Παιδια δεν ειδα τα αποτελεσματα των εκλογων, ακουσα κατι για 45% αποχη. Δεν ξερω, παντως ουτε απολιτικ ειμαι, ουτε σε παραλια ημουν. Δεν πηγα συνειδητα. Εχει δικιο ο προηγουμενος φιλος που λεει για ΜΑΖΙΚΗ αποχη και πως δεν πρεπει να κατεβαινουμε ουτε σε εφορευτικες επιτροπες.
Απλα , το ειχα κι εγω αυτο το κουσουρι, μην σκεφτεστε "οταν το κανουν οι αλλοι θα το κανω κι εγω". Οταν σε καλεσουν για εφορευτικη, μην πας. Οταν θες να δηλωσεις αποχη, κανε αποχη. Οταν θες να ψηφισεις μικρο κομμα, καντο. Αλλα μην περιμενετε απο τους αλλους. Παιρνετε πρωτοβουλιες. Μην λεμε : ΟΤΑΝ βγουν ολοι στους δρομους. Βγες εσυ πρωτος στους δρομους. Η' βγες με 100 ατομα που σου φαινονται γραφικοι οταν φωναζουν για το 65ωρο. Βγες και μην περιμενεις να γινουν πρωτα αυτοι χιλιαδες και μετα να ακολουθησεις. Η "δημοκρατια" μας εχει κανει απαθεις, να τα περιμενουμε ολα απο ενα κρατος δικαιου (αδικου δηλαδη ) και να σιχτηριζουμε. Οπως ειπε πολυ σωστα και ο προηγουμενος φιλος, με την αποχη τους απονομοποιεις.Μπορεις να βγεις στο δρομο , να τα κανεις λαμπογυαλο για τα αργασιακα σου δικαιωματα και να μην μπορουν να σου πουν : "μα με ψηφισες".
Να ερθουν μετα οι ΚΚΕδες, και καθε λογης εργατοπατερες να σε παρουν με το μερος τους και να τους διαολοστειλεις κι αυτους. Και να τους πεις : ΟΥΤΕ εσενα σε ψηφισα ρε ! Να ερθουν οι οικολογοι, οι πρασινοι κι οι πορτοκαλι και να τους πεις : "Ή ελατε μαζι μου στο δρομο ή αδειαστε μου τη γωνια".
Το να μοιραζομαστε σε 27 κομματα για να δειξουμε αντιδραση ειναι λαθος, γιατι πολυ απλα :
χωριζεις την κοινωνια σε ομαδες και στο τελος κερδιζει η ομαδα με τους πιο πολλους ποντους. Μα το νοημα της δημοκρατιας ειναι
1. Να μπορεις να μιλησεις ελευθερα ανα πασα ωρα και στιγμη, κι οχι μια φορα στα 4 χρονια.
2.Να εκπροσωπουνται τα συμφεροντα και οι επιθυμιες των περισσοτερων. Κι οχι του 35% ή του 30 % . Και το υπολοιπο 70% να ειναι δυσαρεστημενο. Μονο αν συναποφασιζουμε ολοι, θα παψουμε να ειμαστε παθητικοι δεκτες της καβλας του καθε αρχηγισκου.
Ειναι δεδομενο οτι οι πιο πολλοι ψηφιζουν με βαση το βυσμα που θα τους διορισει καπου.Γι'αυτο για μια ζωη, θα ειμαστε υποτακτικοι.
Οσο για τον Σωκρατη δεν ξερω τι ειπε, θα απαντησω με κατι που ειπωθηκε απο εναν Περση,γιο πλουσιου ευγενους και το εγραψε στην ιστορια του ο Ηροδοτος : "Ουτε να εξουσιαζω θελω, ουτε να εξουσιαζομαι".