Νέα

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ παντρεύεται!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ωρίων
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 54K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
Ω

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.342
Πόντοι
6.236
Με βλέπω να πηγαίνω αεροπορικώς στην Κίνα για να γνωρίσω μια γκείσα τελικά..:confused:
Και μούτσο που θα βρούμε;
Τέλος πάντων, πέρνα από τα κεντρικά γραφεία της Orion Shipping Co να σου βγάλουμε ένα αεροπορικό, να πάει το παλιάμπελο.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.816
Πόντοι
3.506
Τέλος πάντων, πέρνα από τα κεντρικά γραφεία της Orion Shipping Co να σου βγάλουμε ένα αεροπορικό, να πάει το παλιάμπελο.
Ε αφού ξέρεις το καράβι είναι πρόσχημα, την γκέισα θέλω :cheesy:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
17.269
Πόντοι
12.946
Εδώ έχουμε καπετάνιους, ναυάρχους στο νήμα δεν κολλάμε μπρίκια :booty:
θα τον αναλάβει ο @CaptainK για ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.816
Πόντοι
3.506
Εδώ έχουμε καπετάνιους, ναυάρχους στο νήμα δεν κολλάμε μπρίκια :booty:
θα τον αναλάβει ο @CaptainK για ταχύρυθμη εκπαίδευση.
Ομως ο Ωρίων είναι φίλος μου και μιας και η εταιρεία του χρειάζεται χέρια, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω :wink:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
17.269
Πόντοι
12.946
Ομως ο Ωρίων είναι φίλος μου και μιας και η εταιρεία του χρειάζεται χέρια, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω :wink:
Ναι αλλά να ξέρεις και 5 πράγματα, πριν πας.
Τέλος πάντων με τα μαθήματα ξεχάσαμε και τη μάσα,
για να βλέπω φαγητά
icegif-346.gif

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
11.718
Πόντοι
2.536
Πολλές φορές βλέπουμε γραμμένο ή ακούμε «πρόσω ολοταχώς»… Είναι μια εντολή που δίνει ο κυβερνήτης πλοίου, για πλεύση του πλοίου προς τα εμπρός με μεγάλη ταχύτητα. Με την αντίθετη όμως κίνηση μπερδεύονται τα πράγματα και βλέπουμε γραμμένο ή ακούμε «όπισθεν ολοταχώς».
Εδώ μπερδεύουμε το πλοίο με το αυτοκίνητο και τους ναυτικούς με τους οδηγούς. Εδώ αρχίζω να γελάω και να θλίβομαι συγχρόνως. Γελάω διότι σκέπτομαι κυβερνήτη πλοίου να δίνει εντολή «όπισθεν ολοταχώς» και να λύνεται στα γέλια όλη η γέφυρα, ή τηλέγραφο κινήσεων προς τη μηχανή να γράφει «όπισθεν». Το πλοίο δεν κάνει «όπισθεν» με τις διαβαθμίσεις: ηρέμα, ημιταχώς, ολοταχώς, πάση δυνάμει, αλλά «ανάποδα» ή «αναποδίζει». Ούτε κάνει «έμπροσθεν» αλλά «πρόσω», με τις αντίστοιχες διαβαθμίσεις. Τις ίδιες ενδείξεις έχει και ο τηλέγραφος: Πρόσω ή Ahead και Ανάποδα ή Astern. Δεν είναι λεβιές αυτοκινήτου, που έχει την ένδειξη «R» (Reverse). Θλίβομαι διότι είμαστε ναυτικός λαός και δεν χωράει δικαιολογία: «Μα αυτή είναι ναυτική ορολογία». Ας μάθουμε και λίγη ναυτική ορολογία για κάποιες βασικές έννοιες/εκφράσεις. Το πλοίο αποπλέει/σαλπάρει, δεν είναι λεωφορείο ή τρένο για να αναχωρεί. Το πλοίο παραβάλλει/πλευρίζει, δεν παρκάρει. Το πλοίο έχει ταχύτητα τόσων κόμβων ή τόσων ν. μιλίων/ώρα (κόμβος = ν. μίλι/ώρα) και όχι τόσων χιλιομέτρων/ώρα. Το πλοίο έχει φρακτές/διαφράγματα/μπουλμέδες (bulkheads) και όχι τοίχους (walls). Το πλοίο δένει με την πρύμνη (πρυμνοδετεί) ρίχνοντας σχοινιά (κάβους), τις «πρυμάτσες» και σ’ αυτές δεν μπορούμε να σκαλίσουμε γοργόνα θαλασσιά, όπως θέλει το τραγούδι. Γοργόνα μπορούμε να σκαλίσουμε στην πρύμνη και όχι στην πρυμάτσα. Δυστυχώς μερικά από αυτά τα ακούμε ή τα βλέπουμε και σε πλοία, ειδικά της ακτοπλοΐας μας. Θλίβομαι διότι στο «Χρηστικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών, υπάρχουν 18 παραδείγματα εκφράσεων με το «ανάποδα» όπως: «Κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα, θα σε κρεμάσω ανάποδα, βγάζω την πίστη κάποιου ανάποδα κ.ά.» και δεν υπάρχει το «ανάποδα ολοταχώς» ή «το πλοίο κάνει ανάποδα». Επίσης, δεν υπάρχει το ρήμα «αναποδίζω».

Κατά τα άλλα είμαστε «Έλληνες αεί ναύτες». Κούνια που μας κούναγε!
Μην εξάπτεσαι Ναύαρχε. Εδώ υπάρχουν "ναύτες" που νομίζουν ότι ο ταλιαμάς είναι μαχαίρι ή ταραμάς (πεντανόστιμη σαρακοστιανή αλοιφή.. ) και που ψάχνουν γκέισες στην Κίνα . Αλλάξανε οι καιροί. Ο Αγράμματος είναι καλό παιδί . Με σκληρή δουλειά θα τα μάθει όλα

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.238
Πόντοι
4.546
Νάτος ο θετικός ο άνθρωπος! Όχι σαν μερικούς μερικούς...άκου κρακεράκια! Τα κρακεράκια ήταν μέρος του ντεκόρ, Μπίρλα.

Mpratan, θα σε έχω στα υπόψιν όταν μαθαίνω για φαί!
Τα σέβη μου! Αξία ανεκτίμητη όταν σε προσκαλούν σε φαγοπότι.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
17.269
Πόντοι
12.946
Μην εξάπτεσαι Ναύαρχε. Εδώ υπάρχουν "ναύτες" που νομίζουν ότι ο ταλιαμάς είναι μαχαίρι ή ταραμάς (πεντανόστιμη σαρακοστιανή αλοιφή.. ) και που ψάχνουν γκέισες στην Κίνα . Αλλάξανε οι καιροί. Ο Αγράμματος είναι καλό παιδί . Με σκληρή δουλειά θα τα μάθει όλα
Την θυμάμαι τη περίπτωση του ταραμά :2funny:
ας κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε

OP
OP
Ω

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.342
Πόντοι
6.236
Τι καλό θα φάμε σήμερα ?
Από το πρωί νηστικός είμαι :confused:
Σήμερα, πρωταγωνιστές στο μενού είναι το σούσι με κόκκινο τόνο, το βασιλικό καβούρι, ο μπλε αστακός, το χαβιάρι Μπελούγκα και μια επιλογή από γαλλικά και ελβετικά τυριά.

Όποιος δεν παρευρεθεί ούτε σήμερα, να ξέρει ότι αύριο, το μενού θα έχει τυλιχτά σουβλάκια από τον Θανάση.

OP
OP
Ω

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.342
Πόντοι
6.236
Τελευταία τροποποίηση:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
17.269
Πόντοι
12.946
Σήμερα, πρωταγωνιστές στο μενού είναι το σούσι με κόκκινο τόνο, το βασιλικό καβούρι, ο μπλε αστακός, το χαβιάρι Μπελούγκα και μια επιλογή από γαλλικά και ελβετικά τυριά.

Όποιος δεν παρευρεθεί ούτε σήμερα, να ξέρει ότι αύριο, το μενού θα έχει τυλιχτά σουβλάκια από τον Θανάση.
Αυτά είναι, όχι σαν κάτι άλλους που κερνάνε χελιδονοφωλιές με κουτσουλιές :rolleyes:
Ελπίζω ο φίλος μου ο @jim2323 να παρευρεθεί στο δείπνο.

Loukoum4s

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2019
Like
1.427
Πόντοι
206
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.816
Πόντοι
3.506

:P

OP
OP
Ω

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.342
Πόντοι
6.236
Αυτά είναι, όχι σαν κάτι άλλους που κερνάνε χελιδονοφωλιές με κουτσουλιές :rolleyes:
Σιγά μην κεράσουμε και ποντικότρυπες. Τον Επίτιμο Ναύαρχο γιορτάζουμε, όχι την είσπραξη της σύνταξης του ΟΓΑ.

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.088
Πόντοι
3.506
Φυσικά και είμαι εδώ Ροντ θα είμαι όμως διακριτικός - έχω μπει σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία πρέπει να αρχίζω να διορθώνω το ίματζ μου

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
17.269
Πόντοι
12.946
Φυσικά και είμαι εδώ Ροντ θα είμαι όμως διακριτικός - έχω μπει σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία πρέπει να αρχίζω να διορθώνω το ίματζ μου
Θα σε τακτοποιήσουμε :sunglasses:
θα σε στείλουμε στο ναυτάκι στην Ακτή Μιαούλη να πάρεις μια στολή της προκοπής
με γαλόνια και μετά θα κάνουν ουρά οι γκόμενες (μελαχρινές και ξανθιές )
για να σε γνωρίσουν.

jim2323

Μέγας
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Like
10.088
Πόντοι
3.506
Θα σε τακτοποιήσουμε :sunglasses:
θα σε στείλουμε στο ναυτάκι στην Ακτή Μιαούλη να πάρεις μια στολή της προκοπής
με γαλόνια και μετά θα κάνουν ουρά οι γκόμενες (μελαχρινές και ξανθιές )
για να σε γνωρίσουν.
Αφού είμαι στεριανος δεν την μπορώ την θάλασσα :( στις 5 Νοεμβρίου πού θα ταξιδεύω για Θεσσαλονίκη ξέρεις πόσο πολύ βαριέμαι το ταξίδι water water everywhere - θα είμαι ο στεριανος σύνδεσμος η στεριανή κολόνα τής εταιρείας - όταν εσείς θα μπάρκαρετε και θα θαλασσοδερ έσται και θα παλεύετε με τα άγρια κύματα τής θάλασσας εγώ θα είμαι εκεί σαν βράχος στη στεριαυ και θα δίνω κουράγια και παρηγοριά σε όλο το γυναικείο προσωπικό μέχρι να γυρίσετε

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
11.718
Πόντοι
2.536
Αφού είμαι στεριανος δεν την μπορώ την θάλασσα :( στις 5 Νοεμβρίου πού θα ταξιδεύω για Θεσσαλονίκη ξέρεις πόσο πολύ βαριέμαι το ταξίδι water water everywhere - θα είμαι ο στεριανος σύνδεσμος η στεριανή κολόνα τής εταιρείας - όταν εσείς θα μπάρκαρετε και θα θαλασσοδερ έσται και θα παλεύετε με τα άγρια κύματα τής θάλασσας εγώ θα είμαι εκεί σαν βράχος στη στεριαυ και θα δίνω κουράγια και παρηγοριά σε όλο το γυναικείο προσωπικό μέχρι να γυρίσετε
Τώρα που έγινες και ΜΕΓΑΣ, ποιος σε πιάνει! Θα λες είμαι ο Τζίμης ο "Μέγας", θα φοράς ένα αινιγματικό χαμόγελο και ένα διαπεραστικό βλέμμα και θα πέφτουν σαν κοτόπουλα οι μουνίτσες.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
17.269
Πόντοι
12.946
Τώρα που έγινες και ΜΕΓΑΣ, ποιος σε πιάνει! Θα λες είμαι ο Τζίμης ο "Μέγας", θα φοράς ένα αινιγματικό χαμόγελο και ένα διαπεραστικό βλέμμα και θα πέφτουν σαν κοτόπουλα οι μουνίτσες.
Και φίλος του Ωρίων, το πιο σημαντικό :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom