Νέα

Νόμος 2734/1999 ( νόμιμες προϋποθέσεις πορνείας)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kyrpoutsos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 82
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
Ψιτ, άρχοντα της νομικής επιστήμης: το ότι καταργήθηκε η κύρωση που προβλέπεται στον εν λόγω νόμο, δεν σημαίνει πως αυτός έχει καταργηθεί.
Δεν υπάρχει ξέρεις μόνο το ποινικό δίκαιο,υπάρχει και το διοικητικό δίκαιο. Ο νομος κάνει λόγο για πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος.
Αυτό δεν έχει καθόλου καταργηθεί.
Ρε μαλακες, όλοι δικηγόροι είσαστε εδώ μέσα;

Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Like
897
Πόντοι
86
πολύ ωραία τα λέει ο κυρ πούτσος ούτε ο καλυτερος δικηγόρος
Ο Νόμος είναι σε ισχύ, όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να στραφεί στα πολιτικά δικαστήρια
πχ αν κάποιος θέλει να κλείσει την Φυλής μπορεί να το κάνει με ασφαλιστικά μέτρα αρκεί να έχει έννομο συμφέρον

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
1.581
Πόντοι
206
Πρώτον, αναφέρεις λάθος τον αριθμό του νόμου.
Ειναι ο 2734/1999.
Δευτερον, όλες οι κυρώσεις του Ν. 2734/1999 εχουν μετατραπει σε πταίσματα απο το 2010.
Κατά το άρθρο 31 παρ.7 Ν. 3904/2010:
"7. Ολες οι παραβάσεις των διατάξεων του ν. 2734/1999 τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ".
Αρα φυλακιση δεν προβλεπεται.
Επομενως φρονω οτι το θρεντ πρεπει να κλειδωθει, δεν εχει ουδένα λόγο υπαρξης
Τα οποία πταίσματα επίσης τα ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Όσον αφορά τον γάμο : ο ΑΚ κινείται και αποδέχεται το μονογαμικό μοντέλο μιας συζυγικής σχέσης. Αποτελεί τεκμήριο ισχυρού κλονισμού του γάμου, κατά 1439 Παρ. 2 ΑΚ η μοιχεία.
Οπότε και υπό τα σημερινά δεδομένα,που εν πάση περιπτώσει η μοιχεία δεν είναι έγκλημα, δεν παύει να αποτελεί λόγο διαζυγίου.
Οπότε θα ήταν λίγο παράλογο για τον νομοθέτη να πει σε έναν ειδικό νόμο ας είναι και παντρεμένη μια πόρνη και στον αστικό κώδικα να λέει πως τεκμαίρω ισχυρό κλονισμό του γάμου επί μοιχείας.
Κατα τα άλλα δεν εισαι δικηγορος ε?
"τεκμηριο ισχυρου κλονισμου".
Συνεχισε να λες αμιγείς νομικές εκφράσεις, που χρησιμοποιουμε μονο εμεις οι δικηγοροι, και μην ξεχασεις να μας πεις οτι δεν εισαι.
Τι φοβασαι συναδελφε και δεν θελεις να το ομολογησεις? Μην σου κανει πειθαρχικο ο συλλογος επειδη εισαι εδω μεσα? Αν ηταν ετσι θα με ειχαν διαγραψει εδω και 12 χρονια.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Εχω ξαναπει οτι δεν θα επρεπε κανενας που δεν εχει σπουδασει νομικα, να αναφερεται σε νομικα ζητηματα. Ποτέ. Μολαταυτα υπαρχει ενας περιεργος πειρασμός σε ολους, να θελουν να δειξουν οτι κατανοουν νομικα (δεν αναφέρομαι στον φιλο εδω, που τον στενοχωρησαμε).
Όπως το λες...

OP
OP
K

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
709
Πόντοι
81
Συνεχισε να λες αμιγείς νομικές εκφράσεις, που χρησιμοποιουμε μονο εμεις οι δικηγοροι, και μην ξεχασεις να μας πεις οτι δεν εισαι.
Τι φοβασαι συναδελφε και δεν θελεις να το ομολογησεις? Μην σου κανει πειθαρχικο ο συλλογος επειδη εισαι εδω μεσα? Αν ηταν ετσι θα με ειχαν διαγραψει εδω και 12 χρονια.
Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση όσων μας είπες εδώ :

1. Μου είπες πως δεν είναι 2735/1999, αλλά 2734/1999 , ορθώς και το διόρθωσα.

2. Μου είπες πως καταργήθηκε η ποινή της φυλάκισης , άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε. Λανθασμένα, γιατί ο νόμος διέπει, εκτός από το να προβλέπει κυρώσεις, το διοικητικό καθεστώς έκδοσης άδειας.

3. Μας είπες πως " αν δεν είσαι νομικός, δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη". Μετέπειτα πιάστηκες από δύο τρείς εκφράσεις μου και έβγαλες το συμπέρασμα πως είμαι νομικός και πως φοβάμαι να μην αποκαλύψω την ιδιότητά μου, τάχα για να μην τιμωρηθώ (;) πειθαρχικά.

Γενικά, είμαι της άποψης, όταν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε, να μην λέμε τίποτα.
Σε διαφορετική περίπτωση χάνουμε και εμείς τον χρόνο μας , και ο συνομιλητής μας .
Δεν χρειάζεται αν κάτι δεν μας φαίνεται ενδιαφέρον να μπαίνουμε στον κόπο να γράφουμε/ απαντάμε.
Το ξεπερνάμε και πάμε παρακάτω.

OP
OP
K

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
709
Πόντοι
81
Πρόσεχε: για να συμφωνήσεις στο ότι "οι μη νομικοί δεν γίνεται να εκφέρουν κρίση για τα νομικά ζητήματα" πρέπει να είσαι "νομικός", για να καταλάβεις την έννοια "νομικό ζήτημα" ρε παιδί μου . Αλλιώς ούτε αυτό είσαι άξιος να πεις.
Εσύ είσαι ;
Αλλιώς, ούτε το όχι σου δεν παίρνουμε στα σοβαρά.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Πρόσεχε: για να συμφωνήσεις στο ότι "οι μη νομικοί δεν γίνεται να εκφέρουν κρίση για τα νομικά ζητήματα" πρέπει να είσαι "νομικός", για να καταλάβεις την έννοια "νομικό ζήτημα" ρε παιδί μου . Αλλιώς ούτε αυτό είσαι άξιος να πεις.
Εσύ είσαι ;
Αλλιώς, ούτε το όχι σου δεν παίρνουμε στα σοβαρά.
Είναι τόσο "χειρουργική" η δουλειά ενός νομικού...
Στην ουσία πρέπει να είναι ανάμεσα σε νόμους που αλλάζουν συνέχεια και σε γεγονότα τετελεσμένα μιας υπόθεσης, που παρουσιάζονται σαν αποδείξεις και προσπαθεί να τις προσαρμόσει στον εκάστοτε νόμο...
Είχε πει κάποιος ακαδημαϊκός: "Η νομική επιστήμη είναι η επιστήμη επιβολής του δικαίου" , αυτό από μόνο του τα λέει όλα...

Jack Bing

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2022
Like
1.214
Πόντοι
206
ξέχασες να αναφέρεις το γεγονός ότι σε κάθε Δήμο υπάρχουν τόσοι πολλοί Χριστιανικοί Ναοί, που αν θέλεις αν ανοίξεις Οίκο, θα πρέπει να ψάχνεις στο Γκούγκλ ακίνητο που να πληρεί τις χωροταξικές προυποθέσεις του Νόμου, κι αφού το βρείς να το αγοράσεις και να ξεκινήσεις τη δουλειά
Απορία: Εάν θα ανοίξει καινούργιος ναός σε νέα θέση, έτσι που χαλάει τις προϋποθέσεις των αποστάσεων, ΤΙ γίνεται? Θα πρέπει να κατεβάσεις ρολά?

Jack Bing

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2022
Like
1.214
Πόντοι
206
Σύμφωνα με την επιστημολογία, η νομική ΔΕΝ είναι επιστήμη.

Paliotsarkadoros

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Κριτικές
28
Like
3.828
Πόντοι
7.185
Απορία: Εάν θα ανοίξει καινούργιος ναός σε νέα θέση, έτσι που χαλάει τις προϋποθέσεις των αποστάσεων, ΤΙ γίνεται? Θα πρέπει να κατεβάσεις ρολά?
Από όσο γνωρίζω, Ναι. Υπάρχει περίπτωση στο παρελθόν που άνοιξε φροντιστήριο κοντά σε προϋπάρχον οίκο ανοχής και εκδιώχθηκε ο οίκος για παράβαση της απόστασης από εκπαιδευτικό ίδρυμα.

OP
OP
K

kyrpoutsos

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2021
Like
709
Πόντοι
81
Ακριβώς
Ανακριβώς.
Η νομική όχι μόνο είναι επιστήμη, αλλά καθορίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ίδια η επιστήμη.
Είναι θα λέγαμε η επιστήμη των επιστημών, αφού η ίδια καθορίζει μέχρι πού μπορείς να απλώσεις τα πόδια σου .
Σκέψου πως αρκετοί επιστημονικοί υποκλάδοι πχ ευγονική , κλωνοποίηση κτλ ,που θα μπορούσαν κάλλιστα να αναπτύσσονται, δεν αναπτύσσονται ,γιατί απλούστατα απαγορεύονται.
Από ποιον;
Από τη νομική.

anton0606

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2007
Like
153
Πόντοι
0
Γειά σας Μεγάλωσε Γερμανία μετά Βέλγιο και Ολλανδία
Εκεί είναι νόμιμα Η γυναίκα περνης το αφηγητής και δουλεύω όπου θελη
Στο διαμέρισμα σε βίλα σε ξενοδοχεία
Και σε όποια πόλης θελη
Στην Ελλάδα η άδεια είναι μόνο για την πόλη άμα πάει αλλού καινούργια αδεια
200μετρα από σχόλιο εκκλησία είμαστε πόλη πίσω στην Ελλάδα
Κρίμα ο κόσμος πήγε στο φεγγάρι και εμείς

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Όπως το λες...
Επιστήμες είναι μόνο οι θετικές και οι ιατρικές...
Η νομική επιστήμη είναι "η αναγκαστική εφαρμογή ενός δικαίου" που συνεχώς μεταβάλλεται...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.182
Πόντοι
3.656

Θέλω τεκμηριωμένη άποψη ... ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΙΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ !!!!!
Δεν θα σου πω εγώ το ΦΕΚ . Θα το βρεις μόνος !!!!!

Για το σημείο που λέει ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΘΩΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!!

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Παραδείγματα δικηγόρων γάτων...