Νέα

Οι αγρότες της παρέας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 266
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το λαμόγιο όμως ο Έλληνας τα 5 μέτρα που αντιστοιχούν στις εφαπτονενες ρίζες των Ορίων του αγροκτήματος θα τα υπολογίζει στο συνορεύον οικόπεδο του γείτονα όποτε βαλε κατι παραπάνω  :birdman:

εεε καλά τώρα... και τα 5 μέτρα από ακτίνα τα κάνουνε διάμετρο στις δηλώσεις... χώρια που ξεχειλώνουνε τα στρέματα λες και είναι φυσαρμόνικες...

kostas-mk37

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2015
Κριτικές
1
Like
10
Πόντοι
6
εεε καλά τώρα... και τα 5 μέτρα από ακτίνα τα κάνουνε διάμετρο στις δηλώσεις... χώρια που ξεχειλώνουνε τα στρέματα λες και είναι φυσαρμόνικες...
Θες να πεις οτι καθε ριζα απεχεο 10 μετρα η μια απο την αλλη; Που το εχεις δει αυτο; Σε ολη τη Μεσσηνια η καθε ριζα το πολυ να απεχει 5 μετρα απο την αλλη.

Επισκέπτης
To λοιπόν (που λεν κι οι Κύπριοι)....
Στην πληθώρα των περιπτώσεων (επειδή ελιές φύτευαν οι νεκροί παππούδες μας) φυτεύονταν κάπως άναρχα, μη τηρώντας γεωμετρίες και αλγορίθμους φίλτατε tramountana. Και μην παραβλέπεις ότι στις γκρεμίλες (απότομα χωράφια) δεν είναι εφικτό να βάλεις όπου κι όπου και πόσο μάλλον αν το υπέδαφος έχει τη λεγόμενη μπελεξιά.....
Άλλο είναι τα ελαιοπερίβολα στο Πεταλίδι, της Κυπαρισσίας που είναι ίσιωμα κι άλλο εδώ στο Τετράζι μεριά....
Είχα μέρες να μπω, αύριο έχω μάζεμα αγριλιών για καμμία βδομάδα  :rockon:

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Αν ψαρεύεις για κάνα βοηθό από το σάιτ να ξέρεις πως σε λίγες μέρες ο (κ)λέφτης θα είναι άνεργος. :grin:

Επισκέπτης
Σιγά μην πάρω βοηθό λες κι είμαι κανένας εφοπλιστής για να πληρώνω κιόλας....
Απλά θέλω να μαζέψω μια κατοστάρα αγριέλαιο για την ντούντα μου φυσικά :grin: το Μαράκι της Βριλησσού 42 με τα απαλά δαχτυλάκια δε μπορεί να κάνει κάτι αν και LOL πέταξε σπόντα :2funny:
Αναφορικά με τις τωρινές κινητοποιήσεις των αγροτών, ένα έχω να πω: αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους είναι βολεμένοι και βλέπουν ότι έχασαν την κουτάλα. Αν δεν είχαν στον ήλιο μοίρα (όπως ο γράφων) θα ξυπνούσαν πρωί πρωί με τα κοκκόρια....
Αλλά χαίρομαι να φάνε γαμήσι οι μπινέδες, πρώτη φορά Αριστερά δε διάλεξαν αρκετοί???
Δεν έχουν πάρει Πρέφα ότι η αγελάδα της ΕΟΚ ψόφησε και τέρμα οι παχυλές επιδοτήσεις??
Ψόφησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που μοίραζε δανεικά σε επιδοτήσεις για να μαρκαλάνε οι αγρότες του κώλου στα κωλάδικα.

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Σιγά μην πάρω βοηθό λες κι είμαι κανένας εφοπλιστής για να πληρώνω κιόλας....
Ποιος σου είπε πως θα πληρώνεις;
Ο (κ)λέφτης αρκείται μόνο με τις βασικές συνθήκες διαβίωσης.
Εσύ ένα πιάτο φαγητό και μια στέγη θα του παρέχεις μόνο. :grin:

Επισκέπτης
Έλα εσύ κάτω να δεις που μένω κι αν το αποφασίσεις να κάτσεις παραπάνω από μια βδομάδα το συζητάμε. Δίχως υπερβολή....
Τουλάχιστον θα κατεβάσω κάποιες κλάρες κάτω αύριο από το δάσος και μετά θα πεταχτώ με κανέναν για να τις πάω σπίτι (εκεί έχω στήσει το υπαίθριο συνεργείο, πανιά όξω απλωμένα και γκάπα - γκούπα τις κλάρες)....

Επισκέπτης
Έχει ωραία μέρα σήμερα και είπα να κοπροσκυλήσω ή μάλλον να λιαστώ σαν κάτι κατσούλια = ΜΙΑΟ για όσους δεν ξέρουν τι εστί δαύτο!

Αν ψαρεύεις για κάνα βοηθό από το σάιτ να ξέρεις πως σε λίγες μέρες ο (κ)λέφτης θα είναι άνεργος. :grin:
Άνεργος ή κάπου αλλού; :2funny:
ΟΚ δεν είμαι 2m όπως ο Jim, αλλά αρκουδιάρης :grin: :grin:

Iakwvos

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2011
Κριτικές
4
Like
113
Πόντοι
1
To λοιπόν (που λεν κι οι Κύπριοι)....
Στην πληθώρα των περιπτώσεων (επειδή ελιές φύτευαν οι νεκροί παππούδες μας) φυτεύονταν κάπως άναρχα, μη τηρώντας γεωμετρίες και αλγορίθμους φίλτατε tramountana. Και μην παραβλέπεις ότι στις γκρεμίλες (απότομα χωράφια) δεν είναι εφικτό να βάλεις όπου κι όπου και πόσο μάλλον αν το υπέδαφος έχει τη λεγόμενη μπελεξιά.....
Άλλο είναι τα ελαιοπερίβολα στο Πεταλίδι, της Κυπαρισσίας που είναι ίσιωμα κι άλλο εδώ στο Τετράζι μεριά....
Είχα μέρες να μπω, αύριο έχω μάζεμα αγριλιών για καμμία βδομάδα  :rockon:
Μάστορα έχει γυναίκες εκεί ή σπρώχνετε καμιά κατσίκα ή πάτε δέλα Τρίπολης, Καλαμάτας, Άργους???

Επισκέπτης
Εδώ δεν έχει στην Κυπαρισσία να πεις γυναίκες για όλους, εδώ που είμαστε άντε 180 άτομα θαχει γυναίκες;
Στην ηλικία μου δεν έχει. Εκτός από πιτσιρίκια άντε ως 18 χρονών (αλβανόπουλα) αλλά κι απέναντι που είναι κάτι ωραία βλαχαδερά (και τα κρυφοκοιτάζω LOL) αυτά θα μπορούσαν να ήταν κόρες μου (15-20 ετών είναι). Μετά πάμε στα 60 φεύγα (η Νανά της Καλύμνου μουνάρα μπροστά τους).......
Συνεπώς, πάμε στα μαγαζιά της Καλαμάτας όποτε πιάνουμε κανένα φράγκο.....

Στο χωριό τι παίζει? Μπόρεσες να συνεννοηθείς με τα ..."Γκρεκόνια" να πάρετε τα χωράφια απο τους Αλβανούς ή ο καθένας στο κόσμο του?
Κάνω παράθεση του σχολίου σου από άλλο θέμα για να μη βγαίνουμε εκτός. Δυστυχώς και φέτος που ξαναμίλησα περί ελαιομαζώματος με 2 άτομα δεν έβγαλα άκρη. Δε βλέπω να υπάρχει συννενόηση και ειδικά τόλμη. ΟΚ ελιές από Νοέμβρη θα μαζέψουμε (κάτσε να πάει καλά βέβαια - εχουμε καλοκαίρι και ξηρασία φέτος). Με έναν μακρυνό συγγενή (3ος ξάδελφος) πιστεύω να κάνουμε τα ίδια όπως πρόπερσυ στο θέμα αυτό. Τον περισσότερο καιρό δουλέψαμε μαζί μόνοι μας (γύρω στις 25 μέρες) με μικρό κέρδος (δε γαμιέται έκανα πίσω - αντί να τα πάρουν οι ξένοι ας μείνουν εδώ).

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
τυποι αυτοι που ειχαν ένα χωραφακι και εβγαζαν το λαδι του σπιτιου τους και κατι παραπανω, το κατι παραπανω αν πανε να το πουλησουν κανονικα θα τους χωσουν ΕΦΚΑ  :fuck1:

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Αν υπολογίσεις επίσης ότι το ελαιόλαδο του σούπερ μάρκετ είναι περσινό,προπέρσινο,διαφόρων περιοχών χαρμάνι,επίσης είναι νερωμένο σαν τα αναψυκτικά των fast foods τότε και τα 5 ευρώ που το πουλάνε είναι πολύ υψηλή τιμή.Και άλλο το παρθένο,και άλλο το έξτρα παρθένο.Επίσης αν πας για ανάλυση λάδι από το σουπερ μαρκετ και λάδι παραγωγού,ακόμα και περσινό,η ποιοτική διαφορά που φαίνεται στα "Κ" είναι υπέρ του παραγωγού.Άσε,οι εταιρείες πουλάνε βαλβολίνη για ελαιόλαδο
τυπε το χειροτερο ειναι ότι τα λεφτα για τις τζαμπα συνταξεις και τα ασφαλιστικα προνομια των αγροτων τα δανειζονταν το ελληνικο δημοσιο από τον γερμανο φορολογουμενο.
Ο τελευταίος τωρα τα ζηταει πισω με τοκο  :S
Αν υπολογίσεις επίσης ότι το ελαιόλαδο του σούπερ μάρκετ είναι περσινό,προπέρσινο,διαφόρων περιοχών χαρμάνι,επίσης είναι νερωμένο σαν τα αναψυκτικά των fast foods τότε και τα 5 ευρώ που το πουλάνε είναι πολύ υψηλή τιμή.Και άλλο το παρθένο,και άλλο το έξτρα παρθένο.Επίσης αν πας για ανάλυση λάδι από το σουπερ μαρκετ και λάδι παραγωγού,ακόμα και περσινό,η ποιοτική διαφορά που φαίνεται στα "Κ" είναι υπέρ του παραγωγού.Άσε,οι εταιρείες πουλάνε βαλβολίνη για ελαιόλαδο
να πω και εγω κατι? το λάδι το πουλαει ο παραγωγος με το κιλο ενω στο soupermarket με το λιτρο οπότε μιας και είναι ελαφρύτερο από το νερό το λάδι ένα κιλό λάδι βγάζει 1,1 λιτρα περιπου οπότε επιπλεον κέρδος για τον εμπορο

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το εξαιρετικο παρθενο ειναι καλο λαδι,πιο πηχτο,πιο βαρυ,πιο ακριβο.Οταν λεει κλασσικο ελαιολαδο και αναγραφει ελαιολαδο και εξευγενισμενα ελαια,τι εννοει;

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Το εξαιρετικο παρθενο ειναι καλο λαδι,πιο πηχτο,πιο βαρυ,πιο ακριβο.Οταν λεει κλασσικο ελαιολαδο και αναγραφει ελαιολαδο και εξευγενισμενα ελαια,τι εννοει;
απλα παιζουν με τις λέξεις και το γραμμα του νόμου για να είναι νόμιμη η νοθεία. όπως και το μελι γραφει μελι αγνό ελληνικο και στα ψιλά γράμματα γράφει μέλι ΕΕ η μέλι μιγμα βουλγαρίας κτλ και ειναι σαν νερο
το ιδιο και με τα λάδια

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το εξαιρετικο παρθενο ελαιολαδο ειναι καλο λαδι σιγουρα,
Το πυρηνελαιο ειναι απο τον πυρηνα-κουκουτσι της ελιας.Κανει για το καντηλι και για τηγανισμα.
Το σπορελαιο ειναι αραβοσιτελαιο,ηλιελαιο,κανει για τηγανισμα.
Το κλασσικο ελαιολαδο που αναγραφει ελαιολαδο και εξευγενισμενα ελαια,τι θα πει αυτο;

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Το εξαιρετικο παρθενο ελαιολαδο ειναι καλο λαδι σιγουρα,
Το πυρηνελαιο ειναι απο τον πυρηνα-κουκουτσι της ελιας.Κανει για το καντηλι και για τηγανισμα.
Το σπορελαιο ειναι αραβοσιτελαιο,ηλιελαιο,κανει για τηγανισμα.
Το κλασσικο ελαιολαδο που αναγραφει ελαιολαδο και εξευγενισμενα ελαια,τι θα πει αυτο;
μιγμα λαδιου αλλα απο ελαιολαδο όλα οπότε δεν είναι παρανομο να πει ελαιολαδο . σου γραφει και κλασσικο και εσυ σαν καταναλωτης πιστευεις οτι πηρες γνησιο λαδι αλλα είναι προιον επεξεργασιας

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696

Τα εξευγενισμένα είναι μειονεκτικά ελαιόλαδα,με οξύτητες άνω του 1 βαθμού και επεξεργασμένα-ραφιναρισμένα.Τα αναμιγνύουν με ελαιόλαδο ή τα πουλάνε και μόνα τους.Προσωπικά τα θεωρώ για πέταμα.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Τα εξευγενισμένα είναι μειονεκτικά ελαιόλαδα,με οξύτητες άνω του 1 βαθμού και επεξεργασμένα-ραφιναρισμένα.Τα αναμιγνύουν με ελαιόλαδο ή τα πουλάνε και μόνα τους.Προσωπικά τα θεωρώ για πέταμα.

Ταβερνούλες με ωραιότατο, γευστικότατο φαγητό
Οταν όμως το πρωί φτάνει το βανάκι και αφήνει/παίρνει λάδια, πιάνεται η καρδιά σου

ΥΓ
Η κοπελιά στο avatar είναι η γυναίκα σου ?
Στο δικό μου είναι η γυναίκα μου και οι δυό μου κόρες..

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
ΥΓ Η κοπελιά στο avatar είναι η γυναίκα σου ?

Η αδερφή μου!

Αν ήταν φίλε γυναίκα μου,τέτοια ώρα δε θα έμπαινα στο bourdela.com θα ασχολούμουν μαζί της!!!Μια γκόμενα από το ίντερνετ,μοντέλο,αγνώστου ονόματος,είναι.Παίδαρος έτσι;

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16
Είναι πουτανόπαιδα οι περισσότεροι αγρότες! Κουτοπόνηροι,άξεστοι, χρωστάνε και δεν πληρώνουν ενοίκια κλπ, θέλουν κυνηγητό, δικηγόρους και μλκίες, με το που νιώθουν ότι αδικούνται βγαίνουν στους δρόμους και μας πρίζουν τα αρχίδια! Κωλόπαιδα από τα λιγοστά!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom