You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ντίνος Χριστιανόπουλος - Ωραίος Τύπος
- Μέλος που άνοιξε το νήμα sferdeklos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 75
- Εμφανίσεις 5K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.797
- Πόντοι
- 1.206
btw τις προάλλες έβλεπα μια εκπομπή στο youtube με τον Σαράντο Καργάκο που έθιγε το ζήτημα των πολιτικών ιδεών του Καβάφη (ήταν φασίστας με την βούλα)
Έχει επι τέτοια μαλακία ο Σαράντης;
Εν τάξει είναι γνωστός βερμπαλιστής, υπερβολικός και ξερόλας, αλλά τον θεωρούσα πιο αντικειμενικό.
Από που προκύπτει πως ο Καβάφης ήταν φασίστας; Επειδή είχε μεγαλοαστική καταγωγή (που είχε ξεπέσει δηλαδή), επειδή αισθανόταν κοσμοπολίτης (αλλά παρά ταύτα απεμπόλησε την Αγγλική υπηκοότητα και πήρε την Ελληνική) ή μήπως επειδή ενδεχομένως είχε εκφραστεί απαξιωτικά για τον Στάλιν και την Σοβιετία (δεν το ξέρω και σίγουρα δεν πολυασχολείτο με την πολιτική, αλλά το θεωρώ πιθανόν.)
Με την λογική αυτή φασίστας και ο Χατζηδάκις...
jefferson
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Νοε 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
...
Από που προκύπτει πως ο Καβάφης ήταν φασίστας;
...
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
Eιστε για τον ΠΟΥΤΣΟ!
ΥΓ Το ενταλμα συλληψης απο τον Πουτιν εφτασε στο σπιτι του Σορος, ή ακομα ειναι στο δρομο????
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
jefferson
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Νοε 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Στο φύλλο του Ταχυδρόμου της Τρίτης 1.5.1928, στη σελ. 2 διαβάζουμε:
ΚΑΚΟΣ ΑΣΤΕΪΣΜΟΣ
Κατάπληκτοι εμείναμεν αναγνώσαντες εις το “Σκριπ” και εις την στήλην των εκδηλώσεων υπέρ του Φασισμού και την ακόλουθον εκδήλωσιν, διαβιβασθείσαν εξ Αλεξανδρείας προς τον Αρχηγόν της Ενώσεως των Ελλήνων Φασιστών κ. Θεόδωρον Υψηλάντην:
Ιδού η επιστολή δι’ ης διηρμηνεύθη η συμμετοχή εις την “Ένωσιν” των Ελλήνων Φασιστών της Αλεξανδρείας:
(Παραθέτει το κείμενο της επιστολής)
Ο τελευταίος εκ των υπογραφομένων είναι ο συνεργάτης μας “Σκαραβαίος”, ο οποίος μάς διεβεβαίωσεν ότι ούτε υπέγραψεν, ούτε έλαβε γνώσιν τοιαύτης επιστολής. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να υποπτεύσωμεν ότι πρόκειται περί πλαστουργηθείσης εις το γραφείο του “Σκριπ” επιστολής, αφού τα ονόματα των υπογραφόντων εκτός δύο ή τριών δεν είναι γνωστά εις τας Αθήνας, κλίνομεν να παραδεχθώμεν ότι η επιστολή εστάλη παρά τινός λογίου ή φίλου των γραμμάτων, επιθυμούντος να αστεϊσθεί με τους ενταύθα φίλους του και να σκώψει εν ταυτώ και την προσπάθειαν του κ. Υψηλάντου, φιλοδοξήσαντος να καταρτίσει τον Ιερόν Λόχον των Ελλήνων Φασιστών.
Πριν από 80 χρόνια κάποιος φαρσέρ αλεξαντριανός, μάλλον νεαρός θα ήταν, έπιασε κι έστειλε το χαλκευμένο γράμμα στον αρχηγό των φασιστών, βάζοντας να το υπογράφουν ο Καβάφης και διάφοροι λόγιοι του κύκλου Καβάφη και ο πασίγνωστος αντικαβαφικός Λαγουδάκης. Αυτό, αν το έβλεπε ένας αλεξαντριανός θα γελούσε, αλλά ο αρχηγός των φασιστών δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα, κι έτσι όλο καμάρι το δημοσίευσε στη φιλική του εφημερίδα.
ΚΑΚΟΣ ΑΣΤΕΪΣΜΟΣ
Κατάπληκτοι εμείναμεν αναγνώσαντες εις το “Σκριπ” και εις την στήλην των εκδηλώσεων υπέρ του Φασισμού και την ακόλουθον εκδήλωσιν, διαβιβασθείσαν εξ Αλεξανδρείας προς τον Αρχηγόν της Ενώσεως των Ελλήνων Φασιστών κ. Θεόδωρον Υψηλάντην:
Ιδού η επιστολή δι’ ης διηρμηνεύθη η συμμετοχή εις την “Ένωσιν” των Ελλήνων Φασιστών της Αλεξανδρείας:
(Παραθέτει το κείμενο της επιστολής)
Ο τελευταίος εκ των υπογραφομένων είναι ο συνεργάτης μας “Σκαραβαίος”, ο οποίος μάς διεβεβαίωσεν ότι ούτε υπέγραψεν, ούτε έλαβε γνώσιν τοιαύτης επιστολής. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να υποπτεύσωμεν ότι πρόκειται περί πλαστουργηθείσης εις το γραφείο του “Σκριπ” επιστολής, αφού τα ονόματα των υπογραφόντων εκτός δύο ή τριών δεν είναι γνωστά εις τας Αθήνας, κλίνομεν να παραδεχθώμεν ότι η επιστολή εστάλη παρά τινός λογίου ή φίλου των γραμμάτων, επιθυμούντος να αστεϊσθεί με τους ενταύθα φίλους του και να σκώψει εν ταυτώ και την προσπάθειαν του κ. Υψηλάντου, φιλοδοξήσαντος να καταρτίσει τον Ιερόν Λόχον των Ελλήνων Φασιστών.
Πριν από 80 χρόνια κάποιος φαρσέρ αλεξαντριανός, μάλλον νεαρός θα ήταν, έπιασε κι έστειλε το χαλκευμένο γράμμα στον αρχηγό των φασιστών, βάζοντας να το υπογράφουν ο Καβάφης και διάφοροι λόγιοι του κύκλου Καβάφη και ο πασίγνωστος αντικαβαφικός Λαγουδάκης. Αυτό, αν το έβλεπε ένας αλεξαντριανός θα γελούσε, αλλά ο αρχηγός των φασιστών δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα, κι έτσι όλο καμάρι το δημοσίευσε στη φιλική του εφημερίδα.
SinBarr
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 12 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 199
- Πόντοι
- 5.775
Oταν οι συμμορίες τών Μπαμπινιώτηδων καταργούσαν την ιστορική γραφή τής ελληνικής γλώσσας, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος έγραψε: "Bάνδαλοι μην καταργήτε την υπογεγραμμένη κάτω από τό ωμέγα.Είναι το ερωτικότερο σύμβολο τής ανθρώπινης γραφής!"
Εμφανής ο καημός του να μη μείνει το... "ωμέγα" του χωρίς "υπογεγραμμένη"!
Σαν ποιητή δεν μπορώ να τον κρίνω γιατί έχω διαβάσει μικρό δείγμα του έργου του κυρίως στα πλαίσια της σχολικής διδασκαλίας. Σαν πούστη πάντως τον κρίνω λίγο πιο τελειωμένο από το Λίλα.
Πουστης "τελειωμενος" στην κλιμακα των πουστηδων μπορει να ειναι- δηλαδη απο την αποψη πως εχει τερματισει την πιστα
Το τελειωμενος το δεχομαι ως συνοδευτικο του πουστης
Ομως "τελειωμενος , πουστης" δεν ειναι.
Το κομμα κανει τη διαφορα...
Ειναι πολυ υψηλου επιπεδου ανθρωπος
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.294
- Πόντοι
- 8.006
Ενας αγροικος ειναι, που πλασαρει την αγένειά του σαν αποψη.Πουστης "τελειωμενος" στην κλιμακα των πουστηδων μπορει να ειναι- δηλαδη απο την αποψη πως εχει τερματισει την πιστα
Επισκέπτης
Απορώ πως μπορεί να εκτιμάτε κάποιον τόσο αγενή και κακό άνθρωπο.
Κλασσική κακιασμένη πούστρα,ζηλόφθων και γεμάτος κόμπλεξ.
Την ποίησή του την έχω χεσμένη .
Mπορεί να μην έχει φτάσει σε επίπεδα Φοίβου ώστε να καλύπτει τα στάνταρ σου, αλλά δείξε την ανωτερότητά σου δίνοντας τόπο στην οργή..
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.797
- Πόντοι
- 1.206
Ενας αγροικος ειναι, που πλασαρει την αγένειά του σαν αποψη.
Έλα μωρέ, κακόμοιρος άνθρωπος είναι.
Νοημοσύνη διαθέτει και ταλέντο ασφαλώς.
Αλλά γερασμένη αδερφή με χριστιανικές εμμονές και πιθανότατα τύψεις για την "αγάπη" προς το φύλο του (που ο Καβάφης τις είχε ξεπεράσει), τί να περιμένεις;
Ποιος ξέρει και πόσον καιρό θα είναι αγάμητος, τί του έμεινε; Ο εξυπνακισμός.
Στην Φλέσσα πάντως στη ΝΕΤ ήταν όλο γλύκες.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Τσαπανίδου είναι ψιλοκατίνα, ενώ η Φλέσσα είναι ξύπνια γκόμενα.
Αλλά φυσικά δεν τον πήραν και με το ζόρι συνέντευξη στο ΣΚΑΙ...
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.797
- Πόντοι
- 1.206
Mπορεί να μην έχει φτάσει σε επίπεδα Φοίβου ώστε να καλύπτει τα στάνταρ σου, αλλά δείξε την ανωτερότητά σου δίνοντας τόπο στην οργή..
Παίχτη πως θα συμφωνούσαμε κάποτε δεν το πίστευα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ!
Heartbreaker83
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαΐ 2011
- Like
- 14
- Πόντοι
- 16
και πιθανότατα τύψεις για την "αγάπη" προς το φύλο του (που ο Καβάφης τις είχε ξεπεράσει), τί να περιμένεις;
Eχω διαβασει το αντιθετο, οτι το εβλεπε κατι σαν αρρωστια κιετσ'
Επισκέπτης
ενώ η Φλέσσα είναι ξύπνια γκόμενα.
Εδώ ξανασυμφωνάμε..
Αλλά γερασμένη αδερφή με χριστιανικές εμμονές και πιθανότατα τύψεις για την "αγάπη" προς το φύλο του (που ο Καβάφης τις είχε ξεπεράσει), τί να περιμένεις;
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Τσαπανίδου είναι ψιλοκατίνα, ενώ η Φλέσσα είναι ξύπνια γκόμενα.
Πρεπει και καποιος να κανει την Τσαπανιδου να κλαψει
Γιατι καποιοι και καποιες νομιζουν οτι εχουν πιασει τον Παπα απο τ'αρχιδια επειδη γεννηθηκαν μουναρες.
Κι επειδη μπορουν να βιοποριζονται πλουσιοπαροχα πλασαροντας αερα κοπανιστο κατα τα αλλα (δηλαδη περα απο τα μπουτια και τα λοιπα καλη τους)
Χαιρομαι λοιπον που καπου- καπου μια κακιασμενη αδερφαρα βγαινει και τους χαλαει (εστω και για μερικα δευτερολεπτα) την τσιχλοφουσκα μεσα στην οποια ζουν
Και τους δινει να καταλαβουν την ασημαντοτητά τους
Το γεγονος οτι η Τσαπανιδου εβαλε τα κλαμματα δειχνει οτι ειναι μια κακομαθημενη ψωναρα, που τα ειχε ολα στα ποδια της απο μικρη και της ανοιγαν οι πορτες ευκολα (ή εστω, πολυ ευκολοτερα απο οτι στις συναδερφους της που δεν ειχαν την ιδια καπατσοσυνη/ πουτανια)
Αν ηταν μια σοβαρη, κατασταλλαγμενη γυναικα της ηλικιας της, δεν θα αντιδρουσε σαν κοριτσακι που το επεπληξε ο γυμνασιαρχης
Στο φιναλε, θα του ελεγε "αει στο διαολο ρε κωλογερε, ξερεις ποια ειμαι εγω"?
Αλλα δεν την παιρνει, γιατι...ΟΧΙ, ο Χριστιανοπουλος δεν ξερει ποια ειναι αυτη
Κι ουτε η ιδια ξερει
Εδω παραθετω ενα παραδειγμα αντιπαραθεσης- εξισου τραβηγμενης απο τα μαλλια και κακοβουλης- μεταξυ ανθρωπων που ξερουν/με ποιοι ειναι....
Καταλαβατε?
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.797
- Πόντοι
- 1.206
Eχω διαβασει το αντιθετο, οτι το εβλεπε κατι σαν αρρωστια κιετσ'
Για σκέψου την εποχή. Το 33 πέθανε. Ακόμα και στην Αγγλία τις αδερφές τις βάζανε φυλακή.
Όμως στα ποιήματά του υμνούσε τον σαρκικό ομοφυλοφιλικο έρωτα.
Αντιθέτως ο Χριστιανόπουλος, σχεδό έναν αιώνα μετά δεν το τολμά. Η αναφορές του είναι "πλατωνικές".
Τα κουκούνια που θα έτρωγε βέβαια δεν θα ήταν, αλλά και πάλι δεν ξέρουμε αν όντως είχε "ολοκληρώσει" την "αγάπη" του για το φύλλο του.
Προσωπικά ήξερα άνθρωπο, με σαφέστατες ομοφυλοφιλικές τάσεις, ο οποίος παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, γέρασε και πέθανε με τον καημό πως δεν πραγματοποίησε το "όνειρο" της ζωής του!
Πολυ ατυχης προσδιορισμος
Ειναι εξαιρετικα χαζοβιολα, απλα τυγχανει να εχει μεγαλα βυσματα (κρινοντας απο τους καλεσμενους της)
Και καποια καλλιεργεια, που λειπει απο την Τσαπανιδου
Αλλα μυαλο, οχι, σε καμια περιπτωση
Ειναι και θεουσα, ειναι και οπισθοδρομικη, ειναι γαμα τα γενικα...
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Like
- 5.797
- Πόντοι
- 1.206
Για την Τσαπανίδου συμφωνούμε απόλυτα.
Τώρα για την Φλέσσα τί θέλεις; Να κάνει dp;
Δεν ξέρω αν είναι θεούσα, και για να το λες ίσως είναι, αλλά μυαλό έχει και μόρφωση.
Και έχει και class.
Η άλλη είναι βλαχάρα που "φωνάζει" πως έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει με τον "γνωστό τρόπο".
Τώρα για την Φλέσσα τί θέλεις; Να κάνει dp;
Δεν ξέρω αν είναι θεούσα, και για να το λες ίσως είναι, αλλά μυαλό έχει και μόρφωση.
Και έχει και class.
Η άλλη είναι βλαχάρα που "φωνάζει" πως έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει με τον "γνωστό τρόπο".
Πουστης "τελειωμενος" στην κλιμακα των πουστηδων μπορει να ειναι- δηλαδη απο την αποψη πως εχει τερματισει την πιστα
[size=14pt]Συνέντευξη Ντίνου Χριστιανόπουλου σε μαθητές Λυκείου από το περιοδικό Schooligans[/size]
Είχατε επίγνωση και της ομοφυλοφιλίας σας;
Ναι, βέβαια. Δεν τολμούσα φυσικά να το πω σε κανέναν. Ήταν «η επιθυμία που δεν τολμά να πει τ' όνομά της» -έτσι το λέγαν οι παλιοί. Το ένιωθα όμως, το ζούσα. Δεν είχα απλώς επίγνωση, αλλά επιμονή. Να επιμένω σ' αυτό το πράγμα, όταν ήταν κάτι σαν τον σατανά που τον αποτάσσονται όλοι οι άλλοι.
Και δεν ερχόταν αυτό σε ισχυρή κόντρα με το κατηχητικό στο οποίο πηγαίνατε;
Άκου μωρό μου! Εγώ μπορεί να ήμουν στο κατηχητικό, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να ήμουν και εντελώς αντίθετος με το κατηχητικό. Ή να ήμουν το «καλό παιδί» και την ίδια στιγμή να ήμουν και αναρχικός. Εσύ που δεν το ξέρεις, απλοποιείς τα πράγματα. Λες «ο Χριστιανόπουλος ήταν στο κατηχητικό». Τρίχες! Το πράγμα είναι πολύ πιο περίπλοκο.
Κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε να μη διδάσκεται καθόλου η ποίηση;
Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Ένας φίλος μου καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική, δίδασκε επί ένα εξάμηνο ένα ποιήμά μου. Πήγα λοιπόν και του είπα: «Σε παρακαλώ πολύ, πάψε να το διδάσκεις. Θέλεις να μου το καταστρέψεις; Όχι μόνο το ποίημα, αλλά και τους φοιτητές σου!». Γιατί βέβαια οι φοιτητές που θα τους πει «ελάτε να σας εξετάσω σε αυτό το ποίημα», θα με μισήσουν. Δεν ξέρω τι έκανε, πάντως μετά το εξάμηνο αυτό εξαφανίστηκε η διδασκαλία κι εγώ πια είμαι... ευτυχεσμένος.
Ευτυχεσμένος;! (γέλια)
Είδατε τι ωραίες καταστάσεις μπορεί να μας δημιουργήσει το λεξιλόγιο; Eγώ έχω ένα δικό μου λεξιλόγιο. Aς πούμε, έχω αντικαταστήσει τη λέξη «επιθυμία» με τη λέξη «κάβλα». Aυτό σου φαίνεται αστείο. Όταν όμως το ακούσεις για πρώτη φορά, μένεις ξερός. Βρίσκω δηλαδή έναν τρόπο να καθηλώσω τον άλλον με λέξεις που δεν τις περιμένει... Ή, ας πούμε, αντικαθιστώ τη φράση «είμαι καλά» με τη φράση «είμαι καβλά». Μπήκε ένα βήτα, άλλαξε όλο το περιβάλλον... Οι Αμερικάνοι γίνονται Αμερικλάνοι. Ο ευτυχισμένος, ευτυχεσμένος. Αυτά τα γραμματάκια κάτι προσφέρουν. Το πολύ-πολύ ένα χαμόγελο. Λίγο είναι να κάνεις τον άλλον να χαμογελάσει;
Έχουμε εδώ μαζί μας το βιβλίο Λογοτεχνίας της Τρίτης Λυκείου...
Εγώ το λέω της Τρίτης Καβλυκείου!... Είναι η κατεξοχήν ηλικία που καβλώνουν τα παιδιά.
Τη σημερινή νεολαία την ξέρετε καθόλου; Έχετε καμιά επαφή;
Τι να σας πω; Περνούσα προχτές από την παραλία και είδα μερικούς νεαρούς που είχαν τα πόδια τους επάνω στην καρέκλα και ξύναν τ' αρχίδια τους. Κι ενώ τα έξυναν εμφανώς, λένε σε μια γκαρσόνα «φέρε μας ένα φραπέ!». Αλίμονο, λείπει το φιλότιμο! Αλλά έχω μια μεγάλη παρηγοριά. Για ποια νεολαία μιλάμε; Και με ποιο δικαίωμα μιλάμε για τη νεολαία σαν σύνολο; Μπορείς να ξέρεις πόσοι νεαροί είναι κρυμμένοι σ' ένα δωμάτιο, δεν ξύνουν τ' αρχίδια τους και είναι πάρα πολύ σεμνοί; Δεν μπορείς!
Το μουστάκι σας το ξυρίσατε ποτέ;
Μία και μόνο φορά, γιατί μου το ζήτησε ένας εραστής μου. Επέμενε πάρα πολύ, εγώ του 'κανα το χατίρι και την επομένη το ξανάφησα.
Σας ευχαριστούμε πολύ, κ. Χριστιανόπουλε, για τη συνέντευξη!
Παρακαλώ. Πότε φεύγετε για την Αθήνα;
Σήμερα το βράδυ.
Καβλό ταξίδι!
Θα επιμείνω στο τελειωμένος (,) πούστης. Και με κόμμα, και χωρίς κόμμα.
Επισκέπτης
Ότι και να λέμε,όσο και ν'αναλύσουμε την πουστοσύνη του Χριστιανόπουλου και του Καβάφη η ουσία είναι μία.
Μια τελειωμένη αδερφή έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση τ'αρχίδια του από πολλούς "άντρακλες".
Πέταξε τα βραβεία στα μούτρα των συμμοριτών της τέχνης..
Μια τελειωμένη αδερφή έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση τ'αρχίδια του από πολλούς "άντρακλες".
Πέταξε τα βραβεία στα μούτρα των συμμοριτών της τέχνης..
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 13
- Εμφανίσεις
- 2K