Όπως ήταν λογικό, μείναμε από καύσιμα. Η μια μέρα παραπάνω ξεκούρασης ήταν κομβικής σημασίας για τους Λιθουανούς, συν το γεγονός ότι πραγματικά μοχθήσαμε για να καταβάλουμε τους Νεοζηλανδούς. Ήταν λυπηρό να βλέπεις τον Γουόκαπ στο δεύτερο ημίχρονο. Δε θα μιλήσω τεχνικά γιατί δε νομίζω ότι έχει σημασία. Η νίκη ήταν ευρεία και δε χωρούν αναλύσεις. Για να κερδίσουμε αυτή την ομάδα έπρεπε οι Λιθουανοί να βρεθούν σε κακή μέρα, να τους τσατίσουμε και να βγάλουν νευρικότητα και φυσικά εμείς να βρεθούμε στην καλύτερη μας μέρα. Πολλές προϋποθέσεις δηλαδή και σχεδόν καμία δεν πραγματοποιήθηκε. Με τέτοια ευστοχία και αρκετές λύσεις από τον πάγκο, ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγουν.
Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την Εθνική μέχρι στιγμής. Οι παρόντες τα δίνουν όλα, κάνουν ότι μπορούν. Δε ζητάω κάτι περισσότερο. Δεν υπάρχει λιποψυχία από κανέναν, υπάρχει φιλότιμο. Θέλω να δω μια καλή εικόνα και στον αγώνα με το Μαυροβούνιο. Μπορούμε να τους κερδίσουμε. Αν και για ακόμη μια φορά έχουμε λιγότερο χρόνο ξεκούρασης.
Δυστυχώς κάποιοι παίχτες μας όχι απλά δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω, αλλά ήταν και πολύ κακοί γενικά στο τουρνουά.
Ο παίχτης-κλειδί της ομάδας μας, αρχηγός Παπανικολάου, κάνει πολύ κακό τουρνουά και τον βλέπω κάπως βαρύ και κουρασμένο γενικότερα. Δε γυαλίζει το μάτι του. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Δεν έχει την ίδια ένταση. Δεν το λέω για να τον κατηγορήσω, απλά κι αυτός μάλλον έχει μείνει από καύσιμα μετά από μια άκρως κοπιαστική χρονιά με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι και μικρός δα!
Επίσης πολύ κακό τουρνουά από τον Λούντζη, ο οποίος δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε. Προφανώς δεν είναι για τέτοιο επίπεδο ακόμα. Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ το ατομικό του παιχνίδι. Πολλές αδυναμίες στο χειρισμό της μπάλας, στο σουτ, αλλά και στην άμυνα όπου χάνεται πολλές φορές και χάνει τον αντίπαλό του για πλάκα.
Ο Παπαγιάννης δυστυχώς δεν ήταν σε καλή μέρα επιθετικά σήμερα (αμυντικά ποτέ δεν είναι). Δεν του βγήκαν οι προσπάθειες, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί περισσότερο. Θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα χαρακτήρα και ψυχολογίας. Δεν είναι "φονιάς" και τον παίρνει από κάτω, ενώ ξέρει μπάσκετ και μπορεί να κυριαρχήσει, τουλάχιστον επιθετικά.
Τέλος, να πω για τον Ιτούδη, ότι έκανε κι αυτός ότι καλύτερο με το υλικό που είχε και έστησε σωστά και ορθολογικά την ομάδα, αν και μπήκαμε κάπως υπνωτισμένοι. Έχω κάποιες ενστάσεις, αλλά δεν είναι για να τις αναφέρω επί του παρόντος.