τώρα που σε βρήκα, αυτή η δολοφονία πως χαρακτηρίζεται; είχα μαι κουβεντα χθες και μου έλεγαν ``προσωπικές διαφορες`` και εγώ έλεγα για πολιτικό έγκλημα
Ανθρωποκτονια εκ προθεσεως χαρακτηριζεται.
Οσο για το πολιτικο εγκλημα, σου παραθετω τα εξης (απο αντιγραφη ειναι, οχι δικα μου).
Για τον προσδιορισμό του πολιτικού εγκλήματος έχουν διατυπωθεί τρεις
θεωρίες, [ως αντιστάθμισμα της απουσίας νομοθετικού ορισμού της εννοίας].
Α.Σύμφωνα με την πρώτη, την αντικειμενική θεωρία,κριτήριο διάκρισης και εντοπισμού του πολιτικού εγκλήματος είναι η φύση του δικαιώματος που προσβάλλεται.Έτσι το πολιτικό έγκλημα χαρακτηρίζεται από το αντικείμενο του και όπως το όρισε η 0ιεθνής 0ιάσκεψη για την
ενοποίηση του ποινικού 0ικαίου της Κοπεγχάγης το 1935, είναι το έγκλημα που στρέφεται κατά
της οργανώσεως και της λειτουργίας του Κράτους καθώς και κατά των δικαιωμάτων των πολιτών
που απορρέουν απ ́αυτήν .
Β. Σύμφωνα με την επόμενη θεωρία, την υποκειμενική , μια πράξη προσλαμβάνει τον χαρακτηρισμό και το «χρώμα του πολιτικού εγκλήματος κατά τας περιστάσεις και αναλόγως του υποκειμένου σκοπού»,
Γ. Τις αντιθέσεις και τα κενά ,που παρουσιάζουν οι δυο παραπάνω θεωρίες , έρχεται να καλύψει μια τρίτη, [συμβιβαστική ή μικτή],θεωρία,η οποία συνδυάζει τόσο τη φύση του προσβαλλομένου αγαθού όσο και το σκοπό του δράστη.
Προτείνεται δηλ., σύμφωνα με τη μικτή θεωρία, να λαμβάνονται υπόψιν και τα δυο κριτήρια
των δυο προηγουένων θεωριών.