Yπάρχει ένα πρόβλημα ορισμού.
Τι ακριβώς είναι ναρκωτικό; Μπορούμε να το προσδιορίσουμε; Οχι εύκολα. Παραπάνω περιγράφονται απαγορευμένες ουσίες. Κάποιες, όπως το χόρτο, είναι φυσικές, οι άλλες είναι τοξικές, κατασκευασμένες στο εργαστήριο. Μπορούν να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
Αν κατατάσσονται στα ναρκωτικά οι ουσίες που προκαλούν εξάρτηση, τότε γιατί δεν εντάσσονται, επίσης, το τσιγάρο και το αλκοόλ;
Αν, πάλι, κατατάσσονται στα ναρκωτικά οι ουσίες που προκαλούν αλλαγή συμπεριφοράς, τότε γιατί δεν εντάσσεται, και πάλι, το αλκοόλ;
Μάλιστα όσον αφορά την ευκαιριακή χρήση, ειλικρινά δεν ξέρω ποιος είναι πιο επικίνδυνος: αυτός που θα πιεί τρία ουίσκι και θα οδηγήσει ή αυτός που θα καπνίσει έναν μπάφο και θα κάτσει ήσυχος;
Νομίζω πως το αλκοόλ σκοτώνει περισσότερους από όσους σκοτώνουν όλα τα ναρκωτικά μαζί. Αλλα΄δείτε τι συμβαίνει: έτσι και σε πιάσουν με ένα τσιγάρο ή μία μικρη ποσότητα ναρκωτικών, θα δεις το όνομα σου στο αστυνομικό δελτίο. Ετσι και σε πιάσουν μεθυσμένο, αν δεν οδηγείς θα αδιαφορήσουν ή στην καλύτερη περίπτωση θα σε πάνε σπίτι σου.