Νέα

Να επιτραπεί η οπλοφορία των πολιτών;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 96K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιά η γνώμη σας;

• ναι

Ψήφοι: 272 51,5%
  • οχι

Ψήφοι: 243 46,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 13 2,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    528

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
παρε μου ενα μπαζουκας με ενα αφρολουτρο,και παμε σε ενα χοτελ.........
αλλα να εχει αφρολουτρα να μην ειναι τσιγκουνηδες.......................... :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
για μπαζουκας δεν εχω ακρες σορρυ :dunno:

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
παρε μου ενα μπαζουκας με ενα αφρολουτρο,και παμε σε ενα χοτελ.........
αλλα να εχει αφρολουτρα να μην ειναι τσιγκουνηδες.......................... :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
ξερω οτι θα σε ξενεροσω αλλα δεν υπαρχουν πλεον μπαζουκας.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.330
Πόντοι
42.697
Δεν θυμάμαι ρε γαμώτο σε ποιό θρεντ,καλοκαίρι πρέπει να ήταν ...Είχε σβηστεί η φωτό επιτόπου και δεν την αποθήκευσα το χαζό. :idiot:
Είμαι σίγουρη οτι ο απόλυτος την έχει :2funny:

οχι ρε γαμώτο! δεν πρέπει να τα χάνουμε αυτά!
ελπίζω να την έχει όντως ο απόλυτος!
thanks anyway!

sakter

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
ρε δεν αφηνεις τις μαλακιες λεω εγω??? την ειδατε ολοι αγγελοι του τσαρλυ!
αντε ο καθε πικραμενος να πει οτι το θελει μονο για προστασια
ρε αλλαξτε μυαλα τωρα που εχει και εκπτωσεις!
Εγω αγορινα ειμαι μεσα στα οπλα και κυνηγαω 35 χρονια. Τα οπλα τα εχω για μια και μονο χρηση. Δεν θα βγω εξω με το οπλο να κανω τον μαγκα. Λοιπον μαλακιες του στιλ αγγελοι του τσρλι τραβα παραπερα να τις πεις, οσο για μυαλα κοιτα εσυ να αλλαξεις γιατι αν καποια μερα, χτυπα ξυλο, μπουν στο σπιτι σου θα αναθεωρησεις.  

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Εγω αγορινα ειμαι μεσα στα οπλα και κυνηγαω 35 χρονια. Τα οπλα τα εχω για μια και μονο χρηση. Δεν θα βγω εξω με το οπλο να κανω τον μαγκα. Λοιπον μαλακιες του στιλ αγγελοι του τσρλι τραβα παραπερα να τις πεις, οσο για μυαλα κοιτα εσυ να αλλαξεις γιατι αν καποια μερα, χτυπα ξυλο, μπουν στο σπιτι σου θα αναθεωρησεις.  
δε μου απαντησες πως ξερεις την αντιδραση που θα εχω...

Και κατι αλλο παλικαρα να ξερεις οτι εχει διαφορα να ριχνεις σε κοτσιφια και μπεκατσες,απο το να ριχνεις σε ανθρωπο και απο τι μου φενεται αμα χρειαστη να το κανεις μαλλον δεν θα μπορεσεις.

sakter

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
δε μου απαντησες πως ξερεις την αντιδραση που θα εχω...

Και κατι αλλο παλικαρα να ξερεις οτι εχει διαφορα να ριχνεις σε κοτσιφια και μπεκατσες,απο το να ριχνεις σε ανθρωπο και απο τι μου φενεται αμα χρειαστη να το κανεις μαλλον δεν θα μπορεσεις.
Εχω την ικανοτητα να καταλαβαινω τον αλλο απο δυο κουβεντες που θα πει. Τωρα αν εσυ δεν εισουν αληθινος τοτε κι εγω οδηγηθηκα σε λαθος συμπερασματα. Αν παντος κανω λαθος θα με ενδιεφερε πολυ ποια θα ηταν η αντιδραση σου.

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Εχω την ικανοτητα να καταλαβαινω τον αλλο απο δυο κουβεντες που θα πει. Τωρα αν εσυ δεν εισουν αληθινος τοτε κι εγω οδηγηθηκα σε λαθος συμπερασματα. Αν παντος κανω λαθος θα με ενδιεφερε πολυ ποια θα ηταν η αντιδραση σου.
Μην μπερδευεις την οικανοτιτα με την ψευδεστιση.. οσο αφορα την αντιδραση μου θα σου πω μονο οτι ειπα αληθεια για τα οπλα που εχω,αυτο ομως δε σημενει οτι ειμαι πιο αντρας απο καποιον που δεν εχει οπλα η οτι καποιος που δεν εχει οπλα δεν φορα παντελονια και δεν μπορει να προστατευση την οικογενια του.

sakter

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
Μην μπερδευεις την οικανοτιτα με την ψευδεστιση.. οσο αφορα την αντιδραση μου θα σου πω μονο οτι ειπα αληθεια για τα οπλα που εχω,αυτο ομως δε σημενει οτι ειμαι πιο αντρας απο καποιον που δεν εχει οπλα η οτι καποιος που δεν εχει οπλα δεν φορα παντελονια και δεν μπορει να προστατευση την οικογενια του.
Πιο αντρες δεν εισαι αλλα οπως και να το κανουμε το εχεις ενα πλεονεκτημα.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις εκείνη την ώρα είναι να μην κάνεις τίποτε. Άοπλος κόντρα σε οπλισμένο; Να είμαστε άοπλοι και οι δύο να πω ότι θα παιχτεί το ματς. Ξέρω τα κατατόπια του σπιτιού πες. Αλλά με πιστόλι να σε σημαδεύει;   :idiot:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Καλημέρα σας,

χαίρομαι που το παρόν θέμα βρίσκει τόσο μεγάλη ανταπόκριση! Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες (τουλάχιστο τα μέλη του φορουμ) είναι αρκετά προβληματισμένα σε σχέση με το ελ λογω δίλλημα!

Κατ'αρχάς να σημειώσω πως η περίπτωση της Αμερικής δεν είναι συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας! Τόσο το νομικό πλαίσιο αλλά και οι προϋποθέσεις για να οπλοφορεί κανείς είναι τελείως ιδιαίτερες και εδώ άλλωστε δεν ομιλούμε για αντιγραφή αλλά για εξ'αρχής σημιουργία πλαισίου μέσω του οποίου θα μπορεί κάποιος πολίτης να οπλοφορεί!

Αυτή τη στιγμή, ο νόμος (ο οποίος έγινε μολις πρόσφατα ακόμη πιο απαγορευτικός), απαγορεύει ουσιαστικά στον πολίτη να αμυνθεί κάνοντας χρήση οποιουδήποτε όπλου ακόμη κι αν αυτό είναι ενα κουζινομάχαιρο ή σπραίη πιπεριού ή ακόμη και συσκευή ηλ. εκκένωσης. Ουσιαστικά δηλαδή καθιστά τους πολίτες έρμαια στις ορέξεις των κακοποιών οι οποίοι όντες οπλισμένοι (παράνομα μεν αλλα δε νομίζω οτι τους απασχολει αυτο και ιδιαίτερα) το μόνο πράγμα που τους εμποδίζει να εισβάλλουν μαζικά ή να επιτίθενται αδιακρίτως σε πολίτες είναι ....η διάθεσή τους! Διότι ακόμη και οι ίδιοι οι κακοποιοί γνωρίζοντας πως η πολιτεία αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες της, οι αστυνομικοί δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν σε ένοπλες ενέργειες και οι πολίτες είναι μέσα στα σπίτια τους όπως τα πρόβατα στη στάνη, απλά νιώθουν μεγάλη σιγουριά ωστε να επιτίθενται σε όποιον θέλουν, όποτε θέλουν και να προβαίνουν ακόμη και σε ληστείες μικροποσών από παιδιά ή υπερήλικες!!! Με λίγα λόγια οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί πλήρως και το κράτος αντί να προφυλάσσει ώς οφείλει τους πολίτες του, αντιθέτως, τους καθιστά ακόμη πιο ευάλωτους στις ορέξεις των κακοποιών!

Εγώ πιστεύω πως απο τη στιγμή που το ίδιο το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει το Σύνταγμα που προβλέπει την υποχρέωσή του για ασφάλεια των πολιτών..
από τη στιγμή που το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει και να αφοπλίσει τους κακοποιούς,
απο τη στιγμή που η αστυνομία αδυνατεί να προστατέψει αποτελεσματικά τους πολίτες...

το κράτος παρανομεί(!!) όταν εξαναγκάζει τους πολίτες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν μόνοι τους το αγαθό της ασφάλειας!

Σαφώς και είμαι υπέρ τον αυστηρών κανόνων για την οπλοφορία των πολιτών!
Κατ αρχάς ο υποψήφιος να περνά σχετικές εξετάσεις!
δεύτερον να είναι υποχρεωμένος στην παρακολούθηση και εκπαίδευση απο ειδικούς του στρατού ή της αστυνομίας για εύλογο χρονικό διάστημα
και να περνά ανα τακτά χρονικά διαστήματα (καθε χρόνο ίσως) από αντίστοιχες εξετάσεις και εκπαίδευση ώστε να πιστοποιείται πάντοτε η ψυζχική του σταθερότητα αλλά και η ικανότητά του στον χειρισμό του όπλου!

εαν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνεχίζει το κράτος να εξαναγκάζει τους πολίτες του στην ανοχή και ανευ όρων υποταγή τους στις κακόβουλες ορέξεις των σαφώς ισχυρότερων κακοποιών!

τα επιχειρήματα που ακούγονται για την δήθεν αλόγιστη χρήση όπλων, είναι επιπόλαια καθώς δεν ζήτησε κανείς να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για την άσκοπη χρήση όπλων ή για τα εγκλήματα απο όποιον και αν προέρχονται! Και τώρα αν θέλει κάποιος να δολοφονήσει τον γείτονα, μπορεί ανετα να το κάνει με ένα μαχαίρι ή κάτι άλλο, δεν είναι το όπλο καθαυτό η αιτία που θα κάνει τον άλλο να επιτεθεί σε κάποιον!

Θεωρω δε πως το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό την περίοδο που διανύουμε διότι ο κόσμος πέραν των καθημερινών προβλημάτων του τα οποία εκπίπτουν εκ της ηλίθιας πολιτικής που ακολουθείται, δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται  ήσυχος ούτε μεσα στο σπίτι του αλλα όύτε στον δρόμο!Θεωρώ πως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα,διοτι η υποτιμητική συμπεριφορά του κράτους έναντι των πολιτών του θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο εμάς τους συγγενείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Εαν δεν θέλει το κράτος ή αδυνατεί να εφαρμόσει το σύνταγμα ας διαλυθεί και οι υπεύθυνοι ας πάνε σπίτι τους! Δεν φταίει ο κόσμος σε τίποτα για να υποχρεώνεται να παίζει ντε και καλά τον ρόλο του θύματος!

ωραια τα επιχειρηματα σου και λογικα....πιστευεις  ομως εστω και 1 τοις εκατο οτι ζεις σε μια χωρα οπου θα υπαρχει αξιοκρατια, ο κοσμος θα περναει εξετασεις και τεστ απο ψυχιατρους και τα οπλα θα χρησιμοποιουνται μονο ως αυτοαμυνα σε εναν λαο με μηδαμινη παιδεια?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

αυτο με τα οπλα και τα παντελονια ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω ακουσει κατα καιρους....το βρισκω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ηλιθιο επιχειρημα!!!! (αφορμη πηρα απο το ποστ σου δε στα χωνω)
δηλαδη καλυτερα να σκοτωθει καποιος....και ακομα χειροτερα να προκαλεσει τον εγκληματια να σκοτωσει/βιασει και τη γυναικα/παιδια του επειδη κραταει το οπλο και την ειδε χουλκ....

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
αυτο με τα οπλα και τα παντελονια ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω ακουσει κατα καιρους....το βρισκω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ηλιθιο επιχειρημα!!!! (αφορμη πηρα απο το ποστ σου δε στα χωνω)
δηλαδη καλυτερα να σκοτωθει καποιος....και ακομα χειροτερα να προκαλεσει τον εγκληματια να σκοτωσει/βιασει και τη γυναικα/παιδια του επειδη κραταει το οπλο και την ειδε χουλκ....
αν διαβασες μονο αυτο το ποστ ισως παρεξιγισες αυτα που λεω..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
αν διαβασες μονο αυτο το ποστ ισως παρεξιγισες αυτα που λεω..

ναι ειπα οτι το πηρα ως αφορμη....ειδα τι λες....απλα ετυχε να δω το ποστ σου και το παρεθεσα για να πω αυτο που ηθελα....σου πα και πριν δε στα χωνω :P
(νομιζω δηλαδη οτι δε στα χωνω....ειδα οτι διαφωνεις οτι αυτος που εχει οπλο ειναι πιο πολυ αντρας και πιο αξιος να υπερασπιστει την οικογενεια του...κανω λαθος?? )

SOUTZ

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Απρ 2006
Κριτικές
16
Like
21
Πόντοι
5.775

ουτε ποιος εισαι ξερω ουτε και με ενδιαφερει να μαθω. οταν ομως λες τις αποψεις σου εδω θα υποστεις και κριτικη. Βασικος κανονας καθε δημοσιοποιησης. Αρα τα περι " αυτα να τα πεις παραπερα" δεν παιζουν. αν δεν σου γουσταρει τι σου λεει ο αλλος ειναι προβλημα σου οπως μπορει να μη μας γουσταρουν και αυτα που λες εσυ αλλα αυτα εχει το φορουμ.

Το οτι κυνηγας γιατι μας το λες για ατρανταχτο επιχειρημα??? οτι ξερεις σημαδι δηλαδη??? τι λες ρε παιδι μου!!! σοβαρα εεε??? τι σχεση εχει αυτο ρε με την νοοτροπια το καθενα οτι μπορει να εχει σπιτι του οπλο για παν ενδεχομενο???
αλλα και ετσι να το παρεις, αφου μπορει να εχει ο καθενας για κυνηγετικους λογους οπλο, τι αλλο θες??? να εχεις και ενα κανονικο δηλαδη με κανονικα φυσιγγια και οχι μονοβολα για αγριοχοιρο??? λες και εαν εισαι ψυχακιας δεν μπορει να παρεις την καραμπινα σου και να του την αναψεις του αλλου???
αρα δεν ειναι αυτο...κατι αλλο υποβοσκει το οποιο και δεν το εχω ακομα 100% καταλαβει αλλα δεν ειναι τοσο αθωο.

Τελος για να μη λεει ο καθε πικραμενος οτι του κατεβει, μου το εχουν ανοιξει το σπιτι αλλα δεν σκεφτηκα να την αναψω σε κανενα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom