Πρόκειται περί street food (δηλαδή στα όρθια) ή περί εστιατόριων;(με σκούφους ή χωρίς)
Λογω του οτι παω με βαλιτσα (βαλιτσα=γυναικα) δεν εχω εντρυφησει πολυ στο θεμα. Κατα την περσινη μου διαμονη, παρατηρησα οτι οι περισσοτερες κορασιδες εκει, αν οχι ολες, που εργαζονται σε διαφορα καταστηματα εξυπηρετησης τουριστων, πασχουν απο ενα τικ, οταν συνοδευεσαι απο βαλιτσα, κλεινοντας συνεχως το ματι και κουνοντας με νοημα την κεφαλη, δειχνοντας σου προς το εσωτερικον του εσωτερικου του καταστηματος. ειτε αυτο το καταστημα ειναι με ειδη λαικης τεχνης, ειτε ανταλλακτηριο συναλλαγματος, ειτε γραφειο ενοικιασεως αυτοκινητων.
Περσι τελευταια ημερα της παραμονης μου εκει, ξεκινησα για να επιστρεψω καποιο συναλλαγμα που ειχα στο πλησιεστερο ανταλλακτηριο, και αν ειμουν τυχερος να ανακαλυπτα επιτελους γιατι εχουν αυτο το τικ οι ντοπιες κορασσιδες, χωρις την βαλιτσα, που ετοιμαζε τις βαλιτσες της αναχωρησης.
Στην εξοδο του παραθεριστικου συγκροτηματος που διεμενα, υπηρχε γραφειο ενοικιασεως αυτοκινητων, απο το οποιο ειχα ενοικιασει αυτοκινητο. Η υπαλληλος του γραφειου με χαιρετησε και με ρωτησε που πηγαινω. Της ειπα οτι παω να αλλαξω τα τοπικα χρηματα που μου ειχαν περισεψει, περιπου ευρω 40. Τοτε μου ειπε αυτη οτι μπορουσε να με εξυπηρετησει. Πραγματι μου αλλαξε το συναλλαγμα, αλλα ταυτοχρονα με ρωτησε αν ηθελα μασσαζ.
Εκπληκτος ρωτησα τι μασσαζ, ποσο θα κοστιζε και κυριως που;
Μπουκα-μπουκα μασσαζ μου ειπε, (δεν χρειαζεται να το εχεις ξαναακουσει για να καταλαβεις τι εννοοουσε) μου εδειξε τα 40 ευρω που ειχα στο χερι και μου εκανε νοημα για τα ενδοτερα του γραφειου, ενα μικρο καμαρακι με κρεβατι.
Την ακολουθησα με ολα τα παρεπομενα.
Ειχα βεβαια και αλλη μια εμπειρια σε χωρο αυτον καθεαυτον μασσατζιδικο.
Δεν ειναι τυχαιο που ο νηματοθετης του νηματος του αγιου Δομηνικου
@sex volcano συγκρινει την πολη Σοσουα του νησιου με την Παταγια της Ταυλανδης.
ποτε δεν ειχα το μερακι να παω στη δομινικανη δημοκρατια μχρι που εμαθα για το αντιπαλο δεος της pattya της λατινικης αμερικης και φυσικα με δραστηριοτητες και θαλασσα πτηση μεσω βελγιου και διαμονη στις βρυξελλες εφτασα στο αεροδρομιο του σαντο ντομιγκο που βρισκεται στη μπκα τσικα στο...
www.bourdela.com