Νέα

Ντίνος Χριστιανόπουλος - Ωραίος Τύπος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sferdeklos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 75
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Αν ΝΧ ειναι ωραιος τυπος, για τον αποκατω τι να πεις? :rockon:

Επισκέπτης
Διαφορετικές περιπτώσεις.
Ο Μπράντο είχε την «εμπορευματική» του αξία και κάποια εκατομμύρια δολάρια στην κατοχή του.
(Δεν τον υποτιμώ, κάθε άλλο, και καλώς εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για την ανάδειξη ουσιωδών ζητημάτων).
Ο Χριστινόπουλος δεν ξέρω αν είχε να πληρώσει το νοίκι του.
Ο καθένας μπορούσε να του ρίξει φάπες και να πάει σπίτι του «κύριος».
Αλλοιώς βάραινε η ζωή στον εναν και αλλοιώς στον άλλο.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Σπάνια μιλάμε για ποίηση εδώ μέσα.

Δεν μου αρέσει ο Χριστιανόπουλος, παρόλα αυτά ειναι ποιητής. Εχει γράψει λίγα για την ηλικία του, γιατί τα δουλεύει πολύ. Τεσπά, το να μιλάμε για ποιηση εδώ με κάνει αισιόδοξο

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Διαφορετικές περιπτώσεις.
Ο Μπράντο είχε την «εμπορευματική» του αξία και κάποια εκατομμύρια δολάρια στην κατοχή του.
(Δεν τον υποτιμώ, κάθε άλλο, και καλώς εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για την ανάδειξη ουσιωδών ζητημάτων).
Ο Χριστινόπουλος δεν ξέρω αν είχε να πληρώσει το νοίκι του.
Ο καθένας μπορούσε να του ρίξει φάπες και να πάει σπίτι του «κύριος».
Αλλοιώς βάραινε η ζωή στον εναν και αλλοιώς στον άλλο.
Δεν διαφωνω με αυτα που λες. Αλλα πρωτον μιλαμε για οσκαρ και δευτερον για εναν ηθοποιο που βρισκονταν στην ακμη της καριερας του και ειχε παγκοσμια καταξιωση. Επισης οσα εκατομμυρια και αν ειχε ή οσο καλος ηταν στην τεχνη του, μετα απο αυτο τον εφαγε η μαρμαγκα, το κυκλωμα του χολυγουντ δηλαδη, οπως εχουν φαει κατα καιρους και αλλα αυθαδικα τυπακια.
Ο επομενος ρολος του σε ταινια αξιωσεων ηταν στο σουπερμαν, 8 χρονια μετα ( και την ιδια χρονια το "αποκαλυψη τωρα" :rockon: )

Και για το ποσο σημαντικο ειναι το οσκαρ για εναν ηθοποιο, να θυμισω οτι ηταν ο διακαης ποθος του Chaplin. Kαι οταν οι μαλακες του χολυγουντ αποφασισαν να του δωσουν ενα για την συνολικη προσφορα του, κατα την διαρκεια της απονομης εκλαιγε...Ισως βεβαια να επηρεαστηκε απο το γεγονος οτι ολοκληρο το θεατρο ειχε σηκωθει ορθιο και χειροκροταγε για πανω απο 5 λεπτα ( ειναι το μεγαλυτερο standing ovation στην ιστορια του θεσμου)

Επισκέπτης
Σπάνια μιλάμε για ποίηση εδώ μέσα.

Δεν μου αρέσει ο Χριστιανόπουλος, παρόλα αυτά ειναι ποιητής. Εχει γράψει λίγα για την ηλικία του, γιατί τα δουλεύει πολύ. Τεσπά, το να μιλάμε για ποιηση εδώ με κάνει αισιόδοξο

α) Όλα μπορούν να συμβούν...
β) Με το καιρό συνηθίζει κανεις...

(γενικά μιλώ...)

Επισκέπτης
Ως ενδειξη πληρης μετανοιας, θα σβησω απο τον σκληρο τα ποιηματα του Καβαφη και κατι μαλακιες του Νταλι.

Θα βάλουμε δηλαδή
τον Χριστιανόπουλο στην ίδια μοίρα με τον Καβάφη ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Επειδή έχουν κοινές σεξουαλικές προτιμήσεις ;;;;;
Και ο Όμηρος ήταν ετεροφυλόφιλος.

Τι πάει να πει;;;
Ότι αν γράψω κι εγώ ποιήματα που είμαι ετεροφυλόφιλος
θα είμαι ... Όμηρος ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.995
Πόντοι
3.475

Ναι, ειναι φοβερος τυπος, οντως
Κι εγω ετσι πιστευω

Επισκέπτης
Οσο για τον δηθεν "ιστορικο" και "κριτικο της λογοτεχνιας" Καργακο,ειναι κωμικο και μονο το οτι τολμαει να μιλαει για Καβαφη...ο άνθρωπος  ητανε καθηγητης σε φροντιστηρια,αλλα μεχρις εκει...εχει βεβαια το ψωνιο και τον καημο  οτι θελει να το παιζει και μεγαλος επιστημονας...τελος πατων,ο καθενας με το χούι του...

Ενώ είναι σοβαρός ιστορικός ο ... Χαριτόπουλος ....

Η κομματική πόρωση και τύφλα και το πολιτικό μίσος
οδηγεί τους ανθρώπους να γράφουν τις μεγαλύτερες μαλακίες ....

KD

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
13
Πόντοι
16
Bασικά, αν δεν γούσταρε να μιλήσει,ας μην άφηνε να του στήσουν την κάμερα.Για να βγει μια ζωντανή σύνδεση απαιτείται κάποιος χρόνος.Τώρα, το να προσβάλλεις την παρουσιάστρια που θέλησε να ρωτήσει την άποψή σου, είναι τουλάχιστον αγενές.Εγώ πιστεύω ότι τα 'χει ψιλοχάσει.

caracortado

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2012
Like
74
Πόντοι
16
Oταν οι συμμορίες τών Μπαμπινιώτηδων καταργούσαν την ιστορική γραφή τής ελληνικής γλώσσας, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος έγραψε: "Bάνδαλοι μην καταργήτε την υπογεγραμμένη κάτω από τό ωμέγα.Είναι το ερωτικότερο σύμβολο τής ανθρώπινης γραφής!"

Επισκέπτης
«Εναντίον».
Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται….

Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου – και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων.
Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά - και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας.

Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων, σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και την δίψα μας για λεφτά΄ ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.

Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Πότε μου δεν πάτησα σε υπουργείο, και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορία, που με γδέρνει.

Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους΄ όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες – όλες το ίδιο σκατό.

Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.

Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο΄ φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετούμε το τσιγάρο μας στο δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα.

(Kείμενο του 1977, στο περιοδικό Διαγώνιος (που εξέδιδε ο ίδιος), αρ. 1, Ιανουάριος – Απρίλιος 1979)

Δεν ήταν ηρωική η πράξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου, να μην παραλάβη το βραβείο. Ήταν συνεπές επακόλουθο της συνέχειας της ζωη του. Κάτι σαν την ανάσα του. Τα -χαριτωμένα ή όχι-  πετ των ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως ιδιάζον είδος, ως «έταιρο» που η ανοικτή κοινωνία μας τον δέχεται και οι εθνικοί μας φορείς τον «τιμούν», ενώ η πρακτικές τους επέβαλλαν όσα αυτός απορρίπτει. Τον χυδαίο ωφελισμισμό,  την ελαστικότητα των συνειδήσεων, την εμπορευματοποίηση της ψυχής.

Σημειώνω, εκτός των άλλων (και όχι κατ΄ανάγκη ως σημαντικότερο), την φράση προς την Τσαπανίδου «Τώρα εσείς, ουσιαστικά, με διαβάζετε ενώ με φωνάξατε να με ακούσετε». Δεν παρακολουθώ την Τσαπανίδου, αλλά είναι συνήθης πρακτική των δημοσιογράφων η αφ' υψηλού αντιμετώπιση των καλεσμένων τους, και η υποβάθμισή τους σε ρόλο βοηθητικό, ως συμπλήρωμα του δικού τους λόγου (των δημοσιογράφων). Ακόμα και η λέξη «σκατό», από το στόμα του Χριστιανόπουλου, αντιμετωπίσθηκε ως χαριτωμενιά (με το χαριτωμένο χαμόγελο μη χαριτωμένης αμηχανίας) από τη δημοσιογράφο.

OP
OP
sferdeklos

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Δεν ήταν ηρωική η πράξη του Ντίνου Χριστιανόπουλου, να μην παρλάβη το βραβείο. Ήταν συνεπές επακόλουθο της συνέχειας της ζωη του.
Τυπε, ατομα σαν κι αυτα σου δινουν κουραγιο να ζεις (πνευματικα).

Επισκέπτης
Δίκιο έχεις.

(Το βραβείο στν Χριστινόπουλο το έδωσε το υπουργείο πολιτισμού, το οποίο έχουν, κατά καιρούς, στελεχώσει εξέχουσες πνευματικές μορφές όπως ο αλήστου μνήμης και ατυχώς επιζών κ. Ζαχόπουλος).

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.
:headbang2:

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
32
Πόντοι
66
Σκέψεις από την τηλεoπτική συνέντευξη του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου

Ήταν μεγάλο δυστύχημα για την παρουσιάστρια Τσαπανίδου, ίσως και γενικότερα για την τηλεόραση, η πρωτοβουλία της να παρουσιάσει στην εκπομπή της τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο. Γιατί, ο ασυμβίβαστος και συνεπής με τις ιδέες του ποιητής...
μιλώντας απλά και κατανοητά ελληνικά, κατόρθωσε να ανασύρει όλες τις αδυναμίες της ίδιας και του τηλεοπτικού κατεστημένου να διαχειριστούν καταστάσεις και ανθρώπους που τους αμφισβητούν και τους υπερβαίνουν. Ο ποιητής ήταν ειλικρινής, ευθύς και έντιμος, την ειρωνεύτηκε, απαξίωσε την ίδια και τις περισσότερες ερωτήσεις της και απέκρουσε με χιούμορ τις οφθαλμοφανείς κολακείες της. Ήταν προφανής η προσβολή και η έκθεση στα μάτια του κόσμου, που υφίστατο συνεχώς η παρουσιάστρια, κάθε φορά που καταλάβαινε ότι δεν είχε επιχειρήματα και προσπαθούσε να παρασύρει τον ποιητή σε μία φανερή και ντροπιαστική γι αυτήν, ανταλλαγή φιλοφρονήσεων. Η κυρία Τσαπανίδου περιορίστηκε αρκετές φορές σε βεβιασμένα γέλια εμφανούς αμηχανίας, στερούμενη επαγγελματισμού και της απαραίτητης δημοσιογραφικής ικανότητας και ευφυΐας, να αποκαλύψει με τις ερωτήσεις της τον εσωτερικό κόσμο του ποιητή, το χαρακτήρα του, τις ενδόμυχες σκέψεις και τις απόψεις του για την κοινωνία και τη ζωή, ζητήματα που προφανώς ενδιέφεραν περισσότερο το τηλεοπτικό κοινό από τον φθηνό εντυπωσιασμό που προσπαθούσε να ανασύρει η δημοσιογράφος.
Από τη συνέντευξη στην κυρία Τσαπανίδου αποδείχθηκε περίτρανα ότι τα πρόσωπα που ζουν λιγότερο ή περισσότερο "έξω από το σύστημα", όπως ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και πολλοί άλλοι, ποιητές ή μη, δεν προσφέρονται για εντυπωσιασμούς, τηλεοπτικές παρλαπίπες και εκμετάλλευση ακροαματικότητας ή τηλεθέασης.
Τελικά είναι κέρδος για μας, που με τη συνέντευξη του Χριστιανόπουλου μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη διαφορά δύο "κόσμων": Αφενός του "κόσμου" ενός ποιητή που ζει έντιμα και εκτός συστήματος με 590 ευρώ το μήνα και, αφετέρου, του "κόσμου" μιας δημοσιογράφου που ζει εντός του τηλεοπτικού κατεστημένου με καθημερινές γονυκλισίες και οσφυιοκαμψίες -κι ένας Θεός ξέρει με ποιες και πόσες άλλες "παραχωρήσεις" και "υποχωρήσεις"- αμειβόμενη όμως γι αυτό με δεκάκις πολλαπλάσια χρήματα αμοιβής. Ή ακόμα τη διαφορά ανάμεσα στον κόσμο της πνευματικής και ψυχικής ελευθερίας και στον κόσμο της ψυχικής και διανοητικής καταπίεσης, στον κόσμο της ψυχικής καθαρότητας και αθωότητας και στον κόσμο της καθημερινής και αφόρητης ενοχής.
Τελικά, αναρωτιέμαι: Αν ο ποιητής Χριστιανόπουλος καταφέρνει να ζει με 590 ευρώ το μήνα, σφίγγοντας το ζωνάρι και γράφοντας ποιήματα, μνημεία πολιτισμού και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, η κυρία Τσαπανίδου τι θα έκανε με τα ίδια χρήματα μηνιαίας αμοιβής; Μήπως θα όδευε προς άλλες ατραπούς για να κερδίσει και τα υπόλοιπα, προκειμένου να εξασφαλίσει αποκλειστικά τις καταναλωτικές της ανάγκες και τις αποταμιεύσεις της; Χωρίς, βέβαια, να είναι ικανή να μας προσφέρει έστω και ένα στίχο ποίησης ή, έστω, ποιητικής τηλεθέασης! Να ποια είναι η διαφορά των δύο κόσμων!

Αλιντισσα

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2011
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
16
Απορώ πως μπορεί να εκτιμάτε κάποιον τόσο αγενή και κακό άνθρωπο.
Κλασσική κακιασμένη πούστρα,ζηλόφθων και γεμάτος κόμπλεξ.
Την ποίησή του την έχω χεσμένη .

mr_boutias

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Απορώ πως μπορεί να εκτιμάτε κάποιον τόσο αγενή και κακό άνθρωπο.
Κλασσική κακιασμένη πούστρα,ζηλόφθων και γεμάτος κόμπλεξ.
Την ποίησή του την έχω χεσμένη .

συμφωνω απολυτα
οσον αφορα τη περιβοητη συνεντευξη του απο την τσαπανιδου εμενα δε μου φανηκε καθολου ευφυης απλα εκμεταλλευτηκε το γεγονος οτι η ποπαρα σαν παρουσιαστρια επρεπε να  παραμεινει ευγενικη κ να μην αντικρουει τις κακιες κ προσβολες του.
αμα τον αφηνει τοσο αδιαφορο η συγκεκριμενη εκπομπη ας μην πηγαινε
επισης δε τον θεωρω ιδιατερα σεμνο σαν ανθρωπο, ολο προσπαθει να αυτοαναδειχτει στον ανθρωπο που εφερε την αστικη ταξη σε επαφη με το ρεμπετικο κλπ κλπ οταν οι προσπαθειες του αυτες ηταν ακολουθο μιας διαλεξης του χατζιδακη για το ιδιο θεμα
τελος παντων νομιζω τα γηρατια κ η μοναξια του εβγαλαν πολυ κακια κ μιζερια, σχεδον τον λυπηθηκα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom