Αφού μιλάμε για τροφή κι εσένα γουργουρίζει το στομάχι σου, υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να δοκιμάσουμε από την Ουκρανική κουζίνα???
Λάβε υπ'οψιν πως είμαι χορτοφάγος και πως θα ήθελα δυνητικά να "εντυπωσιάσω" μία θηλυκό απόγονο των Σκυθών..
Σύντροφε,
με βάση τις εμπειρείες μου στις Ουκρανές και τις γνώσεις μου πάνω στην Ουκρανική κουζίνα, θα σου συνιστούσα , προκειμένου εντυπωσιάσεις την φίλη σου να την πας σε κανένα καλό εστιατόριο ΕΔΩ.
Η Ουκρανική (και η ρώσσικη) κουζίνα είναι κουζίνες φτωχές, με έλλειψη φαντασίας και ποικιλίας. Από την άλλη η κακή ποιότητα αρκετών προϊόντων και η χρήση του ηλιελαίου την καθιστούν μάλλον άνοστη (ως αντιπαθητική) για μας τους Ελληνες που έχουμε συνηθίσει σε άλλου είδους κουζίνα. Πάντως με μια ικανή μαγείρισσα (σπάνιο είδος - οι περισσότερες πίνουν) τα πραγματα διορθώνονται.
Αν επιθυμείς παρ΄όλα αυτά να της μαγειρέψεις (και μάλιστα χορτοφαγικά) θα σου συνιστούσα την εξής απλή συνταγή Овощная Запеканка.
-Λοιπόν σε ένα πυρέξ ή στο ταψι βάλε ενα κουνουπίδι και 70γρ. μπροκολλο (βράσε τα και τα δύο από πριν με αλάτι για ελάχιστα λεπτα) και κόψε τα σε τούφες, πρόσθεσε ψιλοκομμένες πιπεριές (πρασινες και κόκκινες γλυκές). Προσθεσε από πάνω 2 αυγά χτυπημένα με 350 γρ. γάλα και πίπέρι, πασπάλισε το με 40 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήσε τα σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά και είσαι έτοιμος. Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις ροδέλλες ελιάς και μοσχοκάρυδο (που δεν χρησιμοποιούνται στη ρώσσικη κουζίνα), μαντιτάρια ή και κολοκυθάκια βραστά.
Θα το σερβίρεις ζεστο μαζί με μια σαλάτα από ψιλοκομμένα ραπανάκια, άνιθο, κρεμμυδάκι μαϊντανο, περιχυμμένα με σμετάνα.
Εύκολο και εντυπωσιακό.
Προς enforce. Λάβε υπόψη σου ότι οι πρώην Σοβιετικοί θεωρούσαν ότι οι ωραιότερες γυναίκες στην ΕΣΣΔ ήταν οι Λευκορωσσίδες Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υφιστάμενη πολιτική κατάσταση και το γεγονός ότι υπάρχει διαθέσιμη στέγη και ξενάγηση από κάτι ξαδελφούλες
καθιστά την Λευκορωσσία τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό μου. Ψήνεσαι ?