Νέα

ΌΧΙ στην αποχή

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

siropiastos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2008
Μηνύματα
941
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1.230
Καλησπέρα. Σχεδόν ποτέ δεν ανοίγω θέμα. Ωστόσο, αυτό το θεωρώ αρκετά σημαντικό. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πάμε όλες και όλοι να ψηφίσουμε αύριο. Έστω και εάν είμαστε αγανακτισμένοι με τους δύο μεγάλους ας μην γυρίσουμε την πλάτη στο διακαίωμά μας να ψηφίζουμε. Η αποχή τους βοηθά να διατηρούν μεγάλα ποσοστά που ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ στη βούληση του εκλογικού σώματος. Εκφράστε τη βούλησή σας και ΨΗΦΙΣΤΕ.

Φυλήςυχος Πολίτης

Επρεπε να εχεις βαλει και γκαλοπακι στην αρχη του thread, ψηφισα / δε ψηφισα
 

freezakos

Νέο Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Μηνύματα
4
Like
0
Πόντοι
0
Μια καλοπροαιρετη απαντηση στον απο πανω φιλο. Με την αποχη δεν αποποιεισαι των ευθυνων σου. Με την ψηφο τις αποποιουμαστε ολοι μας!
Και εξηγω γιατι : η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια ουσιαστικα , με το να μας βαζει να ψηφιζουμε τους "αρχηγους" μας, δημιουργει το εξης παραδοξο που καμια σχεση δεν εχει με την αμεσο δημοκρατια : μεσα σε 5 λεπτα ψηφιζουμε για το τι θα αποφασιζουν οι αρχηγοι μας για εμας,τα επομενα 4-5 χρονια.
Ευθυνη εχει ο καθενας μας, καθε μερα στη ζωη του. Δεν χρειαζομαστε ουτε μπαμπουλες, ουτε αρχηγους να μας δειχνουν τι ειναι το σωστο και τι το λαθος. Με το να ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ τις ευθυνες μας στην γραφειοκρατικη εξουσια, ουσιαστικα μεταφερουμε το βαρος τους στην κριση των αλλων. Μαζι με τις ευθυνες μας ομως, μεταφερουμε και το μελλον μας στα χερια αυτων.
Αποχη σημαινει οτι δεν τους δινεις δικαιωμα να επικαλουνται οτι τους ψηφισες.Σημαινει οτι δεν σε εκφραζει κανενα κομμα, και οτι ουτε κανενα κομμα θα επρεπε να σε εκφραζει γιατι εισαι ελευθερος ανθρωπος και εχεις δικη σου κριση και ηθικη, την οποια μπορεις να καλλιεργησεις απο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συμμετοχη στην κοινωνια κι οχι με αναθεση σε 300 καρεκλοκενταυρους που καμια επαφη δεν εχουν και δεν ειχαν ποτε με την αληθινη ζωη του κοσμου...



Αδερφέ μου δέχομαι την καλοπροαίρετη απάντηση σου και την άποψη σου. Αν διαβάσεις καλύτερα αυτό που είπα είναι ότι πλέον είναι το μόνο δημοκρατικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε το πολίτευμα μας τότε θα ήταν τα πράματα έτσι ακριβώς όπως τα λες. Γιατί δηλαδή να μη μαυρίσουμε αυτούς που μας την σπάνε; Και αν τυχόν κανένας δε σε εκφράζει τότε τι να πω ρε αδερφέ βάλε σαλαμάκι. Τουλάχιστον θα πεις στον εαυτό σου ότι εμπιστεύομαι περισσότερο το σαλαμάκι :P. Όσο για αυτό που είπες ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, εγώ δε θα διαφωνήσω. Απλά υπάρχουν κάποια πράγματα που επηρεάζουν εσένα και δε μπορείς να τα αλλάξεις. Τουλάχιστον με την ψήφο σου θα κάνεις κάποια προσπάθεια για αυτά να αλλάξουν.  Κλείνοντας θα σου πω Σωκράτης έλεγε ότι αυτός που δε ψηφίζει δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
η ΝΔ ξεχασε να παρι τιν αποχι για να μαζεψι τιν αποχι
 

Netuser

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
37
Like
0
Πόντοι
0
Τελικά η αποχή πρώτο κόμμα. Και δεν τους κατηγορώ.
 

sexoula

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.401
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
κατα την γνωμη μου η αποχη ειναι το χειροτερο που μπορει να κανει καποιος, σημαινει πως δεν εχει αποψη,κι αν αυτο ειναι αληθεια δλδ δεν εχεις αποψη παμε κατα διαολου
βεβαια υπαρχει και η περιπτωση καποιων που με αυτον τον τροπο ισως να ηθελαν να δειξουν την δυσαρεσκεια τους αλλα ετσι τελικα δωσανε αλλοθι σε καποιους αλλους να λενε οτι αδικα χασανε, κι αν ακομα δεν σε εκφραζει καποιος ή θες να δειξεις δυσαρεσκεια τοτε γιατι δεν ψηφιζεις καποιο μικροτερο κομμα που ειναι δεδομενο οτι δεν θα βγει???
Αν παντως θελετε αποχη τοτε θα επρεπε να γινει απο ολοκληρη την χωρα, να μην ψηφισει κανεις και να μην παει κανεις για εφορευτικη επιτροπη, τοτε ισως να υπαρχει η πιθανοτητα να ξυπνησουν αυτοι που θελουν να λεγονται πολιτικοι και κυβερνητες μιας χωρας
 

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.605
Κριτικές
31
Like
4.146
Πόντοι
5.595
Παιδια δεν ειδα τα αποτελεσματα των εκλογων, ακουσα κατι για 45% αποχη. Δεν ξερω, παντως ουτε απολιτικ ειμαι, ουτε σε παραλια ημουν. Δεν πηγα συνειδητα. Εχει δικιο ο προηγουμενος φιλος που λεει για ΜΑΖΙΚΗ αποχη και πως δεν πρεπει να κατεβαινουμε ουτε σε εφορευτικες επιτροπες.
Απλα , το ειχα κι εγω αυτο το κουσουρι, μην σκεφτεστε "οταν το κανουν οι αλλοι θα το κανω κι εγω". Οταν σε καλεσουν για εφορευτικη, μην πας. Οταν θες να δηλωσεις αποχη, κανε αποχη. Οταν θες να ψηφισεις μικρο κομμα, καντο. Αλλα μην περιμενετε απο τους αλλους. Παιρνετε πρωτοβουλιες. Μην λεμε : ΟΤΑΝ βγουν ολοι στους δρομους. Βγες εσυ πρωτος στους δρομους. Η' βγες με 100 ατομα που σου φαινονται γραφικοι οταν φωναζουν για το 65ωρο. Βγες και μην περιμενεις να γινουν πρωτα αυτοι χιλιαδες και μετα να ακολουθησεις. Η "δημοκρατια" μας εχει κανει απαθεις, να τα περιμενουμε ολα απο ενα κρατος δικαιου (αδικου δηλαδη ) και να σιχτηριζουμε. Οπως ειπε πολυ σωστα και ο προηγουμενος φιλος, με την αποχη τους απονομοποιεις.Μπορεις να βγεις στο δρομο , να τα κανεις λαμπογυαλο για τα αργασιακα σου δικαιωματα και να μην μπορουν να σου πουν : "μα με ψηφισες".
Να ερθουν μετα οι ΚΚΕδες, και καθε λογης εργατοπατερες να σε παρουν με το μερος τους και να τους διαολοστειλεις κι αυτους. Και να τους πεις : ΟΥΤΕ εσενα σε ψηφισα ρε ! Να ερθουν οι οικολογοι, οι πρασινοι κι οι πορτοκαλι και να τους πεις : "Ή ελατε μαζι μου στο δρομο ή αδειαστε μου τη γωνια".
Το να μοιραζομαστε σε 27 κομματα για να δειξουμε αντιδραση ειναι λαθος, γιατι πολυ απλα :
χωριζεις την κοινωνια σε ομαδες και στο τελος κερδιζει η ομαδα με τους πιο πολλους ποντους. Μα το νοημα της δημοκρατιας ειναι
1. Να μπορεις να μιλησεις ελευθερα ανα πασα ωρα και στιγμη, κι οχι μια φορα στα 4 χρονια.
2.Να εκπροσωπουνται τα συμφεροντα και οι επιθυμιες των περισσοτερων. Κι οχι του 35% ή του 30 % . Και το υπολοιπο 70% να ειναι δυσαρεστημενο. Μονο αν συναποφασιζουμε ολοι, θα παψουμε να ειμαστε παθητικοι δεκτες της καβλας του καθε αρχηγισκου.
Ειναι δεδομενο οτι οι πιο πολλοι ψηφιζουν με βαση το βυσμα που θα τους διορισει καπου.Γι'αυτο για μια ζωη, θα ειμαστε υποτακτικοι.
Οσο για τον Σωκρατη δεν ξερω τι ειπε, θα απαντησω με κατι που ειπωθηκε απο εναν Περση,γιο πλουσιου ευγενους και το εγραψε στην ιστορια του ο Ηροδοτος : "Ουτε να εξουσιαζω θελω, ουτε να εξουσιαζομαι".
 

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.605
Κριτικές
31
Like
4.146
Πόντοι
5.595
Και μιας και αναφερθηκε ο Σωκρατης, εχει αναρωτηθει κανεις, γιατι στο σχολειο μας διδαξαν την απολογια του Σωκρατη?
Γιατι μας διδαξαν μια ιστορια οπου δικαστηκε ενας ανθρωπος για τις ιδεες του απο το κρατος, αλλα αυτος εσκυψε το κεφαλι και εκατσε να τον εκτελεσουν? Γιατι μας διδασκουν ως αρετη το να υποτασσεσαι στο κρατος, το οποιο κανονικα ΕΣΥ και ΟΛΟΙ μαζι θα επρεπε να αποτελουμε, και μια ωραια πρωια, η δικαστικη εξουσια του κρατους να αποφασιζει οτι εισαι επικινδυνος και πρεπει να πεθανεις?

Θα παραθεσω τελος, ενα υπεροχο αποσπασμα, που βρηκα απο ενα βιβλιο και εκφραζει μια παρομοια απορια για το ποιους αρχαιους Ελληνες διδασκομαστε και ποιοι εχουν χαθει.Οποιος θελει, το διαβαζει και αποφασιζει..
" Πού χάθηκαν όλες εκείνες οι «στιγμές» των φυσικών φιλοσόφων της Ιωνίας, των υλιστών φιλοσόφων της Ιωνίας, των Ελεατών, του Λεύκιππου, του Δημόκριτου, των σοφιστών, όλων εκείνων που «τσουβαλιάστηκαν» ως προσωκρατικοί μόνο και μόνο για να λάμψει το «μεγαλειώδες πνεύμα» του Σωκράτη, δηλαδή του Πλάτωνα που επιθυμούσε το κάψιμο των έργων του Δημόκριτου και δικαιώθηκε πλήρως από την «ιστορία»;

Γιατί χάθηκαν οι στιγμές του Αλκιδάμαντα που τόνιζε: «Ουδένα δούλον η φύσις πεποίηκεν» και του Αντιφώντα που αρνιόταν να παραδεχτεί πως υπήρχε διαφορά ανάμεσα σε Έλληνες και βάρβαρους ή ανάμεσα σε ελεύθερους και δούλους και σώθηκαν οι δοξασίες περί των «εκ φύσεως δούλων» του Αριστοτέλη;

Γιατί χάθηκαν οι «στιγμές» του Επίκουρου; (…) "
 

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Μηνύματα
17.108
Like
9
Πόντοι
166
Δαγκωτο στην αποχηηηηηηη. :2funny: :2funny: :2funny:
 

Tefktros

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Μηνύματα
98
Like
0
Πόντοι
0
Ποτέ και πουθενά η αποχή δεν ενόχλησε το πολιτικό σύστημα. Ο καθένας λοιπόν αποφασίζει αλλά μετά μην παραπονεθεί ότι δεν τον λαμβάνουν υπόψη τους. Σε ένα υποθετικό σενάριο αν οι Οικολόγοι έπιαναν 15% ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα τότε και ο μαρασμός του δικομματισμού θα φαινόταν και καρεκλοκένταυροι θα ανησυχούσαν. Τώρα; Το πολιτικό σύστημα κτρέφει την αδιαφορία για να κλείνει ήσυχα τις δουλιές του. Ναι κάνε τώρα το μπανάκι σου σκέφτονται και μετά έλα με την όπισθεν για τα νέα μέτρα.
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
οπως παντα  οι Ελληνες νοοτροπια προβατων...εδω και μερες ΜΜΕ διαφορα blogs εκαναν πλυση εγκεφαλου στον κοσμο (μακαρι και να διαθεταμε) για υποπτους λογους παροτρυνοντας να παμε ολοι στην παραλια(αληθεια τη λεξη παραλια την ακουσα 1000000 φορες εχθες και προχθες στην tv)και οτι ειναι ο μονος τροπος αντιδρασης ...καταφεραν να το κανουν και μοδα...ο σκοπος επιτευχθη...περα απο ανθρωπους που πραγματικα δεν θα ψηφιζαν ακολουθησαν κοπαδια απο προβατα...σιγουρα βεβαια τα προβατα εχουν περισσοτερο μυαλο...και τι καταφεραμε?για πειτε μου?δωσαμε δικαολογια απλα στην κυβερνηση για την ηττα της...και συνεχιζει ακαθεκτη το εργο της..ποτε θα ξυπνησουμε επιτελους απο το ληθαργο που μας διακατεχει..?ποτε θα παψουμε να ειμαστε προβατακια?
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
παιξαμε και χασαμε για αλλη μια φορα...και ας καταλαβουμε επιτελους καποια στιγμη οτι το μελλον μας ειναι στα χερια μας...οπως πριν 5 χρονακια...τοτε που ολοι γεροι νεοι της χθεσινης παραλιας φωναζαν ρυθμικα...κωστακης κωστακης....ξεχασαμε γρηγορα βλεπω.... ;) :2funny: Υ.Γ εχθες ακουσα σε μεγαλο καναλι τη λεξη παραλια 11 φορες μεσα σε 30" :2funny: :2funny:
 

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.784
Κριτικές
17
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Ποτέ και πουθενά η αποχή δεν ενόχλησε το πολιτικό σύστημα. Ο καθένας λοιπόν αποφασίζει αλλά μετά μην παραπονεθεί ότι δεν τον λαμβάνουν υπόψη τους. Σε ένα υποθετικό σενάριο αν οι Οικολόγοι έπιαναν 15% ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα τότε και ο μαρασμός του δικομματισμού θα φαινόταν και καρεκλοκένταυροι θα ανησυχούσαν. Τώρα; Το πολιτικό σύστημα κτρέφει την αδιαφορία για να κλείνει ήσυχα τις δουλιές του. Ναι κάνε τώρα το μπανάκι σου σκέφτονται και μετά έλα με την όπισθεν για τα νέα μέτρα.

Έτσι ακριβώς. Η αποχή δείχνει περισσότερο αδιαφορία παρά αντίδραση.
Αφήστε που τα κόμματα υπολογίζουν την πραγματική εκλογική τους δύναμη ενσωματώνοντας και τους απέχοντες, βάσει της παράταξης στην οποία ανήκουν, θεωρώντας τους "καβάτζα" για τις εθνικές εκλογές.
Να πω την αμαρτία μου, είχα σκοπό να ρίξω ψήφο διαμαρτυρίας σε πολύ μικρό κόμμα (γιατί όχι και Κάτμαν :2funny:), αλλά ξενύχτησα το Σάββατο και χτες το μεσημέρι που ξύπνησα είχε Φόρμουλα και το απόγευμα Ρολάν Γκαρός. Για φάπες κι εγώ...
 

ztheo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2008
Μηνύματα
53
Like
0
Πόντοι
0
Συμφωνώ οτι με αποχή δείχνεις περισσότερο αδιαφορία παρά στέλνεις το μηνυμα σου.Επίσης πιστέυω οτι αυτοί που δεν πηγαν να ψηφίσουν δεν πρέπει να μιλάνε και να διαμαρτύρονται μετεπειται για το οποιο αποτέλεσμα
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνώ οτι με αποχή δείχνεις περισσότερο αδιαφορία παρά στέλνεις το μηνυμα σου.Επίσης πιστέυω οτι αυτοί που δεν πηγαν να ψηφίσουν δεν πρέπει να μιλάνε και να διαμαρτύρονται μετεπειται για το οποιο αποτέλεσμα
  :thumbsup: σωστος...
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Παιδια δεν ειδα τα αποτελεσματα των εκλογων, ακουσα κατι για 45% αποχη. Δεν ξερω, παντως ουτε απολιτικ ειμαι, ουτε σε παραλια ημουν. Δεν πηγα συνειδητα. Εχει δικιο ο προηγουμενος φιλος που λεει για ΜΑΖΙΚΗ αποχη και πως δεν πρεπει να κατεβαινουμε ουτε σε εφορευτικες επιτροπες.

Η σοβαρή ατομική στάση είναι να πάς και να ρίξεις λευκό, εφόσον διαφωνείς δομικά με το "σύστημα".
Η σοβαρή συλλογική στάση είναι να στελεχώσεις έναν μηχανισμό/συσπείρωση που σε εκφράζει πολιτικά.
Η αποχή είναι απλώς χαβαλές και ντόρος να γίνεται.

Ξέρεις πόσος κόσμος έχει πληρώσει με ξύλο, διώξεις, θάνατο το προνόμιο του εκλέγειν που με τόση ευκολία πετάς στα σκουπίδια?

Η μόνη πραγματικά χαμένη "ψήφος", είναι η αποχή από την εκλογική διαδικασία.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom