Νέα

Οι αγρότες της παρέας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 266
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
τυπε με τον γκασμα παλευω.αυτο που λες με την τσαπα και την ψαλιδα να δοκιμασω :S :S :S

τυπε να σου στειλω αυτο να κανεις δουλιτσα?

20130918hitachi9.jpg

μονο προσεχε μη γινει καμια στραβη και φτασεις κινα

Επισκέπτης
Προς Χρήστο που ρώτησε.......
Στο κωλοχώρι είμαστε τρεις Έλληνες (εγώ και δύο που θα ήταν και παιδιά μου - ηλικία 19-25 αυτοί) ενώ υπάρχουν και 5 μόνιμες οικογένειες αλβανών. Το χειμώνα στις ελιές αυτοί φέρνουν κάμποσους άλλους που τους φιλοξενούν και από τους 220 τόνους λάδι πρόπερσυ, τους 150 περίπου τους μάζεψαν οι αλβανοί (σκεφθείτε πόσο χρήμα διαφεύγει). Το μεροκάμματο ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός παίζει από 25 έως και 50. Εγώ έχω πληρωθεί από 25 έως και 40 (φυσικά διαφέρει το ωράριο αλλά και η εργασία). Κέρασμα δε δέχομαι, τους αλβανούς τους κερνάνε....
Απέναντι από εμένα μένουν συγγενείς 1ου βαθμού, ουδέποτε με πήραν για δουλειά παίρνουν αλβανούς. Αν κάτσει καμμια καλή στο τζόγο θα μου πάρουν μια πίπα (τα ξαδέλφια)........
Υπάρχουν και 3 άλλοι 40-50ρηδες Έλληνες αλλά δεν πάνε μεροκάμματα σε ξένους (έχουν τα δικά τους).

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
τυπε να σου στειλω αυτο να κανεις δουλιτσα?

20130918hitachi9.jpg

μονο προσεχε μη γινει καμια στραβη και φτασεις κινα
τυπε για μια κερασια και νερατζια που θελω ειναι οτι πρεπει :S :S :S

Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Like
40
Πόντοι
1
Καλησπερα στην παρεα...εχω μια ερωτηση αν μπορει καποιος να με βοηθησει....ειμαι κατοχος ηδη ενος χωραφιου με ελιες και εχει και η αδερφη μου καποια στο ονομα της...μπορουμε να τα νοικιασουμε στο ονομα μου,να πληρωνω εισφορες στον ΟΓΑ,παρολο που κατοικω μονιμα Αθηνα? υποψιν οτι εχω δικο μου ανθρωπο στο χωριο που τα καλλιεργει ο ιδιος,συγγενη μου δηλαδη....δηλαδη μπορω να γραφτω αγροτης,χωρις να μενω στην περιοχη που ειναι τα χωραφια? ευχαριστω!

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Καλησπερα στην παρεα...εχω μια ερωτηση αν μπορει καποιος να με βοηθησει....ειμαι κατοχος ηδη ενος χωραφιου με ελιες και εχει και η αδερφη μου καποια στο ονομα της...μπορουμε να τα νοικιασουμε στο ονομα μου,να πληρωνω εισφορες στον ΟΓΑ,παρολο που κατοικω μονιμα Αθηνα? υποψιν οτι εχω δικο μου ανθρωπο στο χωριο που τα καλλιεργει ο ιδιος,συγγενη μου δηλαδη....δηλαδη μπορω να γραφτω αγροτης,χωρις να μενω στην περιοχη που ειναι τα χωραφια? ευχαριστω!
Να απευθυνθεις στον ΟΓΑ Πατησιων 30.Νομιζω ομως πως δεν μπορεις να εχεις μονιμη κατοικια εδω και να εχεις αγροτικα στο χωριο.Και εκτος αυτου,δεν θα σε συμφερει που θα φορολογεισαι

Επισκέπτης
Παλαιότερα γινόταν αυτό σου έκανε κάποιος ενοικιαστήριο 10 στρέμματα και γραφόσουν ΟΓΑ (έτσι είχε βγάλει και η καριόλα η θεία που προανέφερα σύνταξη, που να της χέσω το σόι μέχρι ρίζα), για τώρα δεν ξέρω τι παίζει είμαστε στο ΔΝΤ και πρέπει να τα ψάχνουν........

!blis

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.001
Πόντοι
3.477
Μιτσακο εκει στο λαγονησι που εχεις το αγροτοσπιτο ερχονται call girls? Η μονο απεγνωσμενες καθαριστριες με πεσμενο κωλο?

!blis

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.001
Πόντοι
3.477
Θα μπει η κοτα αυτη να απαντησει, η θα κρυβεται μια ζωη σαν λαγουδακι στο μπαξε???

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Παλαιότερα γινόταν αυτό σου έκανε κάποιος ενοικιαστήριο 10 στρέμματα και γραφόσουν ΟΓΑ (έτσι είχε βγάλει και η καριόλα η θεία που προανέφερα σύνταξη, που να της χέσω το σόι μέχρι ρίζα), για τώρα δεν ξέρω τι παίζει είμαστε στο ΔΝΤ και πρέπει να τα ψάχνουν........
συμφερει να τα νοικιασεις αν εισαι σε αποσταση η να πηγαινεις τις περιοδους συντηρησης και συγκομιδης; :S  :S :S

!blis

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.001
Πόντοι
3.477
Λαγοκοτα σε ψαχνει ο αντρας της καθαριστριας, αμα σε πιασει βλεπω να σε φυτευει στον κηπο...απο λαγοκοτα θα γινεις ραδικι...

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Το ποιος είναι αγρότης το καθορίζει το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μπορείς να κοιτάξεις το παρακάτω που δίνει κάποιες κατευθύνσεις για το θέμα:

Ο Επαγγελματίας αγρότης για τις διατάξεις του νόμου 3874/2010 ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 65 του νόμου 4389/2016. Δηλαδή :

«Επαγγελματίας αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

αα) Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.

αβ) Ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.

αγ) Λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και

αδ) Είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση, όπου απαιτείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

αε) Τηρεί λογιστικά βιβλία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.»

Εάν πληρείται τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν υπάρχει η σχετική επισήμανση του «κατ’ επάγγελμα αγρότη» στην φορολογική σας δήλωση, μπορείτε  να ακολουθήσετε μία διοικητική διαδικασία:

εγγραφή στην ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (στα περιφερειακά τμήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ) και μετά με τα δικαιολογητικά (φορολογική δήλωση έντυπα Ε1και Ε3 και εκκαθαριστικό, δήλωση ΟΣΔΕ 2016, βεβαίωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με τις προϋποθέσεις του πρώην ΟΓΑ) θα υποβάλλετε αίτηση χορήγησης βεβαίωσης ΜΑΑΕ, στο τοπικό Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ), όπου θα εξεταστούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις του επαγγελματία αγρότη. Εφόσον παραλάβετε την βεβαίωση ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, θα πρέπει να διερευνήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών πως θα γίνει αποδεκτή η σχετική αυτή βεβαίωση, ώστε να συμπεριληφθείτε στους επαγγελματίες αγρότες.

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Το ποιος είναι αγρότης το καθορίζει το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μπορείς να κοιτάξεις το παρακάτω που δίνει κάποιες κατευθύνσεις για το θέμα:

Ο Επαγγελματίας αγρότης για τις διατάξεις του νόμου 3874/2010 ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 65 του νόμου 4389/2016. Δηλαδή :

«Επαγγελματίας αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

αα) Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.

αβ) Ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.

αγ) Λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και

αδ) Είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση, όπου απαιτείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

αε) Τηρεί λογιστικά βιβλία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.»

Εάν πληρείται τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν υπάρχει η σχετική επισήμανση του «κατ’ επάγγελμα αγρότη» στην φορολογική σας δήλωση, μπορείτε  να ακολουθήσετε μία διοικητική διαδικασία:

εγγραφή στην ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (στα περιφερειακά τμήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ) και μετά με τα δικαιολογητικά (φορολογική δήλωση έντυπα Ε1και Ε3 και εκκαθαριστικό, δήλωση ΟΣΔΕ 2016, βεβαίωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με τις προϋποθέσεις του πρώην ΟΓΑ) θα υποβάλλετε αίτηση χορήγησης βεβαίωσης ΜΑΑΕ, στο τοπικό Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ), όπου θα εξεταστούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις του επαγγελματία αγρότη. Εφόσον παραλάβετε την βεβαίωση ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, θα πρέπει να διερευνήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών πως θα γίνει αποδεκτή η σχετική αυτή βεβαίωση, ώστε να συμπεριληφθείτε στους επαγγελματίες αγρότες.
Digweed μπορεις σε παρακαλω να μου πεις πως ανεβαζω φωτογραφιες;Συγνωμη γιατι ειναι ασχετο αυτο που ζηταω εδω αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Κάτω αριστερά από το τετράγωνο της απάντησης έχει επιλογή Πρόσθετες επιλογές.

Μπαίνεις εκεί και σου βγάζει "επισύναψη αρχείου" και ακριβώς δίπλα επιλογή αρχείου.

Από εκεί μπαίνεις και διαλέγεις τι θα ανεβάσεις.

Θα σου στείλω και πμ.

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Κάτω αριστερά από το τετράγωνο της απάντησης έχει επιλογή Πρόσθετες επιλογές.

Μπαίνεις εκεί και σου βγάζει "επισύναψη αρχείου" και ακριβώς δίπλα επιλογή αρχείου.

Από εκεί μπαίνεις και διαλέγεις τι θα ανεβάσεις.
Σε ευχαριστω! Εισαι ωραιος

Επισκέπτης
Λαγοκοτα σε ψαχνει ο αντρας της καθαριστριας, αμα σε πιασει βλεπω να σε φυτευει στον κηπο...απο λαγοκοτα θα γινεις ραδικι...
Παλιός είμαι κι εγώ (ανάλογα με τους καιρούς μπαίνω) αλλά τώρα δεν ξέρω για ποιο μέλος αναφέρεσε, τέσπα θα μας σκοτίσεις κι άλλο τα @@ρια;
Πόσταρες ένα σωρό μαλακίες, άντε τώρα να παίξεις κάτι άλλο.......
Δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς με τον καθέναν και δε με ενδιαφέρει στην τελική, ουδέποτε έχω αντιπαρατεθεί μαζί σου, όμως εδώ μέσα είναι άλλο θρεντ κι όχι για αυνανισμό (τυγχάνει να είμαι και ο δημιουργός του).

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.607
Πόντοι
606
Προς Χρήστο που ρώτησε.......
Στο κωλοχώρι είμαστε τρεις Έλληνες (εγώ και δύο που θα ήταν και παιδιά μου - ηλικία 19-25 αυτοί) ενώ υπάρχουν και 5 μόνιμες οικογένειες αλβανών. Το χειμώνα στις ελιές αυτοί φέρνουν κάμποσους άλλους που τους φιλοξενούν και από τους 220 τόνους λάδι πρόπερσυ, τους 150 περίπου τους μάζεψαν οι αλβανοί (σκεφθείτε πόσο χρήμα διαφεύγει). Το μεροκάμματο ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός παίζει από 25 έως και 50. Εγώ έχω πληρωθεί από 25 έως και 40 (φυσικά διαφέρει το ωράριο αλλά και η εργασία). Κέρασμα δε δέχομαι, τους αλβανούς τους κερνάνε....
Απέναντι από εμένα μένουν συγγενείς 1ου βαθμού, ουδέποτε με πήραν για δουλειά παίρνουν αλβανούς. Αν κάτσει καμμια καλή στο τζόγο θα μου πάρουν μια πίπα (τα ξαδέλφια)........
Υπάρχουν και 3 άλλοι 40-50ρηδες Έλληνες αλλά δεν πάνε μεροκάμματα σε ξένους (έχουν τα δικά τους).
Ντουντουρα ty. Εδω που ειμαι εγω ειμαι στο κεντρο του ροδακινου βερυκοκου κερασιου λιγο πιο βορεια αυτα αλλα και σε εμας εδω στα πεδινα εχει. Μπηκα στο μεροκαματο εχοντας κονε απο αλβανους δηλαδη ειμαι σε μια κομπανια και το παλικαρι που ειναι χρονια σε αυτην την δουλεια με στελνει δεξια και αριστερα. Σε εμας εδω το μεροκαματο ειναι 25 ευρω το 8αορο 37,5 το 12αορο. εΧΩ Αλλαξει 5-6 παραγωγους που δουλευω ειδα μονο μια ελληνιδα που την ειχε στην διαλογη για τα κερασια μεσα στο χωραφι ο Αφεντικος :) Πιστευω ομως με την κρισι τωρα ενα 5-6% ειναι ελληνες εργατες. παλια συμφωνω με τον ντουντε 0%. Δουλευω σε κονσερβοποιηα απο τις 10 ιουλιου και μετα που αρχιζει το ροδακινο. Η δουλεια του χωραφιου ειναι 2 φορες πιο δυσκολη ενταξει δοξα σοι ο θεος υγεια να εχουμε :)υγ.. ενοειτε στο διαλυμα οτι μας δωσει ο παραγωγος το τρωω. μεχρι τωρα οι κερασαδες μας ειχανε στα οπα οπα μεχρι και μαγιονεζα μας εφερε εξτρα να βαλουμε στα σαντουιτς. Τωρα το βασικο φαγητο που φερνουν για τους εργατες ειναι 1 φραπες μιας χρησης το πλαστικο. και ενα σαντουιτσς με κασερι ζαμπον μεσα αντε και καμια ντοματα η αντι του σαντουιτς 1 τυροπιτα και το σπαστο μιας χρησης φραπε :) Οι κερασαδες πιστευω εχουν το πιο καλο κερδος(αν δουμε ποσο εχουν το κιλο στην αγορα :)) και μεχρι και γκοφρετες μας δινουν 5-6 στον καθενα. Και απο οσο ψιλοεμαθα το κερασι αφηνει κερδος.

Επισκέπτης
Ε μα αυτό είναι το πρόβλημα........
Βέβαια (την εποχή των παχέων αγελάδων) όλοι μας κοιτάζαμε να καλοπερνάμε κι είναι λογικό αυτό......
Γιατί να πας στα χωράφια;
Τώρα όμως σφίξανε τα γάλατα......
Όσοι μπόρεσαν και καβατζώθηκαν σε Δημόσια είτε λοιπές μάσες έχει καλώς, οι άλλοι (όπως κι εγώ) τον πούλο........
Αντιλαμβάνομαι ότι στα τόσα χρόνια (ειδικά οι αλβανοί που είναι οι πληθέστεροι) απέκτησαν άκρες, πήραν χωράφια εργολαβίες για χρόνια (5ετή συμβόλαια τουλάχιστον) κι έτσι ο κάθε γέρος εδώ (είτε Αθηναίος συνταξιγιούργος που έλεγε η γιαγιά μου) δε θα στη δώσει εύκολα τη δουλειά αν είσαι μόνος. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμη και τώρα υπάρχει ασυννενοησία μεταξύ των λιγοστών ντόπιων Ελλήνων. Πρόπερσυ είχα κάνει νύξη ελάτε ρε γαμημένοι να φτιάξουμε ένα δικό μας συνεργείο να σπάσουμε κάποια χωράφια που μας τα πέρνουν οι κωλοαλβανοί.......
Οι 2 έχουν και τρακτέρ.......
Μιλάμε είχα κάνει απόπειρες σε 5 άτομα.......
Τίποτα.........
Ε να πάνε να γαμηθούνε.........
Να φτωχύνουμε ρε.........
Να μας γαμήσουν οι αλβανοί μαζί με το Σόιμπλε..........
Γιαυτό κι εγώ εκεί που πάω δε γουστάρω να έχω άλλον καριόλη (ειδικά αλλοδαπό) κοντά μου. Τουλάχιστον με το Μιχάλη πάμε μόνοι μας αλλά όπως και να το κάνεις αργούμε (ο γιος του ψωλάρει κι αυτός).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom