Νέα

Νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Τρυποκάρυδος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
Ρε Geo, η επιτυχία στις δημοσκοπήσεις, σας έχει κάνει να μη βλέπετε μπροστά σας. Φάγαμε μία ολόκληρη μέρα όπου τυφλά επιμένετε ότι η δολοφονία δεν θα έχει πολιτικό κόστος σε βάρος της χρυσής αυγής.
Αν συνεχίσετε να σκέφτεστε έτσι, θα ξανακάνετε την ίδια μαλακία και στο τέλος δεν θα μπορείτε ούτε να κυκλοφορήσετε - θα σας κυνηγάνε κι οι πέτρες.
Δεν έχει πολιτικό κόστος και θα το δεις,άλλωστε μέχρι να πάμε σε εκλογές θα έχει ξεχαστεί ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
τώρα που σε βρήκα, αυτή η δολοφονία πως χαρακτηρίζεται; είχα μαι κουβεντα χθες και μου έλεγαν ``προσωπικές διαφορες`` και εγώ έλεγα για πολιτικό έγκλημα
Ανθρωποκτονια εκ προθεσεως χαρακτηριζεται.
Οσο για το πολιτικο εγκλημα, σου παραθετω τα εξης (απο αντιγραφη ειναι, οχι δικα μου).

Για τον προσδιορισμό του πολιτικού εγκλήματος έχουν διατυπωθεί τρεις
θεωρίες, [ως αντιστάθμισμα της απουσίας νομοθετικού ορισμού της εννοίας].
Α.Σύμφωνα με την πρώτη, την αντικειμενική θεωρία,κριτήριο διάκρισης και εντοπισμού του πολιτικού εγκλήματος είναι η φύση του δικαιώματος που προσβάλλεται.Έτσι το πολιτικό έγκλημα χαρακτηρίζεται από το αντικείμενο του και όπως το όρισε η 0ιεθνής 0ιάσκεψη για την
ενοποίηση του ποινικού 0ικαίου της Κοπεγχάγης το 1935, είναι το έγκλημα που στρέφεται κατά
της οργανώσεως και της λειτουργίας του Κράτους καθώς και κατά των δικαιωμάτων των πολιτών
που απορρέουν απ ́αυτήν .
Β. Σύμφωνα με την επόμενη θεωρία, την υποκειμενική , μια πράξη προσλαμβάνει τον χαρακτηρισμό και το «χρώμα του πολιτικού εγκλήματος κατά τας περιστάσεις και αναλόγως του υποκειμένου σκοπού»,
Γ. Τις αντιθέσεις και τα κενά ,που παρουσιάζουν οι δυο παραπάνω θεωρίες , έρχεται να καλύψει μια τρίτη, [συμβιβαστική ή μικτή],θεωρία,η οποία συνδυάζει τόσο τη φύση του προσβαλλομένου αγαθού όσο και το σκοπό του δράστη.
Προτείνεται δηλ., σύμφωνα με τη μικτή θεωρία, να λαμβάνονται υπόψιν και τα δυο κριτήρια
των δυο προηγουένων θεωριών.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
προσπάθησε να σκεφτείς κι εσύ προσωπικά το μερίδιο ευθύνης που έχεις, όταν εδώ μέσα ας πούμε το μόνο που κάνεις είναι να λες "φασίστες θα πεθάνετε"
ψέμα, εγώ μιλώ με επιχειρήματα, μόνο όταν τσαντίζομαι ρίχνω κανα βρισίδι  

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Γίνεται ένα συμβάν κι έχει νεύρα, δεν έχεις συναίσθηση του τι κάνεις και ρίχνεις μία σε μια ντουλάπα και το σπας. Μετά από λίγο που ηρεμείς λες "Τι μαλακία έκανα"
Κάπως έτσι αρχίζουν να νιώθουν σιγά σιγά οι περισσότεροι που ψήφισαν χρυσή αυγή (αυτούς που ψήφισαν από αγανάκτηση εννοώ)
Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Ανθρωποκτονια εκ προθεσεως χαρακτηριζεται.
Οσο για το πολιτικο εγκλημα, σου παραθετω τα εξης (απο αντιγραφη ειναι, οχι δικα μου).

Για τον προσδιορισμό του πολιτικού εγκλήματος έχουν διατυπωθεί τρεις
θεωρίες, [ως αντιστάθμισμα της απουσίας νομοθετικού ορισμού της εννοίας].
Α.Σύμφωνα με την πρώτη, την αντικειμενική θεωρία,κριτήριο διάκρισης και εντοπισμού του πολιτικού εγκλήματος είναι η φύση του δικαιώματος που προσβάλλεται.Έτσι το πολιτικό έγκλημα χαρακτηρίζεται από το αντικείμενο του και όπως το όρισε η 0ιεθνής 0ιάσκεψη για την
ενοποίηση του ποινικού 0ικαίου της Κοπεγχάγης το 1935, είναι το έγκλημα που στρέφεται κατά
της οργανώσεως και της λειτουργίας του Κράτους καθώς και κατά των δικαιωμάτων των πολιτών
που απορρέουν απ ́αυτήν .
Β. Σύμφωνα με την επόμενη θεωρία, την υποκειμενική , μια πράξη προσλαμβάνει τον χαρακτηρισμό και το «χρώμα του πολιτικού εγκλήματος κατά τας περιστάσεις και αναλόγως του υποκειμένου σκοπού»,
Γ. Τις αντιθέσεις και τα κενά ,που παρουσιάζουν οι δυο παραπάνω θεωρίες , έρχεται να καλύψει μια τρίτη, [συμβιβαστική ή μικτή],θεωρία,η οποία συνδυάζει τόσο τη φύση του προσβαλλομένου αγαθού όσο και το σκοπό του δράστη.
Προτείνεται δηλ., σύμφωνα με τη μικτή θεωρία, να λαμβάνονται υπόψιν και τα δυο κριτήρια
των δυο προηγουένων θεωριών.
URL]] :S

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.457
Πόντοι
216
αυτούς που δεν θέλουν να γίνονται δολοφονίες;;; λέω τώρα μια αρχική ιδέα...
Δε νομίζω λογικός άνθρωπος να μη θέλει να ξεβρωμίσει ο τόπος από αναρχικούς, αριστερούς, αντιφασίστες, κουκουλοφόρους κλπ

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
τυπε περασες απτα γραφεια για συμπαρασταση μιας και ησουν αθηνα? :think:
;)
Γίνεται ένα συμβάν κι έχει νεύρα, δεν έχεις συναίσθηση του τι κάνεις και ρίχνεις μία σε μια ντουλάπα και το σπας. Μετά από λίγο που ηρεμείς λες "Τι μαλακία έκανα"
Κάπως έτσι αρχίζουν να νιώθουν σιγά σιγά οι περισσότεροι που ψήφισαν χρυσή αυγή (αυτούς που ψήφισαν από αγανάκτηση εννοώ)
Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ
Εσύ πότε κατάλαβες το παραμικρό για να καταλάβεις και τώρα; :birdman:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
http://[URL unfurl="true"]www.fhw.gr/chronos/02/mainland/gr/mg/images/figures/ideogr.gif[/img[/URL]] :S
[/quote]
Εμ τι να κανουμε τύπε?
Τα νομικα δεν ειναι παντα τοσο απλα.
Μολονοτι θελουν ολοι να τα απλουστευουν ολα.
Το αν ειναι πολιτικο έγκλημα ή οχι το συγκεκριμενο, σηκωνει πολλη αναλυση.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι ΟΧΙ.

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Η ομάδα πάντως έμμεσα βγαίνει χάμενη
τύπε όλες οι ομάδες θα χάσουν απ τους χουλιγκάνους...
μπορεί δε μάλιστα η ομάδα με τους πιο πολλούς να έχει και τις λιγότερες απώλειες, αφού εκεί βρίσκουν διέξοδο για ξέσκασμα!
με εννοείς φαντάζομαι...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Όταν δολοφονούνται οι χούλιγκανς στο ποδόσφαιρο χάνει κάποια ομάδα τον κόσμο της; Τσου.

Ομοίως και εδώ,τί φταίει η Χ.Α. αν ο άλλος ο υποστηρικτής της έκανε ό,τι έκανε; Δεν φταίει.

άσχετο... δεν έχει σχέση η προσέγγιση των ομάδων με αυτή των κομμάτων...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.361
Πόντοι
506
Εμ τι να κανουμε τύπε?
Τα νομικα δεν ειναι παντα τοσο απλα.
Μολονοτι θελουν ολοι να τα απλουστευουν ολα.
Το αν ειναι πολιτικο έγκλημα ή οχι το συγκεκριμενο, σηκωνει πολλη αναλυση.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι ΟΧΙ.
η δική σου, σεβαστή αν και διαφωνώ, πως όμς μπορείς να την πεις ``ρατσιστική δολοφονία`` πχ αφού το θύμα ήταν διαφορετικού πολιτικού χώρου από τον δολοφόνο, λέω εγώ τώρα...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
τύπε όλες οι ομάδες θα χάσουν απ τους χουλιγκάνους...
μπορεί δε μάλιστα η ομάδα με τους πιο πολλούς να έχει και τις λιγότερες απώλειες, αφού εκεί βρίσκουν διέξοδο για ξέσκασμα!
με εννοείς φαντάζομαι...

Για να είμαι ειλικρηνής δεν το κατάλαβα, αλλά μιας και πάω γιa νάνι σου υπόσχομαι ότι μέχρι να με πάρει ο ύπνος θα σκέφτομαι ό,τι έγραψες και θα σου απαντήσω αύριο :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
η δική σου, σεβαστή αν και διαφωνώ, πως όμς μπορείς να την πεις ``ρατσιστική δολοφονία`` πχ αφού το θύμα ήταν διαφορετικού πολιτικού χώρου από τον δολοφόνο, λέω εγώ τώρα...
Ρατσιστική σιγουρα οχι.
Δεν ηταν ρατσιστικα τα κινητρα.
Απλως λεω οτι δεν αρκει κατα τη γνωμη μου το "πολιτικο κινητρο" για να εχουμε πολιτικο εγκλημα.
Φρονω οτι το πολιτικο εγκλημα για να χαρακτηρισθει ετσι, πρεπει να στρεφεται κατά της Πολιτειας, άμεσα ή εμμεσα, με σκοπό την αποσταθεροποιηση της.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom