Αν ο (ελληνας) αγροτης προτιμαει απλα να κανει την δουλεια του, χεστηκε αν ο εργαζομενος θαναι ελληνας ή οχι. Σωστα?
Κοινως, δεν φταιει ο λαθρος. Φυσικα και γι αυτον τα 15 ευρω ειναι λεφτα. Και για σενα και μενα θα ηταν λεφτα στην κατασταση του.
Το θεμα ειναι οι ελληνες θελουν να πανε να δουλεψουν εκει. Οχι tramou δεν θελουν.
Αν ηθελαν, θα πηγαιναν καιρο τωρα, θα ειχαν οργανωθει και θα πληρωνονταν και με 25 ευρω.
Απο την στιγμη που δεν ασχολουνται ακομα και τωρα, καποιος πρεπει να τις μαζεψει τις γαμημενες τις ελιες.....ετσι?
όχι και να πάει να γαμηθεί ο αγρότης....
πρίν από δύο χρόνια ήμουν διαχειριστής στην διπλανή πολυκατοικία στην οποία έχω μία γκαρσονιέρα και την χρησιμοποιώ για χωρο φιλοξενίας, γραφείο , ψιλοαποθήκη κλπ... (με το ζόρι με βάλανε)...
μένει μια κυρία περίπου σαραντάρα με δυό κόρες και χωρισμένη από ένα αρχίδι που την παράτησε με δυό παιδιά και πληρώνει διατροφή για τα παιδιά όποτε του καυλώσει και όποτε του περισσέψουνε του κοπρόσκυλου του γυθειώτη από το πιώμα...
η κυρία αυτή δουλεύει σε ένα ίδρυμα και προσπαθεί να μεγαλώσει δυό παιδία από τα οποία το ένα ξεκίνησε να σπουδάζει.. μου ζήτησε να αναλάβει τον καθαρισμό της πολυκατοικίας (κλιμακοστάσιο, είσοδο κλπ) με αμοιβή 120 ευρώ τον μήνα (δυό φορές την βδομάδα)... το συνεργείο ήθελε τα ίδια λεφτά (με τον ΦΠΑ μαζί) και πολλές φορές έκανε ναζάκια για τις αποδείξεις...
της είπα εντάξει αναλαμβάνεις και ξαπέστειλα την ρουφιάνα που είχε το συνεργείο... μετά μια βδομάδα εμφανίστηκε μια Φιλιπινέζα φιλενάδα μιας που νοικιάζει ενα διαμέρισμα στην οικοδομή (νοικιάζουν δύο και μένουν καμμιά τριανταριά έχουμε χάσει τον λογαριασμό) και ζήτησε να αναλάβει τον καθαρισμό με 100 ευρώ τον μήνα ... την ξαπέστειλα .. μετά από δυό μέρες μου κάνανε μανούρα οι άλλοι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες γιατί προτίμησα την κυρία αυτή που ήθελε παραπάνω... τους γαμωσταύρισα δεόντως και τους είπα να πάνε στο διάολο και τότε πετάχτηκε μια από τις φιλιπινέζες και είπε ότι εγώ δεν πληρώνω το παραπάνω μερίδιο... μόνο που δεν την έπνιξα εκείνη την ώρα αλλά είναι τυχερή που είμαι φιλόζωος... αποτέλεσμα πλήρωνα επί ένα χρόνο ένα εισκοσάρι τον μήνα παραπάνω κοινόχρηστα (όχι ότι έχει και πολλα 34 τμ διαμέρισμα είναι) για το γαμώτο...
έφυγα από διαχειριστής... πήρανε την φιλιπινέζα με 100 .. αποτέλεσμα... τους πήγε στο ΙΚΑ και πληρώσαμε 2000 ευρώ πρόστιμο
καλά να πάθουν τα μουνόπανα....