Υπάρχουν όμως οι συμβατικές νόρμες, οι κοινωνικές απαξιώσεις, το μανιπουλάρισμα από Θεσμούς και Ιδεολογίες και γενικά τα όσα επιβάλει η εκάστοτε Άρχουσα Τάξη
σε κάθε εποχή.
Για παράδειγμα και χωρίς να θέλω να θίξω τις θρησκευτικές αντιλήψεις σας και το εννοώ αυτό:
Αν κάποιος απευθύνεται προς το Θεό τότε απλά προσεύχεται.
Αν ο ίδιος πει ότι ο Θεός του μιλά, τότε τον θεωρούμε σχιζοφρενή.
Είναι απόλυτα αποδεκτό και λογικό σήμερα ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό τον Σταυρό και το Εν τούτω Νίκα.
Είναι απόλυτα αποδεκτό και λογικό σήμερα ότι η μητέρα του, η Φλαβία Ιουλία Ελένη, ξύπνησε ένα πρωί -300+ χρόνια μετά την θανάτωση του Ιησού- και είπε ότι στο όνειρό της είδε που είναι θαμμένος ο Σταυρός του Ιησού στηνΙερουσαλήμ και μετά πήγε εκεί και τον βρήκε.
Δεν είναι όμως αποδεκτό και λογικό σήμερα εάν σας γράψω ότι σήμερα είδα τον Θεό να μου λέει ότι είμαι ο Εκλεκτός Του και η Αποστολή μου είναι να σώσω όλους εσάς τους αμαρτωλούς, που γράφετε στο Νήμα μας.
Όλοι θα με θεωρήσετε τρελό!
Το νόημα της τρέλας ποικίλει από εποχή σε εποχή. Και δεν αναφέρομαι στην ψυχιατρική τρέλα, που και εκεί υπήρξαν απίστευτες ακρότητες στο παρελθόν ... Και ίσως υπάρχουν ακόμη ...
Είναι θέμα εποχής και χρόνου.
Υπάρχουν ιδιοφυή μυαλά στην διάρκεια του Ιστορικού Χρόνου, που ακριβώς επειδή έχουν κατανοήσει ότι έχουν γεννηθεί στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, διαδίδουν την
τρέλα ιδιοφυή σκέψη τους...\
Το λέει αντίστροφα ο Weber στους στίχους του Jesus Christ Super Star.
Now why'd you choose such a backward time
And such a strange land?
Μα ακριβώς γι΄ αυτό ο λόγος του Ιησού έγινε αποδεκτός. Επειδή έγινε δημόσια γνωστός σε μία τόσο πίσω χρονικά εποχή και σε ένα τόσο περίεργο Έθνος, που αναζητούσε τότε την ανεξαρτησία και την απαλλαγή του από την Κατοχή ... δεν είχαν όμως τις ίδιες αναζητήσεις με την τότε Άρχουσα Τάξη της δικής τους Κάστας!
Αν εμφανιζόταν σήμερα ο Ιησούς, ποιος θα τον πίστευε;;;;