Ο Αλέφαντος και οι άλλοι προπονητές
Ο Αλέφαντος είναι πολύ αυστηρός κριτής των συναδέλφων του. Οι μοναδικοί προπονητές που παραδέχεται είναι ο μακαρίτης Ερνστ Χάπελ, ο Χένες Βαϊσβάϊλερ, ο Λουίς Σέζαρ Μενότι και απ'τους μεταγενέστερους ο Αλμπέρτο Τζακερόνι. Όλοι οι υπόλοιποι είναι υπο κρίσιν και η κρίση του για τις τακτικές και τις ικανότητες τους είναι έξω απ'τα δόντια :
* "Εγώ και ο Χάπελ κάναμε το 3-5-2" (διεκδικούσε χωρίς αντίπαλο απ'το 1983 τον τίτλο της best ever Αλεφάντειου ρήσης, μέχρι που σχεδόν 20 χρόνια μετά είπε το "Γιατί δε βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο;").
* "Είχα πάει ρε στη Μίλαν, στην προετοιμασία του Τζακερόνη. Είναι φίλος μου ο Τζακερόνης, να το ξέρεις. Τρελάθηκα. Τους πλακώνει στην προπόνηση ο Τζακερόνης και τους αλλάζει τον αδόξαστο".
* "Ήμουνα πάλι στη Μίλαν με τον Αντσελότη. Να τρελλαίνεσαι, δε παίζονται οι άνθρωποι. Εχουν έναν κομπιούτερ για τον κάθε παίκτη. Και τον παρακολουθούν. Εργομετρικά, αίματα, καρδιές, όλα. Πως να μη κάνει μετά ομαδάρα ο Αντσελότης;".
* "Εχω πάει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσω σεμινάρια. Ποιος άλλος πάει από τους πρωτοκλασάτους προπονητές; Κανείς. Μόνο ο Αναστόπουλος. Οι άλλοι δεν πάνε ούτε στα Πατήσια".
* "Ποιός είναι ο Κέσλερ; Ο διακοσιοστός προπονητής στην Ευρώπη. Έχει τον Ορφανό έξω δυό μήνες και τον βάζει στο 89' επειδή είναι λέει ψηλός και μπορεί να πάρει την κεφαλιά στο κόρνερ. Ρε μπαγάσα, αυτά δε τα λένε ούτε στους Ζουλού".
"Ποιός έιναι ο Μπράμς; Ένας απατεώνας Βέλγος που τον πήρε ο Πανιώνιος".
* "Ο Ρεχάγκελ έπαιξε πάρα πολύ καλά στο Ευρωπαϊκό και με το 5-3-2 κατάφερε να εξουδετερώσει τους αντιπάλους και να πάρει το κύπελλο. Από την στιγμή που πήρε το Ευρωπαϊκό άλλαξε το 5-3-2 σε 4-3-3 θα κυνηγάει τις νίκες με το δίκαννο."
* "Η ξεφτίλα της Εθνικής και του Ρεχάγκελ πρέπει να γίνει μάθημα στις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να στείλει μήνυμα. Που πας έτσι ρε Ρεχάγκελ; Που πας με Αντζα και Δέλλα παροπλισμένο τους τελευταίους μήνες, με ζώνη και στην ευθεία με αυτούς τους δύο; Πως να μην κάνει πάρτι η Αγγλία; Πως να μη σου ρίξει 4 γκολ στο ημίχρονο; Γελάει ο κόσμος... Ο Ρεχάγκελ το έχει χάσει το παιχνίδι εδώ και δύο χρόνια. Από τότε που έγινε το θαύμα και πήραμε το Euro, έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Του έβγαζα το καπέλο τότε για το 5-3-2, αλλά έπειτα λες και ξεκούτιανε, λες και κάθισε στο νέο του συμβόλαιο και στη δόξα. Λες και τον χτύπησε η αλαζονεία της επιτυχίας και απέκτησε τρομερές εμμονές. Λες και το έριξε στις δημόσιες σχέσεις. Συνέχεια τους ίδιους παίκτες, εμμονή σε παίκτες που δεν παίζουν καν στις ομάδες τους! Και το κυριότερο, άφησε το 5-3-2 και το γύρισε σε ζώνη στην ευθεία με παίκτες βαρείς που δεν στρίβουνε στρο κέντρο της άμυνας! Και με τον Ζαγοράκη αμυντικό χαφ! Ακόμα με τον Ζαγοράκη; Μέχρι πότε; Πόσο ακόμα θα βλέπουμε στην Εθνική παίκτες που παίζουνε τιμής ένεκεν;"
* "Ο θάνατος του Ρεχάγκελ ήταν που εγκατέλειψε την τακτική που έπαιζε στο Euro. Θέλησε να το παίξει μοντέρνος; Τι ωραία έβαζε στην Πορτογαλία 3 στο κέντρο της άμυνας και έδενε την άμυνά του. Ο Σκολάρι έπαιξε έτσι στο Μουντιάλ του 2002 και το πήρε. Αντίθετα ο Παρέιρα το άλλαξε και διασύρθηκε η Βραζιλία. Γκολ δεν τρώγαμε στο Euro. Εβαζε γρήγορους στο κέντρο της άμυνας. Εβαζε τον Καψή, έφερνε μέχρι και τον Σεϊταρίδη πάνω στον Ανρι. Δεν πήρε μάθημα από αυτά που έπαθε μετά στα προκριματικά για το Μουντιάλ που αποκλειστήκαμε; Που πας στην Αγγλία με Αντζα και Δέλλα στην ευθεία; Δεν είδες την Ιταλία με τον Καναβάρο πίσω, γρήγορο σκυλί, να καθαρίζει;"
* "Ποιός είσαι εσύ κύριε Κουσουλάκη, τι έχεις κάνει μετά τη μπάλα; Έκανες τον προπονητή στην Τριανδρία και γέλαγε ο κόσμος. Δε σε θέλουμε στη μπάλα".
* "Ποιός Ντουμιτρίου; Ένας απατεώνας Ρουμάνος είναι...".
* "Πάει ο Κωστίκος προπονητής στον Πιερικό... Με τι πτυχία, τι γνώσεις; Εγώ έχω πάει όλους τους προπονητές του κόσμου, στο Χάπελ, στο Βαϊσβάλερ".
* "Που πας ρε Κωστέα-Γείτονα με τις ζώνες-νεροζούμια στην Ευρώπη; Οι ζώνες είναι μόνο για τα παντελόνια" (Κωστέας-Γείτονας = Τάκης Λεμονής, λόγω της προϋπηρεσίας του ως γυμναστή στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα).
* "Ο Σάκι; Δε βλέπει ρε...".
* "Καλύτερος Έλληνας προπονητής ο Αναστασιάδης; Έλα μωρέ με τον... κομμωτή. Που μου παίρνει τους παίκτες και τους πάει στους παπάδες. Ρε, στους παπάδες; Να'χεις δηλαδή το Ραούλ στην ομάδα και να τον πάρεις να τον πας στο Άγιο Όρος, στους παπάδες; Δε γίνονται αυτά, ρε!".
* "Ο Λίπι; Ψιλοαπάτη...".
* "Ο Σόλιντ; Όλο σημειώνει, σημειώνει; Τι σημειώνει; Να σημειώνεις, αλλά να βλέπεις και την κασέτα στο σπίτι σου αγόρι μου. Τρως το γκολ στη Ρεάλ, σημειώνεις και πας και τρως το ίδιο με τη Λιόν. Δεν γίνονται αυτά. Παίρνει 8 εκατομμύρια ευρώ (!!!) το μήνα και δεν κάνει τίποτα. Έφερνε ο ένας τους Σέρβους, αυτός θέλει να φέρνει Βέλγους. Καλά έκανε ο πρόεδρος που δεν πήρε τον Μπενζά που είναι παλιοχαρακτήρας. Εγώ δεν λέω να φύγει, αλλά και στη Τσέλσι να πήγαινε σε 4 μήνες θα την διέλυε".
* "Ο Σόλιντ έχει κάνει εγκλήματα. Το 4-3-3 δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Ο Μαλεζάνι, ο Σόλιντ και ο Λουξεμπούργκο είναι οι χειρότεροι προπονητές στον κόσμο, ο ένας έφυγε σήμερα. Ο Ολυμπιακός δεν πρεσάρει, παίζει αργά και δεν έχει θέαμα".
* "Ποιός Σάντος και αρχ...α, που μας έγινε και προπονητής ο Σάντος... Δυό γκολάκια του πέταξα με τον Εθνικό Αστέρα, με τον Κοντόπουλο και το Μπερνεάνου".
* "Ποιός Βεγκνέ, ρε, που πάει και παίζει με σέντρε φορ αυτόν τον Αρνή" (Βεγκνέ = Βενγκέρ, Αρνής = Ανρί).
* "Ποιό ροτέισιο τώρα μας λέει ο Φερέρ,που του κουνάγανε 100.000 μαντήλια στην Ισπανία για να φύγει.. Ροτέισιο δεν παίζει ούτε η Μάτζεστερ".
* "Ποιός Ρεχάγκελ ρε παιδιά; Με τον Χαριστέα και το... Μπρύζα επιθετικούς; Μα είμαστε σοβαροί τώρα; Ναι; Όχι ρε παιδιά, δεν είμαστε...".
* "Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος. Όχι καλλιστεία. Δε μπορείς, κύριε Πετρόπουλε, να πηγαίνεις στη μάχη με κοστούμια, φουλάρι, πιστολάκι και κομμωτήριο. Που πας, ρε !".
* "Λεμονής λέει... ποιός Λεμονής; Νίκησε λέει τη Βρέντε (Werder). Ποιά Βρέντε μωρέ τώρα, αυτή που έφαγε 2-0 απ'τη Ρέϊτζερ (Rangers) και έσωσε κι ένα ο τερματοφύλακας πάνω στη γραμμή;".
* "Ο Σάντος... κοίταξε να δείς, ο Σάντος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εργάζεται, αλλά στον πάγκο... μπορεί να'χουνε μπεί οι Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα κι αυτός να ξυπνήσει το Μεγάλο Σάββατο".