Νέα

Οι αγρότες της παρέας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 266
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
οι παλιοι αγροτες σημερινοι 75αρηδες παιρνουν συνταξεις για τις οποιες δεν κατεβαλαν δεκαρα

ο ενφια επεσε ολος στα αστικα ακινητα για να βρει καμμια ψηφο στην επαρχια ο σαμαροβενιζελος

γλεντανε τοσα χρονια τις επιδοτήσεις και δεν πληρωναν σχεδόν τιποτα στην εφορια σε σχεση με τον αστο εργαζομενο

πληρωναν φραγκοδίφραγκα στον ΟΓΑ (οι νεωτεροι) και απολαμβαναν ότι οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ ΝΑΤ κλπ με τριπλασιες εισφορες

αυτά δεν είναι ουτε τα μισα, να μη μιλησει κανεις για μαιμου συνταξεις αναπηρικες πανω στα τρακτερ :orchestra:

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
οι παλιοι αγροτες σημερινοι 75αρηδες παιρνουν συνταξεις για τις οποιες δεν κατεβαλαν δεκαρα

ο ενφια επεσε ολος στα αστικα ακινητα για να βρει καμμια ψηφο στην επαρχια ο σαμαροβενιζελος

γλεντανε τοσα χρονια τις επιδοτήσεις και δεν πληρωναν σχεδόν τιποτα στην εφορια σε σχεση με τον αστο εργαζομενο

πληρωναν φραγκοδίφραγκα στον ΟΓΑ (οι νεωτεροι) και απολαμβαναν ότι οι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ ΝΑΤ κλπ με τριπλασιες εισφορες

αυτά δεν είναι ουτε τα μισα, να μη μιλησει κανεις για μαιμου συνταξεις αναπηρικες πανω στα τρακτερ :orchestra:
Οτι να ναι  :jerking: ολα ψεματα, αν εχεις @@ τραβα σε μπλοκο τις περιοχης σου να μιλησεις με αγροτες και να μαθεις πως εχουν τα πραγματα.Αν δεν μπορεις κατσε σπιτι και γραφε στο μπουρδελα κομ. ψεματα ;)

Noah_1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2013
Κριτικές
26
Like
570
Πόντοι
306
Αυτή η συγκεκριμένη κάστα (έλληνες αγρότες) να δω πότε θα πληρώσει όπως οι υπόλοιποι Έλληνες

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.932
Πόντοι
1.406
Οτι να ναι  :jerking: ολα ψεματα, αν εχεις @@ τραβα σε μπλοκο τις περιοχης σου να μιλησεις με αγροτες και να μαθεις πως εχουν τα πραγματα.Αν δεν μπορεις κατσε σπιτι και γραφε στο μπουρδελα κομ. ψεματα ;)
Οι μισοι συγγενεις μου αγροτες ειναι τυπε.Για τους παλιους ετσι οπως στα λενε ειναι και πολυ χειροτερα,τωρα για τους πολυ καινουριους, ναι αυτοι πληρωνουν την νυφη για τις αμαρτιες ολων των προηγουμενων.Τωρα εσυ μπορει να βρηκες την Σταυροφορια που εψαχνες και να γουσταρεις αλλα η αληθεια αυτη ειναι και ειναι πικρη

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
Οι μισοι συγγενεις μου αγροτες ειναι τυπε.Για τους παλιους ετσι οπως στα λενε ειναι και πολυ χειροτερα,τωρα για τους πολυ καινουριους, ναι αυτοι πληρωνουν την νυφη για τις αμαρτιες ολων των προηγουμενων.Τωρα εσυ μπορει να βρηκες την Σταυροφορια που εψαχνες και να γουσταρεις αλλα η αληθεια αυτη ειναι και ειναι πικρη

τυπε το χειροτερο ειναι ότι τα λεφτα για τις τζαμπα συνταξεις και τα ασφαλιστικα προνομια των αγροτων τα δανειζονταν το ελληνικο δημοσιο από τον γερμανο φορολογουμενο.
Ο τελευταίος τωρα τα ζηταει πισω με τοκο  :S

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Αυτή η συγκεκριμένη κάστα (έλληνες αγρότες) να δω πότε θα πληρώσει όπως οι υπόλοιποι Έλληνες
Ενα θα σου πω εσενα, αν και κακος διαχωριζεις ελληνες.. σε αγροτες και ολους του υπολοιπους. μεγα μλκ. Να ξερεις με οσους επαγγελματιες μιλησα στην επαρχια ( εμπορους,μαγαζατορες,και αλλους πολλους)με ειπαν χωρις την αγροτια σβησαμε και εμεις. ;) Τελος γιατι φευγω, ολοι στα μπλοκα αν δεν κοπει η ελλαδα στα δυο δεν θα κερδισεται τιποτα. Και να ξερετε το μεγαλο ραντεβου ειναι στις 28 του μηνα στην αγροτικα,το λιγοτερο μιλανε για 100 χιλιαδες κοσμο  ;)

Noah_1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2013
Κριτικές
26
Like
570
Πόντοι
306
Ενα θα σου πω εσενα, αν και κακος διαχωριζεις ελληνες.. σε αγροτες και ολους του υπολοιπους. μεγα μλκ. Να ξερεις με οσους επαγγελματιες μιλησα στην επαρχια ( εμπορους,μαγαζατορες,και αλλους πολλους)με ειπαν χωρις την αγροτια σβησαμε και εμεις. ;) Τελος γιατι φευγω, ολοι στα μπλοκα αν δεν κοπει η ελλαδα στα δυο δεν θα κερδισεται τιποτα. Και να ξερετε το μεγαλο ραντεβου ειναι στις 28 του μηνα στην αγροτικα,το λιγοτερο μιλανε για 100 χιλιαδες κοσμο  ;)

Έχω συγγενείς αγρότες. Τραβάνε ζόρια και αυτοί λόγω της οικονομικής κρίσης όπως οι υπόλοιποι Έλληνες. Παραδέχονται όμως ότι βρίσκονται σε πιο ευνοική θέση από τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στα αστικά κέντρα και πληρώνουν φόρους ακόμα και για τον "αέρα" μιας μονοκατοικίας.

Δεν διαχωρίζω τους έλληνες αλλά υπάρχουν κάστες διαφορετικών ταχυτήτων στην Ελλάδα. Δυστυχώς οι αγρότες είναι μια από αυτές και λόγω της συσπείρωσης που έχουν (μια ζωή εύκολα θύματα δημαγωγίας λόγω μη μόρφωσης) καμία πολιτική παράταξη δεν τους άγγιξε μέχρι σήμερα.

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Τυπε δεν με διαβαζεις  :grin: Δεν γουσταρο καθολου γιατι τρεχω θεσσαλονικη-κατερινη μετα την δουλεια για να ειμαι στα μπλοκα! Ειπα το κανω για την αδερφη μου και τον γαμπρο μου..δεν εχω ουτε τρακτερ ουτε τιποτα, αλλα κατανοω τους αγροτες και ξερω οτι χωρις αγωνα δεν θα κερδισουν τιποτα και απλα θα σβησει η αγροτια στην ελλαδα με αυτα που θελει να περασει ο συριζα  :jerking: Σας παρακαλω ολους αν δεν γνωριζεται μην γραφεται μλκ και αν μπορειτε πατε σε καποιο μπλοκο (εκτος κομοτηνης,γιατι βαρανε εκει) :grin: και μιληστε με τους ανθρωπους θα καταλαβετε πολλα. ;) Αυτααα και τελος απο εμενα. :grin:

Noah_1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2013
Κριτικές
26
Like
570
Πόντοι
306
Εδώ και 6 χρόνια που γαμιέται όλη η Ελλάδα οι αγρότες έκαναν τουμπεκέισιον. Τώρα που τους ακουμπάνε (ακόμα και με χάδάκι) κάνουν επανάσταση.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.081
Πόντοι
6.515
για να πουμε και του στραβου το δικιο δεν είναι ολοι οι αγροτες στην ιδια μοιρα.

Αλλα τα εσοδα στις εφορες περιοχες πχ μεσσηνια, κρητη, θεσσαλια, και αλλα στις ορεινες περιοχες με την μικροκτηνοτροφια, ευρυτανια κλπ. Εκει υπαρχει φτωχια...

Noah_1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2013
Κριτικές
26
Like
570
Πόντοι
306
για να πουμε και του στραβου το δικιο δεν είναι ολοι οι αγροτες στην ιδια μοιρα.

Αλλα τα εσοδα στις εφορες περιοχες πχ μεσσηνια, κρητη, θεσσαλια, και αλλα στις ορεινες περιοχες με την μικροκτηνοτροφια, ευρυτανια κλπ. Εκει υπαρχει φτωχια...

Συμφωνώ αλλά αυτό δεν συμβαίνει γενικά σε όλες τις κατηγορίες των επαγγελμάτων?

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696

1)Το "νερώνεται" είναι μεταφορική έννοια και όχι πραγματική.Πάρε ένα μπουκάλι από το σουπερ μαρκετ και δες το στο φως..Βλέπεις απέναντι.Ένας πριν λίγα χρόνια το νόθευε με χυμό από φύλα φραγκοσυκιάς...
2)Τα περσινά,προπέρσινα λάδια είναι φθηνότερα.Δεν τα αγοράζουν οι εταιρείες ως φρέσκα ακριβά και τ'αφήνουν να παλιώσουν για να έχουν κόστος.Αγοράζουν φθηνά παλιά λάδια,και μειονεκτικά και τα ραφινάρουν για να τα φέρουν σε κατάσταση να τρώγονται.
3)Το extra παρθένο ελαιόλαδο έχει ex works 3,20-3,30€.Τα άλλα γύρω στα 2,5 για τα παρθένα,και στα 2 για τα λαμπάντε...
4)Για να πουλήσεις ελαιόλαδο πρέπει από παραγωγός να μετεξελιχθείς σε έμπορο.Ο παραγωγός πουλάει αμέσως τη σοδειά για να πάρει ζεστό χρήμα να ξεκινήσει την καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς.Αμέσως μετά τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου ξεκινάει η λίπανση στα δένδρα που θα έχουν παραγωγή την επόμενη χρονιά.Χρειάζονται κεφάλαια να γίνει ο παραγωγός κι έμπορος.Δεξαμενές να το αποθηκεύσει,φίλτρα και τυποποιητήριο να το συσκευάσει...Με το σκεπτικό το δικό σου,γιατί οι εταιρείες δε γίνονται και παραγωγοί;
5)Πήγαινε στο πρώτο ελαιοτριβείο που θα βρεις στη Μεσσηνία,και αγόρασε επί τόπου από κάποιον παραγωγό.Κάθε χρόνο εκεί θα είσαι να παίρνεις λάδι.Αλλιώς καλή όρεξη στο σουπερ μαρκετ.

Επισκέπτης
Απλά η γή και τα ζά θέλουν δουλειά και όχι καφενείο
Ο παππούς μου έλεγε => το βιβλίο και την περιουσία αν τα κοροιδέψεις θα σε πουλήσουν. Εμ πόσο δίκιο είχε...

Αλλά όχι για πώληση,για ιδία κατανάλωση.Όταν δεν έχεις καθόλου λάδι,και αυτό καλό είναι.
Eδώ διαφωνώ, αν είναι να το πουλήσεις στο εργοστάσιο (τωρινή τιμή 3.10-3.20) μωρέ στραφιασέ το :grin:
Σιγά τα λάχανα, τα εμφιαλωμένα μπουκάλια Αλτις και @@ρια μέντολες είναι καλύτερα?  :rolleyes:

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Eδώ διαφωνώ, αν είναι να το πουλήσεις στο εργοστάσιο (τωρινή τιμή 3.10-3.20) μωρέ στραφιασέ το :grin:
Σιγά τα λάχανα, τα εμφιαλωμένα μπουκάλια Αλτις και @@ρια μέντολες είναι καλύτερα?  :rolleyes:

Χαλάει όλο το λάδι της δεξαμενής και μετά ο έμπορος δίνει χαμηλότερη τιμή...Τα άλτις κλπ είναι πιο πολύ για λιπαντικά σε καπότες αν θέλεις να γαμήσεις καμία από τον γκώλον!

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.932
Πόντοι
1.406
Τυπε δεν με διαβαζεις  :grin: Δεν γουσταρο καθολου γιατι τρεχω θεσσαλονικη-κατερινη μετα την δουλεια για να ειμαι στα μπλοκα! Ειπα το κανω για την αδερφη μου και τον γαμπρο μου..δεν εχω ουτε τρακτερ ουτε τιποτα, αλλα κατανοω τους αγροτες και ξερω οτι χωρις αγωνα δεν θα κερδισουν τιποτα και απλα θα σβησει η αγροτια στην ελλαδα με αυτα που θελει να περασει ο συριζα  :jerking: Σας παρακαλω ολους αν δεν γνωριζεται μην γραφεται μλκ και αν μπορειτε πατε σε καποιο μπλοκο (εκτος κομοτηνης,γιατι βαρανε εκει) :grin: και μιληστε με τους ανθρωπους θα καταλαβετε πολλα. ;) Αυτααα και τελος απο εμενα. :grin:
Συγγνωμη για το προσωπικο του θεματος αν σε προσεβαλα,τα παιρνω πισω .Παρολ'αυτα η ουσια του θεματος δεν αλλαζει,ναι ειναι αδικο αυτο που τους κανουν αλλα σε ενα μεγαλο βαθμο ειναι υπευθυνοι αυτοι οι ιδιοι γι'αυτο που τους συμβαινει,εκει ειναι η διαφωνια μας και εμενα και των υπολοιπων.Και ναι υπαρχει μια μειοψηφια ιδιαιτερα νεων αγροτων που δεν φερουν καμια ευθυνη(στην οποια πιθανον να ανηκουν και οι δικοι σου ανθρωποι) αλλα δυστυχως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα που λενε.Το θεμα για να κλεισουμε ειναι αλλο,αν αποσυρθει το  συγκεκριμενο φορολογικο για τους αγροτες,που ετσι πρεπει,και αντικατασταθει με εναν αλλο πιο ελαφρυτερο αλλα που θα πληρωνουν ομως και αυτοι το μεριδιο τους σε αυτη την κριση,θα το δεχτουν ή θα συνεχισουν να κοβουν τους δρομους μεχρι να επανελθουν στο απυροβλητο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
1)Το "νερώνεται" είναι μεταφορική έννοια και όχι πραγματική.Πάρε ένα μπουκάλι από το σουπερ μαρκετ και δες το στο φως..Βλέπεις απέναντι.Ένας πριν λίγα χρόνια το νόθευε με χυμό από φύλα φραγκοσυκιάς...

φυσικά θα δεις απέναντι διότι το λάδι έχει φιλτραριστεί και έχει φύγει η μούργα...
όσο για την νόθευση καμμία σοβαρή εταιρεία (ειδικά αυτές που κάνουν εξαγωγές) δεν το τολμάει... κανένας μικρός τυποποιητής ή κανένας παραγωγός που πουλάει με τον τενεκέ μπορεί

2)Τα περσινά,προπέρσινα λάδια είναι φθηνότερα.Δεν τα αγοράζουν οι εταιρείες ως φρέσκα ακριβά και τ'αφήνουν να παλιώσουν για να έχουν κόστος.Αγοράζουν φθηνά παλιά λάδια,και μειονεκτικά και τα ραφινάρουν για να τα φέρουν σε κατάσταση να τρώγονται.

φυσικά και είναι φτηνότερα γιατί έχουν ήδη οξειδωθεί από την παραμονή τους ένα δύο χρόνια στις δεξαμενές του παραγωγού.. και φυσικά ότι λάδι περνάει από ραφινάρισμα (υδρογόνωση) δεν μπαίνει στο έξτρα παρθένο, αφενός μεν γιατί ξεχωρίζει αφετέρου γιατί κόβεται ο κώλος ειδικά στους εξαγωγείς...

3)Το extra παρθένο ελαιόλαδο έχει ex works 3,20-3,30€.Τα άλλα γύρω στα 2,5 για τα παρθένα,και στα 2 για τα λαμπάντε...

εφόσον λοιπόν έχει 3.20-3.30 και στο ράφι είναι 6.5 φτηνό είναι στο ράφι... αν σκεφτείς ότι αυτός που θα κάνει την τυποποίηση έχει μεταφορές, αποθήκευση, φιλτράρισμα (με την σχετική μούργα), μπουκάλι, ετικέτα, κιβώτιο, μεταφορά στο λιανεμπόριο αλλά κύρια το χρηματοοικονομικό κόστος (θα πληρώσει σήμερα το λάδι στον παραγωγό και θα εισπράξει χρήμα από το σούπερ μάρκετ μετά από έναν χρόνο περίπου) για να μην βάλω μέσα αποσβέσεις εξοπλισμού κλπ κλπ...

4)Για να πουλήσεις ελαιόλαδο πρέπει από παραγωγός να μετεξελιχθείς σε έμπορο.Ο παραγωγός πουλάει αμέσως τη σοδειά για να πάρει ζεστό χρήμα να ξεκινήσει την καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς.Αμέσως μετά τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου ξεκινάει η λίπανση στα δένδρα που θα έχουν παραγωγή την επόμενη χρονιά.Χρειάζονται κεφάλαια να γίνει ο παραγωγός κι έμπορος.Δεξαμενές να το αποθηκεύσει,φίλτρα και τυποποιητήριο να το συσκευάσει...Με το σκεπτικό το δικό σου,γιατί οι εταιρείες δε γίνονται και παραγωγοί;

οι παραγωγοί παίκτη μου είχαν τους συνεταιρισμούς τους οι οποίοι κάλιστα και εύκολα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε τυποποιητές και εμπόρους... και χρήμα ζεστό βρίσκανε από την ΑΤΕ (και φτηνό έως τζάμπα αν αναλογιστούμε πόσες φορές χαριστήκανε τα χρέη των συνεταιρισμών) και ποσότητες είχανε για να επεξεργαστούνε... προτιμήσανε όμως τα μέλη των συνεταιρισμών να τους καταχρεώσουνε πουλώντας στους εμπόρους το καλό λάδι και δίνοντας την μούργα στους συνεταιρισμούς στις τιμές του έξτρα παρθένου...

και όσο το γιατί δεν γίνεται ο τυποποιητής και παραγωγός ? είναι πολύ απλό... γιατί απαιτούνται πολλές επενδύσεις σε αγροτική γη την οποία την κατέχουν οι παραγωγοί (το που την βρήκαν δεν το συζητάμε τα περισσότερα χωράφια στην Ελλάδα από καταπατήσεις προέρχονται)... οι δε σοβαροί τυποποιητές έχουν ήδη κάνει συμβάσεις με σοβαρούς παραγωγούς και ελέγχουν από κοντά τις καλλιέργειες και παίρνουν όλη την παραγωγή...

5)Πήγαινε στο πρώτο ελαιοτριβείο που θα βρεις στη Μεσσηνία,και αγόρασε επί τόπου από κάποιον παραγωγό.Κάθε χρόνο εκεί θα είσαι να παίρνεις λάδι.Αλλιώς καλή όρεξη στο σουπερ μαρκετ.

προτιμώ το λαδάκι από την πατρίδα μου ... από την Μάκρη στον Εβρο συγκεκριμένα που έχει ελιές από την εποχή του Οδυσσέα...
ξέρεις πόσοι έχουν πάρει λάδι από παραγωγούς και ήταν νοθευμένο ???

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.011
Πόντοι
2.606
Θεματοθετη εκανες μια τεραστια μλκ  :) επρεπε σαν τιτλο να γραψεις η γιαλαντζι αγροτες τις παρεας  ;) Ολοι οι αγροτες ειναι στα μπλοκα σε ολη την ελλαδα, απο την κρητη μεχρι τον εβρο εχει 100 και μπλοκα και ενυσχιονται καθε μερα.Εγω που δεν ειμαι αγροτης πηγα εχθες στο μπλοκο της κατερινης και θα ξανα παω σημερα μετα την δουλεια μεχρι το βραδυ.Νταξει για την αδερφη μου τρεχω (ο γαμπρος αγροτης)αλλα πρεπει να καταλαβετε ολοι οτι χωρις αγωνα δεν κερδιζεται ΤΙΠΟΤΑ  ;) Μπραβο στο μπουρδελιαρη αγροτη που βρηκα στα μπλοκα :grin: (των ειχα γνωρισει σε συναντηση στην θεσσαλονικη)ειναι εκει στα μπλοκα ολη μερα.Αφηστε τις ελιες και οτι αλλες μλκ γραφεται εδω μεσα γιατι ειστε και ασχετοι  :grin: και ενυσχιστε τα μπλοκα οσοι ειστε αγροτες! γιατι αν περασει το ασφαλιστικο και το φορολογικο ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ! :uglystupid: Οσοι ειστε απο πιερια το απογευμα θα ειμαι παλι στο μπλοκο στην αερογεφυρα απο το γηπεδο του πιερικου στην εξοδο για διεθνη! ελατε εκει...ειναι αυτοι τι στιγμη πανω απο 300-350 τρακτερ! ελατε γιατι χρειαζεται μεγαλη δυναμη για να μπορεσουμε να κλεισουμε τον διεθνη! Στα τεμπη πηγαν πανω απο χιλια και ενυσχιονται συνεχεια. Αυτα ευχαριστω για τον χρονο σας. :grin:

υγ. Τα κομματα δεν χωρανε να Ξερετε, ηρθε αντιπροσωπεια χρυσαυγιτων με εναν βουλευτη και τους διωξαμε χωρις φασαριες  ;)
σιγα τον κοσμο που μαζεψατε τυπε στην υποδοχη του ντεταρι ειχαμε μαζεψει 70000 κοσμο στον πειραια στο ρολοι  :tooth:

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696

Τα σύγχρονα ελαιοτριβεία δεν αφήνουν στο λάδι μούργα.Αυτό που μένει στο φρέσκο είναι η ψίχα της ελιάς.Όπως αν στήψεις ένα πορτοκάλι και το αφήσεις λίγες ημέρες σε ένα μπουκάλι θα αφήσει την ψίχα του στον πυθμένα.Το ραφινάρισμα γίνεται για να μπορέσουν οι εταιρείες να πουλήσουν τα μειονεκτικά λάδια τους.Τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία περνούν επίσης το λάδι από φίλτρα πριν το συσκευάσουν αλλά δεν είναι σαν τα λάδια των εταιρειών.Είναι καλύτερο.
΄
Όσον αφορά πού βρήκαν οι αγρότες τη γη,είναι απλό.Από τους γονείς τους και τους παππούδες τους και από αγορές άλλων.Τώρα που βρήκε ο προ-προ-προ-προ-προ-προ παππούς μου την έκταση;Προφανώς την αγόρασε ή την κληρονομησε από άλλον.Ε ο πρώτος μπορεί να την είχε κατοχυρώσει με το σπαθί.Όπως βρήκαν άλλοι εκτάσεις στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά κι έγιναν προύχοντες...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Αναφέρεσαι για επιτραπέζιες ελιές ή ελαιοποιήσιμες;Στην πρώτη περίπτωση δεν έχω άποψη διότι δεν έχω,αλλά στη δεύτερη περίπτωση,με 150 δένδρα 15ετιας δε βγάζεις με τίποτα τα χρήματα που λες.Και μην ξεχνάς ότι οι ελιές παράγουν κάθε δεύτερο χρόνο,και όχι κάθε χρόνο.Επίσης θέλουν όργωμα ή φρεζάρισμα ή πέρασμα με τον καταστροφέα για να φύγουν τα ζιζάνια που τις πνίγουν,"καθάρισμα" την άνοιξη,ραντίσματα,λίπανση,και μετά μεροκάματα για συγκομιδή,μεταφορικά προς το ελαιοτριβείο,αμοιβή του ελαιοτριβείου για την έκθλιψη,πληρωμή του ΕΛΓΑ,πληρωμή για δακοκτονία...Ένα μεροκάματο καλό το βγάζεις αλλά δεν πλουτίζεις.Εκτός αν έχεις πολλά χωράφια,δικό σου τρακτέρ και γνώση και όρεξη να ασχοληθείς προσωπικά...
μιλάω για τις επιτραπέζιες.
Εμείς έχουμε πάνω κάτω τα δέντρα που σου είπα και βγάζουμε γύρω στους 10 τόνους το χρόνο.
Φέτος που μας πήγε καλά η χρονιά, είμαστε στους 13 τόνους.
Δεν είναι όλες οι ελιές σαν τις ψιλές(κορωνέικη) ελιές, που τη μία χρονιά κάνουν παραγωγή και την επόμενη καθόλου.
Με τις καλαμών έχεις κάθε χρόνο παραγωγή.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom