Drunk Sinatra
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2023
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.888
- Πόντοι
- 726
1. Ότι σου ανήκε προ γάμου, όπως και ότι σου δωρηθεί ή κληρονομήσεις ενώ είσαι παντρεμενος, είναι δικό σου και η σύζυγος δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις. Η ενδεχόμενη διατροφή τέκνων ή πρώην συζύγου είναι άλλο θέμα.Συναγωνιστές Νομικοί, παρακαλώ για τα φώτα σας.
Υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσω την κινητή (πχ χρηματα , αυτοκινητα κτλ) και ακίνητη (σπίτια, οικόπεδα, κτήματα, κτλ) περιουσία μου , αυτή που απέκτησα προ γάμου, αν παντρευτώ και μετά χωρίσω (είτε εχω κανει παιδία είτε οχι) ?
Μου έχει μεταφερθεί οτι το προγαμιαίο συμβόλαιο στα ελληνικά δικαστήρια δεν εχει ισχύ αλλά αν κάνεις συμβολαιογραφική πράξη, εννοείται πριν το γάμο, αυτή ισχύει κανονικά.
Επίσης , ο νόμος σε αντιμετωπίζει διαφορετικά ως προς τα περιουσικά στοιχεία πρό γάμου ανάλογα αν αυτός ειναι θρησευτικός, πολιτικός, ή σύμφωνο συμβίωσης?
Φίλτατοι Νομικοί , τα φώτα σας παρακαλώ!
Thank u τα μάλλα.
ΥΓ. Ισχύει οτι το σύμφωνο συμβίωσης εξασφαλίζει περισσότερο τα περιουσιακά στοιχεία που ειχαμε προ γαμου απο ότι να κάνει γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό)
2. Προγαμιαίο συμβόλαιο δεν υφίσταται στην ελληνική έννομη ταξη
3. «συμβολαιογραφική πράξη πριν το γάμο»
Τι ακριβώς εννοείς;
4. Ο πολιτικός γάμος είναι ισότιμος και ισόκυρος του θρησκευτικού, άρα έχεις τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα.
5. (για το ΥΓ σου) Όχι δεν ισχύει.
6. Στείλε μου πμ να σου πω τον ΙΒΑΝ μου, για να καταθέσεις τα χρήματα της νομικής συμβουλής και τον ΑΦΜ σου για την απόδειξη. Εννοείται πως η αμοιβή είναι 20% προσαυξημένη λόγω απασχόλησης σε γιορτινές ημέρες.
7. Χάρηκα για την συνεργασία, αγαπητέ. Στην διάθεση σας για οτιδηποτε άλλο.