αντε γαμησου.. μαλακα... μαλλον σε γάμησε αγρότης μικρό ε?Είναι πουτανόπαιδα οι περισσότεροι αγρότες! Κουτοπόνηροι,άξεστοι, χρωστάνε και δεν πληρώνουν ενοίκια κλπ, θέλουν κυνηγητό, δικηγόρους και μλκίες, με το που νιώθουν ότι αδικούνται βγαίνουν στους δρόμους και μας πρίζουν τα αρχίδια! Κωλόπαιδα από τα λιγοστά!
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Επαρχιώτης Πορνολόρδος
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2015
- Like
- 41
- Πόντοι
- 16
αντε γαμησου.. μαλακα... μαλλον σε γάμησε αγρότης μικρό ε?
Όχι απλά λέω αυτό που πιστεύει ο οποισδήποτε δεν είναι αγρότης και έχει πάρε δώσε με αγρότες.. Ξηγιούνται πούστικα σχεδόν όλοι! Λίγοι είναι σωστοί!
geoMan
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 16
- Like
- 15.257
- Πόντοι
- 6.515
Τα εξευγενισμένα είναι μειονεκτικά ελαιόλαδα,με οξύτητες άνω του 1 βαθμού και επεξεργασμένα-ραφιναρισμένα.Τα αναμιγνύουν με ελαιόλαδο ή τα πουλάνε και μόνα τους.Προσωπικά τα θεωρώ για πέταμα.
ετσι είναι. Επισης είναι λαδια από περιοχες δύσβατες που δεν μπορει να μαζευτεί από το δεντρο, τις αφηνουν να πεσουν μονες τους σε πανια και μετα τις μαζευουν καλες - σαπιες, μαζι με κανα σκουλικακι, αλλα δεν πειραζει, μετα τις εξευγενιζουν :S
geoMan
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 16
- Like
- 15.257
- Πόντοι
- 6.515
σε 6-7 στρεμματα που καθονται τι μπορώ να βάλω ρε παιδια?
δεν έχω διαθεσιμο νερό
υψόμετρο 600 μ
τι σηκωνει η περιοχη τυπε, τι εχουν βαλει οι διπλανοι για παράδειγμα.
Μπορει να είναι εντελως αγονο οποτε θα 'χεις τη χαρα απλα να πληρωνεις τον σαμαρο-ΕΝΦΙΑ :S
Επισκέπτης
Βρε giorgos k. καλά σου λέει γενική ερώτηση κάνεις.......
Αν είσαι 600μ στη Φλώρινα, τι να βάλεις εκεί πάνω αρκούδες μόνο.......
Εδώ πάντως στο ύψωμα έχει ένας τύπος μερικές ροδιές (περίπου 500 μέτρα) και το φθινόπωρο που είχα δούλευα σε μια οικοδομή τα είχα ρημάξει τα ρόδια!
Αν δεν πας ο ίδιος να το πάρεις από τον παραγωγό (με τον πρωτόγονο τρόπο των ντενεκέδων) κικιρίκο......
Αν είσαι 600μ στη Φλώρινα, τι να βάλεις εκεί πάνω αρκούδες μόνο.......
Εδώ πάντως στο ύψωμα έχει ένας τύπος μερικές ροδιές (περίπου 500 μέτρα) και το φθινόπωρο που είχα δούλευα σε μια οικοδομή τα είχα ρημάξει τα ρόδια!
E καλά, ένα γενικό σχόλιο: μην περιμένει κανείς να βρει λάδι σε μαγαζί όπως αυτό που βγάζει το λιοτρίβι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!Ταβερνούλες με ωραιότατο, γευστικότατο φαγητό
Οταν όμως το πρωί φτάνει το βανάκι και αφήνει/παίρνει λάδια, πιάνεται η καρδιά σου
Αν δεν πας ο ίδιος να το πάρεις από τον παραγωγό (με τον πρωτόγονο τρόπο των ντενεκέδων) κικιρίκο......
Επισκέπτης
Τα όποια χωράφια δεν είναι δικά μου (τα έχουν τα αδέλφια μου κι είναι είναι συνολικά 15 στρέμματα) κι έτσι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Αυτοί φρόντισαν κι έχουν μισθούς και συντάξεις οπότε στα @@ρια τους. Ρώτησε κανένα λογιστή καλύτερα.Αφού έχεις χωράφια με εισόδημα ξέρεις πως ζητάμε την επιδότηση φέτος μέσα από τη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πολύ μπέρδεμα. Έκανα εγγραφή ταυτοποιήθηκαν αλλά βγάζει χίλιες δυο παπαριές.
argyropelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιαν 2014
- Κριτικές
- 4
- Like
- 415
- Πόντοι
- 26
σε συνενωηση με γεοπονο δες τι σηκωνει το χωραφι μπορει να μην πιανει κ τιποτα αν βρεις νερο εστω κ δανικο κατι θα μπορεις να βαλεις συνενωησου ομοως με καποιον ειδημονασε 6-7 στρεμματα που καθονται τι μπορώ να βάλω ρε παιδια?
δεν έχω διαθεσιμο νερό
υψόμετρο 600 μ
φαντασου οτι κ εγω ειχα χωραφι χωρις νερο αλλα επειδη καποτε περνουσε ποταμι απο εκει τραβααει απο κατω εστω κ λιγοστο νερο κ αντεχουν οι ελιες μου
Επισκέπτης
Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, το να κάνεις γεώτρηση θέλει άδεια;
Από την άποψη του οικονομικού πάντα....
Τα πηγάδια από ότι είχα ακούσει τα δηλώνουν......
Εφορία RULEZ........
Εφορία RULEZ........
Βασιλοφρων13
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2014
- Like
- 7.321
- Πόντοι
- 1.406
Κανονικα ναι,πηγαινε σε εναν τεχνολογο γεωπονο και θα σε κατατοπισειΧωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, το να κάνεις γεώτρηση θέλει άδεια;
Εφορία RULEZ........
Επισκέπτης
Απλά ερώτησα επειδή ο giorgos.k έγραφε παραπάνω ότι δεν έχει διαθέσιμο ύδωρ, οπότε ίσως να σκέφτεται κάτι τέτοιο, δεν ενδιαφέρομαι εγώ προσωπικά.
Πάντως τα δύο χωράφια που ανέφερα παραπάνω δεν είναι χαρακτηρισμένα ως δασικές περιοχές. Ευτυχώς γιατί θα ξοδεύονταν οι κληρονόμοι
Πάντως τα δύο χωράφια που ανέφερα παραπάνω δεν είναι χαρακτηρισμένα ως δασικές περιοχές. Ευτυχώς γιατί θα ξοδεύονταν οι κληρονόμοι
polymprizos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2017
- Like
- 211
- Πόντοι
- 21
Είναι πουτανόπαιδα οι περισσότεροι αγρότες! Κουτοπόνηροι,άξεστοι, χρωστάνε και δεν πληρώνουν ενοίκια κλπ, θέλουν κυνηγητό, δικηγόρους και μλκίες, με το που νιώθουν ότι αδικούνται βγαίνουν στους δρόμους και μας πρίζουν τα αρχίδια! Κωλόπαιδα από τα λιγοστά!
τα ειπες ολα για τους αγροτες συν το οτι οσοι τα ειχαν κονομησει στα καλα χρονια με τις επιδοτησεις τωρα δεν χανουν την ευκαιρια για επιδειξη (αυτοκινητων-σπιτιων -καταθεσεων) και να δειχνουν μεγαλο κομπλεξ
σε 6-7 στρεμματα που καθονται τι μπορώ να βάλω ρε παιδια?
δεν έχω διαθεσιμο νερό
υψόμετρο 600 μ
ξεκινα με μια καλη αναλυση του χωματος και αν ειναι καταλληλο βαλε φουντουκιες και βελανιδιες με μηκυτες τρουφας (δεν θελουν νερο) - θα πρεπει να εχεις ομως την υπομονη καμια 5ετια για να αρχισει να αποδιδει
για περισσοτερα google καλιεργεια τρουφας
(προσοχη : παιζει τρελη απατη στην αγορα των δεντρων)
Επισκέπτης
Κοίταξε το θέμα εδώ δεν είναι για το τι σόι είναι οι αγρότες είτε όχι αλλά εντελώς διαφορετικό. Μπορείς κάλλιστα να εκφραστείς αλλού κι όχι εδώ μέσα. Υπάρχουν παρεμφερή θέματα (π.χ. με τα μπλόκα). Κάνω σε εσένα την παρατήρηση γιατί βλέπω ότι το συνεχίζετε και προφανώς ΔΕ μου αρέσει το off topic.τα ειπες ολα για τους αγροτες ..........
Αντώνης η καλλιέργεια της τρούφας (ως εξεζητημένο προιόν) απαιτεί και την κατάλληλη διοχέτευση. Και πόσο μάλλον τώρα που οι καιροί είναι άκρως χαλεποί.......
χρηστος1011
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2013
- Like
- 2.654
- Πόντοι
- 606
σε ολους τους αγροτες. Παιδια μια ερωτηση στα χωραφια σαν καθαροι (δηλαδη οχι να δουλευουν και σαν εργατες οι παραγωγοι που οντος δουλευουν το ιδιο καποιοι) εργατες σε τι ποσοστο δουλεουν οι ελληνες?
0%σε ολους τους αγροτες. Παιδια μια ερωτηση στα χωραφια σαν καθαροι (δηλαδη οχι να δουλευουν και σαν εργατες οι παραγωγοι που οντος δουλευουν το ιδιο καποιοι) εργατες σε τι ποσοστο δουλεουν οι ελληνες?
χρηστος1011
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2013
- Like
- 2.654
- Πόντοι
- 606
ty Kαι κατι αλλο γενικη ερωτηση. για οποιον ξερει. Οι βρωσιμες ελιες(επιτραπεζιες) για φαγητο.. η πληρωμη στον εργατη γινεται με την κλουβα? Και αν ξερει καποιος ποσο παει η κλουβα που πληρωνετε ο εργατης. Καποιοι με ειπαν οτι παει 2,5 ευρω η κλουβα καποιοι αλλοι 1,80 αυτα ΥΓ.. Το ρωταω αυτο για προσωπικη μου χρηση και για ενημερωση πιο πολυ γιατι ηδη δουλευω σαν εργατης στα χωραφια. Απλα αν ειναι 2,5 ευρω η κλουβα και στεγαση με συμφερει για 20- 22 μερες να παω χαλκιδικη τον Οκτώβρη να μαζεψω .
Aνάλογα τι κανονίσεις βρε φίλε,δεν είναι στανταρ αυτα τα πράγματα.Μπορεί να είναι με την κλουβα ,μπορεί να είναι μεροκάματο.
Που στις ελιες πως να μετρήσεις με κλούβα;Αφου αλλος θα εχει το ραβδιστικό και αλλος τα πανια.
Εκτός αν μαζευονται με αλλο τρόπο που δεν τον ξέρω.
Που στις ελιες πως να μετρήσεις με κλούβα;Αφου αλλος θα εχει το ραβδιστικό και αλλος τα πανια.
χρηστος1011
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2013
- Like
- 2.654
- Πόντοι
- 606
Καλησπερα εκει στην χαλκιδικη... Βασικα τα ατομα που με ειπαν ειπαν οτι μαζευονται με το χερι οι επιτραπεζιες ελιες εχοντας κρεμασμενο απάνω τους ενα μεγαλο πλαστικο δοχειο, και οτι το μεροκαματο ειναι αναλογος με το ποσες κλουβες θα μαζεψεις. Περσι καποιοι με ειπαν οτι η κλουβα που γεμιζαν ηταν 2,5 ευρω. Καποιοι αλλοι προχθες που μαζευα βερικοκα μπεμπεκο με ειπαν 1,80.Aνάλογα τι κανονίσεις βρε φίλε,δεν είναι στανταρ αυτα τα πράγματα.Μπορεί να είναι με την κλουβα ,μπορεί να είναι μεροκάματο.
ΚΑΥΤΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ
Call-Girl
- Εγγρ.
- 25 Οκτ 2015
- Like
- 491
Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, το να κάνεις γεώτρηση θέλει άδεια;
Εφορία RULEZ........
για να κανεις γεωτρηση σημερα σου ζητανε να εχεις πολλα στρεμματα κι αυτα να ειναι μαζεμενα σε μια περιοχη κι οχι 5 εδω 10 στο διπλανο χωριο κι αλλα 25 στου διαολου τη μανα...Γι αυτο και καποιοι αγροτες κανουν γεωτρηση πολλα ατομα μαζι που ειναι στην ιδια περιοχη...κι αντε μετα να συννενοηθουν τοσοι νοικοκυραιοι ολοι μαζι
Για την πιθανοτητα τωρα να την κανεις μονος σου αν ειχες τα στρεμματα....θα ηθελε πολλα λεφτα ενα ετοιο εγχειρημα...κι ισως να εβγαινες κι εκτος προυπολογισμου αν πχ ειχε εκτιμηθει οτι θα εβρισκες νερο στα 18 μ..κι ανταυτου η υδατινη φλεβα βρισκοταν στα 30 μ βαθος
επιπλεον θα φορολογηθουνε και οι γεωτρησεις...σιγα μην τις αφηνανε ετσι