To μέτρο της απόσυρσης μπορεί όντως να ήταν κακοσχεδιασμένο (γεράσαμε μέχρι να βγάλει ο κουφός τις σχετικές αποφάσεις, εν μέσω προεκλογικής περιόδου), αλλά τελικά φαίνεται ότι είχε μεγαλύτερη απήχηση απ' ότι αναμενόταν. Το να το κόψει τόσο απότομα η κυβέρνηση gap, αν και άλλα έλεγε προεκλογικά, δεν είναι μόνο δείγμα ανακολουθίας μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων (δεν είναι η μόνη, ούτε φυσικά η πρώτη ή η τελευταία), αλλά αφήνει ξεκρέμαστους και πάρα πολλούς (επαγγελματίες, πολίτες) που οδηγήθηκαν σε προσδοκίες ή πράξεις βασιζόμενοι ακριβώς στο ότι θα συνεχιστεί το μέτρο. Δεν γνωρίζω αν στην τελική, και παρά τις αρχικές πληρωμές, θα είχε θετικό πρόσημο για τον προϋπολογισμό (λόγω της βελτίωσης της κατάστασης της αγοράς και των φόρων που θα εισέπραττε το κράτος, όπως αναφέρεται σε διάφορες αναλύσεις), πάντως αυτά περί ελλείψεως χρημάτων ακούγονται αστεία όταν παράλληλα ακούγεται ότι το κράτος σκοπεύει να αποσύρει από τον στόλο του τις λίμουζίνες για να πάρει υβριδικά.
Βέβαια, το όλο σκηνικό μπορεί να εντάσσεται στην τρικυμία εν κρανίω που έχει πιάσει την νέα κυβέρνηση (βλέπε επίσης ΟΛΠ, προϋπολογισμός, stages, νέοι γγ και γκάφα Καστανίδη έως τα καραγκιοζιλίκια μιχαλάκη), μπορεί πάλι να οφείλεται στην διαπίστωση του gap ότι ο μέσος ψηφοφόρος του έχει χαμηλότερο iq από τον ίδιο και μπορεί να τα χάψει όλα (ο λαουτζίκος που είπε η σύζυγος του νέου αφεντικού της ΕΡΤ), μπορεί και να πήρε διαστάσεις λόγω της εχθρότητας που υπάρχει προς το παρόν για την Μπιρμπίλη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει εξηγήσεις από τους πρασινοφρουρούς που περιφέρονται εδώ μέσα. Εγώ μια φορά έγραψα τον gap στ' @@ μου και απέσυρα το δεύτερο αμέσως μόλις ξεκίνησε το μέτρο, συνεπώς δεν έχω πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συζήτηση.