Οχι, εισαι εντελώς λαθος.
Οι κυβερνησεις δεν λειτουργούν κατ' εντολην, ούτε ειναι δυνατο κατι τετοιο.
Η μονη εντολη που παιρνει μια κυβερνηση, ειναι να κάνει το καλύτερο για τον πολιτη.
Εξάλλου η λογικη σου δεν εχει απαντηση σε κυβερνησεις συνεργασιας, όπου ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ και τα δυο ή περισσοτερα κομματα "υποχωρουν" σε καποιες θεσεις τους χάριν του άλλου κομματος για να επιτευχθεί πλειοψηφια. Ολα αυτα ειναι λυμένα, όσο κι αν καποιοι δεν γουσταρουν αυτην την εκφραση μου. Απο δεκαετίες, μην πω απο αιωνες
όχι ερμηνεύω τις έννοιες στην βάση τους...εσύ τις ερμηνεύεις κατά πως θες....
οι κυβερνήσεις παίρνουν ψήφο (εντολή) από τον λαό βάση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων αλλιώς δεν θα ξόδευαν εκατομμύρια για να κάνουν προεκλογικές καμπάνιες ούτε θα έταζαν ότι τάζουν. Μη μου κάνεις τον ανήξερο.
Η κυβέρνηση παπανδρέου πήρε εντολή βασιμένη στο ''λεφτά υπάρχουν'', η κυβέρνηση σαμαρά στο ''θα σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα'', η κυβέρνηση τσίπρα στο ''go back madame merkel'' ή κυβέρνηση μητσοτάκη στο ''άριστοι και χειρότεροι από τους πρηγούμενους δεν γίνεται''
όλοι πήραν εντολή για κάτι και εφάρμοσαν κάτι άλλο μακριά από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Μη μου κάνεις την πάπια στο ξανά γράφω.
Αν ο λαός πρέπει να ψηφίσει κυβέρνηση συνεργασίας να μαζευτούν τα κόμματα ΠΡΙΝ τις εκλογές να βρουν τις συνεργασίες να τις παραθέσουν στο λαό με ότι αυτό συνεπάγεται να ξέρει ο άλλος όταν ψηφίζει ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ. όχι να ψηφίζει συριζα και να του βγαίνει καπιταλισμός ούτε να ψηφίζει άριστους και να του έρχονται τα μπλέ τιμολόγια και η πολιτική επιδομάτων.
Αυτά είναι λυμένα μόνο στο μυαλό σου γιατί με την λογική δεν στηρίζονται μόνο με τις παπάτζες των πολιτικών ''επιχειρημάτων'' αέρας κοπανιστός δηλαδή.
Το να ερωταται ο λαος καθε τρεις και λιγο ειναι η ασφαλεστερη συνταγη για την καταστροφη.
Αυτή είναι η δημοκρατία αν την θεωρείς επικίνδυνη τι να κάνουμε?
Το πιο σταθερό καθεστώς είναι η δικτατορία. Το προτιμάς?