kontolagnos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 36.129
- Πόντοι
- 6.256
Ο διομήδης πάντα ευστοχος
Δύσκολο να πούμε, θα αποφασίσει το δικαστήριο.ο 83χρονος που πυροβόλησε τον εισβολέα που μπήκε σπίτι του για να τον κλέψει ή να τον σκοτώσει, είναι εγκληματίας κατά τη γνώμη σας?
Ευχαριστώ.Το βασικό ερώτημα περί βεληνεκούς στην ένοπλη αυτοάμυνα ενός πολίτη είναι το εξής : Όλων των παραμέτρων συμπεριλαμβανομένων ποιά είναι η μέγιστη απόσταση που το σύστημα αμυνόμενος-άνθρωπος-όπλο-πυρομαχικό μπορεί να καταφέρει με ασφάλεια αποκλειστικά στον επιτιθέμενο το ελάχιστο απαραίτητο πλήγμα ώστε να τον αδρανοποιήσει ΕΦΟΣΟΝ ο αμυνόμενος έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης και είναι σε θέση να την αξιολογήσει σωστά.
Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τον ανθρώπινο παράγοντα από ότι με τα ονομαστικά τεχνικά χαρακτηριστικά του υποσυστήματος όπλο-πυρομαχικό.
Από εκεί και πέρα τα θέματα του μέγιστου βεληνεκούς, μέγιστου δραστικού βεληνεκούς, ωφέλιμου βεληνεκούς κτλ για το υποσύστημα όπλο-πυρομαχικό έχει απασχολήσει για χρόνια την βιβλιογραφία χωρίς να βγεί άκρη παρά μόνον στατιστικά και στο περίπου, οπότε απλώς μην ασχολείσαι. πχ Συνήθως το μέγιστο δραστικό βεληνεκές (σημειακό και περιοχής - οι κατασκευαστές δίνουν συνήθως 2 τιμές) για συγκεκριμένο συνδυασμό όπλου-πυρομαχικού μετριέται συναρτήσει της διατρητικής ικανότητας/δημιουργούμενης προσωρινής κοιλότητας/θραυσματοποίησης βολίδας σε μπλόκ αργίλου ή ειδικό τζελ σε συνδυασμό με τις κατανομές των βολίδων σε χάρτινους στόχους (κύκλους διασποράς βολών με συγκεκριμένο γκρουπάρισμα) υπό ιδανικές συνθήκες και τον σκοπευτή σε κατάσταση ηρεμίας. Συνθήκες δηλαδή που ελάχιστη σχέση έχουν με το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας.σε μένα το είπες? μήπως στον ύπνο σου?
ρε συ άγιε, μεγάλο κάψιμο το χθεσινό δεν το ξανακάνω. Αλλά ρε πουλάκι μου, δεν τα αφήνεις αυτά τα ράμπο γιατί είναι αστείο, δεν σου ταιριάζουν. Πες με την γουάιν εκεί καμιά κοινωνιολογική χαριτομενιά ή κάνα φιλόσοφο με τον πούσυ.
Τι θες τώρα να κάνεις και τον καταδρομέα που διάβασες για βεληνεκές πρώτη φορά χτες βράδυ? έλα σοβαρέψου την έχεις κάνει την θεατράλε περσόνα για τα σίδερα. Αυτά.
Λες να το εστησε;Μισο λεπτακι ρε τύποι, εχω κατι αποριες.
Δηλαδη, μπαινουν τρεις τύποι το βραδυ στο σπιτι.
Ο πιλοτος κατεβαινει, πρωτος απο το δωματιο, τον βρισκουν και τον δενουν.
Τους λεει πού ειναι τα λεφτα και απλώς τον φιμωνουν δεμενο στην καρεκλα.
Οσο ψαχνουν οι δυο για τα λεφτα, ενας τριτος παει και επιτιθεται στην γυναικα του πιλοτου. Δεν μπορει να την δεσει, δεν μπορει να την φιμωσει, ειναι λεει δυνατη και αντιστεκεται (μπα?). Και της κλεινει τη μυτη και το στομα και την πνιγει.
Μαλιστα.
Μετα φευγουν αυτοι, αφηνουν τον πιλοτο που τους εχει δει και ακουσει ζωντανο.
Μετα λεει ο πιλοτος παιρνει τηλεφωνο με την...μυτη επειδη ειναι δεμενος και φιμωμενος. Οριστε? Το τηλεφωνο τού το αφησανε δηλαδη? Κοντα του κιολας? Και πώς ανοιξε το τηλεφωνο αφης, το οποιο "μαυριζει" αν δεν χρησιμοποιηθει?
Μαλιστα.
Αυτη εμεινε εγκυος στα 18 και την παντρευτηκε με το ζορι. Βρετανιδα. Αρα θεωρητικα, του παιρνει το παιδι και φευγει αν τσακωθουνε.
Μαλιστα.
Ειχαν λεει 10.000 ευρω στο σπιτι γιατι τα ειχε βαλει ο πιλοτος μεσα σε ενα κουτι μονοπολης. Επειδη περισσεψαν απο μια αγοραπωλησια. Και εκεινη τη μερα θυμηθηκαν να μπουν σπιτι οι ληστες. Παρακαλω? Οριστε?
Εγω εξεφρασα καποιες (λογικες νομιζω) αποριες.Λες να το εστησε;
Για το οτι αντισταθηκε ακουσα οτι πηγαινε πολεμικες τεχνες.Εγω εξεφρασα καποιες (λογικες νομιζω) αποριες.
Σιγα μην ηταν και η Λαρα Κροφτ.Για το οτι αντισταθηκε ακουσα οτι πηγαινε πολεμικες τεχνες.
Φαγωθηκαν οι κοπελες στη δουλεια οι συναδελφισσες, γιατι οι ληστες σκοτωσαν τη γυναικα, αλλα αφησαν ζωντανο τον αντρα. Πειραχτηκαν παρα πολυ. Γιατι λεει το κανονικο ηταν να σκοτωσουν τον αντρα.Εγω εξεφρασα καποιες (λογικες νομιζω) αποριες.
Θα ξεροχυσουμεΤην παρασκευη ο μητσοτακης θα κάνει διάγγελμα για την εγκληματικοτητα και θα μας πει για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για το θεμα
Ψάχνει για όπλο, έχει θορυβηθειΠου ειναι ο Πουσυ Βαγκον να βοηθησει στην υποθεση; Εχει πει οτι εχει λυσει καποιες υποθεσεις; ως ντεντεκτιβ. Να πει μια γνωμη. Αλλα τελευταια απαξιει.
Oxι στον ξύπνιο μου. Βλεπε σελιδα 104 , 13η παράθεσησε μένα το είπες? μήπως στον ύπνο σου?