Νέα

Να επιτραπεί η οπλοφορία των πολιτών;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 96K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιά η γνώμη σας;

• ναι

Ψήφοι: 272 51,5%
  • οχι

Ψήφοι: 243 46,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 13 2,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    528
Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166
σε περιπτωσεις βιασμου/ξυλοδαρμου κλπ δεν με νοιαζει αν πρεπει να υπαρχει σωφρονισμος η τι υπαρχει κλπ.
και κατα ενα μεγαλο ποσοστο βγαινεις χειροτερος απο τη φυλακη οχι καλυτερος.

αυτο παντως που κρινουμε ποσο ενοχος ειναι υποκειμενικα ειναι ενδιαφερουσα αποψη να την πεις αν γνωρισεις καποιο ατομο που το βιασανε να δω τι θα σου πει!!!!

δεν μπορει να γινει συζητηση ...
βλεπεις συναισθηματικα βλεπω ορθολογιστικα ...

και ναι δεν γινεται η καθε βιασμενη γυναικα να περνει απο ενα οπλο .... γτ δεν θα ειναι μονο αυτη ...
εγω θα σκοτωσω εσενα γτ διοαφωνουμε ....
ο μπαμπης τον μητσο γτ του εφαγε το μουνι ...
η μανα μου τον γκομενο του πατερα μου ...
εσυ την γκομενα του γκομενου σου ...
ο λευκος τν μαυρο ...
ο "ελληνας" τον "αλβανο" ...
ο "αλβανος" τον "ελληνα" ...
η σασα μπαστα την αλεξανδρατου ....
η ντουβλη τον διαιτολογο της ... κτλ κτλ ....

θα αλληλοσκοτωθουμε ....
μην κοιτας το δεντρο ... κοιτα το δασος ....

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Θα  ξαναζωντανεψει  το Ελληνικο γουεστερν......."Το χωμα βαφτηκε κοκκινο"
Κουρκουλε  ζειs.........συ  μαs  οδηγειs

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
μην εξομοιωνεις ανομοια πραγματα,μιλαω για αυτοπροστασια καθαρα.
αναφερομαι σε περιπτωσεις που κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα μου και των δικων μου.

οχι να πυροβολησω την απο πανω μου γτ απλωσε τη μπουγαδα της και εβρεξε τη δικη μου μπουγαδα.

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166
Eιδες λοιπον οτι μονη σου αντιδρας ?
Θα πεις λες κακιες και θα αρπαχτεις και το λες σε ενα φορουμ που λεμε μονο τις αποψεις μας
Σκεψου να θιγοσουν κιολας εξω και να οπλοφορουσες τι θα γινοταν ?
Δεν το λεω για να σε θιξω ουτε να σε μειωσω ... απλα προσπαθω να σου δειξω μια αλλη οπτικη γωνια του θεματος....
Εχεις ακουσει φανταζομαι την εκφραση που λενε στα δικαστηρια .... ''ΕΝ ΒΡΑΣΜΟ ΨΥΧΗΣ''
Αυτο ειναι λοιπον ..... ;)

Ρε μεσιε ... με δουλευεις ?  :idiot:

εγω κατα ειμαι ....

συννενοηση μπιφτεκι  :uglystupid:

:2funny:

nikos111969

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
6
Αν επιτραπει αυτο θα γινει της πουτανας

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166
μην εξομοιωνεις ανομοια πραγματα,μιλαω για αυτοπροστασια καθαρα.
αναφερομαι σε περιπτωσεις που κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα μου και των δικων μου.

οχι να πυροβολησω την απο πανω μου γτ απλωσε τη μπουγαδα της και εβρεξε τη δικη μου μπουγαδα.

Δεν ειναι ετσι ομως για πολλους λογους ....
ενας απο αυτους
ειναι οτι
αν αυτο γινει για 10 χρονια
με την τριβη και την καθημερινη χρηση για καποιον "εγκληματια"
θα γινει κατι απλο και καθημερινο να βλεπεις σφαιρες φυτεμενες στ δοξα πατρι ....

και ναι εσυ , εγω , ο καθε ενας θελει να προστατεψει τους δικους του και τον εαυτο του ....
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ομως με το οπλο ... οι καθημερινες στιγμες τρελας ειναι πολυ περισσοτερες απο τς στιγμες εγκληματων ...

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Δεν ειναι ετσι ομως για πολλους λογους ....
ενας απο αυτους
ειναι οτι
αν αυτο γινει για 10 χρονια
με την τριβη και την καθημερινη χρηση για καποιον "εγκληματια"
θα γινει κατι απλο και καθημερινο να βλεπεις σφαιρες φυτεμενες στ δοξα πατρι ....

και ναι εσυ , εγω , ο καθε ενας θελει να προστατεψει τους δικους του και τον εαυτο του ....
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ομως με το οπλο ... οι καθημερινες στιγμες τρελας ειναι πολυ περισσοτερες απο τς στιγμες εγκληματων ...
και πως γινεται?
η μηπως πρεπει πρωτα να γινει και μετα να περιμενουμε 5 και 10 χρονιΑ για ενα δικαστηριο στο οποιο ειναι αμφιβολο αν δεν θα υπαρξει λαδωμα?
εχει κινδυνευσει καποιος δικος σου?(δεν θελω να μου πεις προσωπα και καταστασεις,στο περιπου)

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166
και πως γινεται?
η μηπως πρεπει πρωτα να γινει και μετα να περιμενουμε 5 και 10 χρονιΑ για ενα δικαστηριο στο οποιο ειναι αμφιβολο αν δεν θα υπαρξει λαδωμα?
εχει κινδυνευσει καποιος δικος σου?(δεν θελω να μου πεις προσωπα και καταστασεις,στο περιπου)

ναι ... και εγω ...
κρατα ενα πραγμα επισης , οι γονεις μου ειναι απο την αλβανια ηρθαν το '91 νομιμα ...
τι ρατσισμο εφαγαν δεν το θιγω καν ... αλλα ξερεις ποσες φορες κινδυνευσαν ?

δεν μπορουμε ομως να κρινουμε με βαση τον μικροκοσμο μας ...
το προβλημα πηγαζει απο αλλα πραγματα ...
και ενα απο τα βασικα ειναι η χαμηλη πνευματικη αναπτυξη των μελων της κοινωνιας ...
το οποιο παλι πηγαζει απο το οτι η Ελλαδα τα τελευταια 40 χρονια κοιμαται τον υπνο του δικαιου ...
σοου ... για το οοοοοτι χρεωνομαστε σημερα και εχουμε φτασει εδω που φτασαμε ...
δεν θα μας σωσει το οπλο ...
αλλα το γαμιδι που εχουμε στν κεφαλα μας πρεπει αν μαθουμε να το χρησιμοποιουμε ...
καλο το να εχεις ευαισθησιες
αλλα εγω και ο οποιοσδηποτε φυσικα
δεν μπορει να κρινει με βαση το αν εγω ή εσυ παθαμε κακο ...
αλλα με το πως αρχικα να μην χειροτερευσουν τα πραγματα σε κοινωνικο επιπεδο και επειτα στην καλυτερευση και εξηγειανση της κοινωνιας .... που αυτο δεν προκειτε να γινει απο αλλους αλλα απο εμας τους ιδιους!
αυτο δεν θα ερθει ο καθε πολιτικος να στο κανει στν κεφαλα ουτε η μαμα ουτε ο μπαμπας ... αυτο το κανεις μονος σου
ειναι προσωπικο θεμα ...
οταν εγω βλεπω λοιπον η πλειοψηφια να λεει ναι στην χρηση οπλων για τν προστασια βλεπω το εξης ...
οτι ο κατοχος Χ του οπλου ...
την πρωτη φορα ... οταν μπουν στο καταστημα του θα πυροβολησει να μν τν κλεψουν ...
την δευτερη ... θα πυροβολησηει για εκφοβισμο ...
την τριτη θα το βγαλει στο φαναρι απλα για να πουλησει μαγκια, ενω πριν εχει πει  "το εχω που το εχω , ας το κουβαλαω και μαζι"  ...
την τεταρτη ομως ... ή την πεμπτη ,ή την εκατοστη φορα ...  θα ριξει σε καποιον ετσι γτ του τη βαρεσαι ...
και αυτο ειναι σιγουρο ...

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
sorry βιλμα εχουμε εντελως διαφορετικο σκεπτικο,
εγω δεν αναφερθηκα στην οικονομικη κατασταση που εφτασε η χωρα μας (αν και ειναι σιγουρο πως σε λιγο καιρο θα αρχισουμε να τρωγομαστε και μεταξυ μας σε τετοια απελπισια που φτασαμε)
αναφερομαι στο να χρησιμοποιησω το οπλο για να προστατευτω γιατι αν γινει το κακο κανενα δικαστηριο δεν θα αποδοσει τις ποινες που πρεπει(οχι τουλαχιστον στην ελλαδα-κι αυτο το εζησα απο πρωτο χερι παααρα πολυ καλα)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
το καλυτερο θα ηταν να επιτρεπεται η οπλοκατοχη ΜΟΝΟ μεσα στο σπιτι.και σε περιπτωση που καποιος μπει στο σπιτι να κλεψει η οτιδηποτε αλλο,τοτε να του την μπουμπουνισει χωρις δευτερη σκεψη.αλλα σε περιπτωση που καποιος πιαστει να εχει οπλο εκτος σπιτιου ο νομος να ειναι αμειλικτος.

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
το καλυτερο θα ηταν να επιτρεπεται η οπλοκατοχη ΜΟΝΟ μεσα στο σπιτι.και σε περιπτωση που καποιος μπει στο σπιτι να κλεψει η οτιδηποτε αλλο,τοτε να του την μπουμπουνισει χωρις δευτερη σκεψη.αλλα σε περιπτωση που καποιος πιαστει να εχει οπλο εκτος σπιτιου ο νομος να ειναι αμειλικτος.
ακομη κι ετσι,ναι.

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
19
Πόντοι
166
sorry βιλμα εχουμε εντελως διαφορετικο σκεπτικο,
εγω δεν αναφερθηκα στην οικονομικη κατασταση που εφτασε η χωρα μας (αν και ειναι σιγουρο πως σε λιγο καιρο θα αρχισουμε να τρωγομαστε και μεταξυ μας σε τετοια απελπισια που φτασαμε)
αναφερομαι στο να χρησιμοποιησω το οπλο για να προστατευτω γιατι αν γινει το κακο κανενα δικαστηριο δεν θα αποδοσει τις ποινες που πρεπει(οχι τουλαχιστον στην ελλαδα-κι αυτο το εζησα απο πρωτο χερι παααρα πολυ καλα)

ναι ... σου το ειπα ..
εσυ κρινεις με βαση προσωπικες εμπειριες ...
εγω δεν θελω να κρινω ετσι ...
προτιμω να βλεπω την κοινωνια ως συνολο και το πως πρεπει να λειτουργει σωστα ...

νο μορ θεωρια ...
στην πραξη θα το κουβαλανε ολοι πανω τους ...
αν οχι στην αρχη ...
μετα απο καποιο διαστημα στανταρντ ...

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
ρε συ ζουμε σε χωρα του παραλογου το σπιτι μου θεωρειται η δε θεωρειται ασυλο?
ειναι ασυλο οταν καποιος το καταπατηση χωρις την θεληση μου δε πρεπει να αντιδρασω πρεπει και σου λεω οτι τον πιανω και τον χτυπαω με τα χερια μου και παλι παω δικαστικος :jerking:
οποτε τι ψαχνουμε ας λυθει αυτο το θεμα πρωτα και μετα βλεπουμε για οπλοκατοχη και συναφη.
ζητανε δλδ να βλεπουμε να καταστρεφουν τις περιουσιες μας και εμεις να μενουμε αμετοχοι αυτο ειναι το κρατος που ζουμε :dunno:

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
η οπλοκατοχή επιτρέπεται, υπό την έννοια πως οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει άδεια κυνηγετικού όπλου (δεν είναι απαραίτητο να έχεις οπλοπολυβόλο σπίτι σου).Το ζήτημα είναι πως ακόμα και να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει μετά να αποδείξεις πως βρισκόσουν σε νόμιμη άμυνα και ήταν επιβεβλημένη η χρήση του(πράγμα όχι τόσο απλό,ακόμα και σε περιπτώσεις χρήσης όπλων από αστυνομικούς).

nikos111969

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
6
ρε συ ζουμε σε χωρα του παραλογου το σπιτι μου θεωρειται η δε θεωρειται ασυλο?
ειναι ασυλο οταν καποιος το καταπατηση χωρις την θεληση μου δε πρεπει να αντιδρασω πρεπει και σου λεω οτι τον πιανω και τον χτυπαω με τα χερια μου και παλι παω δικαστικος :jerking:
οποτε τι ψαχνουμε ας λυθει αυτο το θεμα πρωτα και μετα βλεπουμε για οπλοκατοχη και συναφη.
ζητανε δλδ να βλεπουμε να καταστρεφουν τις περιουσιες μας και εμεις να μενουμε αμετοχοι αυτο ειναι το κρατος που ζουμε :dunno:
 Και αν δεν προλαβεις τι γινεται που σιγουρα δεν θα προλαβεις να κανεις τιποτα. ???????????

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
λοιπον η βιλμα τα λεει πολυ λογικα....να ξερετε οτι το οπλο ειναι δυναμη αλλα και αδυναμια μαζι....μπορει να νομιζεις οτι θα σε ξεμπλεξει σε εναν μπελα αλλα εγω λεω οτι θα σε μπλεξει χειροτερα.....

πρωτον ποσοι απο δω εχετε αληθεια τα αρχιδια να το τραβηξετε και να το χρησιμοποιησετε εν ψυχρω εν ωρα απειλης;ελαχιστοι.....

επειτα να ξερετε οτι τα οπλα γενικως γενναν βια....καπου που απλα σε εναν τσαμπουκα ή σε μια αγριαδα της στιγμης θα εφευγες ή εν πασει περιπτωσει θα τρωγες και δυο ψιλες και θα ριχνες και συ καμια μπορει να βρεθεις δολοφονος.....

τα περι βιασμου κλπ δεν τα σχολιαζω.....παρτε σπρει πιπεριου ,μαθετε καρατε ή ζιου ζιτσου,αν νομιζετε στην τελικη οτι κατι τετοιο θα σας προστατευσει....που δεν θα σας προστατευσει ουτε αυτο αλλα ουτε και το οπλο να ξερετε γιατι πολυ απλα δεν ειστε εγκληματιες.....αλλα να παμε στα οπλα και τα κουμπουρια εξω σαν το φαρουεστ ειναι σαν να μου λες επειδη εχει τρεις μυγες το σπιτι και τεσσερις κατσαριδες να κανω χημικο πολεμο αντι να παρω μια μυγοσκοτωστρα......

τωρα για την καθημερινη μικροεγκληματικοτητα πχ σε πρατηρια,περιπτερα κλπ....συμφωνω καπως πρεπει να αμυνθει και ο απλος πολιτης...αλλα και παλι την λυση θα την δωσει το καλασνικοφ και το γκλοκ;δλδ και τι στον πουτσο θα κανεις;θα σωριασεις νεκρο εναν επιδοξο κλεφτη των 50 και 100 ευρω ;να δεχτω καποια αλλα ηλεκτρικα οπλα,αεροβολα,γκλομπς κλπ ναι....αντε να τα δεχτω

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Το  θεμα GL  δεν ειναι τι θα δεχτειs  εσυ η  εγω................αλλα ο νομοs
Και σ αυτη τη περιπτωση  , το γλομπ και το αεροβολο......μονο μπελα θα σου φερουνε

Επισκέπτης
Αμα τα οπλα δεν ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν μετρανε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom