Νέα

Ο Μποτρίνι κατηγορείται από μαθητευόμενο για απαράδεκτη συμπεριφορά...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα 6Y44
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 172
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
Τι λε ρε θείο; ακούς τι λες;
Θα σε προσλάβω απο αυριο στη δουλειά μου, θα σε γεμίζω σφαλιάρες δεν θα σε πληρώνω..και αν τολμήσεις να μιλήσεις θα σε πω κουμουνιστή.
Να σε κοιτάξει τύπε κάποιος ψυχίατρος τύπε γιατί φαίνεται ότι έχεις σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα..
Το εγκεφαλικό πρόβλημα το έχεις εσύ που βλέπεις φαντάσματα! Οι συνθήκες εργασίας έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πλέον που οι εργοδότες τρέμουν τους υπαλλήλους πιο πολύ απ' οτι οι υπάλληλοι τους εργοδότες!
 
Εγγρ.
6 Νοε 2009
Μηνύματα
1.844
Κριτικές
10
Like
2.635
Πόντοι
4.125
Αμ πως νομίζετε οτι οι σεφ γίνονται πλούσιοι και διασημοι? Από τα πιάτα που φτιάχνουν ή από τα υπερκέρδη που τους αφήνουν τα εστιατόρια τους? Παλιότερα δουλευα σε εστιατόριο στο κέντρο τουριστικού προορισμου και ο μισθός που έπαιρνα ήταν μισθός πείνας για ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το βράδυ. Αντίθετα το αφεντικό και οι μάγειροι έχτιζαν σπίτια με πισίνες.
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.905
Κριτικές
6
Like
11.407
Πόντοι
3.936
Οι συνθήκες εργασίας έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πλέον που οι εργοδότες τρέμουν τους υπαλλήλους πιο πολύ απ' οτι οι υπάλληλοι τους εργοδότες!
Μείνε στο 1950 εσύ, γατί εκεί εχεις μείνει.. Μήπως να δουλεύουμε απο τη ανατολή ως τη δύση του ηλίου για ένα κομμάτι ψωμί; Γιατί κατα εκεί το πάμε..
 

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Μηνύματα
3.263
Κριτικές
81
Like
8.207
Πόντοι
7.865
Οι κουζίνες είναι γαλέρες,απο πάντα.Πλέον έχουν παραγεμίσει τα μυαλά των παιδιών ότι έχουν γίνει ιδανικά τα πράγματα και πως θα την περάσουν κοτσάνι.Άλλωστε για τους επικυριάρχους κάποιοι πρέπει να μαγειρεύουν καλά,να σερβίρουν καλά,να καθαρίζουν καλά, να υπηρετούν καλά και εν γένει να είναι καλοί υποτακτικοί.Έτσι λοιπόν με εκπομπές που βγάζουν μάγειρες,καφετζήδες και ξεβράκωτες τα παιδιά αποκτούν όνειρο να γίνουν σερβιτόροι,καφετζήδες,μπαρμεν και μοντέλα,με την πραγματικότητα να τους συνθλίβει.

Οι κουζίνες είχαν πρώην φυλακόβιους ή εν γένει άτομα που δεν είχαν τι άλλο να κάνουν.Πολλοί ναρκομανείς πάλι πήγαιναν παλιά.Τα άτομα με πραγματική ικανότητα ήταν λίγα και οι περισσότεροι σήμερα έχουν προχωρήσει.Όσο για τους "σεφ",κάποιοι είτε θα είχαν δικό τους εστιατόριο λόγω οικογένειας,όπως ο Μποτρίνι που βρήκε απο τον πατέρα του,είτε θα ήταν απο οικογένειες με κάποια χρήματα,που θα τρους εστελναν έξω σε σεμινάρια,στη Γαλλία κυρίως,όπου θα τράβαγαν καψόνια εκεί και μάλιστα άσχημα και θα έρχονταν πίσω εδώ και θα ήταν πρώτες μούρες,καθώς είμαστε ξενολάγνοι,είτε απλά πολύ πολύ λίγοι που όντως μπορούσαν να ακολουθήσουν την τέχνη αυτή λόγω ικανοτήτων θα στέκονταν τυχεροί και θα έβρισκαν δουλειά κάπου που θα μπορούσαν να ανελιχθούν.Όμως κάποτε ήταν λίγοι και τώρα οι μισοί νεολαίοι πάνε στον χώρο του επισιτιμού.

Οπότε την στιγμή που υπάρχει μεγάλη προσφορά,αλλά όχι ζήτηση,δεν τον νοιάζει αν σου μιλήσει άσχημα και φύγεις.Θα βρεί άλλον,καθώς υπάρχουν με το κιλό βοηθοί και παιδιά που παρακαλάνε για πρακτική έστω και σε ένα σκατομάγαζο στην Μύκονο,όπου θα δουλεύουν σχεδόν τσάμπα και θα τους κακομεταχειρίζονται.Προσωπικά αναφορικά με το περιστατικό αυτό, έχω να πώ ότι αν δεν σου κάνει η φάση,σηκώνεσαι και φεύγεις ή πιάνεις αυτόν που σου κάνει μαλακίες ακολουθείς την τακτική του συναγωνιστή 8/2/1981 παραπάνω και τέλος.

Απο εκεί και πέρα είτε υπολογίζεις αν αυτός ο κλάδος σου κάνει,καθώς αυτός είναι και δεν θα αλλάξει για εσένα,είτε αποφάσίζεις να πάρεις το μέλλον σου στα σοβαρά και να μην μασάς το κουτόχορτο που σου πουλάει το χαζοκούτι για μεγαλεία επειδή φτιάχνεις μια σουπα με σκατά τίγρης και αρχίδια ρινόκερου.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση,πάντως,εγώ διατηρώ επιφυλάξεις για τις προθέσεςι του μάγκα και των απο πίσω του.Αν εγώ έχω πρόβλημα με έναν συνάδελφο το λύνουμε μαζί ή αν δεν λύνεται παιρνω το καπελάκι μου και φεύγω,κάνοντας καταγγελίες στον ιδιοκτήτη άμεσα και μηνύσεις για σωματική και ηθική βλάβη στον συγκεκριμένο μαλάκα και δεν κάνω αγωγές κατά της εργοδοσίας και επιπλέον δεν διασύρω σε κανάλια μια επιχείρηση που ο ιδιοκτήτης της δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τέτοια περιστατικά,αν έχουν γίνει.Σίγουρα ο Μποτρίνι δεν είναι και ο πλέον συμπαθής άνθρωπος,όμως δεν παύει να είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει,γνωρίζει την δουλειά του (δεν είναι απλά επιχειρηματίας,αλλά και μάγειρας και γνωρίζει πολύ καλά την κουζίνα) και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα.Δεν τον υπερασπίζομαι,απλά εδώ υπάρχουν πολλά κενά και παραλείψεις,με άστοχες δηλώσεις και νομικές ενέργειες που φτάνουν στα άκρα.
 

gymaster

Μέγας
Εγγρ.
17 Νοε 2016
Μηνύματα
3.546
Κριτικές
23
Like
10.642
Πόντοι
4.696
χαζομαρες νομισαν οτι το μαγειρειο τους ειναι σχολειο ΟΥΚ αυτοι, παραμμυθια για καμια αποζημιωση θα ειναι...
 

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
Μείνε στο 1950 εσύ, γατί εκεί εχεις μείνει.. Μήπως να δουλεύουμε απο τη ανατολή ως τη δύση του ηλίου για ένα κομμάτι ψωμί; Γιατί κατα εκεί το πάμε..
Τι σχέση έχουν τα εργασιακά δικαιώματα του 50 με το 2019?
Δείχνει πως μια φυσιολογική κατάσταση που ο καθένας θα ξέρει τη θέση του , είναι δύσκολο να κρατηθεί!
Όλοι περιμένουν στη γωνία να ορμήσουν σε κάποιον που έχει ξεχωρίσει λίγο και ακολουθεί μια πετυχημένη πορεία!
 

loutsos21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2016
Μηνύματα
693
Κριτικές
11
Like
394
Πόντοι
296
Όταν γίνονται λάθη,πέφτει φάπα ή χριστοπαναγία...Το δέχεσαι?Προχωράς!Δεν το δέχεσαι?Πας παρακάτω σε άλλο μαγαζί...

Φίλε αν ανοίξεις κανένα μαγαζί πες μου να σου στείλω βιογραφικό
 

pilotgr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2018
Μηνύματα
294
Κριτικές
14
Like
598
Πόντοι
291
Τελικα τι παιχτηκε με το βλακα τον μποτρινι?
 

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.986
Κριτικές
4
Like
1.824
Πόντοι
216
Ενας με μουσια ειδα να κατηγορειται...
Ο Εκτορας τωρα ειναι αφεντικο και λογικα δε μπαινει να μαγειρεψει.Τοποθετει αλλους να κανουν τη ζωη δυσκολη των εκπαιδευομενων...

Τη πατησαν στη καρδια της σεζον...Θα πεσει η δουλεια τους...

οριστε… 'ενας με μουσια'....αυτό αρκει για να καταλάβετε ΠΟΣΟ για τον πουτσο γελοίοι είναι ΟΛΟΙ αυτοι οι γυφτομαγειροι που εχουν το θρασος να μας πουλανε και μουρη στην ελλαδα…

ΜΟΥΣΙΑ και ΚΟΥΖΙΝΑ δεν επαιξαν ποτε σε κανενα σοβαρο εστιατοριο..ισα-ισα αντιτίθεται στο βασικο πρωτοκολλο οσων εργαζονται σε κουζινες!

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα ΜΟΝΟ στην ελλαδα βγαιναν ολοι χιπστερς με τραγομουσα να μαγειρευουν στις κωλοεκμπομπες.

Αμερικη εάν δεις μουσατο σε κουζινα (ειτε πρόκειται για γκουρμε με αστερια μισελεν, ειτε πρόκειται για το τελευταιο μπεργκερ Κινγκ), τους πατας μια καταγγελια στο υγειονομικο και σκανε μυτη επι τοπου για αυτοψια και τους βιαζουν στα προστιμα….


Κι εδώ μας βγαινουν με καμαρι με τα μουσια να γαργαλάνε τα πιατα που σερβιρουν…


Τι ψάχνετε τωρα ν αναλυσετε ρε παιδια?
 

8/2/1981

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Μηνύματα
1.164
Κριτικές
3
Like
4.802
Πόντοι
736
οριστε… 'ενας με μουσια'....αυτό αρκει για να καταλάβετε ΠΟΣΟ για τον πουτσο γελοίοι είναι ΟΛΟΙ αυτοι οι γυφτομαγειροι που εχουν το θρασος να μας πουλανε και μουρη στην ελλαδα…

ΜΟΥΣΙΑ και ΚΟΥΖΙΝΑ δεν επαιξαν ποτε σε κανενα σοβαρο εστιατοριο..ισα-ισα αντιτίθεται στο βασικο πρωτοκολλο οσων εργαζονται σε κουζινες!

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα ΜΟΝΟ στην ελλαδα βγαιναν ολοι χιπστερς με τραγομουσα να μαγειρευουν στις κωλοεκμπομπες.

Αμερικη εάν δεις μουσατο σε κουζινα (ειτε πρόκειται για γκουρμε με αστερια μισελεν, ειτε πρόκειται για το τελευταιο μπεργκερ Κινγκ), τους πατας μια καταγγελια στο υγειονομικο και σκανε μυτη επι τοπου για αυτοψια και τους βιαζουν στα προστιμα….


Κι εδώ μας βγαινουν με καμαρι με τα μουσια να γαργαλάνε τα πιατα που σερβιρουν…


Τι ψάχνετε τωρα ν αναλυσετε ρε παιδια?
Σωστοτατος,σε εστιατορια στο εξωτερικο απαγορευοταν δια ροπαλου οποιαδηποτε μορφη τριχας στο προσωπο,αν ησουν αξυριστος σε στελναν για ξυρισμα στη τουαλετα.
Μονο για θρησκευτικους λογους επιτρεποταν το μουσι και σε αυτη τη περιπτωση αναγκαταν ο μουσατος να φοραει διχτυ για να προστατευοντε τα φαγητα.
Το χειροτερο βεβαια ειναι τα γαντια,φορανε γαντια για υγεινομικους και καλα λογους και με τα ιδια γαντια κανουν καθαρισμους,πιανουν λεφτα,ξυνουν τα αρχιδια τους.
 

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Μηνύματα
3.755
Like
2.191
Πόντοι
456
οριστε… 'ενας με μουσια'....αυτό αρκει για να καταλάβετε ΠΟΣΟ για τον πουτσο γελοίοι είναι ΟΛΟΙ αυτοι οι γυφτομαγειροι που εχουν το θρασος να μας πουλανε και μουρη στην ελλαδα…

ΜΟΥΣΙΑ και ΚΟΥΖΙΝΑ δεν επαιξαν ποτε σε κανενα σοβαρο εστιατοριο..ισα-ισα αντιτίθεται στο βασικο πρωτοκολλο οσων εργαζονται σε κουζινες!

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα ΜΟΝΟ στην ελλαδα βγαιναν ολοι χιπστερς με τραγομουσα να μαγειρευουν στις κωλοεκμπομπες.

Αμερικη εάν δεις μουσατο σε κουζινα (ειτε πρόκειται για γκουρμε με αστερια μισελεν, ειτε πρόκειται για το τελευταιο μπεργκερ Κινγκ), τους πατας μια καταγγελια στο υγειονομικο και σκανε μυτη επι τοπου για αυτοψια και τους βιαζουν στα προστιμα….


Κι εδώ μας βγαινουν με καμαρι με τα μουσια να γαργαλάνε τα πιατα που σερβιρουν…


Τι ψάχνετε τωρα ν αναλυσετε ρε παιδια?
Ισχύει όπως και δεν νοείται καμία δουλειά σέρβις σε πελάτη χωρίς παντελόνι! Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες βλέπεις σέρβις με τη τρίχα έξω και σαγιονάρες ή πέδιλα!
Στο θέμα μας όμως δεν μπορεί να ανατραπεί ο φυσικός κοινωνικός κανόνας που λέει πως το μικρό και νέο θα τον τρέχουν οι μεγαλύτεροι μέχρι να μεγαλώσει και να τρέχει τους μικρότερους! Οτιδήποτε διαφορετικό είναι μη λειτουργικό και εκφυλισμένο!
Το να πηγαίνει ένα μαγκάκι και να το παίζει ιστορία σε ένα χώρο μεγαλύτερων  (μια εκδοχή λέω χωρίς να ξέρει κάποιος εδώ με ακρίβεια τι έγινε) και να μην το μαζεύει κανένας είναι κακό για τη κοινωνία! Αν μάλιστα μάθει πως τα προβλήματα λύνονται με το να το πει στη μαμα του τότε ακόμα χειρότερα! Στα 40 που δεν θα υπάρχει μαμά θα είναι ο πολιτικάντης,  ο συνδικαλιστής ή άλλος νταβατζής...
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36

ΔΕΝ υπαρχει "φυσικος κοινωνικ'ος κανόνας" οπως τον περιγραφεις, δεν εχει θεση σε μια μοντερνα ευρωπαικη κοινωνια.
Ειναι παρανομο -αυτο που εχεις στο μυαλό σου- και διωκεται. Ουτε στον στρατο πια δεν γινεται στο βαθμο που γινοταν, οχι σε μια ιδιωτικη επιχειρηση. Και αλιμονο εαν αποδειχθει καψονι!
Στο εξωτερικο ο μαθητευομενος αντιμετωπιζεται με σεβνασμο και ειναι εκει για να μαθει και να προσφερει ουσιαστικη εργασια στο αμεσο μελλον.
Η ελλαδαεχει δεσμευθει να εναρμοσιστει με αυτη την ευρωπαικη νοοτροπια (νομοθετικα)
Αυτο που θεωρεις εσυ φυσιολογικο ειναι το εναπομειναν dna που εχεις απο το καφρισταν απ οπου ειναι οι ριζες σου.
Ενας ελληνας δεν καταδεχεται να στραφει κατα ενος πιο αδυναμου. Σωστα?
 

pilotgr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2018
Μηνύματα
294
Κριτικές
14
Like
598
Πόντοι
291
απ οτι διαβαζω σε σοσιαλ εχει γινει ακυρωση σε αρκετες κρατησεις στο μαγαζι της κερκυρας μετα τις αποκαλυψεις για βασανισμο εκπαιδευομενου μαγειρα.
Τους την εκανε ο μικρος...παντως ψεμα δε παιζει να ειναι ετσι δειχνει...
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
οριστε… 'ενας με μουσια'....αυτό αρκει για να καταλάβετε ΠΟΣΟ για τον πουτσο γελοίοι είναι ΟΛΟΙ αυτοι οι γυφτομαγειροι που εχουν το θρασος να μας πουλανε και μουρη στην ελλαδα…

ΜΟΥΣΙΑ και ΚΟΥΖΙΝΑ δεν επαιξαν ποτε σε κανενα σοβαρο εστιατοριο..ισα-ισα αντιτίθεται στο βασικο πρωτοκολλο οσων εργαζονται σε κουζινες!

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα ΜΟΝΟ στην ελλαδα βγαιναν ολοι χιπστερς με τραγομουσα να μαγειρευουν στις κωλοεκμπομπες.

Αμερικη εάν δεις μουσατο σε κουζινα (ειτε πρόκειται για γκουρμε με αστερια μισελεν, ειτε πρόκειται για το τελευταιο μπεργκερ Κινγκ), τους πατας μια καταγγελια στο υγειονομικο και σκανε μυτη επι τοπου για αυτοψια και τους βιαζουν στα προστιμα….


Κι εδώ μας βγαινουν με καμαρι με τα μουσια να γαργαλάνε τα πιατα που σερβιρουν…


Τι ψάχνετε τωρα ν αναλυσετε ρε παιδια?
Tύπε ξέρεις πόσοι βραβευμένοι με αστερια Μichelin chefs παγκοσμίως έχουν μούσια; Τα εστιατόρια τους δεν τα θεωρείς σοβαρά;
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.538
Like
35.859
Πόντοι
9.931
Προς ενημερωσει τα αστέρια Michelin έχουν δοθεί και σε ταβερνες ακομα και σε καντίνα!
 

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.557
Κριτικές
26
Like
11.942
Πόντοι
6.166
Το εγκεφαλικό πρόβλημα το έχεις εσύ που βλέπεις φαντάσματα! Οι συνθήκες εργασίας έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πλέον που οι εργοδότες τρέμουν τους υπαλλήλους πιο πολύ απ' οτι οι υπάλληλοι τους εργοδότες!
Τυπε με το μπαρδον το πραγμα εχει φτασει με την κριση και τους αλλοδαπους στο ακριβως αντιθετο  Υπαρχουν εργασιες που δεν πληρωνουν καν τους υπαλληλους και ορισμενες το εχουν κανει συστημα .Παιρνουν εναν υπαλληλο δουλευει δυο μηνες απληρωτος μετα αλλος κλπ

 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.357
Like
2.054
Πόντοι
216
οριστε… 'ενας με μουσια'....αυτό αρκει για να καταλάβετε ΠΟΣΟ για τον πουτσο γελοίοι είναι ΟΛΟΙ αυτοι οι γυφτομαγειροι που εχουν το θρασος να μας πουλανε και μουρη στην ελλαδα…

ΜΟΥΣΙΑ και ΚΟΥΖΙΝΑ δεν επαιξαν ποτε σε κανενα σοβαρο εστιατοριο..ισα-ισα αντιτίθεται στο βασικο πρωτοκολλο οσων εργαζονται σε κουζινες!

Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα ΜΟΝΟ στην ελλαδα βγαιναν ολοι χιπστερς με τραγομουσα να μαγειρευουν στις κωλοεκμπομπες.

Αμερικη εάν δεις μουσατο σε κουζινα (ειτε πρόκειται για γκουρμε με αστερια μισελεν, ειτε πρόκειται για το τελευταιο μπεργκερ Κινγκ), τους πατας μια καταγγελια στο υγειονομικο και σκανε μυτη επι τοπου για αυτοψια και τους βιαζουν στα προστιμα….


Κι εδώ μας βγαινουν με καμαρι με τα μουσια να γαργαλάνε τα πιατα που σερβιρουν…


Τι ψάχνετε τωρα ν αναλυσετε ρε παιδια?








 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom