Νέα

Οι αντιρατσιστές και ο ρατσιστής Κάρλ Μάρξ!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sxoinobaths

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Μαρ 2009
Κριτικές
52
Like
456
Πόντοι
2.357
Το εθνικό ζήτημα είναι ένα πολύπλοκο θέμα με πάρα πολλές παραμέτρους κι έχει διχάσει ακόμα και πολλούς μαρξιστές θεωρητικούς μεταξύ τους.. Ας πούμε, άλλη ήταν η άποψη του Λένιν κι άλλη της Ρόζας Λούξεμπουργκ, κι όπως είναι φυσικό δεν πρόκειται να το λύσουμε εδώ.. Απλά είπα την προσωπική μου άποψη ότι για μένα η εθνικότητα δεν παίζει μείζονα ρόλο... Υπάρχουν έλληνες που 'ναι πολύ μεγάλοι μαλάκες κι υπάρχουν ξένοι που 'ναι υπέροχοι άνθρωποι.. Όπως είπε κι Martin Luther King: "Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα οι άνθρωποι δε θα κρίνονται απ΄το χρώμα του δέρματος τους (δηλ. την καταγωγή τους), αλλά απ' την ποιότητα του χαρακτήρα τους"..!
Δεν έχω το χρόνο και την υπομονή ν' αντικρούσω όσα λες, απλά θα πω μόνο ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλά και κακά έθνη...
Κι ότι έτυχε σε μας να ανήκουμε σ' ένα έθνος, που'χε τους μεγαλύτερους φιλόσοφους του κόσμου, τον μεγαλύτερο πολιτισμό του κόσμου...
Όλοι οι πόλεμοι που έκανε ήταν δίκαιοι κι αμυντικοί και ποτέ επιθετικοί και κατακτητικοί..!
Ένα έθνος που όλοι οι άλλοι το ζηλεύουν, το μισούν και το αδικούν...
Ένα έθνος που μονίμως το καταπιέζουν και του επιτίθενται οι γείτονές του, χωρίς ποτέ αυτό να τους έχει πειράξει ποτέ...
Τα λεω επειδή τα πίστευα κι εγώ αυτά όταν ήμουν 5-10 χρονών, μετά το ξεπέρασα..!

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
Το εθνικό ζήτημα είναι ένα πολύπλοκο θέμα με πάρα πολλές παραμέτρους κι έχει διχάσει ακόμα και πολλούς μαρξιστές θεωρητικούς μεταξύ τους.. Ας πούμε, άλλη ήταν η άποψη του Λένιν κι άλλη της Ρόζας Λούξεμπουργκ, κι όπως είναι φυσικό δεν πρόκειται να το λύσουμε εδώ.. Απλά είπα την προσωπική μου άποψη ότι για μένα η εθνικότητα δεν παίζει μείζονα ρόλο... Υπάρχουν έλληνες που 'ναι πολύ μεγάλοι μαλάκες κι υπάρχουν ξένοι που 'ναι υπέροχοι άνθρωποι.. Όπως είπε κι Martin Luther King: "Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα οι άνθρωποι δε θα κρίνονται απ΄το χρώμα του δέρματος τους (δηλ. την καταγωγή τους), αλλά απ' την ποιότητα του χαρακτήρα τους"..!
Δεν έχω το χρόνο και την υπομονή ν' αντικρούσω όσα λες, απλά θα πω μόνο ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλά και κακά έθνη...
Κι ότι έτυχε σε μας να ανήκουμε σ' ένα έθνος, που'χε τους μεγαλύτερους φιλόσοφους του κόσμου, τον μεγαλύτερο πολιτισμό του κόσμου...
Όλοι οι πόλεμοι που έκανε ήταν δίκαιοι κι αμυντικοί και ποτέ επιθετικοί και κατακτητικοί..!
Ένα έθνος που όλοι οι άλλοι το ζηλεύουν, το μισούν και το αδικούν...
Ένα έθνος που μονίμως το καταπιέζουν και του επιτίθενται οι γείτονές του, χωρίς ποτέ αυτό να τους έχει πειράξει ποτέ...
Τα λεω επειδή τα πίστευα κι εγώ αυτά όταν ήμουν 5-10 χρονών, μετά το ξεπέρασα..!

Κανεις δεν λεει οτι υπαρχουν κακα εθνοι αλλα καθε εθνος κρινεται απο τις πραξεις του και την συνεισφορα του στην διαμορφωση του δυτικου πολιτισμου.

ΑΠΟ την αλλη κρινεις εναν ανθρωπο απο τον χαρακτηρα του δεν παει να πει οτι αυτος σε εναν ενδεχομενο πολεμο ελληνων - κογκολεζων αυτος δεν θα ταυτιστει με τα συμφεροντα του κογκο σε αντιθεση με εσενα που θα μεινεις ουδετερος...

Παντως ειναι γεγονος οτι ολοι γυρω μας ειναι καργα εθνικιστες σε αντιθεση με εμας που το παιζουμε ψευτο-προοδευτικοι.

δες επισης την φραση του σταλιν για οικοδομηση του σοσιαλισμου σε μια μονο χωρα...η λεξη χωρα και οτι κριβει υποδηλωνει εμμεσως εθνος

Επισκέπτης
Ας πούμε, άλλη ήταν η άποψη του Λένιν κι άλλη της Ρόζας Λούξεμπουργκ, κι όπως είναι φυσικό δεν πρόκειται να το λύσουμε εδώ..
Eιναι επισης αυτονοητο(νομιζω δλδ.)οτι μια αντιπαραθεση Λενιν-Ροζας,πολυ απλα,ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ατομα τυπου  Yrett.

Ατομα που ειναι απ'εξω-στην καλυτερη περιπτωση.
Και με χαρά βλέπω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα: Το νεοφιλελεύθερο κεφαλαιο προωθεί την ανεξέλεγκτη εισαγωγή μεταναστών για τους ίδιους λόγους και μερικούς επιπλέον (τρομοκράτηση ντόπιου πληθυσμού, αποσάρθρωση κοινωνικού ιστού, ενδεχομένως παιχνίδια real estate)..
Πραγματι οταν οι μεταναστες ΔΕΝ εχουν ΤΑ ΙΔΙΑ δικαιωματα με τους γηγενεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ και χρησιμοποιουνται ως εφεδρικος εργατικος Στρατος για να πιεστει ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ το εργατικο κοστος-οι μισθοι δλδ.Αυτο ειναι και το νοημα του αποσπασματος που παρεθεσε ο Yrett,σκαλωνοντας στην επιφανεια και ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να δει το τι γραφοταν.

Η λοιπον εισαι ΥΠΕΡ των ιδιων δικαιωματων για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομενους,η,χωριζεις τους εργαζομενους αναλογα με την καταγωγη τους και ΑΥΤΟΜΑΤΑ εισαι ιδιος με τους τυπους στο Μαρξικο αποσπασμα που εισηγαγαν Ινδους κουληδες,και στο πλευρο του αφεντικου της Κουνεβα,για να ερθουμε στα πιο κοντινα.

Διαλεξε,και συ και ο Yrett και ο Ιπταμενος και ο λοιπος εσμος.
Τοσο απλα.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
Κι όποιος θέλει να διαβάσει μερικά πράγματα για την ιστορία της Θεσ/νίκης μπορεί να δει εδώ:

το οτι οι τουρκοι εποικησαν την θεσσαλονικη για να αλλοιωσουν την μακεδονια...δεν αλλαζει την ελληνικοτητα της θεσσαλονικη...αλλωστε η μιση κωνσταντινουπολη εχει κουρδους ετσι ωστε αυτοι να μειοψηφουν στο ιδιο το κουρδισταν

mdanton

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σχετικά με την "καταπίεση" της Τούρκικης μεινότητας στην Κύπρο, να μεταφέρω  μερικά πράγματα. Το "καταπίεση" το έβαλα σε εισαγωγικά, όχι ότι διότι δεν υπήρξε, αλλά διότι δεν ευθύνονται οι Έλληνες όπως ισχυρίζεται το Τούρκικο καθεστώς και οι Έλληνες αριστεροί σε Ελλάδα και Κύπρο. Καταπίεση υπήρξε από το καθεστώς της Άγκυρας και από τα φερέφωνα του ανάμεσα στην Τούρκικη μειονότητα:

"Κατά το διάστημα κατά το οποίον ευρισκόμην εν Κύπρο ως πρεσβευτής, ουδενός Τούρκου η οικία επυρπολήθη ή κατηδαφίσθη, ουδείς Τούρκος υπέστη το παραμικρόν από πυροβολισμούς των Ελληνοκυπρίων και ουδείς απηρνήθη τα εν Κύπρω Τουρκικά δικαιώματα. Αντελήφθην, ότι η ανόρθωσις της Τουρκικής κοινότητος δεν ήτο δυνατή λόγω της νοοτροπίας του Ντενκτάς. Μετημελήθην πικρώς διότι δεν επέμεινα εις την αντικατάστασίν του. Ο Ντενκτάς μολονότι γνωρίζει την πραγματικότητα, την διαστρέφει και προσπαθεί να εκμεταλλευθή κατά τρόπον δόλιον ιεράς εννοίας ως η σημαία, οι πεσόντες, οι αγωνισταί…"
--Εμίν Ντιρβανά, Τούρκος πρέσβης στην Κύπρο, 15 Μαίου 1964 στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέt."

Στο ίδιο άρθρο, ο Ντιρβανά λέει (αυτό το κομμάτι το έχω μόνο στα Αγγλικά):

"...I was informed that on the 7th of June, 1958, a bomb had been planted in the Turkish Press Office in Nicosia by persons who, as was established later, had nothing to do with the Greek Cypriots. The Turks of Nicosia were then incited (...) and perpetrated acts similar to those committed on the 6th and the 7th of September, 1955 in Istanbul."

"Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τ/κ πληθυσμού [που] ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα και τις σκέψεις του που στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης"
-- Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου, "Λεύκωμα: Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας",1965  (Επανατύπωση στην «Χαραυγή», 2005).

Στα "Τα Απομνημονεύματά μου" του δρος Ιχσάν Αλή, τις επιστολές του, 1964-66, προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Ου Θαντ, τον Διοικητή της UNFICYP Τιμάγια, προς τον πρόεδρο Μακάριο, προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ουρκουπλού, κατάγγελλει ότι η τ/κ κοινότητα κινδυνεύει από τους Τούρκους τρομοκράτες, τα «πληρωμένα όργανα του αρχιτρομοκράτη Ντενκτάς και όχι από τους Έλληνες». «Θεωρώ καθήκον μου ως Τούρκος να σας πληροφορήσω ότι η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο δεν απειλείται από τους Έλληνες αλλά από τους Τούρκους τρομοκράτες», έγραφε ο Ιχσάν Αλή 16.2.1965 προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Και προς Μακάριο, 8.2.1965 έγραφε ότι: "Λαμβάνω το θάρρος να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η κυπριακή κυβέρνηση έκαμε το μεγάλο λάθος να επιτρέψει στους Τούρκους τρομοκράτες να ξεριζώσουν την τουρκική κοινότητα από τα σπίτια και τις περιουσίες τους."

Ντενκτάς, σε συνέντευξη από το Βρετανικό κανάλι ITV στο πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy":

"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia. Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."

Και πολλά-πολλά άλλα.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
Eιναι επισης αυτονοητο(νομιζω δλδ.)οτι μια αντιπαραθεση Λενιν-Ροζας,πολυ απλα,ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ατομα τυπου  Yrett.

Ατομα που ειναι απ'εξω-στην καλυτερη περιπτωση.Πραγματι οταν οι μεταναστες ΔΕΝ εχουν ΤΑ ΙΔΙΑ δικαιωματα με τους γηγενεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ και χρησιμοποιουνται ως εφεδρικος εργατικος Στρατος για να πιεστει ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ το εργατικο κοστος-οι μισθοι δλδ.Αυτο ειναι και το νοημα του αποσπασματος που παρεθεσε ο Yrett,σκαλωνοντας στην επιφανεια και ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να δει το τι γραφοταν.

Η λοιπον εισαι ΥΠΕΡ των ιδιων δικαιωματων για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομενους,η,χωριζεις τους εργαζομενους αναλογα με την καταγωγη τους και ΑΥΤΟΜΑΤΑ εισαι ιδιος με τους τυπους στο Μαρξικο αποσπασμα που εισηγαγαν Ινδους κουληδες,και στο πλευρο του αφεντικου της Κουνεβα,για να ερθουμε στα πιο κοντινα.

Διαλεξε,και συ και ο Yrett και ο Ιπταμενος και ο λοιπος εσμος.
Τοσο απλα.

το οτι η ροζα κατεκρινε το λενιν για παρεκλιση απο το σοσιαλισμο ειναι αληθεια. Αυτο δειχνει οτι οντως ο λενιν διαστρεβωσε το μαρξισμο. Αλλα τι δουλεια εχω εγω να ασχοληθω με τα ενδο-κομμουνιστικα?

Εγω υποστηριζω αυτο που λεει ο μαρξ οτι εισαγωγη ξενων εργατων - λαθρομεταναστων διαιωνιζει την σκλαβια των ντοπιων εργατων. Η θεσπιση δικαιωματων και στους μεταναστες δεν λυνει το προβλημα συνολικα διοτι η θεσεις εργασιες ειναι δεδομενες οποτε ειτε εχουν δικαιωματα (ο μεγαλος αριθμων αυτων ) ειτε οχι παλι ανεργοι θα ειναι. Απο την αλλη η υπαρξη μεταναστων σε συγκεκριμενα επαγγελματα θα οδηγησει σε ανεργεια αριθμο ελληνων διοτι ο εργοδοτης θα προτιμισει καποιον ξενο με ασαφη ταξικη συνειδηση απο ενα κομμουνιστη (στην πραξη)( αλλα και οποιον αλλο εχει ταξικη συνειδηση)

p.s την κουνεβα της επιτεθηκε αλβανος καπιταλιστης αλλα που να το πουν τα ορφανα του Σταλιν.....

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Αλβανος εριξε το βιτριολι
αλλα ποιος ηταν ο ηθικος αυτουργος;

Επισκέπτης
Ο Αλβανος που ανακριθηκε για το περιστατικο αφεθηκε ελευθερος.

Δεν εχει συλληφθει κανεις μεχρι στιγμης,ειτε Αλβανος,ειτε Ελληνας,ειτε οτιδηποτε.

sxoinobaths

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Μαρ 2009
Κριτικές
52
Like
456
Πόντοι
2.357
το οτι η ροζα κατεκρινε το λενιν για παρεκλιση απο το σοσιαλισμο ειναι αληθεια. Αυτο δειχνει οτι οντως ο λενιν διαστρεβωσε το μαρξισμο. Αλλα τι δουλεια εχω εγω να ασχοληθω με τα ενδο-κομμουνιστικα?

Εγω υποστηριζω αυτο που λεει ο μαρξ οτι εισαγωγη ξενων εργατων - λαθρομεταναστων διαιωνιζει την σκλαβια των ντοπιων εργατων. Η θεσπιση δικαιωματων και στους μεταναστες δεν λυνει το προβλημα συνολικα διοτι η θεσεις εργασιες ειναι δεδομενες οποτε ειτε εχουν δικαιωματα (ο μεγαλος αριθμων αυτων ) ειτε οχι παλι ανεργοι θα ειναι. Απο την αλλη η υπαρξη μεταναστων σε συγκεκριμενα επαγγελματα θα οδηγησει σε ανεργεια αριθμο ελληνων διοτι ο εργοδοτης θα προτιμισει καποιον ξενο με ασαφη ταξικη συνειδηση απο ενα κομμουνιστη (στην πραξη)( αλλα και οποιον αλλο εχει ταξικη συνειδηση)

p.s την κουνεβα της επιτεθηκε αλβανος καπιταλιστης αλλα που να το πουν τα ορφανα του Σταλιν.....

Καταρχάς το τελευταίο που λες είναι ανακρίβεια, η αστυνομία πήγε να τα φορτώσει στον κακομοίρη, αλλά ήταν γνωστός της Κούνεβα απ' τη δουλεία και τους είπε ότι δεν είναι αυτός..
Η αστυνομία δεν έχει βρει τίποτα ακόμα...
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να διαβάσεις, ειδικά η Λουξεμπουργκ έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν πείραξε κανέναν... Αντίθετα δολοφονήθηκε..
Εδώ ακριβώς διαφωνούμε, εσύ πιστεύεις ότι είμαστε σαν τα σκυλια που το αφεντικό μας πετά ένα ξεροκόματο, και πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιός θα το πρωτοφάει..
κι όχι να ενωθούμε όλοι μαζί και να την πέσουμε στο αφεντικό και να μπούμε στην αποθήκη, όπου φυλάει αρκετό φαγητό για όλους...
Στη σημερινή εποχή με την τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία κ την τόσο αυξημένη παραγωγικότητα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υπάρχει φτώχεια, ανεργία κ πείνα..
Κανένας πέρα από τις τεράστιες οικονομικές ανισότητες... Κι εγώ δε μιλάω τοπικά, αλλά σκέφτομαι παγκόσμια.. Αυτή τη στιγμή το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 58% του συνολικού πλούτου..!!! Καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό..;
Ότι με μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου θα υπήρχε δουλειά κι εγγυημένο εισόδημα για όλους..! Και πως μπορούμε ν' αγωνιστούμε για να το πετύχουμε αυτό..;
Μόνο ενωμένοι! "Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!" λέει το σύνθημα, ή "η ισχύς εν τη ενώσει" διαφορετικά..!
Οι θέσεις εργασίας δεν είναι καθόλου δεδομένες, αυτές μπορούν να αυξηθούν με πάρα πολλούς τρόπους, είτε με αύξηση των επενδύσεων και κρατικοποιήσεις -κοινωνικοποιήσεις επιχειρήσεων, αντί των ιδιωτικοποιήσεων που συνεπάγονται απολύσεις, είτε με περιορισμό του χρόνου εργασίας, όπως είναι το 35ωρο ή γιατί όχι το 30ωρο..!

sxoinobaths

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Μαρ 2009
Κριτικές
52
Like
456
Πόντοι
2.357
"...είτε με περιορισμό του χρόνου εργασίας, όπως είναι το 35ωρο ή γιατί όχι το 30ωρο..!"

Εννοείται πάντα χωρίς μείωση αποδοχών, αλλά κανονικό μισθό..!
Καμιά σχέση με το γνωστό part-time..!

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
Καταρχάς το τελευταίο που λες είναι ανακρίβεια, η αστυνομία πήγε να τα φορτώσει στον κακομοίρη, αλλά ήταν γνωστός της Κούνεβα απ' τη δουλεία και τους είπε ότι δεν είναι αυτός..
Η αστυνομία δεν έχει βρει τίποτα ακόμα...
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να διαβάσεις, ειδικά η Λουξεμπουργκ έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν πείραξε κανέναν... Αντίθετα δολοφονήθηκε..
Εδώ ακριβώς διαφωνούμε, εσύ πιστεύεις ότι είμαστε σαν τα σκυλια που το αφεντικό μας πετά ένα ξεροκόματο, και πρέπει να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιός θα το πρωτοφάει..
κι όχι να ενωθούμε όλοι μαζί και να την πέσουμε στο αφεντικό και να μπούμε στην αποθήκη, όπου φυλάει αρκετό φαγητό για όλους...
Στη σημερινή εποχή με την τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία κ την τόσο αυξημένη παραγωγικότητα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υπάρχει φτώχεια, ανεργία κ πείνα..
Κανένας πέρα από τις τεράστιες οικονομικές ανισότητες... Κι εγώ δε μιλάω τοπικά, αλλά σκέφτομαι παγκόσμια.. Αυτή τη στιγμή το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 58% του συνολικού πλούτου..!!! Καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό..;
Ότι με μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου θα υπήρχε δουλειά κι εγγυημένο εισόδημα για όλους..! Και πως μπορούμε ν' αγωνιστούμε για να το πετύχουμε αυτό..;
Μόνο ενωμένοι! "Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!" λέει το σύνθημα, ή "η ισχύς εν τη ενώσει" διαφορετικά..!
Οι θέσεις εργασίας δεν είναι καθόλου δεδομένες, αυτές μπορούν να αυξηθούν με πάρα πολλούς τρόπους, είτε με αύξηση των επενδύσεων και κρατικοποιήσεις -κοινωνικοποιήσεις επιχειρήσεων, αντί των ιδιωτικοποιήσεων που συνεπάγονται απολύσεις, είτε με περιορισμό του χρόνου εργασίας, όπως είναι το 35ωρο ή γιατί όχι το 30ωρο..!

Εκφραζεις ενα ουτοπικο σοσιαλισμο αλλα θα προσπαθησω να σου απαντησω οσο πιο πολυ με <<αριστερη>> φρασεολογια..

το οτι 6% του παγκοσμιου πληθυσμου κατεχει το 54% του ειναι αληθες αλλα οπως φνωριζεις περα απο αυτο το γενικο που ανεφερες. η Η.Π.Α κατεχουν ποσοστο πλουτου πολλαπλασιο του πληθυσμου τους οπως και η κινα (η οποια καταπιεζει τους εργατες της να δουλευουν 12 ωρα ετσι ωστε να παραγονται μεγαλος αριθμος προιντων που καταληγουν στη δυση). Τωρα εαν ειχαμε κομμουνιστικο καθεστως στην Ελλαδα πως θα πειθαμε την Αμερικη να παραδωσει στην Αφρικη μερος του μεγαλου πλουτου που εχει? Αρα αυτα που λες περι ενωμενης παγκοσμιας εργατικης ταξης δεν ισχυει στην πραξη διοτι απλουσταστα η κομμουνιστικη ιδεολογια, οπου κατα το δικο σου σκεπτικο θα μπορουσε να νικησει το καπιταλισμο, εχει απαξιωθει η εχει μεταλαχθει σε εναν εθνικο-μπολσεβικισμο. Πες μου σε ποια χωρα της Ευρωπης ( μεγαλη χωρα } ο κομμουνισμος ειναι στα <<πανω>> ?

Ολοι θελουν εγγυημενο εισοδημα αλλα οποως σου ειπα οι θεσεις εργασιας ειναι καλως η κακως σε μια επιχειρηση ειναι δεδομενο. Αντιθετα ο λαικισμος περι υψηλου εισοδηματος του εργατη θα εχει σαν αποτελεσμα το υψηλο κοστος των προιοντων που εξαγει στο εξωτερικο η ελλαδα ( αλλη αμαρτωλη ιστορια το ισοζυγιο εξαγωγων-εισαγωγων) που οδηγει σε απολυσεις εργαζομενων. Μην ξεχνας οτι ενα μερος των ελληνικων επιχειρησεων εχει παει σε βαλκανια. Περα απο την οποια κατακραυγη κατα των πλουτοκρατων η ελλαδα δεν μπορει να συγκρατηση την φυγη τους. Ποιος θα την πληρωσει την νυφη? ο ελληνας εργατης που θα μεινει ανεργος! Μπορω να συμφωνησω μαζι σου στην συμβιβαστικη λυση η παραμεθοριες επιχειρησεις να μην φορολογουνται. Απο την αλλη και οι θεσεις εργασιας ειναι δεδομενες οποτε θα καταληξουμε να δουλευουν οι ξενοι που εχουν μειωμενοι ταξικη συνειδηση και οι ελληνες να καθονται και αυτο παραλογο

Δεν μπορει η ελλαδα με 10% απεργια οντας μια χωρα με παραπανω δημοσιους υπαλληλους και με <<μηδεν>> εξαγωγες να πληρωνει (ως δημοσιους εργατες) οσους ξενους ερχονται στην χωρα μας. ΑΛΛΩΣΤΕ εχουμε 300 δις χρεος πως θα το ξεπληρωσουμε?

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
"...είτε με περιορισμό του χρόνου εργασίας, όπως είναι το 35ωρο ή γιατί όχι το 30ωρο..!"

Εννοείται πάντα χωρίς μείωση αποδοχών, αλλά κανονικό μισθό..!
Καμιά σχέση με το γνωστό part-time..!

Αλλωστε η ελληνικη οικονομια δεν μπορει να χαρακτηριζεται ως καπιταλιστικη χωρις καμια σοβαρη βοιομηχανια και με μια αγροτικη παραγωγη. Πως θα κτιστει ο κομμουνισμος με το προηγουμενο δεδομενο? Η ελληνικη οικονομια ειναι φεουδαλικη..

sxoinobaths

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Μαρ 2009
Κριτικές
52
Like
456
Πόντοι
2.357
Το όνομα μου βγαίνει από ένα σύνθημα του Μάη του 68 που λέει:
"Ένας επαναστάτης είναι ένας σχοινοβάτης του Ονείρου"..
Και γι' αυτό θα σου αναφέρω κι ένα ακόμη σύνθημα από τότε:
"Δύσκολο είναι αυτό που μπορεί να γίνει αμέσως, αδύνατο είναι αυτό που χρειάζεται λίγο περισότερο καιρό!"..
Σίγουρα αυτά που οραματίζομαι φαντάζουν δύσκολα, αλλά εγώ περιγράφω κάποια γεγονότα, και το πως θα ήταν μια ιδανική κοινωνία.. Την οποία ποτέ ίσως να μη φθάσουμε, αλλά μας δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε..!
Άλλωστε στην πορεία των χρόνων έχουν γίνει πολλές θετικές αλλαγές τις οποίες κανείς δε φανταζόταν παλιότερα..! Αλήθεια, ποιός θα πίστευε πριν 100 χρόνια ότι οι γυναίκες θ' αποκτούσαν δικαίωμα ψήφου, ή ποιός θα φανταζόταν πριν 50 χρόνια ότι σήμερα δε θα υπάρχουν αποικιοκρατικά καθεστώτα στην Αφρική και την Ασία, κι ότι ένας μαύρος θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ (χωρίς να 'χω αυταπάτες για το ρόλο του, μιλάω συμβολικά!)...!

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Ρατσιστης=Ανθρωπος

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αλλωστε η ελληνικη οικονομια δεν μπορει να χαρακτηριζεται ως καπιταλιστικη χωρις καμια σοβαρη βοιομηχανια και με μια αγροτικη παραγωγη. Πως θα κτιστει ο κομμουνισμος με το προηγουμενο δεδομενο? Η ελληνικη οικονομια ειναι φεουδαλικη..

Ρεεεεεε, σου το είπαμε πολλές φορές.
Μην χρησιμοποιείς έννοιες που δεν καταλαβαίνεις.

Άκου η Ελλάδα φεουδαλική οικονομία. Ξέρεις τι σημαίνει φεουδαλική;;;;;

Δηλαδή εκτός από σοβαρή βιομηχανία υπάρχει και η α-σόβαρη;

Και γιατί χρειάζεται η αγροτική παραγωγή για να χαρακτηριστεί μία οικονομία ως καπιταλιστική.
Το Χονγκ Κονγκ για παράδειγμα ή το Μονακό δεν έχουν αγροτική παραγωγή.
Είναι και αυτές μη καπιταλιστικές οικονομίες ή φεουδαλικές κατ' εσέ;;;

Ρεεεεεεε, σταμάτα.
Γίνεσαι γραφικός.
Λες συνεχώς ανοησίες.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
Το όνομα μου βγαίνει από ένα σύνθημα του Μάη του 68 που λέει:
"Ένας επαναστάτης είναι ένας σχοινοβάτης του Ονείρου"..
Και γι' αυτό θα σου αναφέρω κι ένα ακόμη σύνθημα από τότε:
"Δύσκολο είναι αυτό που μπορεί να γίνει αμέσως, αδύνατο είναι αυτό που χρειάζεται λίγο περισότερο καιρό!"..
Σίγουρα αυτά που οραματίζομαι φαντάζουν δύσκολα, αλλά εγώ περιγράφω κάποια γεγονότα, και το πως θα ήταν μια ιδανική κοινωνία.. Την οποία ποτέ ίσως να μη φθάσουμε, αλλά μας δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε..!
Άλλωστε στην πορεία των χρόνων έχουν γίνει πολλές θετικές αλλαγές τις οποίες κανείς δε φανταζόταν παλιότερα..! Αλήθεια, ποιός θα πίστευε πριν 100 χρόνια ότι οι γυναίκες θ' αποκτούσαν δικαίωμα ψήφου, ή ποιός θα φανταζόταν πριν 50 χρόνια ότι σήμερα δε θα υπάρχουν αποικιοκρατικά καθεστώτα στην Αφρική και την Ασία, κι ότι ένας μαύρος θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ (χωρίς να 'χω αυταπάτες για το ρόλο του, μιλάω συμβολικά!)...!

Παραξενο ενα κομμουνιστης να εκφραζει ιδεαλισμο οταν ο κομμουνισμος θεοποιει το υλισμο. οφειλω να πω οτι σιγουρα οι ιδεες αποκτουν δυναμη οταν μπαινουν στις μαζες....καποτε αλλα για το 2009 οφειλουμε να πολιτευομαστε με τα δεδομενα του σημερα και οχι με το τι μπορει να συμβει στο μελλον και εαν συμβει.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
662
Πόντοι
96
Ρεεεεεε, σου το είπαμε πολλές φορές.
Μην χρησιμοποιείς έννοιες που δεν καταλαβαίνεις.

Άκου η Ελλάδα φεουδαλική οικονομία. Ξέρεις τι σημαίνει φεουδαλική;;;;;

Δηλαδή εκτός από σοβαρή βιομηχανία υπάρχει και η α-σόβαρη;

Και γιατί χρειάζεται η αγροτική παραγωγή για να χαρακτηριστεί μία οικονομία ως καπιταλιστική.
Το Χονγκ Κονγκ για παράδειγμα ή το Μονακό δεν έχουν αγροτική παραγωγή.
Είναι και αυτές μη καπιταλιστικές οικονομίες ή φεουδαλικές κατ' εσέ;;;

Ρεεεεεεε, σταμάτα.
Γίνεσαι γραφικός.
Λες συνεχώς ανοησίες.

Αναφερω την αγροτικη παραγωγη διοτι ο Μαο οικοδομησε το δικο του κομμουνιστικο μοντελο πανω σε μια μεγαλη αγροτικη παραγωγη.

το μονακο ειναι μια καπιταλιστικη οικονομια που επειδη εχει περασει την το σταδιο της βοιομηχανικης επαναστασης μπορει να οικοδομησει το κομμουνιστικο μοντελο πανω στο πτωμα του καπιταλισμου οποιος σημαινει βοιομηχανια

οταν η ελλαδα <<πουλαει>> υπηρεσεις (τουρισμο κ.λ.π)
οταν η ελλαδα παιρνει μπρος μονο αν δουλευει η οικοδομη για να ερθει το real estate να την καπελωσει
οταν 1 εκ ελληνες ειναι δημοσιοι υπαλληλοι
οταν ελαχιστες επιχειρησεις ειναι πανω απο 500 ατομα

τοτε ειμαστε μια φεουδαλικη κοινωνια οθωμανικου τυπου

Αλλωστε η οποια αστικη ταξη της ελλαδας δεν δημιουργηθηκε μεσα απο απο μια εσωτερικη παλη των ατομων που την αποτελουν αλλα αντιθετα οι αστοι δημιουργηθηκαν μεσω προνομιακων αναθεσεων δημοσιων εργων απο τους πολιτικους. Σε καμια χωρα της δυτικης ευρωπης το φαινομενο των καρτελ δεν ειναι τοσο ισχυρο....θυμιζει το καρτελ του πετρελαιου θυμιζει τα προνομια των βενετων στο βυζαντιο..

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Ειχαμε δεν ειχαμε με τις παπαριες του Λακη ασχοληθηκαμε παλι κρατωντας τα γνωστα του προπαγανδιστικα θεματα στην 5αδα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
το μονακο ειναι μια καπιταλιστικη οικονομια που επειδη εχει περασει την το σταδιο της βοιομηχανικης επαναστασης μπορει να οικοδομησει το κομμουνιστικο μοντελο πανω στο πτωμα του καπιταλισμου οποιος σημαινει βοιομηχανια

οταν η ελλαδα παιρνει μπρος μονο αν δουλευει η οικοδομη για να ερθει το real estate να την καπελωσει

Έλεος.
Πάλι τα κοπάνησες;;;;;;;;;
Λες ασυναρτησίες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom