blizardeye
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2013
- Κριτικές
- 40
- Like
- 24.874
- Πόντοι
- 26.096
Ξενίνα εσύ με τον Νικοτρίβη και το 25ποντο και βλέπουμε
Ξενίνα εσύ με τον Νικοτρίβη και το 25ποντο και βλέπουμε
Είναι αλήθεια ότι οι κεντρικοί ήρωες του Καζαντζάκη είναι άντρες και μάλλον οι γυναίκες έχουν την θέση του "εργαλείου" στην δομή της αφήγησης και στον Καπετάν Μιχάλη και στα υπόλοιπα έργα του. Θέλοντας να περιγράψει τον καπετάν Μιχάλη, τα αδέλφια του και τον Κύρη τους, τους ανάγει, ίσως με υπερβολές, σε ανθρωπόμορφα τέρατα ίσως και υπερανθρώπους, μειώνοντας την θέση των γυναικών δίπλα τους. Τέτοια όμως δεν ήταν η κατάσταση στην Κρήτη τα χρόνια της τουρκοκρατίας?
Εσεις να προσεχετε μην παθει τιποτα η γλωσσα σας. Θα εχουμε θρηνους απο εργαζομενες και μαναρια.
Εσεις να προσεχετε μην παθει τιποτα η γλωσσα σας. Θα εχουμε θρηνους απο εργαζομενες και μαναρια.
Ας μην το πάμε πολύ μακρυά χρονικά αγαπητέ μου...
Άλλωστε και ο ίδιος ο Καζαντζάκης χειριζόταν τις γυναίκες με τις οποίες συνδέθηκε, εργαλειακά και προς όφελός του.
Υ.Γ
Βλέποντας τις παραπάνω αράδες, αντιλαμβάνομαι πόσο αισθητή είναι η απουσία του κ. Βλαντονίκου.
Καλησπέρα σε όλους.
Εγω για τον Καζαντζάκη ήξερα οτι δεν τη έβαζε την κάλτσα στο συρταρι
Ομοφοβικη, σεξιστριαΕγω για τον Καζαντζάκη ήξερα οτι δεν τη έβαζε την κάλτσα στο συρταρι
στην ασκητικη δεν ελεγε οτι η γυναικα ειναι κοσμοκαταλυτρα και συνεργάτιδα του θεου; και ότι καλό έχει ο κόσμος το οφείλει στην γυναικα;
σου γαμώΟμοφοβικη, σεξιστρια
το μουναστηρι θα ερχονται τα παιδια να με επισκέπτονται να μου ρίχνουν και κανέναδιαβασες την ασκητικη? κανεις προπονηση για το μοναστηρι.....
αυτός ο δαιμονας ο μπραμπ μπαινει μεσα και πεταει την μαλακια του και μου ερχεται να του κατεβασω και το Συλλήβδην και το ασκαρδαμυκτί στο κεφαλιΤους ταπώσατε, κυρία! Συλλήβδην και ασκαρδαμυκτί!
αυτός ο δαιμονας ο μπραμπ μπαινει μεσα και πεταει την μαλακια του και μου ερχεται να του κατεβασω και το Συλλήβδην και το ασκαρδαμυκτί στο κεφαλι
Να του τα κατεβάσετε, κυρία, οσονούπω!