Τελείως σούπα το ματς Γαλλία-Γερμανία. Οι Γερμαναράδες με τον γνωστό τους τρόπο, κατάφεραν να πάρουν αποτέλεσμα και τουλάχιστον αλλάζανε σωστά την μπάλα, χωρίς λάθη και επιπολαιότητες. Επιπλέον έχουν και Τ Ε Ρ Μ Α Τ Ο Φ Υ Λ Α Κ Α Ρ Α ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη και μεταδίδει ηρεμία με την γενικότερη στάση του.
Από την άλλη μια Γαλλία άκρως απογοητευτική. Είχα βαρεθεί να ακούω πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι και πόσο καλή μπάλα παίζει κλπ κλπ. Με τον πρώτο δυνατό αντίπαλο που βρήκε, έπαιξε χειρότερα κι από το Ιράν. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν δύο πάσες....... Καμιά φορά κατηγορούμε την Εθνική μας ότι και καλά δεν παίζει μπάλα, αλλά βλέποντας τέτοιο θέαμα σήμερα μπορώ να πω ότι αν ήμασταν λιγάκι πιο προσεκτικοί και τυχεροί σε αυτό το Μουντιάλ μπορεί να φτάναμε και τετράδα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν υπάρχουν πια ομάδες να ξεχωρίζουν. Πολλά σκαμπανεβάσματα απ' όλους. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτα τα πράγματα για την τελική ευθεία.
Η Κολομβία είναι η μόνη ομάδα που έχει παίξει ωραία μπαλίτσα με συνέπεια(πέρα από το πρώτο ματς με μας που ήταν κάκιστη και πάλι κέρδισε 3-0 όμως) και γι' αυτό την έχω συμπαθήσει και την υποστηρίζω απέναντι στους λίγους και αχώνευτους Βραζιλιάνους. Μακάρι να φτάσει μέχρι το τέλος αν και έχω κακό προαίσθημα για σήμερα. Κάτι μου λέει ότι δεν θα αποδώσουν καλά. Μακάρι να γίνει καλό ματσάκι πάντως γιατί μετά τους ομίλους έχουμε μισήσει το ποδόσφαιρο με αυτά που βλέπουμε.