Για αυτούς που λένε ότι αν έχεις όπλο μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα διαρηκτη.
Ας αναλύσουμε λίγο το θέμα.
Ένας διαρηκτης έχει κάνει δεκάδες άλλες διαρρήξεις. Άρα έχει πείρα, εκπαίδευση, ικανότητα.
Μας είχε απασχολησει πριν χρόνια στην περιοχή μας ένας μοναχικός διαρηκτης. Στην ασφάλεια ήταν γνωστός ως Αλβανός Αίλουρος, από την ικανότητα του στις αναρριχήσεις. Είχε καταφέρει να κάνει απιστευτες για απλό άνθρωπο καταστάσεις έμπαινε σε σπίτια ενώ οι κάτοικοι ήταν μέσα, μέχρι και σε αστυνομικούς είχε χτυπήσει.
Ένας απλός άνθρωπος, δεν έχει την πείρα και την εκπαίδευση να αντιμετωπίσει έναν επαγγελματία διαρηκτη.
Με λιγα λόγια. Έστω έχεις καραμπίνα η περίστροφο. Τολμάς να πυροβολήσεις μέσα σε ένα δωμάτιο 4Χ5; Η στην βεράντα; Πόσες φορές το έχεις κάνει αυτό δοκιμή;
Έχω δει πυροβολισμό μέσα σε εγκαταλειμμένο κτίριο. Το δωμάτιο γέμισε σκόνη καθώς η σφαίρα έκανε τρία γκελ στα τσιμέντα. Ασπρισαμε και φύγαμε σαν χεσμενοι μόλις καταλαβαμε με τον φίλο μου ότι η τύχη του αρχάριου μας εσωσε.
Άλλη φάση. Εξιστοριση αστυνομικού που ήρθε τετ α τετ με διαρηκτη. Σωματότυπος αστυνομικού 1.90 γυμνασμενος γυμναστήρια κλπ. Σωματοτυπος διαρηκτη 1.70 χοντρούλης.
Θα γράψω κατά λέξη ότι μου διηγήθηκε ο αστυνομικός.
Παλεύαμε επί 15 λεπτά χωρίς να υπάρχει αύριο. Στο πρώτο λεπτό του είχα ρίξει τόσο δυνατή κλωτσιά που ήμουν σίγουρος ότι του είχα σπάσει το πόδι. Κάθε φορά σηκωνονταν και συνέχιζε λες και δεν ένιωθε πόνο. Στα δέκα λεπτά ξύλου είχα αρχίσει να έχω αμφιβολίες ότι δεν θα τον καταφέρω. Έσπασαν οι πόρτες καθώς πέφταμε ο ένας στον άλλο, το παντζούρι της πόρτας της βεράντας από αλουμίνιο έκανε τόση μεγάλη γούβα που μέχρι και ο οδηγος ξεκόλλησε από το μάρμαρο.
Δεν θα γράψω ποιος βγήκε νικητής απλά για να σκεφτούν μερικοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα με έναν άνθρωπο που δεν έχει αύριο.