Νέα

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ παντρεύεται!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ωρίων
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 64K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
12.480
Πόντοι
2.536
Και φίλος του Ωρίων, το πιο σημαντικό :grin:
Ναι αλλά κι εσύ είσαι Ναύαρχος και εγώ ο Πρώτος. Εμείς κάναμε τον Ωρίωνα αυτό που είναι (πλουσιόπαιδο). Επίσης οι άντρες της θάλασσας πάντα έχουν επιτυχία στα κορίτσια.

OP
OP
Ω

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.849
Πόντοι
6.236
Ναι αλλά κι εσύ είσαι Ναύαρχος και εγώ ο Πρώτος. Εμείς κάναμε τον Ωρίωνα αυτό που είναι (πλουσιόπαιδο). Επίσης οι άντρες της θάλασσας πάντα έχουν επιτυχία στα κορίτσια.
Πλουσιόπαιδο με έκανε ο μπαμπάς μου. Εσείς με κάνατε άνθρωπο από σκυλάκι. :smiling-face-with-heart-eyes:

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
12.480
Πόντοι
2.536
Πλουσιόπαιδο με έκανε ο μπαμπάς μου. Εσείς με κάνατε άνθρωπο από σκυλάκι. :smiling-face-with-heart-eyes:
Ε, τον μπαμπά σου εμείς τον κάναμε πλουσιόγερο.

Πάντως είσαι καλό παιδί και γνωρίζεις και τα πάντα γύρω από τα οικονομικά.

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.492
Πόντοι
3.506
Τώρα που έγινες και ΜΕΓΑΣ, ποιος σε πιάνει! Θα λες είμαι ο Τζίμης ο "Μέγας", θα φοράς ένα αινιγματικό χαμόγελο και ένα διαπεραστικό βλέμμα και θα πέφτουν σαν κοτόπουλα οι μουνίτσες.
Θα μείνω σεμνός και ταπεινός έως το τέλος παρόλο το αξίωμα που έλαβα :smiling-face-with-heart-eyes: ελπίζω να το πήρα με βύσμα γιατί είμαστε και ΠΑΣΟΚ πάνω από όλα - ευτυχώς που καμία γυναίκα δεν έχει το αίσθημα τής δικαιοσύνης μέσα τής και με κάτι τέτοια ψαρωνουν ( τα φρου φρου και αρώματα εννοώ) αλλιώς ειμασταν χαμένοι από χέρι :2funny:

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
878
Πόντοι
6.755
Ειναι απο τις σημαντικες ειδησεις που απασχολουν την ελληνικη κοινωνια θα προβληματιστουμε ολοι και θα πεσουμε σε βαθιες σκεψεις

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.492
Πόντοι
3.506
Όλοι λείπουν είναι στη δουλειά - ο Ωρίων έφτιαξε καινούργια εταιρεία καί όλοι κάνουν προετοιμασίες - αν θέλετε να στείλετε βιογραφικό για κάποια θέση η αν θέλετε να σας παντρέψουμε και εσάς ήρθατε στο κατάλληλο νήμα :2funny:

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
878
Πόντοι
6.755
Όλοι λείπουν είναι στη δουλειά - ο Ωρίων έφτιαξε καινούργια εταιρεία καί όλοι κάνουν προετοιμασίες - αν θέλετε να στείλετε βιογραφικό για κάποια θέση η αν θέλετε να σας παντρέψουμε και εσάς ήρθατε στο κατάλληλο νήμα :2funny:
Τωρα μολις το cnn διεκοψε το ρεπορταζ για τις αμερικανικες εκλογες για να το αναφερει μπραβο προχωραμε ως χωρα

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
12.480
Πόντοι
2.536
Τωρα μολις το cnn διεκοψε το ρεπορταζ για τις αμερικανικες εκλογες για να το αναφερει μπραβο προχωραμε ως χωρα
Γνωρίζετε εσείς τι είναι το ματσακόνι, ο μπουλμές, ο ταλιαμάς;

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.492
Πόντοι
3.506
Τι να κάνουμε κύριε οι μαλθακοί καιροί που ζούμε βγάζουν χαλβάδες και μετριότητες - όμως μην απογοητεύστε τα δύσκολα είναι μπροστά μας αλλά και αυτά θα τα περάσουμε- η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει είναι θεϊκή εντολή :smiling-face-with-heart-eyes: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος».

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
878
Πόντοι
6.755
Γνωρίζετε εσείς τι είναι το ματσακόνι, ο μπουλμές, ο ταλιαμάς;
ματσακόνι αβέβαιης ετυμολογίας < πιθανότατα, μάτσα (σφυρί, βαριοπούλα) + ακόνι. Κατ' άλλη άποψη, ίσως μεσαιωνική ελληνική ματσακάνα (μεγάλη πέτρα) με παρετυμολογική σύνδεση προς το ακόνι.[1]
(ναυτικός όρος) ειδικό εργαλείο, σφυρί, που χρησιμοποιείται για τον αποχρωματισμό και αφαίρεση σκουριάς από μεταλλικές επιφάνειες, και τα δύο άκρα του είναι πεπλατυσμένα όπως τα καλέμια, το μεν ένα οριζόντιο το δε άλλο κάθετο
μπουλμές < τουρκική bοlme( ναυτικός όρος) η φρακτή, το μετάλλινο χώρισμα διαμερισμάτων πλοίου,Στο μπουλμέ, βιδωτή σ' ένα μπρατσόλι, κρεμόταν μια χάλκινη λάμπα του πετρελαίου. (Νίκος Καββαδίας, Βάρδια)
νταλιαμάς, ο, Ν
ναυτ. το πρόσθιο μέρος της στείρας τών πλοίων, αυτό που βρίσκεται στην περιοχή της ίσαλης γραμμής και σχίζει το νερό, αλλ. τάλκης.
[ΕΤΥΜΟΛ. < ιταλ. tagliamare «ξύλο της πλώρης»].

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
878
Πόντοι
6.755
Τι να κάνουμε κύριε οι μαλθακοί καιροί που ζούμε βγάζουν χαλβάδες και μετριότητες - όμως μην απογοητεύστε τα δύσκολα είναι μπροστά μας αλλά και αυτά θα τα περάσουμε- η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει είναι θεϊκή εντολή :smiling-face-with-heart-eyes: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος».
Εχεις τιποτα θεικες εντολες για νουμερα κινι τζοκερ λοττο κτλ ακομα και 3αδα στο στοιχημα περιμενω πμ

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.492
Πόντοι
3.506
Εχεις τιποτα θεικες εντολες για νουμερα κινι τζοκερ λοττο κτλ ακομα και 3αδα στο στοιχημα περιμενω πμ
Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω τώρα - ο καπτεν σου παίρνει συνέντευξη :2funny: είναι λίγο αυστηρός αλλά δίκαιος - εγώ είμαι κατώτερο στέλεχος ακόμα - ότι απορίες έχεις καπτεν Ροντ και Ωρίων θα σού τις λύσουν

Ιζνογκουντ

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2014
Κριτικές
6
Like
9.948
Πόντοι
2.586
Πολλές φορές βλέπουμε γραμμένο ή ακούμε «πρόσω ολοταχώς»… Είναι μια εντολή που δίνει ο κυβερνήτης πλοίου, για πλεύση του πλοίου προς τα εμπρός με μεγάλη ταχύτητα. Με την αντίθετη όμως κίνηση μπερδεύονται τα πράγματα και βλέπουμε γραμμένο ή ακούμε «όπισθεν ολοταχώς».
Εδώ μπερδεύουμε το πλοίο με το αυτοκίνητο και τους ναυτικούς με τους οδηγούς. Εδώ αρχίζω να γελάω και να θλίβομαι συγχρόνως. Γελάω διότι σκέπτομαι κυβερνήτη πλοίου να δίνει εντολή «όπισθεν ολοταχώς» και να λύνεται στα γέλια όλη η γέφυρα, ή τηλέγραφο κινήσεων προς τη μηχανή να γράφει «όπισθεν». Το πλοίο δεν κάνει «όπισθεν» με τις διαβαθμίσεις: ηρέμα, ημιταχώς, ολοταχώς, πάση δυνάμει, αλλά «ανάποδα» ή «αναποδίζει». Ούτε κάνει «έμπροσθεν» αλλά «πρόσω», με τις αντίστοιχες διαβαθμίσεις. Τις ίδιες ενδείξεις έχει και ο τηλέγραφος: Πρόσω ή Ahead και Ανάποδα ή Astern. Δεν είναι λεβιές αυτοκινήτου, που έχει την ένδειξη «R» (Reverse). Θλίβομαι διότι είμαστε ναυτικός λαός και δεν χωράει δικαιολογία: «Μα αυτή είναι ναυτική ορολογία». Ας μάθουμε και λίγη ναυτική ορολογία για κάποιες βασικές έννοιες/εκφράσεις. Το πλοίο αποπλέει/σαλπάρει, δεν είναι λεωφορείο ή τρένο για να αναχωρεί. Το πλοίο παραβάλλει/πλευρίζει, δεν παρκάρει. Το πλοίο έχει ταχύτητα τόσων κόμβων ή τόσων ν. μιλίων/ώρα (κόμβος = ν. μίλι/ώρα) και όχι τόσων χιλιομέτρων/ώρα. Το πλοίο έχει φρακτές/διαφράγματα/μπουλμέδες (bulkheads) και όχι τοίχους (walls). Το πλοίο δένει με την πρύμνη (πρυμνοδετεί) ρίχνοντας σχοινιά (κάβους), τις «πρυμάτσες» και σ’ αυτές δεν μπορούμε να σκαλίσουμε γοργόνα θαλασσιά, όπως θέλει το τραγούδι. Γοργόνα μπορούμε να σκαλίσουμε στην πρύμνη και όχι στην πρυμάτσα. Δυστυχώς μερικά από αυτά τα ακούμε ή τα βλέπουμε και σε πλοία, ειδικά της ακτοπλοΐας μας. Θλίβομαι διότι στο «Χρηστικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών, υπάρχουν 18 παραδείγματα εκφράσεων με το «ανάποδα» όπως: «Κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα, θα σε κρεμάσω ανάποδα, βγάζω την πίστη κάποιου ανάποδα κ.ά.» και δεν υπάρχει το «ανάποδα ολοταχώς» ή «το πλοίο κάνει ανάποδα». Επίσης, δεν υπάρχει το ρήμα «αναποδίζω».

Κατά τα άλλα είμαστε «Έλληνες αεί ναύτες». Κούνια που μας κούναγε!
πες και τι ειναι το στραβεντο ...

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
18.364
Πόντοι
12.946
Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω τώρα - ο καπτεν σου παίρνει συνέντευξη :2funny: είναι λίγο αυστηρός αλλά δίκαιος - εγώ είμαι κατώτερο στέλεχος ακόμα - ότι απορίες έχεις καπτεν Ροντ και Ωρίων θα σού τις λύσουν
Σου είπαμε να σου πάρουμε μια ναυτική στολή να γυρνάς στα γραφεία της εταιρείας
για να βγάζεις γκόμενες και εσύ νόμιζες ότι θα σε στέλναμε να μπαρκάρεις :uglystupid:

Ιζνογκουντ

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2014
Κριτικές
6
Like
9.948
Πόντοι
2.586

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.492
Πόντοι
3.506
Σου είπαμε να σου πάρουμε μια ναυτική στολή να γυρνάς στα γραφεία της εταιρείας
για να βγάζεις γκόμενες και εσύ νόμιζες ότι θα σε στέλναμε να μπαρκάρεις :uglystupid:
Θέλω στολή σαν του Ωρίων ΠΡΆΣΙΝΗ και αντί για παράσημα επάνω τον ήλιο τού ΠΑΣΟΚ - άμα λείπετε όλοι και χρειαστεί κάτι θα με δούνε με στολή -θα πούνε στολή φοράει τι στο καλό θα ξέρει :2funny: άντε άμα καμία βαρκούλα εντάξει φαντάσου να είναι κανένα τάνκερ και να χρειαστεί να το παρκάρω :priest:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
18.364
Πόντοι
12.946
Θέλω στολή σαν του Ωρίων ΠΡΆΣΙΝΗ και αντί για παράσημα επάνω τον ήλιο τού ΠΑΣΟΚ - άμα λείπετε όλοι και χρειαστεί κάτι θα με δούνε με στολή -θα πούνε στολή φοράει τι στο καλό θα ξέρει :2funny: άντε άμα καμία βαρκούλα εντάξει φαντάσου να είναι κανένα τάνκερ και να χρειαστεί να το παρκάρω :priest:
Πράσινη σαν του @Ωρίων είναι για τα ανώτατα αξιώματα της εταιρείας,
για τους κοινούς θνητούς έχουμε μαύρη, μπλε, άντε και άσπρη για θερινή ενδυμασία.
Τέλος πάντων στείλε μέτρα να δούμε τι κουστούμι θα σου ράψουμε :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom