Νέα

Ντονατς ... ωραια και καθαρη μπιζνα!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 406
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
 Οι πρωτες ύλες είναι πάμφθηνες. Αλευρι, νερό και ζάχαρη.

Η διανομή είναι 1000 τεμάχια σε κάθε σημείο πώλησης. Τιμολόγιο 200 ευρώ. Ένα φορτηγό μπορεί να καλύψει άνετα 25 σημεία πωλησης μέσα στην Αττική στο 8ωρο.

Γαμό τα στησίματα, γαμό τις μπίζνες έχει στήσει ο τύπος.

Από τα εγχειρήματα που του βγάζω το καπέλο. Μές στην κρίση βρήκε τρόπο να κονομάει.

Μπράβο του.

Φίλε μου δεν είναι μόνο αυτές οι πρώτες ύλες. Έχει και μαγιά, εχει και λαδάκι, μπορεί να έχει σκόνη γάλα. Αλλά έστω ότι είναι μόνο αυτές. Έπειτα έχει πολύ λάδι για το τηγάνισμα. Ξέρεις πόσο είναι το κοστολόγιο για όλα αυτά; Εδώ κάποιος έγραψε ότι ένα hot dog που πουλιέται 70 λεπτά έχει κόστος 25 λεπτά (για μένα παραπάνω έχει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα). Πως γίνεται να πουλάει λοιπον ο μετπωλητής το πιροσκί με λουκάνικο στα 60 λεπτά που έχει μεγαλύτερο κόστος; Ο Νανού λέει ότι είναι χειροποίητα. Στο δικό μου το μυαλό χειροποίητο σημαίνει ότι δεν τα φτιάχνει μηχανή. Αν έχει κάποιος τις γνώσεις και την όρεξη ας μου πεί σε πόση ώρα βγάζει 10 ντόνατ για να καταλάβω και τι εργατικό κόστος έχει.

fetishxxx79

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2013
Like
2
Πόντοι
0
Μπιζνες πλεον στην Ελλαδα μονο επαρχεια και σε καλο σημειο, μακρια απο Αθηνα.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Φίλε μου δεν είναι μόνο αυτές οι πρώτες ύλες. Έχει και μαγιά, εχει και λαδάκι, μπορεί να έχει σκόνη γάλα. Αλλά έστω ότι είναι μόνο αυτές. Έπειτα έχει πολύ λάδι για το τηγάνισμα. Ξέρεις πόσο είναι το κοστολόγιο για όλα αυτά; Εδώ κάποιος έγραψε ότι ένα hot dog που πουλιέται 70 λεπτά έχει κόστος 25 λεπτά (για μένα παραπάνω έχει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα). Πως γίνεται να πουλάει λοιπον ο μετπωλητής το πιροσκί με λουκάνικο στα 60 λεπτά που έχει μεγαλύτερο κόστος; Ο Νανού λέει ότι είναι χειροποίητα. Στο δικό μου το μυαλό χειροποίητο σημαίνει ότι δεν τα φτιάχνει μηχανή. Αν έχει κάποιος τις γνώσεις και την όρεξη ας μου πεί σε πόση ώρα βγάζει 10 ντόνατ για να καταλάβω και τι εργατικό κόστος έχει.

Έχει και μαγιά, έχει λαδακι και δεν ξέρω τι άλλο έχει... Ούτε και ενδιαφέρει να το ψάξω περισσότερο.

Την μπίζνα κοιτάμε.

Ο τύπος κατάφερε να κατεβάσει το κόστος τόσο, ώστε να πουλάει στα 20 λεπτάκια.

Και νομίζω πως είναι και ακριβός για ένα ντονατσάκι τόσο δα...

Όταν το ψωμί η φρατζόλα του μισού κιλού βγαίνει στα 50 - 60 λεπτά και στα 35 υπάρχουν φουρνάρηδες που κερδίζουν.

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Κάνεις κάποιο λάθος. Δεν πουλάει το ντονατσάκι 60 λεπτά. Το μεγάλο πουλάει 60 λεπτά με την πραλίνα.

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Η μπίζνα για το Νανού είναι γαμάτη. Άλλωστε αυτό είπα, μεγάλη μαγκιά για το Νανού αυτό που έκανε και κάνει και την μεγαλύτερη κονόμα ο ίδιος κι όχι οι μεταπωλητές με τα πρατήρια.

Gianpaolo

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
Ντονατς στα 0.60. Hot D στα 0.70. Καφές στα 0.80. Οk, αυτά τα ποστα εκλεισαν. Οποιος πρόλαβε, προλαβε.

Επομενη μεγάλη μπιζνα: αστακομακαροναδα στα 0.90Ε  Εκει να δειτε ουρες που θα γίνουν!

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
Ντονατς στα 0.60. Hot D στα 0.70. Καφές στα 0.80. Οk, αυτά τα ποστα εκλεισαν. Οποιος πρόλαβε, προλαβε.

Επομενη μεγάλη μπιζνα: αστακομακαροναδα στα 0.90Ε   Εκει να δειτε ουρες που θα γίνουν!

Η επόμενη μεγάλη μπίζνα είναι το σουβλάκι με πίτα να βγαίνει στο 1 ευρώ.

Αυτη η  δουλειά σιγουρα θα κανει ουρες, καθότι το σουβλάκιον είναι στα 2 σημερα.

Επισκέπτης

Αυτη η  δουλειά σιγουρα θα κανει ουρες, καθότι το σουβλάκιον είναι στα 2 σημερα.
Στη Πειριως στο Ταυρο υπαρχει μαγαζι με σουβλακι 0,90

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676

Yπαρχουν αρκετα τετοια μαγαζια. Συννηθως η πιτα δεν τρωγεται.

kuros78

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2010
Κριτικές
2
Like
60
Πόντοι
1
Ποστάρω ελάχιστα αλλά τους τελευταίους μήνες διαβάζω τακτικά το forum. Απλά ενημερώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το post μου. Ίσως κάποιοι να με αποκαλέσουν κακοπροαίρετο. Αλλά επειδή είμαι της δουλειάς, δυο- τρια πραγματάκια τα καταλαβαίνω καλύτερα από τον απλό καταναλωτή.

Πρώτον, παραδέχομαι την μεγάλη μαγκιά του Νανού για το πως το έχει στήσει. Προσωπική μου άποψη, την μεγαλύτερα κονόμα την κάνει ο ίδιος και οι μεταπωλητές βγάζουν, αν βγάζουν, ένα μέτριο προς συμπαθητικό μεροκάματο. 2,5 ώρες ανοιχτά, 6 μέρες την εβδομάδα, εάν υπολογίσουμε μέσο χρόνο εξυπηρέτησης το 1 λεπτό (το οποίο είναι λίγο) και μέση απόδειξη τα 3,6 ευρώ (δηλαδή 6 ντόνατς) μιλάμε για 150 αποδείξεις* 3,6 ευρώ= 540 ευρώ μεικτά. Σκεφτείτε μόνο ότι για να τυλίξεις 6 ντόνατ να βάλεις σακούλα, να πληρωθείς, να δώσεις ρέστα και απόδειξη, το ένα λεπτό είναι λίγο. Και έτσι να μην είναι, εγώ υπολόγισα 900 ντόνατς που είναι κοντά στο νούμερο που λεέι στην συνέντευξη (1000 ντονατς την μέρα).

Πάμε στα 540 ευρώ μεικτά / 1,13 για το ΦΠΑ (γιατί ειναι γλυκά, άλλο που και τα πιροσκί που κανονικά είναι στο 23 τα χτυπάνε στο 13), οπότε μιλάμε για 477 καθαρά. Πόσο food cost έχουν τα πρατήρια δεν ξέρω. Θεωρώ όμως ότι για να πουλάνε τόσο χαμηλά και ο Νανούρης για να βγάζει ένα μικρό περιθώριο κέρδους όπως λέει τότε θα πρέπει να τα αγοράζουν στην καλύτερη 0,30 με 0,40. Σε αυτή την τιμή πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Νανούρης έχει βάλει το κέρδος του! Πραγματικά αναρωτιέμαι με τι food cost δουλεύει ο Νανούρης.

Επιστρέφω στα πρατήρια. Με 0,30 έως 0,40 αγορά μιλάμε για food cost περίπου από 56% έως 75%/ Εγώ θα υπολογίσω 60%. Άρα από 477 καθαρά με 60% food cost σημαίνει κόστος 286 ευρώ την μέρα. Μένουμε λοιπόν με καθαρά έσοδα μετά food cost στα 191 ευρώ. Όσοι δεν ασχολούνται με εστίαση δεν ξέρουν τις φύρες μιας τέτοιας επιχείρησης. Αν υποθέσουμε ότι έχει γύρω στα 10% (ποσοστό πάρα πολύ καλό για τέτοιες επιχειρήσεις), τότε μιλάμε για άλλα 28 ευρώ προς αφάιρεση. Πάμε στα 163. Μέσο ενοίκιο τα 300 ευρώ, άρα 10 ευρώ την μέρα. Πάμε στα 153. Βγάλε υπαλλήλους, έστω μόνο 2 part time κιόλας, γύρω στα 55 ευρώ την μέρα και οι δύο αν ασφαλίζεις κανονικά, πάμε χοντρά χοντρά ενα 100αρικο. Βγάλε λειτουργικά, λογιστές, κόστη συσκευασίας, ασφάλειες, επισκευές- συντηρήσεις και άλλες μαλακίες κανά 30αρι την μέρα μένουμε με 70. Σε αυτά τα 70 βάλτε την φορολόγηση επί των κερδών ανάλογα με το τι εταιρεία είναι (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ), αλλά έτσι σκατά που τα κάνανε πάλι με φορολόγηση επί των κερδών και φορολόγηση επί των κερδών ανά εταίρο τα ποσοστά ποικίλουν, αλλά θα πάρω ένα 25%, τότε μιλάμε για ένα 50αρικό καθαρό περίπου.

50 ευρώ * 26 μέρες = 1300 ευρώ. Βγάλτε ΤΕΒΕ περίπου 220 το μήνα ανάλογα με την κλίμακα που είσαι, πάμε στα 1080. Θα πείτε τώρα, 1080 τον μήνα στις μέρες μας είναι καλό μηνιάτικο. Ναι είναι καλό μηνιάτικο αν είσαι υπάλληλος. Αν είσαι επιχειρηματίας, χέσε μέσα. Ο επιχειρηματίας έχει κάνει την επένδυση και πρέπει να την αποσβέσει, έχει πάρει το ρίσκο, είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις κάθε εφοριακού και ΙΚΑτζή, έχει να αντιμετωπίσει τις κακές μέρες λόγω συνθηκών, έχει την εποχικότητα και ένα σωρό άλλα που κανένας υπάλληλος δεν αντιμετωπίζει, καθώς ο μισθωτός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έχει σταθερό τον μισθό του. Υπήρξα μισθωτός και ξέρω τις διαφορές πλέον.

'Ολα τα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ καλό ημερήσιο τζίρο. Αν βάλουμε ότι αυτός ο τζίρος είναι μικρότερος, ή το ενοίκιο μεγαλύτερο από 300 ευρώ, ή 3 υπαλλήλους, τότε αλλάζουν τα δεδομένα κατά πολύ. Μην γελιέστε, όπως προείπε κάποιος η εστίαση είναι εξαιρετικά δύσκολη δουλειά και αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις. Έχω ακούσει πολλούς που λένε ότι το χρήμα είναι στο φαγητό. Για όλους αυτούς έχω δει άλλους τόσους που μπλεχτήκανε και το μετανοιώσανε.

Πάντως με αυτές τις τιμές που βλέπω να πουλάνε γενικά ντονατς, hot dog, σουβλάκια κ.α., αν θέλετε να κονομήσετε γίνεται γαστρεντερολόγοι. Οι καρκίνου του εντέρου και γενικότερα οι παθήσεις στομάχου θα πάνε σύννεφο τα επόμενα χρόνια.
Μια χαρα τα υπολογισες αλλα χωρις τον ξενοδοχο και αυτος ειναι ο Νανουρης που τους χρεωνει το ντονατς 0.42 συν ΦΠΑ αμα προσθεσης και τα μεταφορικα τοτε για ξανακανε λογαριασμο και πες μας τι μενει?Σκεψου και οτι σε λιγο αντι για 1000 θα πουλανε 800 600 και βγαλε λογω που θα υπαρχουν σε καθε γωνια

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
468
Πόντοι
36
ο μονος που τα κονομαει απο αυτην την δουλεια ειναι αυτος που παραγει τα ντονατς.
οι υπολοιποι που εχουν τα μαγαζια εργατες ηταν και εργατες θα μεινουν,πανε για το μεροκαματο,ετσι και αλλιως δεν τους πειραζει,ανεργοι μεροκαματιαρηδες ητανε που εγιναν ξαφνικα <<αφεντικα>> σε λιγο καιρο παλι υπαλληλοι θα ειναι και χρεωμενοι κιολας.
το σκεπτικο του παραγωγου ντονατς ειναι το εξης.
εκει που ειναι να στηνει μαγαζια ο ιδιος και να πληρωνει προσωπικο και ενοικια,δεν βρισκει εναν <<μαλακα>> να του πουλαει τα ντονατς και να νομιζει ο <<μαλακας>> οτι ειναι και αφεντικο.αφου βρεθει ο <<μαλακας>> και στηθει το μαγαζι,του λεει πως θα το δουλευει ο <<ντονατσς>> και ο το εργο ξεκιναει. ο <<ντονατς>> εχει δημιουργησει ακομα ενα σημειο πωλησης χωρις να βαλει φραγκο, και ο <<μαλακας>> επιστρατευει γυναικα-παιδια να τον βοηθανε να πουλαει ντονατς. αποτελεσμα μετα απο 1-2 χρονια στο τελος ειναι,  οτι ο οσο πουλανε τα ντονατς ο <<μαλακας>> δεν μπαινει μεσα,αλλα δεν κονομαει κιολας,αλλα επειδη αυτα τα μαγαζια ειναι μοδες που φευγουν,οταν αρχισει η αντιστροφη μετρηση θα πεσει μαυρο δακρυ πανω στα ταψια απο τα ντονατς.ενας σοβαρος επιχειρηματιας δεν ασχολητε με τετοια μαγαζια του κωλου ποτε.

και μια συμβουλη προς υποψηφιους επιχειρηματιες.

το <<εκανα ενα μαγαζακι για να βγαζω ενα μεροκαματο>> οσοι ξεκινησαν με αυτη την λογικη σε 1-2 χρονια τα εκλεισαν κιολας,και αντι για μεροκαματο,εφυγαν με κατι χιλιαδες χρεωμενοι σε ικα-τεβε-ενοικια.
οταν κανει καποιος μια επιχειρηση δεν παει για μεροκαματο,δουλευει σκληρα και παει για να τα κονομησει.οσοι θελουν μεροκαματο γινοντε υπαλληλοι και ξυνουν τα αρχιδια τους.

στις σημερινες εποχες,οποιοι πεθαινουν οικονομικα απο αστοχες κινησεις,ισως να μην αναστηθουν ποτε,γιαυτο μεγαλη προσοχη οσοι εχετε επιχειρηματικες φιλοδοξιες,(και μην παρασερνεστε απο εποχιακες μαλακιες),στο τι θα κανετε και τι λεφτα θα βαλετε.
και να θυμαστε παντα οτι ολοι δεν ειμαστε γεννημενοι για επιχειρηματιες,καποιοι πρεπει να ειμαστε και υπαλληλοι.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Ποστάρω ελάχιστα αλλά τους τελευταίους μήνες διαβάζω τακτικά το forum. Απλά ενημερώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το post μου. Ίσως κάποιοι να με αποκαλέσουν κακοπροαίρετο. Αλλά επειδή είμαι της δουλειάς, δυο- τρια πραγματάκια τα καταλαβαίνω καλύτερα από τον απλό καταναλωτή.

Πρώτον, παραδέχομαι την μεγάλη μαγκιά του Νανού για το πως το έχει στήσει. Προσωπική μου άποψη, την μεγαλύτερα κονόμα την κάνει ο ίδιος και οι μεταπωλητές βγάζουν, αν βγάζουν, ένα μέτριο προς συμπαθητικό μεροκάματο. 2,5 ώρες ανοιχτά, 6 μέρες την εβδομάδα, εάν υπολογίσουμε μέσο χρόνο εξυπηρέτησης το 1 λεπτό (το οποίο είναι λίγο) και μέση απόδειξη τα 3,6 ευρώ (δηλαδή 6 ντόνατς) μιλάμε για 150 αποδείξεις* 3,6 ευρώ= 540 ευρώ μεικτά. Σκεφτείτε μόνο ότι για να τυλίξεις 6 ντόνατ να βάλεις σακούλα, να πληρωθείς, να δώσεις ρέστα και απόδειξη, το ένα λεπτό είναι λίγο. Και έτσι να μην είναι, εγώ υπολόγισα 900 ντόνατς που είναι κοντά στο νούμερο που λεέι στην συνέντευξη (1000 ντονατς την μέρα).

Πάμε στα 540 ευρώ μεικτά / 1,13 για το ΦΠΑ (γιατί ειναι γλυκά, άλλο που και τα πιροσκί που κανονικά είναι στο 23 τα χτυπάνε στο 13), οπότε μιλάμε για 477 καθαρά. Πόσο food cost έχουν τα πρατήρια δεν ξέρω. Θεωρώ όμως ότι για να πουλάνε τόσο χαμηλά και ο Νανούρης για να βγάζει ένα μικρό περιθώριο κέρδους όπως λέει τότε θα πρέπει να τα αγοράζουν στην καλύτερη 0,30 με 0,40. Σε αυτή την τιμή πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Νανούρης έχει βάλει το κέρδος του! Πραγματικά αναρωτιέμαι με τι food cost δουλεύει ο Νανούρης.

Επιστρέφω στα πρατήρια. Με 0,30 έως 0,40 αγορά μιλάμε για food cost περίπου από 56% έως 75%/ Εγώ θα υπολογίσω 60%. Άρα από 477 καθαρά με 60% food cost σημαίνει κόστος 286 ευρώ την μέρα. Μένουμε λοιπόν με καθαρά έσοδα μετά food cost στα 191 ευρώ. Όσοι δεν ασχολούνται με εστίαση δεν ξέρουν τις φύρες μιας τέτοιας επιχείρησης. Αν υποθέσουμε ότι έχει γύρω στα 10% (ποσοστό πάρα πολύ καλό για τέτοιες επιχειρήσεις), τότε μιλάμε για άλλα 28 ευρώ προς αφάιρεση. Πάμε στα 163. Μέσο ενοίκιο τα 300 ευρώ, άρα 10 ευρώ την μέρα. Πάμε στα 153. Βγάλε υπαλλήλους, έστω μόνο 2 part time κιόλας, γύρω στα 55 ευρώ την μέρα και οι δύο αν ασφαλίζεις κανονικά, πάμε χοντρά χοντρά ενα 100αρικο. Βγάλε λειτουργικά, λογιστές, κόστη συσκευασίας, ασφάλειες, επισκευές- συντηρήσεις και άλλες μαλακίες κανά 30αρι την μέρα μένουμε με 70. Σε αυτά τα 70 βάλτε την φορολόγηση επί των κερδών ανάλογα με το τι εταιρεία είναι (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ), αλλά έτσι σκατά που τα κάνανε πάλι με φορολόγηση επί των κερδών και φορολόγηση επί των κερδών ανά εταίρο τα ποσοστά ποικίλουν, αλλά θα πάρω ένα 25%, τότε μιλάμε για ένα 50αρικό καθαρό περίπου.

50 ευρώ * 26 μέρες = 1300 ευρώ. Βγάλτε ΤΕΒΕ περίπου 220 το μήνα ανάλογα με την κλίμακα που είσαι, πάμε στα 1080. Θα πείτε τώρα, 1080 τον μήνα στις μέρες μας είναι καλό μηνιάτικο. Ναι είναι καλό μηνιάτικο αν είσαι υπάλληλος. Αν είσαι επιχειρηματίας, χέσε μέσα. Ο επιχειρηματίας έχει κάνει την επένδυση και πρέπει να την αποσβέσει, έχει πάρει το ρίσκο, είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις κάθε εφοριακού και ΙΚΑτζή, έχει να αντιμετωπίσει τις κακές μέρες λόγω συνθηκών, έχει την εποχικότητα και ένα σωρό άλλα που κανένας υπάλληλος δεν αντιμετωπίζει, καθώς ο μισθωτός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έχει σταθερό τον μισθό του. Υπήρξα μισθωτός και ξέρω τις διαφορές πλέον.

'Ολα τα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ καλό ημερήσιο τζίρο. Αν βάλουμε ότι αυτός ο τζίρος είναι μικρότερος, ή το ενοίκιο μεγαλύτερο από 300 ευρώ, ή 3 υπαλλήλους, τότε αλλάζουν τα δεδομένα κατά πολύ. Μην γελιέστε, όπως προείπε κάποιος η εστίαση είναι εξαιρετικά δύσκολη δουλειά και αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις. Έχω ακούσει πολλούς που λένε ότι το χρήμα είναι στο φαγητό. Για όλους αυτούς έχω δει άλλους τόσους που μπλεχτήκανε και το μετανοιώσανε.

Πάντως με αυτές τις τιμές που βλέπω να πουλάνε γενικά ντονατς, hot dog, σουβλάκια κ.α., αν θέλετε να κονομήσετε γίνεται γαστρεντερολόγοι. Οι καρκίνου του εντέρου και γενικότερα οι παθήσεις στομάχου θα πάνε σύννεφο τα επόμενα χρόνια.
--------
πολυ σωστη αναλυση φιλε+++++

bk1981

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2011
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
26
ο καλυτερος ειναι αυτος που ανοιγει κατω απο το θησεως 35,,τα πιασε τα λεφτα του

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
να πω τις σκεψεις μου.μιας και παλιοτερα με ειχε ψησει φιλος να το ψαξουμε το θεμα.
θα μιλησω γενικα...
οποιος εχει δουλεια εστω 700 ευρω ,για μενα ειναι ΜΕΓΑς Μ@@@ς να ρισκαρει εστω κ 100 ευρω για ναναι κ καλα αφεντικο σε μια δουλεια π.χ των 1000-1200ευρω.
το αγχος,τρεξιμο,υποχρεωσεις δεν αξιζουν την διαφορα!!!ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ-
μονο αν υπαρχει ιδιοκτητη εστια και αυτο με σκεψη-ψαξιμο-
Πολλοι βλεπουν το κοντινο μελλον,βεβαια στην ζωη κ ειδικα στις μερες μας τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
και στα παντα θα πρεπει να ξεκιναμε με το χειροτερο σεναριο ωστε οτι βγει να το παλεψουμε,
δεν χρειαζονται ανοιγματα...
π.χ εγω φιλο απο ρουχα,οταν ειχε ενα καταστημα "πεταγε"εβγαζε καλα λεφτα...τα εφτασε 4-5 μαγαζια..μετα την καθοδο των κινεζων τον πηρε η κατω βολτα(σημειωση δεν επαιζε,πηδαγε,η κοκακιας)ολα αυτα που σε καταστρεφουν....
αποτελεσμα να χρωστα 6ψηφιο νουμερο,οτι εχτισε το χασε.
τετοια παραδειγματα εκατονταδες γυρω μας.
νομιζω μετα το 2000 λογω δανεισμου ξεφυγε το πραγμα ο καθενας ηθελε (οχι παντα αδικως)να χει την δικη του δουλεια,οποτε πληθωρα για την ΙΔΙΑ υπηρεσια.
π.χ στο ΜΠΑΜ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ=ΑΝΟΙΞΑΝ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ...=ΤΩΡΑ ΦΟΥΝΤΟ,κ οσα δουλευουν ισα.ισα την βγαζουν..
οποτε και  τον καλυτερο σχεδιασμο να χεις κανει ενας ασταθμητος παραγοντας σε ριχνει στον καιαδα!!!
αν η δουλεια σου εξαρταται π.χ(το 90%)απο αλλους την εκανες αν αρχιζουν να βυθιζονται οι αλλοι.
ασταθμητος παραγοντας.....
π.χ τα βιντεο κλαμπ ειχα φιλο που παντελονιαζε 10 χιλιαρικα το μηνα με 50% απο 1 μονο καταστημα αλυσιδας...
το 2006  κ μετα με ιντερνετ κτλ...παπαλα κ τα βιντεο κλαμπ..
ενα μεγαλο μερος της αγορας για μικρο-μεσσαιους ειναι αρπαχτη" δηλαδη 2,3,4 χρονια οτι μπορεις να βγαλεις κ μετα να εχεις ηδη σκεφτει κατι αλλο-
ΣΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΤς..νομιζω το μαγαζι υπαρχει ακομη..ο τυπος ειχε ανοιξει πριν 12 χρονια,ντονατς 20-30 σχεδια..οχι τα ντακενς ντονατς,απο ποιοτητα εσκιζε..ειχε 4 ατομα εξω κ αλλα τοσα μεσα...
τα τελευταια 5 χρονια ισα που ζει το μαγαζι-
στην αρχη λογο οτι ηταν κατι που ελειπε τσακιζε+πουλαει τοστ,καφε,κ.α πολλα-
ΠΑΝΤΑ  στο οτι ανοιξετε να υπαρχει κεφαλαιο αν δεν παει καλα το μαγαζι στην αρχη...
οχι με δανεισμο,κ αυτο εως ενα σημειο.
πολλοι την πατανε με συναισθημα..δινουν,βαζουν στο μαγαζι κ δεν παιρνουν ΑΠΟΦΑΣΗ οτι δεν τραβαει..
γενικα αυτο το λεω..για καθε ειδος μαγαζιου..
αν ποτε κανεις δεν ειχε π.χ ακομη κ περιπτερο δεν μπορει να το καταλαβει,αλλα αυτη σκεψη ειναι λαθος..
εκανες φιλε το μαγαζι να πεταει...ΠΟΥΛΑ ΤΟ!!!!στα πανω του..
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ κΑΠΟΙΟς ΕΙΠΕ ΟΤΙ ακομη για καφε-εστιαση πρεπει να σαι σχετικος...
απο κοστολογιο εως τα παντα...
οχι μονο στην εστιαση ακομα κ σε ολες τις δουλειες.
ασχετοι που χαν π.χ κωμμοτηριο πηγαιναν κ χτιζαν πολυκατοικιες...
ακομη κ στην παλια μου δουλεια το 11 το πουλησα θυμαμαι ναμαι στην πιατσα 7(ταξι)κ τσου-τσου ηρθε ενας ρωσος μπηκε πηρε εμενα(κανεις απο αλλους δεν μιλαγε αγγλικα),αποτελεσμα 3 ωρες απο ψωνια στην πλακα,πρατηρια ν.σμυρνη αθλητικα...ακομη κ σε καβα κρασια ηθελε...(18 ευρω το εμφιαλομενο νερο στο ιντερκοτιν+++ακου!!)-οπως κ αλλες φορες ετσι.
ακομη κ στις πιο ΑΠΛΕς ΔΟΥΛΕΙΕς ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΕΙς ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
και αν μπεις με σκοπο να τα παρεις γρηγορα θα φας το κεφαλι σου...
παραδειγμα οσοι ασχολουνται με μουσικη θα ξερουν ΤΙΜΕς απο βινυλια απο εμπορους δεκαετια 80-90....
ειδικα τα σπανια...χτυπαγαν στο κεφαλι..-αποτελεσμα μετα το ιντερνετ ebay κ.α χτυπανε μυγες...
αν υπηρχε λογικη στην τιμη κανεις δεν θα επαιρνε απο εξω για να γλυτωσει ενα δεκαρικο.
απο την αλλη δεν θελει κ πολυ φοβο...
παρτε γνωμες απο ατομα που τα καταφεραν..αλλα κ απο αυτους ΚΥΡΙΩς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ(ΤΖΑΜΠΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥς ΧΩΡΙς ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΑς)---
Γενικα ζουμε σε μια εποχη που ολα αλλαζουν γρηγορα εκτος τον τομεα πληροφορικης,ενεργειας πολλα ειναι ρευστα.
κ μην νομιζετε οτι για ολα πρεπει ναχετε γνωμη(π.χ απο μεταφορες,εστιαση κ οτι εχει σχεση ξερω γιατι κ εχω κ εχω δουλεψει).
νομιζω δυο λεξεις εχουν το λιγοτερο ρισκο για δουλεια...
ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ...
Π.Χ ΑΝΑΓΚΗ για επικοινωνια=τηλεφωνο../-φαι=επιβιωση..
επιθυμια = call girl..
χωρις ναναι νομος αυτα τα δυο κ οσες δουλειες σχετιζονται με αυτες τις λεξεις..

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
4
Πόντοι
16
...παντως η μονη μπιζνα που βλεπω να στεκεται παρα τον ανταγωνισμο ειναι η αγορα χρυσου ,τα σαραφικα ,αλλα αυτο ειναι αλλου θρεντ ευαγγελιο...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Π.Χ ΑΝΑΓΚΗ για επικοινωνια=τηλεφωνο../-φαι=επιβιωση..
επιθυμια = call girl..
χωρις ναναι νομος αυτα τα δυο κ οσες δουλειες σχετιζονται με αυτες τις λεξεις..

Τι εννοείς φιλε? Να βγουμε στο κλαρι???  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom