Νέα

Ντονατς ... ωραια και καθαρη μπιζνα!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 406
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.392
Κριτικές
1
Like
903
Πόντοι
96
[size=18pt]Φαινόμενο Nanou Donuts: Ουρές κάθε βράδυ, με κλήρωση τα νέα μαγαζιά[/size]
Γιάννης Νανούρης


Ιδρυτής NanouDonuts

Συνέντευξη στη Μαρίνα Πρωτονοταρίου

Ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2012...και μέσα σε λίγους μήνες εχουν γίνει το θέμα της πόλης. Δύομιση ώρες κάθε βράδυ, ουρές σχηματίζονται έξω από τα μικρά καταστήματα των Nanou Donuts, τα οποία μέσα σε δέκα ημέρες πιάνουν το στόχο...των 1.000 ντόνατς τη μέρα. Γιατί οι Αθηναίοι ξαφνικά αγάπησαν τα ντόνατς;

Ο Γιάννης Νανούρης ιδρυτής της εταιρείας Nanou Donutshouse μας εξηγεί το "φαινόμενο ντόνατς" και τί περιέχει η συνταγή της επιτυχίας...

-Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια αλυσίδα ντόνατς μέσα στην κρίση και που οφείλεται η επιτυχία;

Τα ξεκίνησα ακριβώς λόγω της κρίσης. Στην παραγωγή ντόνατς είμαι από το 1979 και τα έδινα κυρίως στη χονδρική. Έχω σαν αρχή μου "ο,τι βάλεις, θα βγάλεις". Bγάζω το καλύτερο, σε ποιότητα, ντόνατς της αγοράς γιατί χρησιμοποιώ τις καλύτερες πρώτες ύλες επί 33 ολόκληρα χρόνια.

Πέρυσι το καλοκαίρι ακριβώς λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί μου, από την Απείρανθο της Νάξου, (που κατάγεστε κι εσείς), μου ζητούσαν δουλειά, ο,τιδήποτε. Η ανεργία είναι μεγάλη και πολλοί οι νέεοι άνθρωποι που έχουν να θρέψουν οικογένεια και δεν βρίσκουν δουλειά. Πόσους όμως να πάρω στην εταιρεία....

Για να τους βοηθήσω τους πρότεινα να πάρουν ένα μαγαζί και να τους δίνω ντόνατς να πουλάνε. Οι όροι και οι προδιαγραφές δικά μου.  Ούτε ζήτησα ποτέ ούτε ζητάω δικαιώματα (Franchise Fee) για τη φίρμα. Από μένα αγοράζουν το προϊόν, το προσέχουν και ακολουθούν τις οδηγίες μου. Αυτοί είναι οι όροι μου και το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι να δουλεύουν μέσα στην κρίση.

Γι αυτό νομίζω ότι η ανάπτυξη πέτυχε. Γιατί έγινε για να βοηθήσω. Και το καλό, όπως είπε και ο Χατζιδάκης, όταν το κάνεις, πηγαίνει πάνω και σου πέφτει στο κεφάλι. Και το κακό όταν το κάνεις πηγαίνει πάνω και σου πέφτει κι αυτό στο κεφάλι....

Γιατί ανοίγετε μόνο για δυομίση ώρες, 7.00 με 9.30 κάθε βράδυ;

Και αυτό είναι στους όρους μας. Ετσι το ξεκινήσαμε από τότε που δούλευε μόνο το εργαστήριο γιατί τότε έβγαιναν τα ντόνατς. Το ντόνατς είναι ένα γλυκό που είναι εξαιρετικό αν είναι καλής ποιότητας και φρέσκο. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο (και φθηνότερο) ντόνατς. Aνοίγει το μαγαζί και ο κόσμος έρχεται γιατί πάντα θέλει το καλύτερο. Και δεν το νοιάζει να περιμένει σε μια ουρά προκειμένου να πάρει το καλύτερο. Εχουμε βέβαια και τις καλύτερες τιμές, που επίσης ενδιαφέρει πολύ τους καταναλωτές μέσα στην κρίση. Δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος, δουλεύουμε με τα μικρότερα περιθώρια κέρδους και το ντόνατ κάνει 0,60 ευρώ.

Γιατί ο κόσμος αγαπάει τα δικά σας ντόνατς, είναι η συνταγή ;

Γιατί εκτός από τα φθηνότερα είναι και πολύ καλής ποιότητας.Από το 1979 ασχολούμαι  με τα ντόνατς. Έχω σαν αρχή μου "ο,τι βάλεις, θα βγάλεις". Bγάζω το καλύτερο, σε ποιότητα, ντόνατς της αγοράς γιατί χρησιμοποιώ τις καλύτερες πρώτες ύλες επί 33 ολόκληρα χρόνια. Τη συνταγή την έφτιαξα με ένα θείο από την Αμερική που έφτιαξε τα Jax donuts αργότερα στην Ελλάδα. Εκείνος ζούσε και έφτιαχνε ντόνατς στην Αμερική τη δεκαετία το ΄70. Εγώ ήμουν σπουδαστής της Σχολής Χημικών Τροφίμων, και μου ζητούσε τις προδιαγραφές των πρώτων υλών (φαρινογραφήματα, περιεκτικότητα σε υγρασία των ελληνικών αλεύρων) για να φτιαχτούν στην Αμερική συνταγές ντόνατς, προσαρμοσμένες στα Ελληνικά δεδομένα. Έτσι τον επόμενο χρόνο, ο θείος έφερε στην Ελλάδα τα πρώτα ντόνατς στην Ελλάδα. Αργότερα με βάση αυτή τη συνταγή έφτιαξα τα δικά μου. Προσέχω όμως πάρα πολύ την ποιότητα και τις πρώτες ύλες. Παίρνω τα καλύτερα αλεύρια από τους μύλους Κεπενού και είμαι "από πάνω".

Πόσα είναι σήμερα τα Nanou Donuts- Ερχονται προτάσεις για νέα μαγαζιά;

Σήμερα είναι 40 καταστήματα στην Αθήνα, σύντομα θα γίνουν 70 ενώ έχω κλείσει άλλα 70 σημεία στην επαρχία. Εχω σταματήσει όμως να δέχομαι προτάσεις συνεργασίας γιατί πρέπει να μπορώ να ανταποκριθώ στην οργάνωση και την παραγωγή. Τώρα μετακομίσαμε σε νέα μεγαλύτερα εργαστήρια στο Γέρακα.

Από προτάσεις, βέβαια γίνεται χαμός... Πρόσφατα είχα 830 ενδιαφερόμενους και βέβαια δεν μπορώ να τους ικανοποιήσω. Ετσι τους μάζεψα όλους σε μια αίθουσα  στο Χαλάνδρι και έκανα... κλήρωση για να επιλέξω 20. Ο κόσμος έχει ανάγκη για δουλειά....Θέλω να βοηθήσω και για αυτό όσους επιλέγω όσους είναι φτωχοί γιατί θα αγαπάνε τη δουλειά και θα τηρούν τους όρους. Αυτή είναι εγγύηση για τη συνεργασία και όχι τα λεφτά. Εχω αρνηθεί σε επενδυτές και σε μεγάλες εταιρείες γιατί δεν πουλάω τη φίρμα. Θέλω να έχουμε γερές βάσεις και η εγγύησή μου είναι οι άνθρωποι που σέβονται και προσέχουν τη δουλειά μας...

Υπάρχει ανταγωνισμός;

Μας έχουν πρήξει. Οι ανταγωνιστές μας, αντί να ασχοληθούν με τη δική τους δουλειά, ασχολούνται με τη δική μας και κάνουν συνέχεια ανώνυμες καταγγελίες στον ΕΦΕΤ για δήθεν αλεύρια εισαγωγής, ότι δεν τηρούμε τις προδιαγραφές κι ότι άλλο σκεφτούν. Είμαστε η καλύτερα ....ελεγμένη εταιρεία από τον ΕΦΕΤ αφού κάθε τόσο έρχονται και επιβεβαιώνουν πόσο ψευδείς είναι οι καταγγελίες...

Η εταιρία μας έχει καθιερώσει ως αρχή της την επίτευξη και διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας τις αρχές του HACCP. Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι μια προληπτική μέθοδος που σκοπό έχει την εξασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων που παράγει μια επιχείρηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης.

Και για μένα δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα από την ποιότητα.
]
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.995
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
τελικα ο ματζεστικ ανοιξε ντονατσαδικο,γιαυτο δεν ποσταρει πια :think:
 

dirty lover

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Μηνύματα
1.414
Like
3
Πόντοι
16
...παντως ενα ντονατσαδικο-τρυπα εδω στη γειτονια μου ( για αμπελοκηπους μιλαμε ) εχει ειδη κλεισει εξαμηνο και βλεπω σταθερα ουρες απ εξω καθε απογευμα ,η φτηνια τρωει τον παρα...
 

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Μηνύματα
3.663
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
εχει και ενα στη γλυφαδα το βλεπω καθε μερα επιστρεφοντας απο το γραφειο. Ουρες. Δεν εχει μονο ντονατς, εχει και πυροσκι διαφορων ειδων κατεψυγμενα - τα οποια μπορεις να παραλαβεις και εκτος του απογευματινου 2ωρου.

τα ντονατς ερχονται εκεινη την ωρα και ειναι οντως λαχταριστα.

επιχειρηματικα τωρα πρεπει καποιος να βαλει τα νουμερα κατω. θες σαφως φτηνο νοικι και προσωπικη εργασια. το μαγαζι που βλεπω εγω εχει μεσα τα ελαχιστα, ενα παγκο και τα ψυγεια/καταψυκτες. Τιποτε αλλο, καμια διακοσμηση.

Το ολο μυστικο εδω ειναι αν ο παραγωγος θα μπορεσει να ικανοποιησει την ζητηση χωρις να κανει εκπτωσεις στην ποιοτητα αλλα και να οργανωσει τις παραδώσεις. 120 μαγαζια ειναι πολλα για καθημερινη καλυψη βιοτεχνίας.

 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.888
Κριτικές
16
Like
14.708
Πόντοι
6.515
Ανοιγουνε και αλλα τωρα. Νεες εταιρειες. Ολοι θα μπορουμε να τρωμε ντονατ. Γιουπιιιιι :headbang: :headbang: :headbang:
 

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Μηνύματα
3.663
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Ανοιγουνε και αλλα τωρα. Νεες εταιρειες. Ολοι θα μπορουμε να τρωμε ντονατ. Γιουπιιιιι :headbang: :headbang: :headbang:

Ελληνες επιχειρηματιες του ΚΩΛΟΥ. Κλασικα νομιζουν οτι αν αντιγραψουν την ιδεα του αλλουνου θα πετυχουν  :bigdick: :bigdick:

βλεπω να ερχονται ρουμανικα κατεψυγμενα συντομα :2funny:

 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.995
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
τα κονομησε ο ματζεστικ  :rockon: :rockon: :rockon:
 

zatoichi3

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2013
Μηνύματα
604
Like
0
Πόντοι
6
Αν κάποιος είχε μια καλή επιχειρηματική ιδέα θα την κράταγε για τον εαυτό του.
 

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Μηνύματα
31
Like
2
Πόντοι
0
Ποστάρω ελάχιστα αλλά τους τελευταίους μήνες διαβάζω τακτικά το forum. Απλά ενημερώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το post μου. Ίσως κάποιοι να με αποκαλέσουν κακοπροαίρετο. Αλλά επειδή είμαι της δουλειάς, δυο- τρια πραγματάκια τα καταλαβαίνω καλύτερα από τον απλό καταναλωτή.

Πρώτον, παραδέχομαι την μεγάλη μαγκιά του Νανού για το πως το έχει στήσει. Προσωπική μου άποψη, την μεγαλύτερα κονόμα την κάνει ο ίδιος και οι μεταπωλητές βγάζουν, αν βγάζουν, ένα μέτριο προς συμπαθητικό μεροκάματο. 2,5 ώρες ανοιχτά, 6 μέρες την εβδομάδα, εάν υπολογίσουμε μέσο χρόνο εξυπηρέτησης το 1 λεπτό (το οποίο είναι λίγο) και μέση απόδειξη τα 3,6 ευρώ (δηλαδή 6 ντόνατς) μιλάμε για 150 αποδείξεις* 3,6 ευρώ= 540 ευρώ μεικτά. Σκεφτείτε μόνο ότι για να τυλίξεις 6 ντόνατ να βάλεις σακούλα, να πληρωθείς, να δώσεις ρέστα και απόδειξη, το ένα λεπτό είναι λίγο. Και έτσι να μην είναι, εγώ υπολόγισα 900 ντόνατς που είναι κοντά στο νούμερο που λεέι στην συνέντευξη (1000 ντονατς την μέρα).

Πάμε στα 540 ευρώ μεικτά / 1,13 για το ΦΠΑ (γιατί ειναι γλυκά, άλλο που και τα πιροσκί που κανονικά είναι στο 23 τα χτυπάνε στο 13), οπότε μιλάμε για 477 καθαρά. Πόσο food cost έχουν τα πρατήρια δεν ξέρω. Θεωρώ όμως ότι για να πουλάνε τόσο χαμηλά και ο Νανούρης για να βγάζει ένα μικρό περιθώριο κέρδους όπως λέει τότε θα πρέπει να τα αγοράζουν στην καλύτερη 0,30 με 0,40. Σε αυτή την τιμή πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Νανούρης έχει βάλει το κέρδος του! Πραγματικά αναρωτιέμαι με τι food cost δουλεύει ο Νανούρης.

Επιστρέφω στα πρατήρια. Με 0,30 έως 0,40 αγορά μιλάμε για food cost περίπου από 56% έως 75%/ Εγώ θα υπολογίσω 60%. Άρα από 477 καθαρά με 60% food cost σημαίνει κόστος 286 ευρώ την μέρα. Μένουμε λοιπόν με καθαρά έσοδα μετά food cost στα 191 ευρώ. Όσοι δεν ασχολούνται με εστίαση δεν ξέρουν τις φύρες μιας τέτοιας επιχείρησης. Αν υποθέσουμε ότι έχει γύρω στα 10% (ποσοστό πάρα πολύ καλό για τέτοιες επιχειρήσεις), τότε μιλάμε για άλλα 28 ευρώ προς αφάιρεση. Πάμε στα 163. Μέσο ενοίκιο τα 300 ευρώ, άρα 10 ευρώ την μέρα. Πάμε στα 153. Βγάλε υπαλλήλους, έστω μόνο 2 part time κιόλας, γύρω στα 55 ευρώ την μέρα και οι δύο αν ασφαλίζεις κανονικά, πάμε χοντρά χοντρά ενα 100αρικο. Βγάλε λειτουργικά, λογιστές, κόστη συσκευασίας, ασφάλειες, επισκευές- συντηρήσεις και άλλες μαλακίες κανά 30αρι την μέρα μένουμε με 70. Σε αυτά τα 70 βάλτε την φορολόγηση επί των κερδών ανάλογα με το τι εταιρεία είναι (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ), αλλά έτσι σκατά που τα κάνανε πάλι με φορολόγηση επί των κερδών και φορολόγηση επί των κερδών ανά εταίρο τα ποσοστά ποικίλουν, αλλά θα πάρω ένα 25%, τότε μιλάμε για ένα 50αρικό καθαρό περίπου.

50 ευρώ * 26 μέρες = 1300 ευρώ. Βγάλτε ΤΕΒΕ περίπου 220 το μήνα ανάλογα με την κλίμακα που είσαι, πάμε στα 1080. Θα πείτε τώρα, 1080 τον μήνα στις μέρες μας είναι καλό μηνιάτικο. Ναι είναι καλό μηνιάτικο αν είσαι υπάλληλος. Αν είσαι επιχειρηματίας, χέσε μέσα. Ο επιχειρηματίας έχει κάνει την επένδυση και πρέπει να την αποσβέσει, έχει πάρει το ρίσκο, είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις κάθε εφοριακού και ΙΚΑτζή, έχει να αντιμετωπίσει τις κακές μέρες λόγω συνθηκών, έχει την εποχικότητα και ένα σωρό άλλα που κανένας υπάλληλος δεν αντιμετωπίζει, καθώς ο μισθωτός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έχει σταθερό τον μισθό του. Υπήρξα μισθωτός και ξέρω τις διαφορές πλέον.

'Ολα τα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ καλό ημερήσιο τζίρο. Αν βάλουμε ότι αυτός ο τζίρος είναι μικρότερος, ή το ενοίκιο μεγαλύτερο από 300 ευρώ, ή 3 υπαλλήλους, τότε αλλάζουν τα δεδομένα κατά πολύ. Μην γελιέστε, όπως προείπε κάποιος η εστίαση είναι εξαιρετικά δύσκολη δουλειά και αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις. Έχω ακούσει πολλούς που λένε ότι το χρήμα είναι στο φαγητό. Για όλους αυτούς έχω δει άλλους τόσους που μπλεχτήκανε και το μετανοιώσανε.

Πάντως με αυτές τις τιμές που βλέπω να πουλάνε γενικά ντονατς, hot dog, σουβλάκια κ.α., αν θέλετε να κονομήσετε γίνεται γαστρεντερολόγοι. Οι καρκίνου του εντέρου και γενικότερα οι παθήσεις στομάχου θα πάνε σύννεφο τα επόμενα χρόνια.
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
497
Πόντοι
4.906
πως με πιανεις εσυ αμεσως.....μαλιστα λεω να κανω και ενα κεντρο μασαζοθεραπειας-σεξοθεραπειας-φυσιοθεραπειας-εναλλακτικων θεραπευτικων μεθοδων  :pipa1: :pipa2: :knockinb:  να ενισχυσουμε και το προτζεκτ του ιατρικου τουρισμου στην χωρα μας
 

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Μηνύματα
36.816
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
πως με πιανεις εσυ αμεσως.....μαλιστα λεω να κανω και ενα κεντρο μασαζοθεραπειας-σεξοθεραπειας-φυσιοθεραπειας-εναλλακτικων θεραπευτικων μεθοδων  :pipa1: :pipa2: :knockinb:  να ενισχυσουμε και το προτζεκτ του ιατρικου τουρισμου στην χωρα μας
:rockon:
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.995
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Ποστάρω ελάχιστα αλλά τους τελευταίους μήνες διαβάζω τακτικά το forum. Απλά ενημερώνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το post μου. Ίσως κάποιοι να με αποκαλέσουν κακοπροαίρετο. Αλλά επειδή είμαι της δουλειάς, δυο- τρια πραγματάκια τα καταλαβαίνω καλύτερα από τον απλό καταναλωτή.

Πρώτον, παραδέχομαι την μεγάλη μαγκιά του Νανού για το πως το έχει στήσει. Προσωπική μου άποψη, την μεγαλύτερα κονόμα την κάνει ο ίδιος και οι μεταπωλητές βγάζουν, αν βγάζουν, ένα μέτριο προς συμπαθητικό μεροκάματο. 2,5 ώρες ανοιχτά, 6 μέρες την εβδομάδα, εάν υπολογίσουμε μέσο χρόνο εξυπηρέτησης το 1 λεπτό (το οποίο είναι λίγο) και μέση απόδειξη τα 3,6 ευρώ (δηλαδή 6 ντόνατς) μιλάμε για 150 αποδείξεις* 3,6 ευρώ= 540 ευρώ μεικτά. Σκεφτείτε μόνο ότι για να τυλίξεις 6 ντόνατ να βάλεις σακούλα, να πληρωθείς, να δώσεις ρέστα και απόδειξη, το ένα λεπτό είναι λίγο. Και έτσι να μην είναι, εγώ υπολόγισα 900 ντόνατς που είναι κοντά στο νούμερο που λεέι στην συνέντευξη (1000 ντονατς την μέρα).

Πάμε στα 540 ευρώ μεικτά / 1,13 για το ΦΠΑ (γιατί ειναι γλυκά, άλλο που και τα πιροσκί που κανονικά είναι στο 23 τα χτυπάνε στο 13), οπότε μιλάμε για 477 καθαρά. Πόσο food cost έχουν τα πρατήρια δεν ξέρω. Θεωρώ όμως ότι για να πουλάνε τόσο χαμηλά και ο Νανούρης για να βγάζει ένα μικρό περιθώριο κέρδους όπως λέει τότε θα πρέπει να τα αγοράζουν στην καλύτερη 0,30 με 0,40. Σε αυτή την τιμή πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Νανούρης έχει βάλει το κέρδος του! Πραγματικά αναρωτιέμαι με τι food cost δουλεύει ο Νανούρης.

Επιστρέφω στα πρατήρια. Με 0,30 έως 0,40 αγορά μιλάμε για food cost περίπου από 56% έως 75%/ Εγώ θα υπολογίσω 60%. Άρα από 477 καθαρά με 60% food cost σημαίνει κόστος 286 ευρώ την μέρα. Μένουμε λοιπόν με καθαρά έσοδα μετά food cost στα 191 ευρώ. Όσοι δεν ασχολούνται με εστίαση δεν ξέρουν τις φύρες μιας τέτοιας επιχείρησης. Αν υποθέσουμε ότι έχει γύρω στα 10% (ποσοστό πάρα πολύ καλό για τέτοιες επιχειρήσεις), τότε μιλάμε για άλλα 28 ευρώ προς αφάιρεση. Πάμε στα 163. Μέσο ενοίκιο τα 300 ευρώ, άρα 10 ευρώ την μέρα. Πάμε στα 153. Βγάλε υπαλλήλους, έστω μόνο 2 part time κιόλας, γύρω στα 55 ευρώ την μέρα και οι δύο αν ασφαλίζεις κανονικά, πάμε χοντρά χοντρά ενα 100αρικο. Βγάλε λειτουργικά, λογιστές, κόστη συσκευασίας, ασφάλειες, επισκευές- συντηρήσεις και άλλες μαλακίες κανά 30αρι την μέρα μένουμε με 70. Σε αυτά τα 70 βάλτε την φορολόγηση επί των κερδών ανάλογα με το τι εταιρεία είναι (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ), αλλά έτσι σκατά που τα κάνανε πάλι με φορολόγηση επί των κερδών και φορολόγηση επί των κερδών ανά εταίρο τα ποσοστά ποικίλουν, αλλά θα πάρω ένα 25%, τότε μιλάμε για ένα 50αρικό καθαρό περίπου.

50 ευρώ * 26 μέρες = 1300 ευρώ. Βγάλτε ΤΕΒΕ περίπου 220 το μήνα ανάλογα με την κλίμακα που είσαι, πάμε στα 1080. Θα πείτε τώρα, 1080 τον μήνα στις μέρες μας είναι καλό μηνιάτικο. Ναι είναι καλό μηνιάτικο αν είσαι υπάλληλος. Αν είσαι επιχειρηματίας, χέσε μέσα. Ο επιχειρηματίας έχει κάνει την επένδυση και πρέπει να την αποσβέσει, έχει πάρει το ρίσκο, είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις κάθε εφοριακού και ΙΚΑτζή, έχει να αντιμετωπίσει τις κακές μέρες λόγω συνθηκών, έχει την εποχικότητα και ένα σωρό άλλα που κανένας υπάλληλος δεν αντιμετωπίζει, καθώς ο μισθωτός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έχει σταθερό τον μισθό του. Υπήρξα μισθωτός και ξέρω τις διαφορές πλέον.

'Ολα τα παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη ένα πολύ καλό ημερήσιο τζίρο. Αν βάλουμε ότι αυτός ο τζίρος είναι μικρότερος, ή το ενοίκιο μεγαλύτερο από 300 ευρώ, ή 3 υπαλλήλους, τότε αλλάζουν τα δεδομένα κατά πολύ. Μην γελιέστε, όπως προείπε κάποιος η εστίαση είναι εξαιρετικά δύσκολη δουλειά και αν δεν τις ξέρεις τότε είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις. Έχω ακούσει πολλούς που λένε ότι το χρήμα είναι στο φαγητό. Για όλους αυτούς έχω δει άλλους τόσους που μπλεχτήκανε και το μετανοιώσανε.

Πάντως με αυτές τις τιμές που βλέπω να πουλάνε γενικά ντονατς, hot dog, σουβλάκια κ.α., αν θέλετε να κονομήσετε γίνεται γαστρεντερολόγοι. Οι καρκίνου του εντέρου και γενικότερα οι παθήσεις στομάχου θα πάνε σύννεφο τα επόμενα χρόνια.
τυπε ειναι πολλοι οι γιατροι στην πιατσα dr.απολυτος και ετσι,οποτε αστο καλυτερα :rockon:
 

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Μηνύματα
499
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
Επένδυση με απόσβεση σε 5 μήνες όπως αναφέρεις προηγουμένως, δεν λες ότι έχει φυσιολογικό κέρδος, το κέρδος είναι πολύ μεγάλο, γνώμη μου από την εως τώρα πείρα μου και τις συναλλαγές μου με διάφορες επιχειρήσεις. Μιλάμε πάντα για καθαρές δουλειές.  


    Τό θέμα είναι ότι στηρίζεται σε μαζική κατανάλωση, και μέσα σε 5 μήνες μπορεί να έχεις ζημιές αν έχεις απούλητα (δεν κρατάνε). Σύν το ότι με μία αλλαγή του νομικού καθεστώτος διαλύθηκες, γιατί αν ανεβάσεις την τιμή δεν έχεις προιόν. Ακριβά ντόνατς κάθονται στα ράφια σε μαγαζιά χρόνια τώρα. Πέντε μήνες απόσβεση είναι τεράστιο κέρδος σε ΑΣΦΑΛΗ επένδυση πχ ξενοδοχείο. Το ρίσκο είναι που κάνει το κέρδος απλά λογικό.
 

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Μηνύματα
499
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην πάρει ο καθένας τον κώλο του και να φτιάχνει 100-200 ντόνατς κάθε απόγευμα κούτσα κούτσα σπίτι του ή και σε καμιά συγγενική κουζίνα και να σηκώνεται κάθε πρωί και να τα πουλάει δεξιά αριστερά και άμα αρχίσει να βλέπει φως κάνει τα προβλεπόμενα(φούρνους,εργαστήρια,οαεε και δε συμμαζεύεται)



      1) Θέλει άδεια
      2) Αν δεν μπορείς να πουλήσεις πάνω απο μία ποσότητα, δέν μπορείς να ανταγωνιστείς τις τιμές αυτών που παίρνουν μαζικά πρώτες ύλες
      3) θέλει εξοπλισμό και χώρο. Αν φτιάξεις σπίτι σου ντόνατς και σε πιάσουν να τα πουλάς, θα σε ρωτήσουν "Και ποιός έλεγξε τις συνθήκες στην κουζίνα σου είπαμε? Εσένα που μαγειρεύεις ότι δεν είσαι ασθενής απο μολυσματική νόσο? Ακατάλληλα προς πώληση ".


      Να μήν λέμε και τεμπέλη όποιον ξέρει τους νόμους στο τέλος.
 

zatoichi3

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2013
Μηνύματα
604
Like
0
Πόντοι
6
Οι Πακιστανοί βγαίνουν με καροτσάκια και πουλάνε σούπες και κάτι περίεργα χτυπητά. Αυτούς δεν τους ελέγχει κανείς.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom