Λοιπόν διάβασα όλα όσα γράφτηκαν. Το θέμα με είχε απασχολήσει παλιότερα (λόγω τόπου κατοικίας) και είχα κάνει διάφορες ενέργειες (ενώ δεν κυνηγάω) με αποτέλεσμα τώρα πια να έχω:
2 κυνηγητικά όπλα (καραμπίνες)
1 πιστόλι 9mm (νόμιμο, με άδεια οπλοκατοχής ΚΑΙ οπλοφορίας "για την προσωπική μου ασφάλεια" όπως γράφει η άδεια πάνω της.
Και έχω ασχοληθεί γενικότερα, συζητώντας με αξιωματικούς της αστυνομίας, διαβάζοντας κάθε τι σχετικό κλπ.
Κατ’ αρχήν η άδεια οπλοφορίας πρακτικά δε βγαίνει, χρειάζεται χοντρό "μέσον" για να βγει (σε μένα έτυχε να βρεθεί).
χμμμμμμμμμμμ οτι πεις εσυ.....
Στην πράξη, δεν οπλοφορώ ποτέ. Έχω την άδεια 9 χρόνια (περίπου) και ΠΟΤΕ δεν έχω φύγει από το σπίτι κουβαλώντας το όπλο. Δε μου χρειάζεται (ούτε λεφτά κουβαλάω, ούτε έχει λόγο κανείς να μου την πέσει). Στο σπίτι όμως, είναι πάντα γεμάτο, και σε σημείο που μπορώ να το πιάσω εύκολα. Άρα αν κάποιος μπουκάρει (όπως έγινε με το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην Αυλίδα προχτές), την έχει βάψει.
το θεμα ειναι να προλαβεις να το αρπαξεις και να εχεις καθαρο μυαλο την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη....
Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η δικιά μου πολιτική στο θέμα.
Απαντάω τώρα εδώ από κάτω σε μερικές προτάσεις που διάβασα, δεν έχει σημασία ποιος τις έγραψε, δεν κάνουμε προσωπική αντιπαράθεση εδώ, επιχειρήματα προβάλλουμε.
οπως πχ γινεται στις ΗΠΑ, οπου καθε τοσο καποιος τρελλακιας ξεκληριζει ολοκληρη ταξη σχολειου?
Αυτά είναι εγκλήματα ψυχικά ασθενών ατόμων. Ο ψυχασθενής, αν (για δικούς του άρρωστους εσωτερικούς λόγους) αποφασίσει να μπουκάρει στο σχολείο και να καθαρίσει τους συμμαθητές του και τους δασκάλους, δεν είναι η έλλειψη άδειας οπλοφορίας που θα τον σταματήσει. Και εκτός από αυτό, για να πάρει κανείς άδεια οπλοφορίας περνάει από ιατρική εξέταση (και εγώ πέρασα) και κάποιος γιατρός βεβαιώνει ότι έχεις σώας τας φρένας. Και εδώ έχουν γίνει τέτοια (ίσως όχι σε σχολεία – αλλά σε οικογενειακά περιβάλλοντα) και είναι ζήτημα στατιστικής το να δει κανείς ότι στην Αμερική όπου τα όπλα διέπονται από πιο "ανεκτική" νομοθεσία από ότι η δική μας (350 εκ. κάτοικοι – 600 εκ. όπλα χειρός στην κατοχή τους) τα τέτοια εγκλήματα είναι λιγότερα από ότι τα δικά μας. Επομένως δεν είναι επιχείρημα το ότι "αν επιτραπούν τα όπλα θα αρχίσουμε να έχουμε τέτοια περιστατικά". Δεν ισχύει.
στα σχολεια δηλαδη πηγε ο πατερας η το παιδι ?
πλακα μας κανεις ετσι ?
Ο γιος σου αν του την βαρεσει (λεμε τωρα ....) και παρει το οπλο σου (απο εκει που το εχεις κρυψει) και παει στο σχολειο και τους καθαρισει ..... περασε απο εξετασεις ?
Καλο ειναι να μην υπαρχουν οπλα γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει......
Η φτωχια, η ελλειψη κοινωνικης παιδειας και η ασυδοσια αυξανουν την εγκληματικοτητα. Ας λυσουμε αυτα, και δεν θα χρειαζεται κανενα οπλο, σε κανενα σπιτι.
Σωστό. Όμως, η φτώχεια αυξάνεται (και θα αυξάνεται), η παιδεία πάει κατά διαόλου (και όσο πάει τον πλησιάζει και περισσότερο) και η ασυδοσία δεν ελέγχεται από κανέναν νόμο ή άνθρωπο. Το "να τα λύσουμε αυτά" είναι επομένως μια ευχή που δε βλέπω πως θα πραγματοποιηθεί, αλλά εν πάσει περιπτώσει ΜΕΧΡΙ να πραγματοποιηθεί εγώ (και ο καθένας) έχω το πρόβλημα του μαλάκα που θέλει να μπουκάρει στο σπίτι μου, στο μαγαζί μου, στο βενζινάδικο μου, για να κάνει αυτά που θέλει ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΟΠΛΟ, (χωρίς άδεια, βέβαια).
Επομένως εγώ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ μέχρι "η κοινωνική παιδειας, η ασυδοσια και η φτωχια" να θεραπευθούν? Να περιμένω τους επίδοξους δράστες λέγοντας "περάστε παρακαλώ"?
μια λυση ειναι να μην εισαι προκλητικος ....
εννοω απο επιδειξη πλουτισμου σε τετοιες μερες
μπορειτε να μας παραθεσετε εναν πινακα με στατιστικα ποσοι σκοτωθηκαν η τραυματιστηκαν απο λανθασμενη ή ασκοπη χρηση όπλων και να τον συγκρίνουμε με εναν που να αναγραφει ποσοι σκοτωθηκαν ή τραυματιστηκαν απο εγκληματικες πραξεις εις βαρος τους?
Όχι δεν τα έχω πρόχειρα. Πάντως σαφώς είναι περισσότερα τα θύματα των εγκληματικών ενεργειών με οικονομικά κίνητρα από τα θύματα των τρελλών (τύπου "μπουκάρω στο σχολείο και καθαρίζω κόσμο"), των παιδικών ατυχημάτων ("με το όπλο του πατέρα του..."), των εγκλημάτων πάθους, των εγκλημάτων θυμού (παρκάρισμα και όλα αυτά) αθροιζομένων.
σε λιγο που θα χτυπησει κοκκινο στις εξοφλησεις δανειων να δεις τι εχει να γινει....
και ειδικα στους απολυμενους του δημοσιου και ιδιωτικου τομεα
τους θες με οπλο αυτους ? για φαντασου το λιγο.... στην απελπισια τους τι θα εκαναν ?
περισσότερα μπορείς να καταφέρεις κάνοντας μαθήματα αυτοάμυνας- και αποκτάς και κορμί!
Δεν έχουν όλοι τη σωματική δυνατότητα και τη φυσική κατάσταση να γίνουν Τσακ Νόρις ή Κουνγκ Φου (πως τον λένε τον άλλο τον Κινέζο) για να τα βάζουν με τους ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ κακοποιούς.
μπρους λη και τζετ λη
ασχετο μην παρασυρομαστε απο σκηνες σε ταινιες γιατι δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.....
περισσότερα από 1,5 εκατ. καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα είχαν δηλωθεί στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα
Αυτό δείχνει ότι οι κάτοχοι αυτών των όπλων δεν έχουν καμία διάθεση να είναι παράνομοι, ο νόμος (πριν 14-15 χρόνια) ζήτησε δήλωση, οι άνθρωποι πήγαν και τα δήλωσαν. Οι δηλωμένοι κυνηγοί είναι 250.000, οπότε
Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι υπόλοιποι απλώς έχουν ένα όπλο στην ντουλάπα για να αισθάνονται ασφάλεια…
Ακριβώς.
Και επειδή το κυνηγητικό είναι μεγάλο (και δύσχρηστο), υπάρχουν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ακόμα που έχουν ένα ΑΔΗΛΩΤΟ μικρό όπλο στο σπίτι, που είτε το αγόρασαν στη μαύρη, είτε είναι του παππού που ήταν αξιωματικός, είτε, είτε, είτε, και ΕΙΝΑΙ παράνομοι, (ως προς την κατοχή του) αλλά δεν είναι παράνομοι με την έννοια ότι το χρησιμοποιούν για να ληστεύουν βενζινάδικα, τράπεζες, Super Market κλπ, απλώς το έχουν στην άκρη.
Ο αριθμός αυτών είναι άγνωστος (διότι δεν υπάρχει καταγραφή), και η νομιμοποίηση της οπλοκατοχής θα επιτρέψει την καταγραφή και δήλωση ΚΑΙ αυτών των όπλων όπως έχει γίνει (με τα περισσότερα) κυνηγητικά.
Σωστος
αλλα εδω να τονιστει οτι οι καραμπινες ειναι δυσχρηστες αρα και αχρηστες σε περιπτωση εισβολης
πιο πολυ βολευει ενα πιστολι τυπου κολτ μαγνουμ μπερετα 9αρι ρεβολβερ....
κατι που δεν θεωρω καλο να υπαρχει γιαυτο και ψηφισα δαγκωτο ΟΧΙ
η εγκληματικοτητα θα αυξηθει κατακορυφα ...
Διαφωνώ εντελώς. Αντίθετα, πιστεύω ότι θα μειωθεί. Γιατί ο κάθε επίδοξος ληστής θα ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ρισκάρει το τομάρι του κάνοντας την ενέργειά του, γιατί δε θα ξέρει από που θα του ‘ρθει.
ο αποφασισμενος ρισκαρει ουτως η αλλως
αλλωστε ποιος σου ειπε οτι θα σου ερθει οταν εισαι σπιτι ?
Καλο ειναι να μην δωθουν αδειες για οπλοκατοχη σε κανεναν και να φροντισει το κρατος να ενυσχυσει την αστυνομια κι αλλο
Λάθος επίσης. Η αστυνομία (παρ’ ότι οπλοφορεί), δεν είναι σε θέση να αποτρέψει την εγκληματικότητα. Τι παραπάνω ενίσχυση χρειάζεται δηλαδή? Μπαζούκα?
παραταιρω εκπαιδευση και συχνοτερη περιπολια ακομη και στις γειτονιες
αυξηση στις προσληψεις αστυνομικων αρα πιο πολυ αστυνομια ΚΑΙ για τον πολιτη
τι πιο απλο απο ενυσχυμενη αστυνομικη παρουσια παντου ?
φανταστειτε ο καθε μικροαπατεωνακος η το καθε μικροβαπορακι να ειχε και απο ενα 45αρι διπλα του
Αυτός που το έγραψε αυτό προφανώς εννοεί ότι αυτοί οι τύποι θα πάνε στην αρμόδια αρχή και θα πάρουν άδεια οπλοφορίας!
Μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια επιχειρήματα?
Εκτός από αυτό, και σήμερα (με το ισχύον καθεστώς) όλοι αυτοί ΕΧΟΥΝ όπλα. Αδήλωτα και χωρίς άδεια φυσικά. Δε θα αλλάξει τίποτα επομένως με την αδειοδότηση των ΝΟΜΙΜΩΝ κατόχων όπλου.
Είναι σα να λέει το κράτος "δε μπορώ να σας προστατεύσω αρα πάρτε ο καθένας απο μια κουμπούρα κ κάντε ότι νομίζετε"
Το κράτος δε λέει. Το κράτος εκδίδει άδειες και καταγράφει τον κάτοχο κάθε όπλου. Και σήμερα που "δε το λέει" το "δε μπορώ", το κάνει. Δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες του.
Εκτός αυτού η κατοχή όπλου δίνει μια τρομακτική αίσθηση ισχύος στον καθένα, πνευματικά υγιή ή όχι, που είναι πολύ επικίνδυνη.
Κάνεις λάθος, και σου μιλάει κάτοχος όπλου.
Δεν στη δίνει, γιατί ξέρεις ότι ΔΕΝ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις να έχεις αυτή την αίσθηση (αν το κάνεις, διώκεσαι για άσκοπη χρήση). Το έχεις ΜΟΝΟ για την περίπτωση που κινδυνεύεις, και αυτό το ξέρεις, το σέβεσαι, και το εφαρμόζεις.
Σωστος..... μαζι σου ειμαι...
Αλλα και παλι σε ρωτω ....
Θα προλαβεις να το χρησιμοποιησεις ?
Είναι κοινή λογική άλλωστε ότι: Περισότερα όπλα=περισότεροι πυροβολισμοί=περισότεροι θάνατοι.
Όχι. Περισσότερα ΝΟΜΙΜΑ όπλα σημαίνει ΜΟΝΟ περισσότεροι πυροβολισμοί στα σκοπευτήρια (άρα εκπαίδευση – κάτι που τώρα δε γίνεται από τους "παράνομους" κατόχους όπλων στις ντουλάπες και τα κομοδίνα).
Πέρα από αυτό η ΝΟΜΙΜΗ κατοχή δημιουργεί μια υπευθυνότητα ως προς το χειρισμό του όπλου (με τη λέξη χειρισμό δεν εννοώ τη στιγμή που τραβάς τη σκανδάλη, εννοώ γενικά το πως το μεταχειρίζεσαι, που το φυλάς, σε τι κατάσταση, πως προφυλάσσεις τα παιδιά από το να το πάρουν κλπ) η οποία ΔΕΝ υπάρχει σήμερα.
Έχω διαβάσει οδηγίες χρήσης και χειρισμού που είναι τρομερά ενδιαφέρουσες. Π.χ. η χρήση όπλου υπό την επίρροια οινοπνεύματος είναι ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ από την οδήγηση. Το ξέρει κανείς αυτό?
Αν κατι θα πρεπει να αλλαξει αυτο ειναι η παιδεία ωστε να αποτραπουν τετοια φαινομενα στο μελλον σε συνδιασμο με μια ισχυρη αστυνομια και μεγαλη σε αριθμο μοναδων παρουσια της στους δρομους....
Ναι. Μόνο που σήμερα (και για αρκετά χρόνια ακόμα) δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρώνονται αστυνομικοί σε τέτοια έκταση. Και επί τέλους, δε μπορεί να αναλογεί ένας αστυνομικός ανά 10 κατοίκους, ώστε να φοβούνται οι τσαντάκηδες να αρπάξουν τσάντα.
Αμα κοψουν τα χρηματα για εξοπλισμους να δεις πως βρισκονται χρηματα για ολα....
Εσυ σαν οπλοκατοχος πως θα το ''γνωστοποιησεις'' (ωστε να φοβαται ο κλεφτης να μπει) οτι εχεις οπλο στο ΣΠΙΤΙ ?
Δε θα το γνωστοποιήσεις με ταμπέλα τύπου "Προσχή ο σκύλος δαγκώνει". Και γενικώς δε θα το γνωστοποιήσεις. Αλλά αν είναι γενικώς γνωστό ότι ο καθένας στο σπίτι του έχει και ένα όπλο (διότι είναι πολύ εύκολο και νόμιμο να το αποκτήσει), τότε ο υποψήφιος μπουκαδόρος θα το σκεφτεί 10 φορές πριν μπουκάρει, ή θα κοιτάξει να μπουκάρει αν είναι 100% σίγουρος ότι ο ένοικος απουσιάζει. Εδώ έχουμε φτάσει να μπουκάρουν στα σπίτια την ώρα που οι άνθρωποι μέσα κοιμούνται, και ΑΥΤΟ θα σταματήσει με την νόμιμη οπλοκατοχή, όχι η μπούκα γενικώς.
Και σαν πρώτο βήμα είναι κάτι. Τουλάχιστον δε θα κινδυνεύεις να σε φάνε στον ύπνο, τα πράματα ας τα πάρουν, αν είσαι διακοπές.
Και επειδή δε θα πάρουν όλοι όπλα, αν οι 8 στους 10 έχουν, κοντά στους 8 θα γλυτώσουν τη μπούκα και οι υπόλοιποι 2. Ο μπουκαδόρος δε θα ξέρει ποιος ΔΕΝ έχει όπλο.
σωστο σε βρισκω εδω αλλα ποτε δεν ξερεις πως θα το χρησιμοποιησει ο καθενας το οπλο
μετα αναφερεσαι στο 80% λεγοντας 8 στους 10
δεν νομιζεις οτι ειναι επιφοβο αυτο για αλλα χειροτερα ?
Για φαντάσου να κυκλοφορούν με πιστόλια. Θα πέφτουν πιστολιές ανάμεσα σε οδηγούς που τσακώνονται,θα πέφτουν πυροβολισμοί σε καφενεία για τα χαρτιά και το τάβλι,θα πυροβολεί κάνα κωλόπαιδο συμμαθητή του επειδή τον ενόχλησε και του την έσπασε ή επειδή πείραξε την γκόμενά του,κτλ.κτλ..
Γιατί, στην Αμερική που η οπλοκατοχή επιτρέπεται, τέτοια συμβαίνουν? Μου φαίνεται ότι επιστρατεύονται κάθε λογής παράλογα (και φανταστικά) επιχειρήματα για να υποστηριχτεί η μη νομιμοποίηση της οπλοκατοχής.
Η αστυνομία για μένα να έχει περισσότερες ελευθερίες και να μπορούν ελέυθερα να βαράνε στο ψαχνό όταν μπλέκουν με κακούργους και να μπορούν να πυροβολούν και τσαντάκηδες και κλέφτες και κάθε εγκληματία ανεξάρτητα πόσο κακούργημα ή πλημμέλημα είναι αυτό που κάνουν αν τους φωνάξουν να σταματήσουν και κεινοι τρέχουν να φύγουν.
ελα ομως που καποιος την ειδε ραμπο και εφαγε ενα παιδακι (τον γρηγοροπουλο)
Και άλλη μαλακία.
Η χρήση του όπλου (από οποιονδήποτε – είτε πολίτης είτε αστυνομικός) πρέπει να ελέγχεται. Αν κάποιος πυροβολήσει έναν ληστή στο βενζινάδικο, ή έναν που μπούκαρε σπίτι του, ή έναν που απειλεί με όπλο την ταμία του Supermarket, θα ελεγχθεί. Και αν καλώς τον πυροβόλησε, δε θα τιμωρηθεί. Αν όμως κάποιος πυροβολήσει έναν πιτσιρικά επειδή έκλεψε τσίχλες από το περίπτερο και το έβαλε στα πόδια, ή τον Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια που πέταξε ένα μπουκάλι, θα ελεγχθεί και θα τιμωρηθεί.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον κατάλληλο τρόπο. Ούτε το "βαράτε και μη σας νοιάζει" είναι σωστό, ούτε το "θα έχετε πιστόλια αλλά δε θα τα βγάζετε από τις θήκες τους". Πάντα υπάρχει η μέση και λογική οδός.
Τα λάθη που περιέχουν όπλα όμως,είναι πολύ χειρότερα κ μη αναστρέψιμα. Δεν πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των όπλων,πρέπει να τον μειώσουμε.
Σωστό για το μη αναστρέψιμο, αλλά εκτός από τα λάθη (που κι αυτά θα υπάρξουν) υπάρχουν και οι περιπτώσεις της "εκ προθέσεως" βλάβης, της εγκληματικής ενέργειας δηλαδή.
Για την ώρα, αυτές οι βλάβες είναι απείρως περισσότερες από αυτές των λαθών, και πρέπει να κοιτάξουμε αυτές πως θα περιορίσουμε, γιατί τα λάθη είναι ελάχιστα.
Και με την νομιμοποίηση της οπλοκατοχής ΔΕΝ πρόκειται να αυξηθούν.
εχω ενα ροπαλο του μπειζμπολ
Δε φτάνει, φίλε. Αν δεις μπροστά σου δυο που κρατάνε πιστόλια, δε θα έχεις την ευκαιρία ούτε να το σηκώσεις.
Αυτά.
Περιττό να πω ότι ψήφισα "ΝΑΙ" δαγκωτό.