκεφτείτε λοιπόν όλα αυτά, κάθε φορά που η μικρή νεαρά βίζιτα από το τελευταίο Ουκρανικό κωλοχώρι σας δεχτεί στο δωμάτιο του 5αστερου ξενοδοχείου που ίσως για πρώτη της φορά βλέπει.
Πολύ χρήσιμα όλα και ειδικά η τελευταία πρόταση :2funny:!
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
191
Πόντοι
1.390
Και πάλι πολλά ειναι τα 300-500 που λες! 150 παιρνουν οι πρωτοδιόριστοι δημόσιοι υπάλληλοι οπότε κάνε τις αναλογίες. Οι κοπελίτσες στα σουπερμαρκετ και τα καταστηματα εργαζονται 10ωρα+ ορθοστασία και αμοίβονται 100-120. Για να χτυπαει εργατης/εργατρια πανω απο 250-300 πρεπει να είναι πολλά χρόνια στο χώρο με μεγαλη εμπειρία και εξειδίκευση. Συνηθως ο σύζυγος (αν δουλευει εργατης ολημερις) φερνει στο σπίτι καμια 200-250αρια USD, η σύζυγος το πολυ άλλα 150 και περνανε το μήνα με αυτα! Αν στο ίδιο σπίτι μενει και η πεθερα με καμια 100αρια USD συνταξη την περνανε ζαχαρη με σχεδον 500 USD το μήνα. Οπότε βαλε τώρα 2 γονείς + 2 παιδιά + 1 πεθερά = 5 άτομα σε ένα διαμερισμα όχι μεγαλύτερο απο 30-35 τετραγωνικά, με το "σαλόνι" να είναι συγχρόνως υπνοδωμάτιο και τους καναπέδες να αναδιπλώνονται για να γίνουν κρεβάτια, μάντεψε ζωή που κάνουν! Δεν είναι τυχαίο που στα καταστηματα και τις εκθέσεις επίπλων ΣΠΑΝΙΑ (ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ) θα δεις να πωλούνται διπλα κρεβατια για ζευγαρια - αυτα, μόνο κατόπιν παραγγελίας! ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κοιμούνται σε αναδιπλούμενους καναπεδες και αναδιπλούμενες πολυθρόνες (για να κερδίζουν χώρο)! Ολοι μαζι στο ίδιο δωμάτιο! ξερετε, από αυτά τα δωμάτια που έχουν φτηνή χάρτινη ταπετσαρία και χαλιά κρεμασμένα στους τοίχους! Αυτα, συμβαίνουν σήμερα! Το 2015! Αυτή είναι η Ουκρανία, αυτό είναι το Κίεβο κι αν πατε στην Ουκρανική επαρχία, δεν θα πιστευετε στα ματια σας - θα είναι σαν να ταξιδεψατε σε παρακμιακή Ελληνική κωμόπολη του 1960!
Εμείς το ξερουμε! Ο μπούφος που το ανεφερε πιο πριν είναι που δεν εχει ιδέα τι του γίνεται και καταπίνει αμασητο καθε παραμύθι που ακούει. Και μην νομίζεις... ακόμη και τα στελέχη με σπουδες και μεταπτυχιακά, πανω απο 500-600 USD δεν παιρνουν ούτε στα όνειρα τους. Μισθοί της τάξης των 2, 3, 4000 USD ειναι για τους πολυ διαπλεκόμενους σε κυβερνητικά κόλπα, τους μεγαλοδικηγόρους και μεγαλοκομπιναδόρους ή TV περσόνες και αθλητές. Ο λαουτζίκος την βγαζει όπως όπως - είναι σε ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κατασταση από εμάς! Πολύ χειρότερη! Απλά αυτοί ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ επειδή ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ και μεγάλωσαν ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ συνθηκες και τους φαίνεται φυσιολογικό!!! Εδώ όμως στην Ελλάδα, που κατα την δεκαετία του 1990 και 2000 νομίζαμε πως γίναμε το Μονακό των βαλκανίων και ο καθε ένας μπορούσε να χρεωθεί αστειρευτα λεφτα από τραπεζες και να αγορασει Πορσε και ΜπεΕμΒε, χασαμε το μέτρο και τώρα που μας πατησαν στο κεφαλι μας κακοφαίνεται! Στην Ουκρανία κύριοι, η μέση οικογένεια ζεί ΣΗΜΕΡΑ όπως ζούσε η μέση Ελληνική οικογένεια το 1970. Είναι πολλά χρόνια πίσω!
Τζιπάρες Hummer και Mercedes Gwagen στην Ουκρανία θα δεις ΜΟΝΟ στο ιστορικό κέντρο του Κιεβου, περιξ της Μαινταν Νεζελεσνα, και λίγο πιο πάνω στην Ταρας Τσεβσενκο και την περιοχή με τα κυβερνητικά κτίρια και τις πρεσβειες. Όσο δηλαδή μια περιοχή αναλογη σε μέγεθος με την Καλαμαρια στη Θεσσαλονίκη. Όοοοολο το υπόλοιπο Κίεβο ειναι πικρα!

Γκριζα καταθλιπτικά κτίρια παντού! Για κανετε μια βόλτα Πετριβκα, Αρσεναλνια, Ομπολον, Μινσκα, Κλοβσκα και μπειτε στις γειτονιες και στις οικοδομές να δειτε πως ζουνε σε διαμερισματα των 30-35 τετραγωνικών που στεγάζουν οικογενειες με 4, 5 ή και περισσότερων μέλων. Τα διαμερισματα αυτά έχουν ΟΛΑ το ίδιο μοτίβο! Αν δεις ενα, τα εχεις δει όλα! Βλεπετε είναι κτισμενα βασει της ίδιας Σοβιετικής λογικής, 30-40 χρόνια πριν. Ιδια γκριζα οικοδομικα μπλοκ 8-10 οροφων, με καμια 15αρια διαμερισματα ανα όροφο, όλα ίδια μεταξύ τους! Ακόμη και τα μικροσκοπικά μπαλκόνια που έχουν (μιλάμε για μπαλκόνι 2 τετραγωνικών το πολύ!) τα κλείνουν με τζαμαρίες και τα χρησιμοποιούν ως δωμάτια (!!!) για να κερδίσουν χώρο! Απίστευτα πραγματα...

Αν σας δειξω φωτογραφίες εσωτερικού οικοδομών, θα παθετε πλάκα - αυτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε στις χειρότερες γειτονιές. Σχεδόν 3 εκατομ Ουκρανοί που ζουνε στο Κίεβο, θεωρούν φυσιολογικό να εχουν διαμερισματα τρωγλες - άλλωστε δεν εχουν βγει ποτε τους εκτός Ουκρανίας (ίσως και εκτός του χωριού τους) να δουν πως ζει ο κόσμος. Τα περισσότερα αυτοκινητα που συναντας στους δρόμους (μπορει και το 90%) είναι Lada 25ετίας και χαρχαλα Σοβιετικού τύπου φορτηγα Gaz. Σπάνια θα δεις καινούργια Ιαπωνικά, Γαλλικά και Γερμανικά αυτοκίνητα, κι αυτοί που τα έχουν τα αγόρασαν σε τιμές περι τα 20-25 χιλιάδες δολλάρια (όσο δηλαδή κι ένα μικρό διαμέρισμα) και αποτελούν για αυτούς το καμάρι τους. Προτιμούν να έχουν "ρόδα" παρα να έχουν ένα αξιοπρεπες σπίτι να βάλουν το κεφαλι τους. Τόσο στοκοι. Γουσταρουν μαλιστα να στολίζουν τα Lada τους ή εστω ότι άλλο χαρχαλο οδηγουν με λαμπακια LED, σημαιάκια και fake αεροτομές να δείξουν πως είναι σπυδαίοι - τα γνωστα φαινόμενα καγκουριας!

Για κανετε μια βόλτα να δειτε πως είναι τα ΑΣΤΙΚΑ λεωφορεία τους που μοιαζουν με βομβαρδισμένα mini bus 10-15 θέσεων και τα τιγκάρουν με 100+ σαρδελοποημένους επιβατες! Απιστευτες σκηνες βγαλμένες απο μια αλλη εποχη. Λεοφορεία εσωτερικα διακοσμημενα με δαντελες στα τζαμια και κουρελούδες ή φλοκατες στο εσωτερικό, σηνηθως με σπασμενα ξεχαρβαλωμένα καθισματα που ο οδηγός είναι συγχρόνως εισπρακτορας και ενω οδηγεί με το ένα χέρι, με το άλλο καταφερνει να παιρνει λεφτα (δεν υπαρχει η έννοια του αποκόμματος εισητηρίου και του αυτόματου μηχανήματος), να δίνει ρέστα και να μιλάει και στο κινητό του με τη γκόμενα. Απιστευτες σκηνες!

Για κάνετε μια βόλτα να δείτε που μια μεση οικογενεια πρεπει να περπατησει μεχρι και 2-3 χιλιόμετρα να παει μεχρι το πιο κοντινο σουπερ μαρκετ η ψιλικατζιδικο και κανετε συγκριση με τις Ελληνικές γειτονιές που εχουμε ότι θελουμε σε αποσταση αναπνοής από το σπίτι μας.

Για κανετε μια βόλτα να δειτε που πουλανε κρεας, ψαρια, φρουτα σε παγκους στο δρομο (σαν τις δικες μας λαικες αγορες) και θεωρούν ΑΥΤΟ ως καταστημα. Για πηγαίνετε να δειτε να πουλανε ζωάκια (γατες σκυλια κλπ) στο δρόμο και ακριβως δίπλα στο 1 μετρο να πουλανε πχ λαχανικα και ακομη παραδίπλα σχολικα είδη, κι ακόμη παραδίπλα Κινεζικα κινητα τηλέφωνα (με το κιλό) και "σαουρμά" (κατι αντίστοιχο με το δικό μας πιτογυρο). Όλα αυτά, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΥΠΑΙΘΡΙΑ! Και αυτό, συμβαίνει όλο το χρόνο, καθε μερα, βρεξει χιονίσει! Αυτή είναι η αγορα τους! Τα Zara και τα Guci θα τα βρείτε ΜΟΝΟ στο ιστορικό κεντρο του Κιεβου και τα επισκεπτονται μόνο οι επιφανείς Ουκρανοί και οι τουρίστες. Ολοι και όλες οι άλλες αγοραζουν απο καλαθια και πανερια στις υπαίθριες αγορές, ρουχα με το κιλό (!!!) και second hand μαιμουδες.

...και όλα αυτά, στο Κίεβο! Αν πατε στην επαρχία, θα νιώσετε σαν να γυρίσατε τον χρόνο πίσω 50-60 χρόνια. Το ΣΥΝΗΘΕΣ είναι τα σπίτια στις μικρες επαρχιακες πόλεις να εχουν τουαλέτα ΕΞΩ από το σπίτι. Όπου "τουαλέτα" θεωρείστε ένα κοινόχρηστο ξύλινο κουβούκλιο σε μέγεθος τηλεφωνικού θαλάμου, με μια τρυπα στη μέση για να χεζουν σε ένα λάκο στο χώμα (σε τέτοιες "τουαλέτες" οι μύγες έχουν μέγεθος σπουργιτιού!). Και αυτά συμβαίνουν σήμερα! Όχι πριν 50 χρόνια. Αν μάλιστα πάτε σε μικρα χωριά, δεν έχουν καν τουαλέτα καιχέζουν στον κήπο. Όποιος θεωρεί οτι είμαι υπερβολικός, ας μην είναι βιαστικός κι ας κανει πρώτα μια βόλτα από τα μερη εκεινα να δει από μόνος του. Οι κάτοικοι του Κιεβου θεωρούνται προνομιούχοι και ειδικά αυτοί που έχουν μπάνιο και τουαλετα μεσα στο διαμέρισμά τους! Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ανθρώπων που εφυγαν από το χωριό τους και αγόρασαν διαμερισματα στο Κίεβο και πήγαν να ζήσουν στην πρωτευουσα και τους φάνηκε περίεργο που τα διαμερισματα διαθετουν τουαλέτες και μπανια μεσα και όχι έξω σε καποιο κοινοχρηστο χώρο. Αυτά συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ! Τωρα που μιλάμε! Οχι τον καιρο των παπουδων μας.

Σκεφτείτε λοιπόν όλα αυτά, κάθε φορά που η μικρή νεαρά βίζιτα από το τελευταίο Ουκρανικό κωλοχώρι σας δεχτεί στο δωμάτιο του 5αστερου ξενοδοχείου που ίσως για πρώτη της φορά βλέπει.


πολυ χαλια ρε τυπε τα περιγραφεις  :huh: :huh: :huh: :huh:  :S :S :S

τοσο χαλια ειναι δηλαδη?δεν ειναι σαν βουλγαρια,ρουμανια?  :orchestra:
 

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Μηνύματα
2.148
Like
2
Πόντοι
16
Οι μισθοι ομως δεν ειναι μεγαλοι μιλαμε για 300-500 το πολυ!αυτα που λετε για 4000€ Αφορουν στελεχη υψηλοβαθμα σε επιπεδο τρελλο...CEO ,directors και programme managers πολυεθνικων

Σας χαιρετω με περιμενει μια μελαχρινη καβλα.... :wanker:
 

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Μηνύματα
283
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
πολυ χαλια ρε τυπε τα περιγραφεις τοσο χαλια ειναι δηλαδη?δεν ειναι σαν βουλγαρια,ρουμανια?
Σου τα περιγραφω όπως ακριβως τα εζησα. Οχι 1 μερα, οχι 1 εβδομαδα, αλλα 4 ολόκληρα χρονακια! Και τα ειδα κι απο την καλή κι απο την αναποδη και στο Κίεβο που είναι η πρωτευουσα, αλλα και στην επαρχία!

Με ρώτησες αν ειναι σαν την Βουλγαρία και σαν την Ρουμανία. Και σου απαντω οτι μπορεί να είναι και χειρότερα! Ξερεις γιατί? Διότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, είναι μέλη της ΕΕ! Και οι Βούλγαροι / Ρουμανοι μπορουν να αναζητησουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και να ζήσουν αξιοπρεπως σαν ανθρωποι. Οι Ουκρανοί ΟΧΙ! Το μόνο μέρος που μπορουν να εργαστουν ελευθερα είναι η Ρωσσία (και αυτό πλέον υπό προυποθεσεις). Για παραδειγμα, η ΜΟΝΗ περιπτωση να καταφερει μια νεαρη Ουκρανή (ας πουμε με ελαχιστες πανεπιστημιακες σπουδες) να ξεφυγει απο την Ουκρανία και να ζησει ως ανθρωπος στην Ευρωπη, ειναι να ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ Ευρωπαιο και να μετακομισει εκει! Καμια αλλη ελπίδα δεν εχει, αφού ακόμη κι αν εκδόσει τουριστική βιζα δεν μπορει να παραμεινει περισσοτερο απο μερικούς μήνες. Εχε επισης υποψη σου οτι για να εκδοσει (νόμιμα) βίζα και να της επιτρεψει μια Ευρωπαική χώρα να παει εκει θα πρεπει να αποδειξει οτι στην Ουκρανία εχει μια ετοιμη στρωμενη ζωή, οτι έχει εργασία που της αποδίδει αρκετα χρηματα και καταθεσεις στην τραπεζα (νομιζω 8 η 10 χιλιαδες ευρω αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος), οποτε καταλαβαινεις οτι για την μεση φτωχη κοπελιτσα ειναι ακατορθωτο ακόμη και να ταξιδεψει στην Ευρωπη, ποσο μαλλον να εργαστει εκει.

Ξερεις ποιό ήταν το βασικό αίτημα των "αγανακτισμένων" στην Μαινταν Νεζελεσνε στις ταραχες του 2013 - 2014? Να μπουνε στην Ευρωπη! Και ακριβως εκει εφαγαν προλογο από την παραταξη της Τιμοσεκνο και των συμμαχων της οτι όταν ανατραπει το καθεστως, θα μπει η Ουκρανία στην ΕΕ και όλα τα προβληματα τους θα λυθουν ως δια μαγείας! Το όνειρό τους είναι να μπουν στην ΕΕ, να ερθει Ευρωπαικό χρήμα και να την κανουν όλοι για εκει. Φανταζονται (αφελώς) οτι στην Γερμανία και στην Γαλλία τους περιμένουν με ανοικτες αγκαλες να εργαστούν (ως τι? αφού σχεδόν κανείς τους δεν εχει Ευρωπαική εξειδίκευση) και να τους δώσουν μισθούς 2, 3, 4 χιλιαδες ευρω και να οδηγανε "Μερσεντε" και "ΜπεΜπε" αντι για Lada. Βεβαια, αυτό δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών ακόμη και των νεων 15-30 ετων, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ καμία ξενη γλώσσα (πλην Ρωσσικών)! Είναι ελαχιστοι (ίσως κατω του 4-5%) αυτοί που μπορουν να συνεννοηθούν στα Αγγλικά και αυτό ίσως πειδή οι γονείς τους χρυσοπλήρωναν ιδιωτικους δασκαλους! Αν τωρα μιλάμε για Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικα κλπ... αστο! Ψαχνουμε ψυλλους στα αχυρα! Αυτοί που κατα την γνωμη μου θα εχουν τυχη και θα προοδευσουν εαν ή όταν η Ουκρανία μπει στην ΕΕ, είναι όσοι μιλανε ξενες ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ γλώσσες και όσοι εχουν αποφοιτήσει από Ευρωπαικά πανεπιστημια. Εχε υπ΄όψη σου οτι τα Ουκρανικά πτυχία στην Ευρώπη, έχουν την αξία κωλόχαρτου - ίσως το κωλόχαρτο να εχει περισσότερη αξία.

Τέλος, ο σημερινός προεδρος ο Ποροσενκο, τους εχει στο δουλεμα και τους υπόσχεται συνεχεια οτι θα τους βαλει στην ΕΕ. καθε 2 μήνες τους αναβαλει την ημερομηνία. Να τον άλλο μήνα μπαινουμε, να στο τελος του χρόνου θα μπουμε, να στις αρχες του επομενου... και τα ντουγανια το χαφτουν. Καιουτε ΚΑΝ εχουν κανει προεργασίες να κανουν αιτηση για να μπουν στην ΕΕ και φυσικα απο την αλλη η ΕΕ δινει στον Ποροσενκο φρουδες ελπιδες κλπ κλπ κλπ.

Τα πραγματα δεν αλλαζουν. Οι πλουσιοι λαοι ειναι για να εκμεταλευονται τους φτωχους λαους! Όπως λοιπον οι Ελληνες θα μεινουν για ΠΑΝΤΑ τα γκαρσόνια της Ευρωπης και οι Γερμανο-κατι θα ερχονται στην Ελλαδα για να διασκεδαζουν τις καλοκαιρινες τους διακοπες στις καταπληκτικές μας ακτες και τα ξενοδοχεια, η Ουκρανία θα μείνει για ΠΑΝΤΑ η πουτανα της Ευρωπης και οι νεαρες ξανθομαλλούσες Ουκρανες θα μεινουν για παντα φτωχες για να μπορουν οι Ευρωπαιοι να γαμανε όμορφα μουνακια και σε φτηνες τιμες! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ????
 

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Μηνύματα
2.148
Like
2
Πόντοι
16
xaxaxa ρε φιντελιο θυμασαι που ειχαμε την ιδια κοντρα για τους μισθους ενα χρονο πριν περιπου οταν πρωτογραψες για ουκρανια?τοτε σου ελεγα για ιτ απο προγραματιστης μεχρι hr mananger,direktor manager  και εσυ ειπες για την κοπελα που δουλευει στην κυβερνηση.τοτε εγραψα και για τον μισθο που εχει γυναικα ελληνα που μενει οδυσσο σε φαρμακευτικη εταιρια.για τον αλλο τι να πω που βριζει.και πετριβκα πηγαινα στο μολλ γιατι εχει καλυτερες κοπελες απο χρισατικ και ομπαλον πηγαινα για να κανουν οι κοπελες πατιναζ στο καραβαν χαχαχαχ.ασε τα χρισατικ,μπες στο μετρο και τραβα πετριβκα.εκει ειναι καλυτερα για παιχνιδι.πολλες γνωρισα και στο παζαρι σιουλιαβσκα πας ευθεια απο μετρο χρισιατικ,αν δεν σε πειραζει να γαμησεις γκομενες που πανε και με τουρκους και αραβες για να πιουνε τζαμπα χαχαχαχ.ειχε λιγο πιο κατω στην σουλιαβσκα ενα μπαρακι το gardens,πηγαιναν πολλες που δουλευαν στα παζαρια και συναντουσαν αραβες που δουλευαν και αυτοι εκει για ποτο και ναργιλε.μην περιμενεις σουπερ γκομενες αλλα περνουσες με καμια μετρια κοπελιτσα χαχαχαχ.τι μου θυμησατε τωρα.
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
191
Πόντοι
1.390
Σου τα περιγραφω όπως ακριβως τα εζησα. Οχι 1 μερα, οχι 1 εβδομαδα, αλλα 4 ολόκληρα χρονακια! Και τα ειδα κι απο την καλή κι απο την αναποδη και στο Κίεβο που είναι η πρωτευουσα, αλλα και στην επαρχία!

Με ρώτησες αν ειναι σαν την Βουλγαρία και σαν την Ρουμανία. Και σου απαντω οτι μπορεί να είναι και χειρότερα! Ξερεις γιατί? Διότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, είναι μέλη της ΕΕ! Και οι Βούλγαροι / Ρουμανοι μπορουν να αναζητησουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και να ζήσουν αξιοπρεπως σαν ανθρωποι. Οι Ουκρανοί ΟΧΙ! Το μόνο μέρος που μπορουν να εργαστουν ελευθερα είναι η Ρωσσία (και αυτό πλέον υπό προυποθεσεις). Για παραδειγμα, η ΜΟΝΗ περιπτωση να καταφερει μια νεαρη Ουκρανή (ας πουμε με ελαχιστες πανεπιστημιακες σπουδες) να ξεφυγει απο την Ουκρανία και να ζησει ως ανθρωπος στην Ευρωπη, ειναι να ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ Ευρωπαιο και να μετακομισει εκει! Καμια αλλη ελπίδα δεν εχει, αφού ακόμη κι αν εκδόσει τουριστική βιζα δεν μπορει να παραμεινει περισσοτερο απο μερικούς μήνες. Εχε επισης υποψη σου οτι για να εκδοσει (νόμιμα) βίζα και να της επιτρεψει μια Ευρωπαική χώρα να παει εκει θα πρεπει να αποδειξει οτι στην Ουκρανία εχει μια ετοιμη στρωμενη ζωή, οτι έχει εργασία που της αποδίδει αρκετα χρηματα και καταθεσεις στην τραπεζα (νομιζω 8 η 10 χιλιαδες ευρω αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος), οποτε καταλαβαινεις οτι για την μεση φτωχη κοπελιτσα ειναι ακατορθωτο ακόμη και να ταξιδεψει στην Ευρωπη, ποσο μαλλον να εργαστει εκει.

Ξερεις ποιό ήταν το βασικό αίτημα των "αγανακτισμένων" στην Μαινταν Νεζελεσνε στις ταραχες του 2013 - 2014? Να μπουνε στην Ευρωπη! Και ακριβως εκει εφαγαν προλογο από την παραταξη της Τιμοσεκνο και των συμμαχων της οτι όταν ανατραπει το καθεστως, θα μπει η Ουκρανία στην ΕΕ και όλα τα προβληματα τους θα λυθουν ως δια μαγείας! Το όνειρό τους είναι να μπουν στην ΕΕ, να ερθει Ευρωπαικό χρήμα και να την κανουν όλοι για εκει. Φανταζονται (αφελώς) οτι στην Γερμανία και στην Γαλλία τους περιμένουν με ανοικτες αγκαλες να εργαστούν (ως τι? αφού σχεδόν κανείς τους δεν εχει Ευρωπαική εξειδίκευση) και να τους δώσουν μισθούς 2, 3, 4 χιλιαδες ευρω και να οδηγανε "Μερσεντε" και "ΜπεΜπε" αντι για Lada. Βεβαια, αυτό δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών ακόμη και των νεων 15-30 ετων, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ καμία ξενη γλώσσα (πλην Ρωσσικών)! Είναι ελαχιστοι (ίσως κατω του 4-5%) αυτοί που μπορουν να συνεννοηθούν στα Αγγλικά και αυτό ίσως πειδή οι γονείς τους χρυσοπλήρωναν ιδιωτικους δασκαλους! Αν τωρα μιλάμε για Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικα κλπ... αστο! Ψαχνουμε ψυλλους στα αχυρα! Αυτοί που κατα την γνωμη μου θα εχουν τυχη και θα προοδευσουν εαν ή όταν η Ουκρανία μπει στην ΕΕ, είναι όσοι μιλανε ξενες ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ γλώσσες και όσοι εχουν αποφοιτήσει από Ευρωπαικά πανεπιστημια. Εχε υπ΄όψη σου οτι τα Ουκρανικά πτυχία στην Ευρώπη, έχουν την αξία κωλόχαρτου - ίσως το κωλόχαρτο να εχει περισσότερη αξία.

ωραια τα περιγραφεις  :orchestra: αλλα χαλι μαυρο η ζωη εκει  :S :S :S :S

εσυ ειχες εταιρια εκει?


γραψε και για Ρωσσια αν γνωριζεις  :hi:, γιατι βαρεθηκαμε να διαβαζουμε για χλιδη κ επιπεδο ζωης σε Ουκρανια κ Ρωσσια  :helpplea: :helpplea:
 

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Μηνύματα
2.148
Like
2
Πόντοι
16
το μαινταν ηταν για την τελωνιακη ενωση των προιοντωνκαι οχι για να μπουν στην ευρωπαικη ενωση.για να μπουνε ευρωπαικη ενωση πριν 2 χρονια χρειαζονταν 200 δυσ. για τον εξιχρονισμο της χωρας,απο την τοτε χρεωκωπημενη στην κριση ευρωπη χχαχαχαχαχ.στα αρχιδια τους η ευρωπαικη ενωση.αυτοι που ηταν ολοι στημενοι στις πλατειες ηταν εκει για να παρουν μισθο,ηταν οι δουλεια τους εκει χααχχαχαχ.οπως οταν ηταν η γιουλια φυλακη ειχαν στημενα τσαντιρια ταχα με υποστιρικτες της και επαιζαν στα μεγαφωνα συνεχεια για την αδικη φυλακιση της,αυτο 4 χρονια πριν.οπωτε γινοταν συγκεντωση εβλεπα ολους τους ανεργους γνωστους μου στην πλατεια χαχαχαχαχ.τους ειχαν γραμενους σε λιστες και οταν παρουσιαζονταν επαιρναν 100 γριβνα να στεκονται εκει.νομιζεις ολοι αυτοι που ηταν στο μαινταν ειναι πατριωτες η μισθωφωροι αλητες που τους μαζεψαν απο καθε γωνια.στην οδυσσο οταν συνελαβαν ενα μαλακα που σκωτωσε 4 ατομα στο φλεγωμενο κτηριο με πιστολι,απο το πρωσωπο φενοταν παιδι των δρομων.ενω τρωει ξυλο στην ανακριση τον ρωτανε στην καμερα,ποσα πηρες να ερθεις οδυσσο να σκωτωσεις.απαντησε 400 γριβνα,τωτε ακομα ηταν 10 το γριβνα 40 ευρο.του λενε για 400 γριβνα εγινες φονιας?χαιραιτα την οικογενεια σου.νομιζεις ξερουν τι ειναι ευρωπαικη ενωση αυτοι που στεκωνταν εκει,οταν τους ρωτουσαν γιατι γινεται αυτο απαντουσαν για να μπουνε ευρωπαικη ενωση ολοι για τα λεφτα το κανουνε ακομα και στον πολεμο τους ταζουν μισθους
 

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Μηνύματα
283
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
ωραια τα περιγραφεις αλλα χαλι μαυρο η ζωη εκει
Όπως ειπα και πριν, οι ίδιοι που εχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εκει το θεωρουν φυσιολογικό! βεβαια, σχεδον κανεις εκτος από τις βιζιτες και τους πλουσιους δεν εχει ταξιδεψει στην Ευρωπη να δει πως ζει ο κοσμος. Για εναν Ευρωπαιο / Αμερικανο που εχει μεγαλωσει διαφορετικα, που οι παραστασεις της ζωης του δεν ακολουθουν το Σοβιετικο μοτιβο και τον τροπο ζωής, ναι φαινεται πικρα! Ειναι σαν ταξειδι στο χρονο! Ζωντας στην Ουκρανια του 2010-2014 εννιωσα όως ζουσαν οι παπουδες και οι γονείς μου το 1960-1970. Απλα τα πραγματα, ειχα την ευκαιρία να εκτιμήσω πραγματα που στη ζωη μου θεωρουσα δεδομενα.

γραψε και για Ρωσσια αν γνωριζεις
Λυπαμαι, δεν ξερω για Ρωσσία. Στη Ρωσσία (Μόσχα και Αγία Πετρουπολη) πηγα μόνο ως τουριστας, οποτε η εμπειρία μου δεν μπορει να είναι τετοια ωστε να φερω αποψη περι της καθημερινης ζωής και της κουλτουρας. Ακόμη και στην Ουκρανία, μπορω να εχω αποψη για τις πολεις που εζησα (Κιεβο, Ζαποροζια και Μαριουπολ) και ισως τα πραγματα να ειναι διαφορετικα σε Οδησσο, Χαρκοβ, Λβοφ ή αλλου. Δεν ξερω, δεν απαντω για τα μερη εκεινα
 

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Μηνύματα
1.516
Like
143
Πόντοι
16
παντως ρε τυποι, πως γινεται κατι Ρουμανιες, Βουλγαριες, Λιθουανιες (αυτοι και στο ευρω τωρα) να εχουν μπει στην ΕΕ και η Ουκρανια οχι? Λογω τραμπουκισμου των Ρωσων η ειναι τοσο παρακμη η χωρα?
 

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Μηνύματα
283
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
αυτοι που ηταν ολοι στημενοι στις πλατειες ηταν εκει για να παρουν μισθο,ηταν οι δουλεια τους εκει χααχχαχαχ.οπως οταν ηταν η γιουλια φυλακη ειχαν στημενα τσαντιρια ταχα με υποστιρικτες της και επαιζαν στα μεγαφωνα συνεχεια για την αδικη φυλακιση της,αυτο 4 χρονια πριν.οπωτε γινοταν συγκεντωση εβλεπα ολους τους ανεργους γνωστους μου στην πλατεια χαχαχαχαχ.τους ειχαν γραμενους σε λιστες και οταν παρουσιαζονταν επαιρναν 100 γριβνα να στεκονται εκει.νομιζεις ολοι αυτοι που ηταν στο μαινταν ειναι πατριωτες η μισθωφωροι αλητες που τους μαζεψαν απο καθε γωνια.
Ναι βρε μπουφο, δεν θα το αναλυσουμε τωρα αυτο!

Τα τσαντηρια στο πεζοδρομιο της λεωφορου Κρεσατικ ήταν σποραδικα και αναρχα στημενα μεχρι και το "Αρενα", απο την Ανοιξη του 2012 με λιγους (όχι περισσότερους απο 20-30) υποστηρικτες της Τιμοσενκο που τα επανδρωναν και ειχαν γιγαντοαφισες της Γιουλιας να προπαγανδιζουν. Πολυ αργοτερα, τουλαχιστο εναμιση χρονο μετα, τον Νοεμβριο & Δεκεμβριο του 2013 εκλεισαν τελειως τον δρομο στην σταση του μετρο Μεινταν Νεζελεσνα και δεν περνουσε ουτε αυτοκινητο, αλλα μονο πεζοι. Ειχε γινει τουριστικη ατραξιον το μερος με "χριστουγεννιάτικο δενρο Γιουλια", με εξεδρα για μουσικα συγκροτηματα κλπ και εστησαν χωματινα οδοφραγματα και μπλοκα με λαστιχα αυτοκινητων και ξυλινα καδρονια ακριβως μπροστα στο καταστημα Zara (μεχρι το μνημειο με τον Αγγελο εκει που βγαζαν φωτο με τα περιστερια) με περισσοτερα τσαντηρια (μπορει και 100) και περισσοτερους πληρωμενους διαδηλωτες (αστεγους καιπεριθωριακους) που κερδιζαν μεροκαματο ισα ισα για να αγοραζουν μπυρα Πιβο και να κανουν κανεναν χασισι - αυτα ειναι γνωστα δεν μας τα λες εσυ.

Ε και μετά από λιγες εβδομαδες, Ιανουαριο - Φεβρουαριο 2014 αρχισε το πιστολιδι και οι νεκροι. Οι Ουκρανοι εχαψαν παραμυθι οτι θα μπουν στην ΕΕ και θα γινουν πλουσιοι. Πως αλλιως να πειθοταν ο μεσος ουκρανος πιθηκας που όλη μερα πινει Πιβο (φτηνη μπυρα) και συμπεριφερεται ως αλητης των δρομων?
 

slaviani

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Μηνύματα
1.426
Κριτικές
7
Like
532
Πόντοι
316
Είναι προφανές οτι δεν έχεις ιδέα από μισθούς στην Ουκρανία! Χαρακτηριστικά θα σου πω οτι:

  • [li]O συνταξιουχος γιατρός αμοίβεται 100 USD το μηνα,[/li]
    [li]O πρωτοδιόριστος δημόσιος υπάλληλος / αστυνομικός / πυροσβέστης παίρνει 120-150 USD το μηνα,[/li]
    [li]H κοπελίτσα που εργαζεται ως ταμίας σε σουπερ μαρκετ θα είναι ευχαριστημένη αν της δίνουν 120 USD (και φυσικά εργαζεται 10+ ωρες τη μερα),[/li]
    [li]Οι εργατες στα εργοστασια (μιλάμε για πίκρα) αμοίβονται με 200 USD και εργαζονται σε συνθήκες που οι περισσότεροι από εμας δεν θα αντεχαμε ουτε 1 μήνα.[/li]

Ναι, σαφώς και υπάρχουν μερικοί που αμοίβονται 500-600 USD, αλλα μιλάμε για εξαιρετικά βυσματικές θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, πολύ-γλωσσους, πολυ-πτυχιούχους (αποκλειστικά) ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ πανεπιστημίων σε μεγαλες εταιρειες κλπ. Οι μισθοί 4000 USD στην Ουκρανία όπως εγραψες εσύ, είναι επιστημονική φαντασία, εκτός κι αν μιλάς για υπουργικές & πολύ υψηλές θέσεις στην Κυβέρνηση. Το 90% του πληθυσμού δεν αμοίβεται πάνω από 150-200 USD ούτε στα ονειρα τους. Σκέψου τώρα, οτι οι μισθοί που λαμβάνουν είναι σε Γκριβνατς! Λαμβανοντας υπ' όψη οτι τα τελευταία 3-4 χρόνια η αξία του γκριβνατ έναντι USD / EUR υποβιβάστηκε στο υποτετραπλάσιο (το 2012 ίσχυε 1 EUR = 8 γκριβνατ! Για πανε δες σήμερα την αναλογία) και οτι η αγοραστική αξία των προΛιόντων συνεχώς αυξάνεται, η πραγματική δύναμη του μισθού τους είναι για γέλια.
σωστος 100%
με μια μικρη διορθωση οσον αφορα την ισοτιμια
το 2012 το δολλαριο ειχε 8 και το ευρω 10,8
το 2010 το πιο λιγο που βρηκα το ευρω ηταν 9,5

μια αλλη παρατηρηση που εχω να κανω ειναι οι μισθοι
το μεγαλο μπαμ της κατρακυλας του ευρω την εζησα απο κοντα περισυ που απο 11,4 εφτασε στα 16
μεσο ορο τοτε και τωρα σε γριβνες ηταν περιπου 3500-4000 περιπου στα 300 με 400 ντολαρς οπου αυτοματα σε 1,5 χρονο το ιδιο το ποσο εγινε σε ντολαρς στα μισα
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
191
Πόντοι
1.390
Όπως ειπα και πριν, οι ίδιοι που εχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εκει το θεωρουν φυσιολογικό! βεβαια, σχεδον κανεις εκτος από τις βιζιτες και τους πλουσιους δεν εχει ταξιδεψει στην Ευρωπη να δει πως ζει ο κοσμος. Για εναν Ευρωπαιο / Αμερικανο που εχει μεγαλωσει διαφορετικα, που οι παραστασεις της ζωης του δεν ακολουθουν το Σοβιετικο μοτιβο και τον τροπο ζωής, ναι φαινεται πικρα! Ειναι σαν ταξειδι στο χρονο! Ζωντας στην Ουκρανια του 2010-2014 εννιωσα όως ζουσαν οι παπουδες και οι γονείς μου το 1960-1970. Απλα τα πραγματα, ειχα την ευκαιρία να εκτιμήσω πραγματα που στη ζωη μου θεωρουσα δεδομενα.
Λυπαμαι, δεν ξερω για Ρωσσία. Στη Ρωσσία (Μόσχα και Αγία Πετρουπολη) πηγα μόνο ως τουριστας, οποτε η εμπειρία μου δεν μπορει να είναι τετοια ωστε να φερω αποψη περι της καθημερινης ζωής και της κουλτουρας. Ακόμη και στην Ουκρανία, μπορω να εχω αποψη για τις πολεις που εζησα (Κιεβο, Ζαποροζια και Μαριουπολ) και ισως τα πραγματα να ειναι διαφορετικα σε Οδησσο, Χαρκοβ, Λβοφ ή αλλου. Δεν ξερω, δεν απαντω για τα μερη εκεινα

τυπε παντως Βουλγαρια δν ειναι τοσο χαλια,εχουν πιο μεγαλα διαμερισματα και μερικοι κ εξοχικα  :orchestra: οσοι καναν κ κανα 10χρονια ευρωπη πηραν κ καινουργια διαμερισματα .και υπαρχουν αρκετοι φραγκατοι ,5% ειναι παμπλουτοι,25-30%πλουσιοι-καπως πλουσιοι,65% μετριοι,φτωχοι-αρκετα φτωχοι
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
191
Πόντοι
1.390
παντως ρε τυποι, πως γινεται κατι Ρουμανιες, Βουλγαριες, Λιθουανιες (αυτοι και στο ευρω τωρα) να εχουν μπει στην ΕΕ και η Ουκρανια οχι? Λογω τραμπουκισμου των Ρωσων η ειναι τοσο παρακμη η χωρα?

τυπε δν ξερω αλλα ειχα διαβασει για την Τιμοσενκο κ τον Γιανουκοβιτς οτι η περιουσια αυτων των 2 ξεπερναει το ΑΕΠ της Ουκρανιας

:S :S :S :S :S :S ,καταλαβαινεις για τι μιλαμε  :S :S :S
 

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Μηνύματα
283
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
τυπε δν ξερω αλλα ειχα διαβασει για την Τιμοσενκο κ τον Γιανουκοβιτς οτι η περιουσια αυτων των 2 ξεπερναει το ΑΕΠ της Ουκρανιας
Γιατι εχεις την εντυπωση οτι ο Ποροσενκο που ανελαβε το 2014, ειναι κανενας φτωχουλης? Ή μηπως εχεις την εντυπωση οτι ο συνασπισμος που εριξε τον Γιανουκοβιτς (για να εγκαταστησει τον Ποροσενκο) ειναι τιποτα φτωχουληδες? Στις υποαναπτυκτες χωρες, αναλαμβανουν ηγετες που εχουν αμυθητες περιουσίες. Εχεις δει τους ηγετες κεντροΑφρικανικων κρατων? ΛατινοΑμερικανικων δημοκρατιων μήπως? Ασιατικών? Παντα ετσι συμβαινει, οποτε γιατι η Ουκρανια να αποτελει εξαιρεση?

...κι ασε τους υποαναπτυκτους Ουκρανους κυβερνητικους βαρβαρους να βομβαρδίζουν αλλους υποαναπτυκτους Ρωσσοφιλους βαρβαρους (επίσης Ουκρανους) και να σφαζονται μεταξυ τους για το τιποτα και να πεθαινουν για να κανουν φραγκα τα αφεντικα τους
 

slaviani

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Μηνύματα
1.426
Κριτικές
7
Like
532
Πόντοι
316
Ναι βρε μπουφο, δεν θα το αναλυσουμε τωρα αυτο!

Τα τσαντηρια στο πεζοδρομιο της λεωφορου Κρεσατικ ήταν σποραδικα και αναρχα στημενα μεχρι και το "Αρενα", απο την Ανοιξη του 2012 με λιγους (όχι περισσότερους απο 20-30) υποστηρικτες της Τιμοσενκο που τα επανδρωναν και ειχαν γιγαντοαφισες της Γιουλιας να προπαγανδιζουν. Πολυ αργοτερα, τουλαχιστο εναμιση χρονο μετα, τον Νοεμβριο & Δεκεμβριο του 2013 εκλεισαν τελειως τον δρομο στην σταση του μετρο Μεινταν Νεζελεσνα και δεν περνουσε ουτε αυτοκινητο, αλλα μονο πεζοι. Ειχε γινει τουριστικη ατραξιον το μερος με "χριστουγεννιάτικο δενρο Γιουλια", με εξεδρα για μουσικα συγκροτηματα κλπ και εστησαν χωματινα οδοφραγματα και μπλοκα με λαστιχα αυτοκινητων και ξυλινα καδρονια ακριβως μπροστα στο καταστημα Zara (μεχρι το μνημειο με τον Αγγελο εκει που βγαζαν φωτο με τα περιστερια) με περισσοτερα τσαντηρια (μπορει και 100) και περισσοτερους πληρωμενους διαδηλωτες (αστεγους καιπεριθωριακους) που κερδιζαν μεροκαματο ισα ισα για να αγοραζουν μπυρα Πιβο και να κανουν κανεναν χασισι - αυτα ειναι γνωστα δεν μας τα λες εσυ.

Ε και μετά από λιγες εβδομαδες, Ιανουαριο - Φεβρουαριο 2014 αρχισε το πιστολιδι και οι νεκροι. Οι Ουκρανοι εχαψαν παραμυθι οτι θα μπουν στην ΕΕ και θα γινουν πλουσιοι. Πως αλλιως να πειθοταν ο μεσος ουκρανος πιθηκας που όλη μερα πινει Πιβο (φτηνη μπυρα) και συμπεριφερεται ως αλητης των δρομων?

εγω παντως προσωπικα ημουν παρων την ημερα; που εβγαλαν την Τιμοσενκο εξω και με το καροτσακι της εδωσε εκεινο τον μεγαλοπρεπη λογο...αλλα τελικα πηρα τα αρχιδια μου
συγκεκριμενα ειχα παει για μασα στο αρμ γκρεκ
ενα ελληνικο εστιατοριο που το εχει ενας Αρμενο-ελληνο-ουκρανοτετοιος
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
191
Πόντοι
1.390
Γιατι εχεις την εντυπωση οτι ο Ποροσενκο που ανελαβε το 2014, ειναι κανενας φτωχουλης? Ή μηπως εχεις την εντυπωση οτι ο συνασπισμος που εριξε τον Γιανουκοβιτς (για να εγκαταστησει τον Ποροσενκο) ειναι τιποτα φτωχουληδες? Στις υποαναπτυκτες χωρες, αναλαμβανουν ηγετες που εχουν αμυθητες περιουσίες. Εχεις δει τους ηγετες κεντροΑφρικανικων κρατων? ΛατινοΑμερικανικων δημοκρατιων μήπως? Ασιατικών? Παντα ετσι συμβαινει, οποτε γιατι η Ουκρανια να αποτελει εξαιρεση?

...κι ασε τους υποαναπτυκτους Ουκρανους κυβερνητικους βαρβαρους να βομβαρδίζουν αλλους υποαναπτυκτους Ρωσσοφιλους βαρβαρους (επίσης Ουκρανους) και να σφαζονται μεταξυ τους για το τιποτα και να πεθαινουν για να κανουν φραγκα τα αφεντικα τους

καπιταλισμος τυπε,δικαιοσυνη  :orchestra:  :grin:
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
191
Πόντοι
1.390
Σου τα περιγραφω όπως ακριβως τα εζησα. Οχι 1 μερα, οχι 1 εβδομαδα, αλλα 4 ολόκληρα χρονακια! Και τα ειδα κι απο την καλή κι απο την αναποδη και στο Κίεβο που είναι η πρωτευουσα, αλλα και στην επαρχία!

Με ρώτησες αν ειναι σαν την Βουλγαρία και σαν την Ρουμανία. Και σου απαντω οτι μπορεί να είναι και χειρότερα! Ξερεις γιατί? Διότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, είναι μέλη της ΕΕ! Και οι Βούλγαροι / Ρουμανοι μπορουν να αναζητησουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και να ζήσουν αξιοπρεπως σαν ανθρωποι. Οι Ουκρανοί ΟΧΙ! Το μόνο μέρος που μπορουν να εργαστουν ελευθερα είναι η Ρωσσία (και αυτό πλέον υπό προυποθεσεις). Για παραδειγμα, η ΜΟΝΗ περιπτωση να καταφερει μια νεαρη Ουκρανή (ας πουμε με ελαχιστες πανεπιστημιακες σπουδες) να ξεφυγει απο την Ουκρανία και να ζησει ως ανθρωπος στην Ευρωπη, ειναι να ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ Ευρωπαιο και να μετακομισει εκει! Καμια αλλη ελπίδα δεν εχει, αφού ακόμη κι αν εκδόσει τουριστική βιζα δεν μπορει να παραμεινει περισσοτερο απο μερικούς μήνες. Εχε επισης υποψη σου οτι για να εκδοσει (νόμιμα) βίζα και να της επιτρεψει μια Ευρωπαική χώρα να παει εκει θα πρεπει να αποδειξει οτι στην Ουκρανία εχει μια ετοιμη στρωμενη ζωή, οτι έχει εργασία που της αποδίδει αρκετα χρηματα και καταθεσεις στην τραπεζα (νομιζω 8 η 10 χιλιαδες ευρω αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος), οποτε καταλαβαινεις οτι για την μεση φτωχη κοπελιτσα ειναι ακατορθωτο ακόμη και να ταξιδεψει στην Ευρωπη, ποσο μαλλον να εργαστει εκει.

Ξερεις ποιό ήταν το βασικό αίτημα των "αγανακτισμένων" στην Μαινταν Νεζελεσνε στις ταραχες του 2013 - 2014? Να μπουνε στην Ευρωπη! Και ακριβως εκει εφαγαν προλογο από την παραταξη της Τιμοσεκνο και των συμμαχων της οτι όταν ανατραπει το καθεστως, θα μπει η Ουκρανία στην ΕΕ και όλα τα προβληματα τους θα λυθουν ως δια μαγείας! Το όνειρό τους είναι να μπουν στην ΕΕ, να ερθει Ευρωπαικό χρήμα και να την κανουν όλοι για εκει. Φανταζονται (αφελώς) οτι στην Γερμανία και στην Γαλλία τους περιμένουν με ανοικτες αγκαλες να εργαστούν (ως τι? αφού σχεδόν κανείς τους δεν εχει Ευρωπαική εξειδίκευση) και να τους δώσουν μισθούς 2, 3, 4 χιλιαδες ευρω και να οδηγανε "Μερσεντε" και "ΜπεΜπε" αντι για Lada. Βεβαια, αυτό δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών ακόμη και των νεων 15-30 ετων, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ καμία ξενη γλώσσα (πλην Ρωσσικών)! Είναι ελαχιστοι (ίσως κατω του 4-5%) αυτοί που μπορουν να συνεννοηθούν στα Αγγλικά και αυτό ίσως πειδή οι γονείς τους χρυσοπλήρωναν ιδιωτικους δασκαλους! Αν τωρα μιλάμε για Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικα κλπ... αστο! Ψαχνουμε ψυλλους στα αχυρα! Αυτοί που κατα την γνωμη μου θα εχουν τυχη και θα προοδευσουν εαν ή όταν η Ουκρανία μπει στην ΕΕ, είναι όσοι μιλανε ξενες ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ γλώσσες και όσοι εχουν αποφοιτήσει από Ευρωπαικά πανεπιστημια. Εχε υπ΄όψη σου οτι τα Ουκρανικά πτυχία στην Ευρώπη, έχουν την αξία κωλόχαρτου - ίσως το κωλόχαρτο να εχει περισσότερη αξία.

Τέλος, ο σημερινός προεδρος ο Ποροσενκο, τους εχει στο δουλεμα και τους υπόσχεται συνεχεια οτι θα τους βαλει στην ΕΕ. καθε 2 μήνες τους αναβαλει την ημερομηνία. Να τον άλλο μήνα μπαινουμε, να στο τελος του χρόνου θα μπουμε, να στις αρχες του επομενου... και τα ντουγανια το χαφτουν. Καιουτε ΚΑΝ εχουν κανει προεργασίες να κανουν αιτηση για να μπουν στην ΕΕ και φυσικα απο την αλλη η ΕΕ δινει στον Ποροσενκο φρουδες ελπιδες κλπ κλπ κλπ.

Τα πραγματα δεν αλλαζουν. Οι πλουσιοι λαοι ειναι για να εκμεταλευονται τους φτωχους λαους! Όπως λοιπον οι Ελληνες θα μεινουν για ΠΑΝΤΑ τα γκαρσόνια της Ευρωπης και οι Γερμανο-κατι θα ερχονται στην Ελλαδα για να διασκεδαζουν τις καλοκαιρινες τους διακοπες στις καταπληκτικές μας ακτες και τα ξενοδοχεια, η Ουκρανία θα μείνει για ΠΑΝΤΑ η πουτανα της Ευρωπης και οι νεαρες ξανθομαλλούσες Ουκρανες θα μεινουν για παντα φτωχες για να μπορουν οι Ευρωπαιοι να γαμανε όμορφα μουνακια και σε φτηνες τιμες! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ????

τυπε πολυ ευρωλαγνος μου φαινεσαι,δηλαδη στην ελλαδα δεν υπαρχει μαυρο χρημα,ανθρωποι με λεφτα περιουσιες κτλ  :orchestra:
στην ευρωπη ειναι ολοι πλουσιοι συμφωνα με σενα?  :orchestra:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom