Νέα

Νίκος Γκάλης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rory6gal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 604
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Eίχε και Γιαννάκη, Σούμποτιτς, Γουίλτζερ, Μισούνωφ το μενού..
ο σουμποτις είχε ένα κωλόχερο και τέλος ... ε τωρα μην μας λες ότι βλέπαμε αρη για τον γκρεγκ και τον μιχαηλ ...

Επισκέπτης
ο σουμποτις είχε ένα κωλόχερο και τέλος ... ε τωρα μην μας λες ότι βλέπαμε αρη για τον γκρεγκ και τον μιχαηλ ...

Συμπλήρωσα το ποστ αν δεις πιο πάνω.
Φυσικά και ο Γκάλης μόνος του έφτανε και περίσσευε.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Συμπλήρωσα το ποστ αν δεις πιο πάνω.
Φυσικά και ο Γκάλης μόνος του έφτανε και περίσσευε.
το διάβασα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα παίρνετε ως αρειανοι που εμείς λέμε ότι βλέπαμε αρη λόγω Γκάλη (γιατί αυτη είναι η αλήθεια)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
παντως αυτη η ομαδα δεν ηταν και ασχημη
TELIKOS_1990_SEF_ARIS-paok_OMADA.jpg

Επισκέπτης
το διάβασα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα παίρνετε ως αρειανοι που εμείς λέμε ότι βλέπαμε αρη λόγω Γκάλη (γιατί αυτη είναι η αλήθεια)

Που είδες να τα παίρνω??
Πρώτος δήλωσα πως αν κι Αρειανός μετά το Γκάλη έκοψα να βλέπω μπάσκετ..

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
Η τηλεόραση το έδειχνε μαγνητοσκόπηση αργά το βράδυ ...κι όμως ένω κανείς δεν ήξερε τίποτα καθώς η λέξη ίντερνετ ήταν άγνωστη , κάποια αυτοκίνητα στη Παπαναστασίου κορνάρανε ρυθμικά απο το ημίχρονο !!!
Η μπαρτσα ήταν η dream team της ευρωπαικής λίγκας , Σαν Επιφάνιο , Σιμπίλιο , Σολοθάμπαλ , Νόρρις (τί παίκτης !) , Χιμένεθ (αυτός που έκανε την εθνική μας το `87 να τρέχει και να μη φτάνει) .
Ο Γκάλης ειδικά στο 2ο έπαιζε μόνος του , Γιαννάκης κ Φιλίππου είχαν 3-4 φάουλ απο το 1ο , ο Σούμποτις αν και τραγικός εκείνο το βράδυ , μπουμπούνισε το τελευταίο τρίποντο , και ο Γουίλτζερ (εκείνος ο ξανθός που δεν μπορούσε να σηκώσει τα πόδια απο το έδαφος αλλά έπερνε 15-20 ριμπάουντ ανά παιχνίδι) έκανε το γνωστό του χαμαλίκι ! Η περιγραφή του Συρίγου ...να γελάς και να κλαις !!!

Οι κορυφαίοι ευρωπαίοι της γενιάς (για `μενα):
1. Γκάλης  
2. Πέτροβιτς  
3. Κούκοτς
4. Ντίβατς
5. Σαμπόνις
Γενικά με την Ισπανία,είχαμε και έχουμε ακόμα θέμα.Η Ισπανία το '87 ήταν η μόνη ομάδα που σταμάτησε τον Γκάλη!Νομίζω είχαμε χάσει με καμμία εικοσαριά πόντους!

Το '89 στο Ευρωμπάσκετ,στον ημιτελικό με την Ρωσσία,ο Γκάλης έβαλε 46 πόντους!!!Την Ρωσσία,των Σαμπόνις,Μαρτσουλιόνις,Χομίτσιους και άλλων.Νικήσαμε 81-80!!!

Σας αναφέρω ένα πολύ μικρό απόσπασμα,από τις δηλώσεις του Γκάλη σε ραδιοφωνικό σταθμό:......Είναι η μεγαλύτερη τιμή για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα.......Έχω μπεί στο ευρωπαϊκό Hall Of Fame,αλλά το αμερικάνικο είναι κορυφή.....Πάντως δεν συγκρίνεται με τις ομαδικές επιτυχίες,το μπάσκετ δεν είναι...τένις.Δεν συγκρίνεται με το Ευρωμπάσκετ του '87 και δεν μου δίνει τη χαρά που μου έδωσαν εκείνες οι νίκες του παρελθόντος.Για το ότι στην Ελλάδα δεν τιμήθηκε δεόντως:Ας βλέπουν τους ξένους,μήπως και ντραπούν λίγο!Εμένα όμως μ' ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος,δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιός θα με τιμήσει.Ο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντί μου!.........
Πηγή:sentragoal.gr

Θα διαφωνήσω μόνο για τον Σαμπόνις.Τον έχω δει πρίν το πρόβλημα στα πόδια του και ήταν άλλος μπασκετμπολίστας!!!Θα τον έβαζα πάνω από τον Ντίβατς,μπορεί και πάνω από τον Κούκοτς!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Γενικά με την Ισπανία,είχαμε και έχουμε ακόμα θέμα.Η Ισπανία το '87 ήταν η μόνη ομάδα που σταμάτησε τον Γκάλη!Νομίζω είχαμε χάσει με καμμία εικοσαριά πόντους!

Το '89 στο Ευρωμπάσκετ,στον ημιτελικό με την Ρωσσία,ο Γκάλης έβαλε 46 πόντους!!!Την Ρωσσία,των Σαμπόνις,Μαρτσουλιόνις,Χομίτσιους και άλλων.Νικήσαμε 81-80!!!

Σας αναφέρω ένα πολύ μικρό απόσπασμα,από τις δηλώσεις του Γκάλη σε ραδιοφωνικό σταθμό:......Είναι η μεγαλύτερη τιμή για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα.......Έχω μπεί στο ευρωπαϊκό Hall Of Fame,αλλά το αμερικάνικο είναι κορυφή.....Πάντως δεν συγκρίνεται με τις ομαδικές επιτυχίες,το μπάσκετ δεν είναι...τένις.Δεν συγκρίνεται με το Ευρωμπάσκετ του '87 και δεν μου δίνει τη χαρά που μου έδωσαν εκείνες οι νίκες του παρελθόντος.Για το ότι στην Ελλάδα δεν τιμήθηκε δεόντως:Ας βλέπουν τους ξένους,μήπως και ντραπούν λίγο!Εμένα όμως μ' ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος,δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιός θα με τιμήσει.αο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντί μου!.........
Πηγή:sentragoal.gr

Θα διαφωνήσω μόνο για τον Σαμπόνις.Τον έχω δει πρίν το πρόβλημα στα πόδια του και ήταν άλλος μπασκετμπολίστας!!!Θα τον έβαζα πάνω από τον Ντίβατς,μπορεί και πάνω από τον Κούκοτς.
σε εκεινο το παιχνιδι τους ειχε παιξει πολυ η διαιτησια τυπε
ο σαμπονις ειναι ο καλυτερος ευρωπαιος σεντερ που εχει βγει μεχρι τωρα

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
σε εκεινο το παιχνιδι τους ειχε παιξει πολυ η διαιτησια τυπε
ο σαμπονις ειναι ο καλυτερος ευρωπαιος σεντερ που εχει βγει μεχρι τωρα
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!Φαντάζεσαι να μην είχε το θέμα με τα πόδια του?
Κάπου διάβασα ότι κατατάσσεται στην έκτη θέση των καλύτερων σέντερ όλων των εποχών στο NBA,και πίσω από τους Τσάμπερλειν,Μπίλ Ράσελ,Τζαμπάρ,Σακίλ,Ολάζουον!

ctlover

Μέγας
Εγγρ.
3 Αυγ 2010
Κριτικές
35
Like
1.541
Πόντοι
4.392
Οι μεγαλύτερες εμφανίσεις του Γκάλη που θυμάμαι

1.Ρωσσία Ελλάδα ημιτελικός Ζάγκρεμπ Ευρομπάσκετ

2.Αρης Τρέισερ 120-95 Ευρολιγκα

3.Γιουγκοσλαβία Ελλάδα πρώτο ματς στο Ευρομπάσκετ 1987

4.Αρης Τρέισερ 98-67

5.Μπάρτσα αρης 88-89

επίσης έχουν μείνει στην ιστορία οι 2 θρυλικές του μάχες με Γιαννάκη(Ιωνικός) και Κώστα Πετρόπουλο στον Απόλλωνα,που έσπασαν και οι 3 τα κοντέρ σκοραρίσματος

Και άλλη μία (ίσως λιγότερο γνωστή γιατί ήταν η πρώτη χρονιά του Νικ στην Ελλάδα) με David Kalligaris σε αγώνα Σπορτιγκ - Αρης!
Είχαν κάνει και οι 2 "όργια" στο γήπεδο.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Η τηλεόραση το έδειχνε μαγνητοσκόπηση αργά το βράδυ ...κι όμως ένω κανείς δεν ήξερε τίποτα καθώς η λέξη ίντερνετ ήταν άγνωστη , κάποια αυτοκίνητα στη Παπαναστασίου κορνάρανε ρυθμικά απο το ημίχρονο !!!
Η μπαρτσα ήταν η dream team της ευρωπαικής λίγκας , Σαν Επιφάνιο , Σιμπίλιο , Σολοθάμπαλ , Νόρρις (τί παίκτης !) , Χιμένεθ (αυτός που έκανε την εθνική μας το `87 να τρέχει και να μη φτάνει) .
Ο Γκάλης ειδικά στο 2ο έπαιζε μόνος του , Γιαννάκης κ Φιλίππου είχαν 3-4 φάουλ απο το 1ο , ο Σούμποτις αν και τραγικός εκείνο το βράδυ , μπουμπούνισε το τελευταίο τρίποντο , και ο Γουίλτζερ (εκείνος ο ξανθός που δεν μπορούσε να σηκώσει τα πόδια απο το έδαφος αλλά έπερνε 15-20 ριμπάουντ ανά παιχνίδι) έκανε το γνωστό του χαμαλίκι ! Η περιγραφή του Συρίγου ...να γελάς και να κλαις !!!

Οι κορυφαίοι ευρωπαίοι της γενιάς (για `μενα):
1. Γκάλης  
2. Πέτροβιτς  
3. Κούκοτς
4. Ντίβατς
5. Σαμπόνις

φίλε, το είχε σχεδόν μαρτυρήσει ο Αλευρόπουλος στα αθλητικά του δελτίου ειδήσεων που είχαν βάλει "σφήνα" στο ημίχρονο. Είχε βγει με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και είχε πει "για να δούμε αν θα τα καταφέρει ο Άρης".

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
ο Σούμποτις αν και τραγικός εκείνο το βράδυ , μπουμπούνισε το τελευταίο τρίποντο

επίσης, αν θυμάμαι καλά, ο Σούμποτιτς δεν ήταν τραγικός εκείνο το βράδυ. Ένα από τα καλύτερα βράδια του πρέπει να ήταν, χωρίς να είμαι και σίγουρος

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Like
877
Πόντοι
96
παντως ειναι δυσκολο να πεις ποιος ειναι ο κορυφαιος ολων
γκαλης? δεν επαιξε νβα
πετροβιτς ο πρωτος ευρωπαιος που πρωταγωνιστισε σε ομαδα του νβα
σαμπονις? κανεις δεν ξερει τι θα εκανε αν δεν ειχε τα προβληματα με τα γονατα του
γκασολ?βασικος και 2 τιτλους στην ποιο ιστορικη ομαδα του νβα
παρκερ?με 3 δακτυλιδια σαν βασικος με τους σπερς
νοβιτσκι? ο πρωτος ευρωπαιος που οδηγησε ομαδα του νβα σε τιτλο οντας ο πρωταγωνιστης της ομαδας
για μενα παντως κορυφαιος ειναι ο αγαπημενος μου παικτης εκτος Γκαλη στην παιδικη μου ηλικια
στην ευρωπη προλαβε μεχρι τα 24 που επαιξε να βγει 3 φορες myr σε final 4
μετα πηγε στην κορυφαια ομαδα ολων τον εποχων στο Νβα στους Μπουλς του Μαικλ και του Πιπεν οπου πηρε παρακαλω 3 πρωταθληματα εχοντας εκεινα τα 3 χρονια
13.2 ποντους 4.4 ριμπαουντ 4.1 ασιστ και 1.2 κλεψιματα μεσο ορο οπου βγηκε και μια χρονια καλυτερος 6ος παικτης του πρωταθληματος
ενας παικτης με υψος 2.11 και επαιζε απο 1-5
osfp_0003.jpg

toni-kukoc.jpg

tumblr_mcmvs8lXpF1qknyhmo1_400.jpg

tumblr_lo771aBgly1qejjw5o1_500.jpg

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
παντως ειναι δυσκολο να πεις ποιος ειναι ο κορυφαιος ολων
γκαλης? δεν επαιξε νβα
πετροβιτς ο πρωτος ευρωπαιος που πρωταγωνιστισε σε ομαδα του νβα
σαμπονις? κανεις δεν ξερει τι θα εκανε αν δεν ειχε τα προβληματα με τα γονατα του
γκασολ?βασικος και 2 τιτλους στην ποιο ιστορικη ομαδα του νβα
παρκερ?με 3 δακτυλιδια σαν βασικος με τους σπερς
νοβιτσκι? ο πρωτος ευρωπαιος που οδηγησε ομαδα του νβα σε τιτλο οντας ο πρωταγωνιστης της ομαδας
για μενα παντως κορυφαιος ειναι ο αγαπημενος μου παικτης εκτος Γκαλη στην παιδικη μου ηλικια
στην ευρωπη προλαβε μεχρι τα 24 που επαιξε να βγει 3 φορες myr σε final 4
μετα πηγε στην κορυφαια ομαδα ολων τον εποχων στο Νβα στους Μπουλς του Μαικλ και του Πιπεν οπου πηρε παρακαλω 3 πρωταθληματα εχοντας εκεινα τα 3 χρονια
13.2 ποντους 4.4 ριμπαουντ 4.1 ασιστ και 1.2 κλεψιματα μεσο ορο οπου βγηκε και μια χρονια καλυτερος 6ος παικτης του πρωταθληματος
ενας παικτης με υψος 2.11 και επαιζε απο 1-5
osfp_0003.jpg

toni-kukoc.jpg

tumblr_mcmvs8lXpF1qknyhmo1_400.jpg

tumblr_lo771aBgly1qejjw5o1_500.jpg
θα συμφωνήσω απόλυτα.
έπαιζε σε όποια θέση γούσταρε.
ο Γκάλης είναι πάντα στην καρδιά μου...τον θεωρώ απλησίαστο σαν μορφή, αλλά από άποψης ολοκληρωμένου ταλέντου + προσόντων ο Κούκοτς ήταν η επιτομή του πλήρους αθλητή.

Τέλος πάντων... τότε βλέπαμε άλλο μπάσκετ...

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
2
Like
337
Πόντοι
36
ειναι αδικο να συγκρινεται το γκαλη τον πετροβιτς και τους αλλους με το νοβιτσκι και τους αλλους σημερινους το μπασκετ εχει αλλαξει τραγικα προς το χειροτερο στις μερες μας απο αθλημα της υψηλης τεχνικης εγινε αθλημα τον αθλητων στιβου
για παραδειγμα αν υπηρχε περιπτωση να επαιζε στις μερες η ομαδα του αρη οπως ηταν σ εκεινα τα ιστορικα παιχνιδια με τι μπαρτσα νομιζω θα επερνε για πλακα πρωταθλημα και ευρωλιγκα

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Έχω να δω αγώνα μπάσκετ από τα τέλη του 90. Έχει πέσει η ποιότητα αρκετά, ε;

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
2
Like
337
Πόντοι
36
Έχω να δω αγώνα μπάσκετ από τα τέλη του 90. Έχει πέσει η ποιότητα αρκετά, ε;
επαιξα φιλε μου μπασκετ απο τα 5-23 εχω μεγαλωσει μεσα απο το μπασκετ
εχω να δω αγωνα απο τον τελικο με την ισπανια το 2006

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ειναι αδικο να συγκρινεται το γκαλη τον πετροβιτς και τους αλλους με το νοβιτσκι και τους αλλους σημερινους το μπασκετ εχει αλλαξει τραγικα προς το χειροτερο στις μερες μας απο αθλημα της υψηλης τεχνικης εγινε αθλημα τον αθλητων στιβου
για παραδειγμα αν υπηρχε περιπτωση να επαιζε στις μερες η ομαδα του αρη οπως ηταν σ εκεινα τα ιστορικα παιχνιδια με τι μπαρτσα νομιζω θα επερνε για πλακα πρωταθλημα και ευρωλιγκα
διαφωνώ
η ομάδα του τότε Άρη δεν έπαιρνε ούτε ένα παιχνίδι τώρα.
το παιχνίδι έχει γίνει πολύ φύζικαλ. Τότε σε φύσιγμα σου έδιναν φάουλ.

τέλος πάντων, αυτά είναι υποθετικά. Ο καθέις στην εποχή του.

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
2
Like
337
Πόντοι
36
διαφωνώ
η ομάδα του τότε Άρη δεν έπαιρνε ούτε ένα παιχνίδι τώρα.
το παιχνίδι έχει γίνει πολύ φύζικαλ. Τότε σε φύσιγμα σου έδιναν φάουλ.

τέλος πάντων, αυτά είναι υποθετικά. Ο καθέις στην εποχή του.
συμφωνω οτι ειναι μια υποθεση αυτο που λεμε αλλα νομιζω αν την κατεβαζες εκεινη την ομαδα με σημερινες προπονησεις γιατι κακα τα ψεματα τοτε καναν χαβαλε μονο ο γκαλης ηταν αθληταρας νομιζω θα κατεβεναι με +30 σε καθε αγωνα και θα βλεπαμε την τελικη διαφορα στο τελος

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
συμφωνω οτι ειναι μια υποθεση αυτο που λεμε αλλα νομιζω αν την κατεβαζες εκεινη την ομαδα με σημερινες προπονησεις γιατι κακα τα ψεματα τοτε καναν χαβαλε μονο ο γκαλης ηταν αθληταρας νομιζω θα κατεβεναι με +30 σε καθε αγωνα και θα βλεπαμε την τελικη διαφορα στο τελος

πώς ρε φίλε θα γινόταν αυτό; Αφού μόνο ο Γκάλης ήξερε μπάσκετ. Θα προσάρμοζαν την άμυνα πάνω του και πάπαλα.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom