Οι κουζίνες είναι γαλέρες,απο πάντα.Πλέον έχουν παραγεμίσει τα μυαλά των παιδιών ότι έχουν γίνει ιδανικά τα πράγματα και πως θα την περάσουν κοτσάνι.Άλλωστε για τους επικυριάρχους κάποιοι πρέπει να μαγειρεύουν καλά,να σερβίρουν καλά,να καθαρίζουν καλά, να υπηρετούν καλά και εν γένει να είναι καλοί υποτακτικοί.Έτσι λοιπόν με εκπομπές που βγάζουν μάγειρες,καφετζήδες και ξεβράκωτες τα παιδιά αποκτούν όνειρο να γίνουν σερβιτόροι,καφετζήδες,μπαρμεν και μοντέλα,με την πραγματικότητα να τους συνθλίβει.
Οι κουζίνες είχαν πρώην φυλακόβιους ή εν γένει άτομα που δεν είχαν τι άλλο να κάνουν.Πολλοί ναρκομανείς πάλι πήγαιναν παλιά.Τα άτομα με πραγματική ικανότητα ήταν λίγα και οι περισσότεροι σήμερα έχουν προχωρήσει.Όσο για τους "σεφ",κάποιοι είτε θα είχαν δικό τους εστιατόριο λόγω οικογένειας,όπως ο Μποτρίνι που βρήκε απο τον πατέρα του,είτε θα ήταν απο οικογένειες με κάποια χρήματα,που θα τρους εστελναν έξω σε σεμινάρια,στη Γαλλία κυρίως,όπου θα τράβαγαν καψόνια εκεί και μάλιστα άσχημα και θα έρχονταν πίσω εδώ και θα ήταν πρώτες μούρες,καθώς είμαστε ξενολάγνοι,είτε απλά πολύ πολύ λίγοι που όντως μπορούσαν να ακολουθήσουν την τέχνη αυτή λόγω ικανοτήτων θα στέκονταν τυχεροί και θα έβρισκαν δουλειά κάπου που θα μπορούσαν να ανελιχθούν.Όμως κάποτε ήταν λίγοι και τώρα οι μισοί νεολαίοι πάνε στον χώρο του επισιτιμού.
Οπότε την στιγμή που υπάρχει μεγάλη προσφορά,αλλά όχι ζήτηση,δεν τον νοιάζει αν σου μιλήσει άσχημα και φύγεις.Θα βρεί άλλον,καθώς υπάρχουν με το κιλό βοηθοί και παιδιά που παρακαλάνε για πρακτική έστω και σε ένα σκατομάγαζο στην Μύκονο,όπου θα δουλεύουν σχεδόν τσάμπα και θα τους κακομεταχειρίζονται.Προσωπικά αναφορικά με το περιστατικό αυτό, έχω να πώ ότι αν δεν σου κάνει η φάση,σηκώνεσαι και φεύγεις ή πιάνεις αυτόν που σου κάνει μαλακίες ακολουθείς την τακτική του συναγωνιστή 8/2/1981 παραπάνω και τέλος.
Απο εκεί και πέρα είτε υπολογίζεις αν αυτός ο κλάδος σου κάνει,καθώς αυτός είναι και δεν θα αλλάξει για εσένα,είτε αποφάσίζεις να πάρεις το μέλλον σου στα σοβαρά και να μην μασάς το κουτόχορτο που σου πουλάει το χαζοκούτι για μεγαλεία επειδή φτιάχνεις μια σουπα με σκατά τίγρης και αρχίδια ρινόκερου.
Για την συγκεκριμένη περίπτωση,πάντως,εγώ διατηρώ επιφυλάξεις για τις προθέσεςι του μάγκα και των απο πίσω του.Αν εγώ έχω πρόβλημα με έναν συνάδελφο το λύνουμε μαζί ή αν δεν λύνεται παιρνω το καπελάκι μου και φεύγω,κάνοντας καταγγελίες στον ιδιοκτήτη άμεσα και μηνύσεις για σωματική και ηθική βλάβη στον συγκεκριμένο μαλάκα και δεν κάνω αγωγές κατά της εργοδοσίας και επιπλέον δεν διασύρω σε κανάλια μια επιχείρηση που ο ιδιοκτήτης της δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τέτοια περιστατικά,αν έχουν γίνει.Σίγουρα ο Μποτρίνι δεν είναι και ο πλέον συμπαθής άνθρωπος,όμως δεν παύει να είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει,γνωρίζει την δουλειά του (δεν είναι απλά επιχειρηματίας,αλλά και μάγειρας και γνωρίζει πολύ καλά την κουζίνα) και μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα.Δεν τον υπερασπίζομαι,απλά εδώ υπάρχουν πολλά κενά και παραλείψεις,με άστοχες δηλώσεις και νομικές ενέργειες που φτάνουν στα άκρα.