Να ξεκινήσουμε με τα καλά:
Όντως έχεις πολύ χαμηλό κόστος παρακολούθησης και ελέγχου. Μηδενικό. Στην ουσία έδωσες τα κλειδιά ενός βαν και περιμένεις 800€/μήνα μαύρα. Νόμισα οτι "έτρεχες" τη δουλειά, άρα θα έπρεπε να μετράς με κάποιον τρόπο αν ψωλάρουν οι υπάλληλοι, πόσο πουλάει η καντίνα, πόσο σου κοστίζει κλπ. Εδώ οκ!
Τα κακά:
Οι υπάλληλοι τρέχουν την δουλειά.
Δηλαδή αυτοί ξέρουν τα καλά μέρη που πρέπει να στηθούν, τις ώρες που έχει μπόλικη δουλειά, τους σωστούς προμηθευτές που δίνουν καλά και φθηνά λουκάνικα κλπ.
Ξέρουν όλα τα κόλπα της δουλειάς. Την δουλεύουν σαν επιχειρηματίες.
Εσένα τι σε χρειάζονται; Βάζεις την καντίνα.
Αν τα νούμερα που έδωσες είναι σωστά χρειάζεται 4.500€ για αρχικό κεφάλαιο ενώ βγάζουν έως και 1500€/μήνα ο καθένας.
Δηλαδή σε ενάμιση μήνα αν θέλουν βγάζουν το αρχικό κεφάλαιο για μια νέα καντίνα και χωρίς να έχουν το δικό σου κόστος αυξάνουν το μηνιάτικο σε 1900€/μήνα.
Πολύ καλό για να μην το κάνουν.
Αν είναι καλά παιδιά πιθανόν να έρθουν, να σου σφίξουν το χέρι και να αποχωρήσουν.
Αν είναι λιγότερο καλά παιδιά πιθανόν να σε ειδοποιήσουν ένα πρωί ότι βρήκαν την καντίνα τακαρισμένη, χωρίς ζαντολάστιχα και εξοπλισμό. Θα σε αποχαιρετήσουν και θα πάνε στην νέα τους καντίνα που τους κόστισε πολύ λιγότερο.
Τα πολύ κακά:
Εφόσον δεν έχεις άδεια φαντάζομαι οτι δεν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία άρα δεν κόβεις και αποδείξεις. Αν κόβεις τότε όλα καλά. Αν όχι, τοτε δες τι θα συμβεί:
Με 500€ τζίρο την ημέρα δεν έχεις 150-200 πελάτες ανά ημέρα; Μερικοί θα είναι τακτικοί αλλά συνολικά όλη την σαιζόν δεν θα περνάνε 10.000 διαφορετικοί πελάτες;
Δεν είναι λοιπόν ΑΝ αλλά ΠΟΤΕ ένας τζώρας θα κάνει καταγγελία.
Μέτρα λοιπόν, 10500€ ανά κεφάλι ο ανασφάλιστος εργαζόμενος. 21 χιλιάρικα δηλαδή. Τα πρόστιμα για έλλειψη ταμειακής δεν τα ξέρω αλλά βάσιμα υποθέτω οτι κατάσχεση του βαν και καμιά 30κ τα έχεις στο τσεπάκι. Φυσικά οι δικαιολογίες δεν έχω άδεια επειδή δεν μου δίνει ο δήμος και οι εργαζόμενοι να πάνε να ασφαλιστούν μόνοι τους στο bou παίζουν. Στο ΣΔΟΕ/ΙΚΑ όχι.
Αρα μαζεύεις μια πενηντάρα για πλάκα. Χώρια τα ποινικά. Γιατί η μη απόδοση ΦΠΑ έχει και ποινικό.
Με αυτή την μπίζνα τύπε μου δεν λέγεσαι επιχειρηματίας με παθητικό εισόδημα.
Αυτοφοράκιας είσαι που παίρνει μισθό και περιμένει να τον μαζέψουν.
Σε βλέπω όταν σκάσει η στραβή να φεύγεις εσπευσμένα για ΗΠΑ.
Τουλάχιστο η ΝΔ φρόντισε να μπορείς να ψηφίζεις.