D
dude901123
Επισκέπτης
Γιατί είσαι δίπλα στα σύνορα Πολωνίας Ουκρανίας όπου και φυσικά ξέρουν τις ισοτιμίες του ευρώ αφού με ευρώ πάντα συναλλάσονται με τους ξένους που έρχονται.Στην ενδοχώρα πάντα προτιμούν το δολλάριο ως πιο σταθερό νόμισμα.Αυτό άρχισε από τη σοβιετική εποχή.
Δεν υπάρχει δηλαδή γκόμενα να σου πει θέλω 50 ευρώ και αν της δώσεις 50 δολλάρια να μη γαμηθεί.Παλιά με την ισοτιμία 1.4 αυτό έπαιζε τεράστιο ρόλο.
Το καλό στην Ουκρανία είναι οτι λειτουργούν οι κάρτες.Δηλαδή αν αγοράσεις στη γκόμενα ένα κόσμημα ή ένα τηλέφωνο δε χρειάζεται να βγάλεις λεφτά από τα ΑΤΜ.Πας κατευθείαν στο κοσμηματοπωλείο και πληρώνεις με κάρτα.Με ένα καλό κόσμημα 200 ευρώ μπορείς να γαμάς οχτάρι για τριήμερο.Το ίδιο και με ένα κινητό.Τα λεφτά τα φέρνω όλα σε κασέρι.Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα ATM τους.Μια φορά έβγαλα λεφτά από το ΑΤΜ στο Κίεβο και δέκα λεπτα μετά έγινε ανάληψη από το λογαριασμό μου από τη Μόσχα.
Στις μικρότερες πόλεις όπως στο Λβωφ δεν είναι επικίνδυνα γιατί δεν υπάρχουν ξένοι αλλά τα κεντρικά στο Κίεβο μπορεί να είναι παγιδευμένα.Καλύτερα πάντα να φέρνει κανείς μετρητά.
Δεν υπάρχουν ξένοι στο Λβιβ? Δεν μιλάς σοβαρά ε? Το καλοκαίρι που ήμουν εγώ δεν υπήρχε γωνιά στο Λβιβ που να μην έχει ξένους. Παντού όμως, μιλιούνια. Νομίζω πως το κέντρο του Λβιβ έχει τον περισσότερο εξωτερικό τουρισμό. Περισσότεροι ξένοι τουρίστες ήταν εκεί παρά στην Οδησσό την ίδια περίοδο. Και είναι λογικό όταν οδικές εκδρομές γίνονται εύκολα από όλες τις γειτονικές χώρες ακόμα και για ψώνια μια και οι τιμές είναι απίστευτα χαμηλές. Αγόρασα τσιγάρα για συναγωνιστή, Winston κόκκινα με 0,70 λεπτά το πακέτο από Super Market.