Νέα

Ντίνος Χριστιανόπουλος - Ωραίος Τύπος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sferdeklos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 75
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
υπαρχουν ανθρωποι, ανθρωπακια και ζωα

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.703
Πόντοι
4.125
Άσε μας ρε φίλε με τον Γκέουλα... Έγινε και ο ΧΡιστιανόπουλος διανόηση... Ημιμαθείς και όλίγον από όλα είναι!!!

OP
OP
sferdeklos

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Να ζητησω συγνωμη απο το ηθικο κοινο του bou.
που ποσταρα μια διαφορετικη αποψη και σταση ζωης ενος πουστη.

Ως ενδειξη πληρης μετανοιας, θα σβησω απο τον σκληρο τα ποιηματα του Καβαφη και κατι μαλακιες του Νταλι.

Επισκέπτης
Άσε μας ρε φίλε με τον Γκέουλα... Έγινε και ο ΧΡιστιανόπουλος διανόηση... Ημιμαθείς και όλίγον από όλα είναι!!!
Να θεωρηθεί ως αυτονόητο ότι έχεις μελετήσει σε βάθος το έργο του;
Να θεωρηθεί  ως αυτονόητο ότι έχεις μελετήσει σε βάθος άλλους ποιητές του καιρού μας;
Να θεωρηθεί ως αυτονόητο ότι εσύ  είσαι ευρυμαθής;
Κάποιο άλλο επιχείρημα για την κατ'εσένα ασημαντότητά του,πέραν των ερωτικών του προτιμήσεων;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αφιερωστε πεντε λεπτα απο το χρονο που σπαταλετε εδω μεσα,
να ακουσετε κατι χρησιμο...

«Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης απ' όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία από το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο "υπείροχον έμμεναι άλλων", που μας άφησαν οι αρχαίοι. Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου …» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενό του «Εναντίον» ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

αν και η δόξα και η υστεροφημία αποτελούσε κεντρικό άξονα στην φιλοσοφία των αρχαίων ελλήνων, έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο απόφθεγμα δεν έχει ακριβώς την σημασία που θέλει να του αποδώσει ο παραπάνω

κατ'αρχάς ολόκληρο το απόφθεγμα είναι: Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων -μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν (Να είσαι πάντα πρώτος και ανώτερος από όλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων σου) (Ιλιάδα Ζ'208) Όμηρος

οπότε η προτροπή αναφέρεται στην αρίστευση δίχως να μιλάει για βραβεία (ξεχωρίζει κανείς και μόνο από τις πράξεις του)

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
«Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης απ' όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία από το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο "υπείροχον έμμεναι άλλων", που μας άφησαν οι αρχαίοι. Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου …» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενό του «Εναντίον» ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

αν και η δόξα και η υστεροφημία αποτελούσε κεντρικό άξονα στην φιλοσοφία των αρχαίων ελλήνων, έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο απόφθεγμα δεν έχει ακριβώς την σημασία που θέλει να του αποδώσει ο παραπάνω

κατ'αρχάς ολόκληρο το απόφθεγμα είναι: Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων -μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν (Να είσαι πάντα πρώτος και ανώτερος από όλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων σου) (Ιλιάδα Ζ'208) Όμηρος

οπότε η προτροπή αναφέρεται στην αρίστευση δίχως να μιλάει για βραβεία (ξεχωρίζει κανείς και μόνο από τις πράξεις του)

την ίδια άποψη έχω κι εγώ
ουσιαστικά εξήραν την αρετή
ούτως ή άλλως δεν πίστευαν σε "βραβεία/έπαθλα" με τη σημερινή του όρου έννοια

OP
OP
sferdeklos

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Αν καταλαβα καλα ο Χριστιανοπουλος κατακρινει την κοινωνια που δινει μεγαλη σημασια στο ρητο την αρχαιων Ελληνων.
Πολλα τα παραδειγματα σε Ελλαδα και Αμερικη.
Ο τυπος αναφερεται στο σημερα.
Δειτε σημερα ποιοι βραβευονται, και ποιοι εκφωνουν λογους και βγαινουν φωτογραφιες με τους καλυτερους, αξιους, προτυπα κτλ.

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δίκιο έχει όσον αφορά το ότι το βραβειο ή η διάκριση έχει γίνει αυτοσκοπός
απλά διαφωνώ στο πώς ερμηνεύει το εν λόγω ρητό

Επισκέπτης
Ένα ωραίο βιβλίο που είχα αγοράσει-διαβάσει ως φοιτητής(μετά από αυτό έγινα gay  :grin:),είναι ενός Θεσσαλονικιού γιατρού ονόματι Σφυρίδης, το... "Καβάφης-Χριστιανόπουλος:Αποκλίσεις σε βίους παράλληλους".
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα,τιμάει το δεκάρικο,vfm και τα ρέστα.(για μας τα δροσερά αγόρια sfe :grin:)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αν καταλαβα καλα ο Χριστιανοπουλος κατακρινει την κοινωνια που δινει μεγαλη σημασια στο ρητο την αρχαιων Ελληνων.
Πολλα τα παραδειγματα σε Ελλαδα και Αμερικη.
Ο τυπος αναφερεται στο σημερα.
Δειτε σημερα ποιοι βραβευονται, και ποιοι εκφωνουν λογους και βγαινουν φωτογραφιες με τους καλυτερους, αξιους, προτυπα κτλ.
μια ορθότερη επισήμανση θα ήταν ότι ενώ ίσως εξακολουθούμε (όσοι τέλος πάντων προσπαθούν) να δίνουμε -καλώς ή κακώς- μεγάλη σημασία στο πρώτο μισό του ρητού (δηλ. στο "Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων"), το δεύτερο μισό ( δηλ. το "μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν") όχι μόνο το αγνοούμε αλλά επί του πρακτέου το καταργήσαμε

OP
OP
sferdeklos

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
μια ορθότερη επισήμανση θα ήταν ότι ενώ ίσως εξακολουθούμε (όσοι τέλος πάντων προσπαθούν) να δίνουμε -καλώς ή κακώς- μεγάλη σημασία στο πρώτο μισό του ρητού (δηλ. στο "Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων"), το δεύτερο μισό ( δηλ. το "μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν") όχι μόνο το αγνοούμε αλλά επί του πρακτέου το καταργήσαμε
Δικιο εχεις.
Ομως οταν σε εχουν αποκοψει απο τις ριζες σου και εχεις ξεχασει να τιμας την Ιστορια σου,
ποιος ο λογος να ντρεπεσαι για τις πραξεις σου;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ένα ωραίο βιβλίο που είχα αγοράσει-διαβάσει ως φοιτητής(μετά από αυτό έγινα gay  :grin:),είναι ενός Θεσσαλονικιού γιατρού ονόματι Σφυρίδης, το... "Καβάφης-Χριστιανόπουλος:Αποκλίσεις σε βίους παράλληλους".
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα,τιμάει το δεκάρικο,vfm και τα ρέστα.(για μας τα δροσερά αγόρια sfe :grin:)
btw τις προάλλες έβλεπα μια εκπομπή στο youtube με τον Σαράντο Καργάκο που έθιγε το ζήτημα των πολιτικών ιδεών του Καβάφη (ήταν φασίστας με την βούλα), τις οποίες πάντως -σύμφωνα με τον ομιλητή- δεν άφησε να επηρεάσουν την τέχνη του

Δικιο εχεις.
Ομως οταν σε εχουν αποκοψει απο τις ριζες σου και εχεις ξεχασει να τιμας την Ιστορια σου,
ποιος ο λογος να ντρεπεσαι για τις πραξεις σου;
έλα ντε λες και γνωρίζουμε τους προγόνους μας :tooth:

από το δημοτικό μέχρι το λύκειο διδαχτήκαμε τουλάχιστον 3 φορές ολόκληρη την ιστορία (τα κύρια σημεία της έστω) και δεν έμεινε τίποτα :idiot:

caracortado

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2012
Like
74
Πόντοι
16
Mέγιστη μορφή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.Ισως από τούς τελευταίους μεγάλους λογοτέχνες.
Παρόλο πού είναι ομοφυλόφιλος δεν πούλησε ποτέ τό κουσούρι του για κέρδη και διασημότητα.

Επισκέπτης
Να ζητησω συγνωμη απο το ηθικο κοινο του bou.
που ποσταρα μια διαφορετικη αποψη και σταση ζωης ενος πουστη.

Ως ενδειξη πληρης μετανοιας, θα σβησω απο τον σκληρο τα ποιηματα του Καβαφη και κατι μαλακιες του Νταλι.

Είναι δυνατόν;

Συνημμένα

• doggg.jpg
    doggg.jpg
    131,8 KB · Εμφανίσεις: 9

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
  Ο Χριστιανόπουλος είναι απο τους ελαχιστους λογοτενες (εννοώ τους πραγματικους κι οχι διαφορα τσογλανακια των κυκλωματων)που τιμα την τεχνη του και με την προσωπικη του σταση ζωής.
  Το κύκλωμα των λογοτεχνων και των "λογοτεχνων" ειναι απο τα πιο βρώμικα,για οσους ξερουν απο τα μεσα τι συμβαινει...αν δεν ανηκεις ηδη σε καποιο κυκλωμα που θα σε προωθησει ( π.χ. κομματικο,διαφορων ιδρυματων ,εκδοτών κλπ,απλα δεν  υπάρχεις,οσο ταλεντο κι αν εχεις,τα τελευταια δε τριαντα χρονια  αυτο εχει κυριρχησει  σχεδον απολυτα...δεν επεκτεινομαι περισσοτερο...οσοι τυχον τα ξερουν θα με  επιβεβαιωσουν))
  Οσο για τον δηθεν "ιστορικο" και "κριτικο της λογοτεχνιας" Καργακο,ειναι κωμικο και μονο το οτι τολμαει να μιλαει για Καβαφη...ο άνθρωπος  ητανε καθηγητης σε φροντιστηρια,αλλα μεχρις εκει...εχει βεβαια το ψωνιο και τον καημο  οτι θελει να το παιζει και μεγαλος επιστημονας...τελος πατων,ο καθενας με το χούι του...

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
Αθελα μου εκανα και χιουμορ "τελος παντων"...Χαχαχαχα...

Επισκέπτης
Μπατιρημένο κουρείο
Σάββατο βράδυ
χωρίς δουλειά
Μπατιρημένο κορμί
Σάββατο βράδυ
χωρίς έρωτα

*  *  *

το φιλί
ενώνει πιο πολύ
απ’ το κορμί
γι’αυτό το αποφεύγουν
οι πιο πολλοί

*  *  *

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ (1956)
Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία,
δε θα πει ανοίγω ένα παράθυρο για τη συναλλαγή.
Τέλειωσαν πια τα πρελούδια, ήρθε η ώρα του κατακλυσμού.
'Οσοι δεν είναι αρκετά κολασμένοι πρέπει επιτέλους να σωπάσουν,
να δουν με τι καινούριους τρόπους μπορούν να απαυδήσουν τη ζωή.
Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία.
Να μη με κατηγορήσουν για ευκολία, πως δεν έσκαψα βαθιά,
πως δε βύθισα το μαχαίρι στα πιο γυμνά μου κόκαλα.
όμως είμαι άνθρωπος κι εγώ, επιτέλους κουράστηκα, πως το λένε,
κούραση πιο τρομαχτική από την ποίηση υπάρχει;
Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία.
Βρίσκει κανείς τόσους τρόπους να επιμεληθεί την καταστροφή του.

Συνημμένα

• bardari.jpg
    bardari.jpg
    315,6 KB · Εμφανίσεις: 17

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom