Διαγραμμένο μέλος 89800
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 29 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 24
- Like
- 654
- Πόντοι
- 2.297
loooool
σουρρεαλιστική σημαίνει πολύ καλή για να είσαι αληθινή.τι σημαίνει σουρεαλιστική
τι σημαίνει σουρεαλιστική
ΣΟΥΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, όνομα αρσ. Αυτοματισμός ψυχικός καθαρός με τον οποίο προτίθεται κανείς να εκφράσει είτε προφορικά είτε γραπτά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, την πραγματική λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης, με την απουσία κάθε ελέγχου απ’ τη λογική, έξω από κάθε προκατάληψη αισθητική ή ηθική.
ΕΓΚΥΚΛ. Φιλοσ. Ο σουρρεαλισμός στηρίζεται στην πίστη στην ανώτερη πραγματικότητα ορισμένων τύπων συσχετισμών αγνοημένων ως τώρα, στην παντοδυναμία του ονείρου, στο αδιάφορο παιγνίδι της σκέψης. Τείνει να καταλύσει οριστικά όλους τους άλλους ψυχικούς μηχανισμούς και να υποκατασταθεί στη θέση τους στη λύση των κυριότερων προβλημάτων της ζωής. […]
André Breton, «Μανιφέστο του σουρρεαλισμού (1924)», Μανιφέστα του σουρρεαλισμού, μτφ. Ελένη Μοσχονά, Βιβλιοπωλείο «Δωδώνη», Αθήνα 1972, 29.
Ο σουρρεαλισμός, όπως τον όρισε ο Breton, προοριζόταν να αναθεωρήσει τον ορισμό της πραγματικότητας. Τα μέσα που χρησιμοποίησε, αυτοματική γραφή, καταγραφή ονείρων, αφηγήσεις σε κατάσταση ύπνωσης, ποιήματα και πίνακες δημιουργημένα από τυχαίες επιρροές, τέχνη που απεικόνιζε σκηνές παράδοξες και ονειρικές, όλα είχαν επινοηθεί για την εξυπηρέτηση του ίδιου θεμελιώδους σκοπού — την αλλαγή της αντίληψής μας για τον κόσμο κι ως εκ τούτου και την αλλαγή του ίδιου του κόσμου. […]
ευχαριστώ πάρα πολύ, καλά τί είστε Καθηγητής Πανεπιστημίου; πώς τα γράφετε έτσι!είναι από τις έννοιες που αν τις περιγράψεις, τις κατέστρεψες
επίσης, μερικές λέξεις καλό είναι να κοιτάμε πώς ξεκίνησαν γιατί το νόημα τους διασύρεται ή ξεχειλώνει στην πορεία από την αυθαίρετη χρήση του όρου
ένα ενδιαφέρον λινκ είναι αυτό:
Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
www.greek-language.gr
για να μην σας κουράσω όμως με θεωρητικές φανφάρες
ρεαλισμός είναι αν πείτε: το πάσχα δουλεύω
αν αντίθετα, "φτιάξετε μία εικόνα" με ένα νινί αντί για συμβατικό μαγαζάκι και ταμπέλα open, με απλές λέξεις, χωρίς προλόγους αλλά και χωρίς τυποποιημένες εκφράσεις, έχει κάτι το σουρεάλ, μια αφοπλιστική αμεσότητα, μια πηγή για συνειρμούς.
ευχαριστώ πάρα πολύ, καλά τί είστε Καθηγητής Πανεπιστημίου; πώς τα γράφετε έτσι!
νομίζω πως δεν υπερβάλλω καθόλου, αλλά μάλλον δεν θέλετε να πείτε και καλά κάνετε.υπερβάλλετε
σας ευχαριστώ όμως
νομίζω πως δεν υπερβάλλω καθόλου, αλλά μάλλον δεν θέλετε να πείτε και καλά κάνετε.
έχω μείνει έκπληκτη και απίστευτα κολακευμένη που παρατηρείτε τόσα πράγματα στον λόγο μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό. Θέλω να ξέρετε ότι σπάνια, σπανιότατα ειρωνεύομαι, πόσο μάλλον όταν κάποιος μου δίνει τόση σημασία και φυσικά δεν το κάνω ποτέ με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως το επάγγελμα κάποιου ή ´σλλσ θέματα που άπτονται της ζωή ενός ανθρώπου. Το θεωρώ ύψιστη ύβρις και ξέπεσμό για μένα. Μα τί είστε τέλοσπάντων, θέλω να μάθω!δεν αντιλήφθηκα ότι ρωτάτε κυριολεκτικώς
όχι δεν είμαι, αλλά σας βεβαιώ ότι έδρες στα πανεπιστήμια έχουν συνήθως τα κομματόσκυλα όχι οι αρτια σπουδαγμένοι ή οι αρκούντως μεταδοτικοί δάσκαλοι - αν αυτό φαντάζεστε.
μου ήρθε και άλλο παράδειγμα σουρεάλ
είμαι ξεχασιάρης και δη όταν με έχει σαγηνεύσει η παρέα
έχω πάει λοιπόν για καφέ στην πλ Βάθης με μια συναδέλφισσα σας, κάνω να πληρώσω τον καφέ μόλις ήταν έτοιμος, αλλά μου λέει ο τύπος όταν είναι να φύγετε
φεύγοντας, ξεχνιέμαι και αρχίζει να με κοιτάει, κοκκινίζει λίγο, μου κάνει ψιλονόημα, εν τέλει ανακουφίζεται που η θηλυκή παρέα μου έχει βγει έξω ήδη και μου ψιθυρίζει ότι ξέχασα να πληρώσω τον καφέ μου ενώ ρίχνει κλεφτές ματιές να μην μας ακούει η άλλη
στο πιο τραγικό μαγαζί που έχω κάτσει ποτε, με τον πιο άθλιο καφέ (σαν ποιοτητα πρωτης υλης), με παρέα που έκανε μπαμ ότι δεν υπήρχε ρομαντικό ραντεβού ή σαβουαρ βιβρ, χωρίς να με έχει ξαναδεί αλλά ντρεπόταν να με εκθέσει στην συνοδό μου (πράγμα που αμφιβάλλω αν θα συνέβαινε σε κυριλέ μαγαζί)
το σουρεάλ λοιπόν σε πιο καθημερινές προεκτάσεις του όρου είθισται να παραπέμπει και στο απρόσμενο στοιχείο, στο διαμάντι στον υπόνομο, στην ευγένεια εκεί που δεν επιβάλλεται αλλά την προτιμάς εσύ από μόνος σου
και ναι, μετά το βρισίδι που ρίξατε σε διάφορα ποστ, οι ζεστες γιορτινές ευχές σας είχαν κάτι αντίστοιχα σουρεαλιστικο.
συν ότι μιλατε με πληθυντικό αφότου σας απευθύνονται έτσι
συν ένα σωρό άλλα με πιο χαρακτηριστικό βέβαια την απαντηση σας στο "γιατι δεχεσαι άνω των 35 ετών μονο". Ήταν πολύ γλαφυρη/ανθρωπινη η διατύπωση "νιώθω άσχημα για μένα, σαν να νταντεύω παιδι" αντί των κοινότυπων "θέλω σοβαρους αντρες κλπ".
αρκετά μονοπώλησα τον διαδικτυακό σας χώρο εδώ
καλό βράδυ
κάτσε βρε κοριτσάρα, εγώ έχω πει τόσα για σένα, έχω μπει ασπίδα μπροστά σε συμφορουμίτες ανάγωγους, έχω κάνει τηλε νεκροψία στον σκύλο σου για τα αίτια θανάτου και δεν έχεις πει ούτε το ένα δέκατο από τα καλά που λες στον φίλο που έριξε κει χάμου μια έκθεση με δύσκολες λέξεις.
ζηλεύω.
συμπάθειες είναι αυτές -)
Τι θες μούρο μου να σου πω?κάτσε βρε κοριτσάρα, εγώ έχω πει τόσα για σένα, έχω μπει ασπίδα μπροστά σε συμφορουμίτες ανάγωγους, έχω κάνει τηλε νεκροψία στον σκύλο σου για τα αίτια θανάτου και δεν έχεις πει ούτε το ένα δέκατο από τα καλά που λες στον φίλο που έριξε κει χάμου μια έκθεση με δύσκολες λέξεις.
ζηλεύω.
Αφού ξέρεις ότι σε αγαπώ κι ας μην ξέρω ποιος είσαικάτσε βρε κοριτσάρα, εγώ έχω πει τόσα για σένα, έχω μπει ασπίδα μπροστά σε συμφορουμίτες ανάγωγους, έχω κάνει τηλε νεκροψία στον σκύλο σου για τα αίτια θανάτου και δεν έχεις πει ούτε το ένα δέκατο από τα καλά που λες στον φίλο που έριξε κει χάμου μια έκθεση με δύσκολες λέξεις.
ζηλεύω.
Καλά χαλάρωσε εσύ...ίδιως όταν δεν γνωρίζεις!Το λοιπόν, παίζει η κοπέλα να είναι η πιο γνήσια ψυχή που υπάρχει εδώ μέσα. Απορώ βέβαια με αυτούς που της πέφτουν. Μικρόψυχοι, σκατόψυχοι, με προβληματικά παιδικά κι εφηβικά χρόνια...
Γιατί πρέπει να γνωρίζω; Σύμφωνα μ΄αυτά που διαβάζω κρίνω!Καλά χαλάρωσε εσύ...ίδιως όταν δεν γνωρίζεις!
Ρε λουλα, μην με νευριάζεις. Ο άνθρωπος μίλησε για γνήσια ψυχή καλοπροαιρετη και καθαρή, όχι θύμα βλακας που μπορούν να τον εκμετάλλευονται αι πάσαι, αλλά ούτε και τρωκτικό η απατεωνας. Δεν κατανοώ την αντίδραση σου, όταν με κοροϊδεύουν φυσικό είναι να έχω κάποια αντίδραση. Τώρα αν αυτή είναι πολύ... Αντιδραστική, ο κάθε ανθρωπος διαφέρει. Σε οποιον μας γουστάρει.υπάρχουν και άλλα που δεν μπορείς να διαβάσεις και δεν μπορείς να κρίνεις!
Επίσης για σκέψου...πολλά μέλη είχανε θέματα συμπεριφοράς γιατί τολμήσανε να γράψουνε κάτι που δεν άρεσε ή χείρότερα που δεν κατάλαβε η κοπέλα και φάγανε βρισίδια και απειλές, λές όλοι αυτοί να ήταν τρελοί?
Τροφή για σκέψη!
λουλα άκου...όταν σε κοοροϊδεύουν χωρίς λόγο ναι έχεις δίκιο,αλλά όταν δίνεις πατήματα σε δημόσιο βήμα τότε το φταίξιμο είναι δικό σου!Ρε λουλα, μην με νευριάζεις. Ο άνθρωπος μίλησε για γνήσια ψυχή καλοπροαιρετη και καθαρή, όχι θύμα βλακας που μπορούν να τον εκμετάλλευονται αι πάσαι, αλλά ούτε και τρωκτικό η απατεωνας. Δεν κατανοώ την αντίδραση σου, όταν με κοροϊδεύουν φυσικό είναι να έχω κάποια αντίδραση. Τώρα αν αυτή είναι πολύ... Αντιδραστική, ο κάθε ανθρωπος διαφέρει. Σε οποιον μας γουστάρει.
Αφού αυτοί που κοροϊδεύουν στα τηλέφωνα, έπειτα γράφουν έσω ότι τους έκραξα, τι να κάνω? Έχεις δίκιο αλλά δεν είμαι καθόλου διπλωματισσα. Έχεις δίκιο.λουλα άκου...όταν σε κοοροϊδεύουν χωρίς λόγο ναι έχεις δίκιο,αλλά όταν δίνεις πατήματα σε δημόσιο βήμα τότε το φταίξιμο είναι δικό σου!