Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
σαφώς και με καλύπτει.Είμαι επαγγελματίας μουσικός εδώ και 30 σχεδόν χρόνια.
Με τα πτυχία μου και με τα όλα μου.
Σε καλύπτει;
σαφώς και με καλύπτει.Είμαι επαγγελματίας μουσικός εδώ και 30 σχεδόν χρόνια.
Με τα πτυχία μου και με τα όλα μου.
Σε καλύπτει;
Ναι, αλλά δεξιά ήταν και η γνώμη του Χατζηδάκι για όλα αυτά και τα έργα του. Η δε περίφημη διάλεξή του για τα ρεμπέτικα την εποχή που έγινε ήταν τόσο πρωτοποριακή και "επαναστατική" όσο τίποτα.Η αριστερά όντως είχε κάποιες αγκυλώσεις με το ρεμπέτικο -αλλά και γενικότερες- κατά τα χρόνια του σταλινισμού.
Θεωρούσε π.χ. τα μπουζουκοτράγουδα ως "παρακμιακά/λούμπεν τραγούδια που σκοπό έχουν να αποκοιμίσουν την εργατική τάξη" κλπ.
Και απαγόρευε στα μέλη της να τα ακούνε και να τα χορεύουν.
Με τα χρόνια (και με την καταλυτική παρέμβαση του Μίκη) αυτό ατόνησε.
Και ευτυχώς.
Μην ξεχνάμε όμως πως την ίδια εποχή, η δεξιά λάνσαρε τα πλέον χαζά "προϊόντα" του ελαφρού τραγουδιού και είχε ως πολιτιστική κορωνίδα της τα ραδιοφωνικά "ταλέντα" του Γιώργου Οικονομίδη.
Για να μην τα βάζουμε μόνον με την αριστερά δηλαδή.
Θα έλεγα να μην "στρογγυλεύουμε" τα ζητήματα ...
Τέλος πάντων...
Πάντως εγώ δεν είμαι εχθρός της αριστεράς (γενικότερα)
ούτε καν της αμήχανης αριστεράς
Η αριστερά όντως είχε κάποιες αγκυλώσεις με το ρεμπέτικο -αλλά και γενικότερες- κατά τα χρόνια του σταλινισμού.
Θεωρούσε π.χ. τα μπουζουκοτράγουδα ως "παρακμιακά/λούμπεν τραγούδια που σκοπό έχουν να αποκοιμίσουν την εργατική τάξη" κλπ.
Με τα χρόνια (αλλά και με την έμπρακτη και καταλυτική παρέμβαση του Μίκη) αυτό ατόνησε.
Και ευτυχώς.
Μην ξεχνάμε όμως πως την ίδια εποχή, η δεξιά λάνσαρε τα πλέον χαζά "προϊόντα" του ελαφρού τραγουδιού και είχε ως πολιτιστική κορωνίδα της τα ραδιοφωνικά "ταλέντα" του Γιώργου Οικονομίδη.
Αν κ δεν παρακολούθησα από την αρχή την κουβεντούλα σας...ναι είναι γεγονός ότι με Τσίπρα κ Παπαρήγα δεν πας πουθενά...Διευκρινίζω ότι η βάσης της αριστεράς (κατα την γνώμη μου) έχει πολύ λίγη (έως καθόλου) σχέση με την "ηγεσία" της αριστεράς
Πάντως η μουσική γενικότερα και η λαϊκή μουσική ειδικότερα, πολύ λίγη σχέση έχουν (και πρέπει να έχουν) με την "πολιτική"Μα δεν στρογγυλεύουμε τα ζητήματα, απλώς συζητάμε.
Και δεν τίθεται θέμα, θα μπορούσες κάλλιστα να έισαι και εχθρός και φίλος της αριστεράς και ότι άλλο θέλεις.
Δεν είναι αυτό το κριτήριό μου για να κουβεντιάσω με κάποιον.
Όσο για μένα, παραμένω αριστερός.
Χωρίς να σημαίνει οτι είμαι και στραβός, δηλαδή οτι δεν βλέπω το έλλειμμα πολιτικής της αριστεράς σήμερα.
Αλλά δεν με ...πείθουν και οι άλλοι.
Ναι, αλλά δεξιά ήταν και η γνώμη του Χατζηδάκι για όλα αυτά και τα έργα του. Η δε περίφημη διάλεξή του για τα ρεμπέτικα την εποχή που έγινε ήταν τόσο πρωτοποριακή και "επαναστατική" όσο τίποτα.
τι πλυση εγκεφαλου σας εχουν κανει.μπραβο ρε στο κομμα σας.Η αριστερά όντως είχε κάποιες αγκυλώσεις με το ρεμπέτικο -αλλά και γενικότερες- κατά τα χρόνια του σταλινισμού.
Με τα χρόνια (αλλά και με την έμπρακτη και καταλυτική παρέμβαση του Μίκη) αυτό ατόνησε.
Και ευτυχώς.
τι πλυση εγκεφαλου σας εχουν κανει.μπραβο ρε στο κομμα σας.
μεχρι και τα τραγουδια τα εχετε χωρισει σε δεξια και αριστερα.
Πάντως η μουσική γενικότερα και η λαϊκή μουσική ειδικότερα, πολύ λίγη σχέση έχουν (και πρέπει να έχουν) με την "πολιτική"
Ειλικρινά (με όλο τον σεβασμό) θεωρώ ότι θα ήταν "πολύ μικρή" η ζωή και η μουσική αν ήταν μικρότερη από την πολιτική...
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα ...
Καλά!
Ο Γιώργος Οικονομίδης είναι πολύ "κατώτερος" έως "ανύπαρκτος" πολιτιστικά ως προς την πολιτισμική βάση της αριστεράς!!!
Διευκρινίζω ότι η βάσης της αριστεράς (κατα την γνώμη μου) έχει πολύ λίγη (έως καθόλου) σχέση με την "ηγεσία" της αριστεράς
Δύο σχόλια, αν μου επιτρέπεις:
α. Λίγο με ενδιαφέρει πια η "λαϊκή" μουσική. Με ενδιαφέρει η "μουσική" ως όλον.
β. Η πολιτική πάλι, με ενδιαφέρει ΚΥΡΙΩΣ απο τη φιλοσοφική ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ απο την "ρεαλιστική" της πλευρά. Οπότε και πάλι βρίσκω οτι μπορεί κάλλιστα να συνδέεται -και μάλιστα επιτυχώς- με τη "μουσική" (με τον όρο και χωρίς εισαγωγικά).
Ανθρώπους από το εδώ site μήπως συμπεριλαμβάνεις(τυχαία);;;Συμφωνώ.
Η βάση της αριστεράς είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο μπροστά απο την ηγεσία της.
Μέχρι πρότινος, πίστευα πως το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τη δεξιά.
Τώρα όμως, είμαι βαθιά πεισμένος πως η βάση της δεξιάς είναι ΓΕΝΙΚΑ τα ίδια σκατά με την ηγεσία της.
Και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτούς αρκετούς ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της δεξιάς, τους οποίους αγαπώ και εκτιμώ.
Ανθρώπους από το εδώ site μήπως συμπεριλαμβάνεις(τυχαία);;;
Να το ξέραν μόνο οι ίδιοι...Φυσικά συμπεριλαμβάνω.
Και ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι ποιους εννοώ.
Να το ξέραν μόνο οι ίδιοι...
Ο κόσμος το'χει τούμπανο κ συ κρυφό καμάρι που λένε...
Με όλο τον σεβασμό να ρωτήσω ...
Δηλαδή οι δεξιοί ή οι μη αριστεροί θεωρείται ότι δεν είναι σωστά άτομα ;
Σωστός!Όχι βέβαια.
Δεν είπα αυτό.
Οι δεξιοί μπορούν κάλλιστα να είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ άτομα.
Όπως και κάποιοι αριστεροί είναι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ άτομα.
Χμμμμμ!Συμφωνώ.
Η βάση της αριστεράς είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο μπροστά απο την ηγεσία της.
Μέχρι πρότινος, πίστευα πως το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τη δεξιά.
Τώρα όμως, είμαι βαθιά πεισμένος πως η βάση της δεξιάς είναι ΓΕΝΙΚΑ τα ίδια σκατά με την ηγεσία της.
Και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτούς αρκετούς ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της δεξιάς, τους οποίους αγαπώ και εκτιμώ.
Μιας κ είσαι σχετικός με μουσική(όπως δηλώνεις παραπάνω),ποιά εκτέλεση σου αρέσει περισσότερο:Δεν κατάλαβες.
Δεν αναφέρομαι στους ...γνωστούς.