Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Μηνύματα
- 15.106
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
μην τον ξεσυνερίζεσαι τον τραμουντάνα, είναι ψάρι του γλυκού νερού, δεν ξέρει από τέτοια, απλά εμπειρικά σα γεράκος λέει τη γνώμη του.Τα σύγχρονα ελαιοτριβεία δεν αφήνουν στο λάδι μούργα.Αυτό που μένει στο φρέσκο είναι η ψίχα της ελιάς.Όπως αν στήψεις ένα πορτοκάλι και το αφήσεις λίγες ημέρες σε ένα μπουκάλι θα αφήσει την ψίχα του στον πυθμένα.Το ραφινάρισμα γίνεται για να μπορέσουν οι εταιρείες να πουλήσουν τα μειονεκτικά λάδια τους.Τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία περνούν επίσης το λάδι από φίλτρα πριν το συσκευάσουν αλλά δεν είναι σαν τα λάδια των εταιρειών.Είναι καλύτερο.
΄
Όσον αφορά πού βρήκαν οι αγρότες τη γη,είναι απλό.Από τους γονείς τους και τους παππούδες τους και από αγορές άλλων.Τώρα που βρήκε ο προ-προ-προ-προ-προ-προ παππούς μου την έκταση;Προφανώς την αγόρασε ή την κληρονομησε από άλλον.Ε ο πρώτος μπορεί να την είχε κατοχυρώσει με το σπαθί.Όπως βρήκαν άλλοι εκτάσεις στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά κι έγιναν προύχοντες...
Το λάδι που βγάζει η ελιά, ακόμα και η ίδια ποικιλία διαφέρει στην πυκνότητά του από περιοχή σε περιοχή.
Τα λάδια των νησιών είναι πιο "φθηνά" ενώ τα λάδια της ηπειρωτικής ελλάδας είναι πιο παχύρευστα.
Τώρα αντί να ψάχνετε ποιος βρήκε τη γη την οποία έχει σε τίτλους ηλικίας πάνω από 60 ετών, καλύτερα να μιλήσετε γι' αυτούς που συνεχίζουν και κάνουν καταπατήσεις ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορείς να βρεις από ψηλά μέχρι και το μισό μέτρο που μπήκε κάποιος στο δάσος.