ΙΩΣΙΦ ΜΕΓΑ ΔΑΣΚΑΛΕ 8Α ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΙΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΣ.ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΔΑ ΛΑΝΤΖΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 60.ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΦΑΕΙ ΖΕΣΤΗ.ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΣΤΟ 1.80 ΜΕ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ 8ΑΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΩ ΣΟΚ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΑΘΕΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΛΑΝΤΖΑΣ.ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΝ ΛΑΝΤΖΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΡ8Ε ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?.Η ΛΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΦΟΣ ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΙΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΙ ΟΤΙ ΑΝ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙ.Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΑΦΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΖΗΤΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΒΙΖΙΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟΥ ΛΟΓΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΗΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΨΟΥΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΕΙ ΟΤΙ 8Α ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΥΚΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΤΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΙΩΣΗΦ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΑΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΒΙΖΙΤΕΣ?ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ?ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΘΟΣ?ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ?ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.(ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΤΙΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ)ΙΩΣΗΦ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ-ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ.
Κι έλεγα τόσες μέρες μέσα μου , «μα κανείς ουκρανοπαθής δεν υπάρχει?»
Ά ρε φίλε μου. Ξύνεις μεγάλες πληγές Χριστουγεννιάτικα...
«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΑΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΒΙΖΙΤΕΣ?ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ?ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΘΟΣ?»
Ήθος? Τι’ναι αυτό? Τρώγεται μαζί με μπλινί? Κοίτα εμένα μου κάνει εντύπωση πως και η γριά δεν κάνει βίζιτες, τώρα για όλα τα υπόλοιπα . Ξεφτύλα? Ξεφτύλα? ΞΕΦΤΥΛΑ!
Άκουσε φίλε μου, τόσα χρόνια στην Ουκρανία συνάντησα έναν σωστόν άνθρωπο. ΕΝΑΝ! Άγιο... Όλοι οι άλλοι μείνανε. Τώρα Χριστούγεννα είναι, συγχωρήστε με, αλλά πως να το κάνουμε, εάν υπήρχε θεός, που δεν υπάρχει γαμώ την παναγία μου, γαμώ την πουτάνα μου, γαμώ τον σταυρό μου ,θα ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ...
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ?ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.(ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΤΙΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ)
Ξέρεις το’χω ξαναγράψει. Μ’αυτούς τους παλιομαλάκες δεν υπάρχει περιθώριο συννενόησης. Το μόνον που φοβούνται είναι το ξύλο...Κάνεις το μαλάκα αναγκαστικά. Μέχρις ενός σημείου, ήτοι μέχρι εκεί που το προσωπικό ήθος και η τσέπη του καθ ενός επιτρέπει...Περιττό να γράψω ότι ψυχρά αυτές θα φάνε τα λεφτά του ξαδέρφου σου.
Για νακαταλάβεις όλοι αυτοί πάντοτε ήσαντε δούλοι. Δεν κάνω πλάκα ούτε είναι τρόπος του λέγειν. Ο χριστός υποτίθεται ότι είπε ότι πολλοί άνθρωποι είναι σαν τον τάφο. Από έξω όμορφοι κι από μέσα σκουλήκια...
Τι να πω ρε φίλε? ΡΝΣ ρίχτου νερό να συνέλθει...Η ηθική ξεφτύλα είναι μια σκαλίτσα με κοντά κοντά σκαλοπατάκια. Στην σρχή κατεβαίνεις προσκτικά. Μετά κάνεις τσουλήθρα...