athinaios44
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Μαΐ 2018
- Like
- 56.282
- Πόντοι
- 12.756
καλησπερες
...και ομως μαγκα μου "κοχλιοι" λεγονται , διαχρονικο δανειο απο τα αρχαια ελληνικα, κοχλιας (απο το ελικοειδες σπειρωμα ή απο την σπειρα).ήρθε και η μαντάμ
Για του μύστες που ξέρουν από φαγητό:
- Χοχλιοί στιφάδο
Για τους μύστες της κρητικής κουζίνας:
Χοχλιοί με χόντρο (πλιγούρι)
Και μην ξαναδιαβάσω κοχλιοί όπως κοχλίας, Χοχλιοί λέγονται
ήρθε και η μαντάμ
Για του μύστες που ξέρουν από φαγητό:
- Χοχλιοί στιφάδο
Για τους μύστες της κρητικής κουζίνας:
Χοχλιοί με χόντρο (πλιγούρι)
Και μην ξαναδιαβάσω κοχλιοί όπως κοχλίας, Χοχλιοί λέγονται
Μαλακά αυτό το χιούμορ σου είναι που σε έχει οδηγήσει στην αποθέωση της μαλακοσυνης σου όλα αυτά τα χρόνια....σκέψου όταν όλη μέρα στη γύρα δεν έχω ακούσει πολλές μαλακίες μαζεμένες ,μπαίνω στο σαη να σε διαβάσω ...με πέντε το πολύ ποστακια έχει γίνει η δουλίτσα κομπλέ....για σκέψου μαλακιασμενο κουτσαλογο μήπως εξαργυρώσεις την επιτυχία σου αυτή τόσο χρόνια σερί βραβευμένος αρχιμαλακας και εκδόσεις βιβλίο "τα άπαντα του μαλακά"εκδόσεις ο αυναν ,να κονομησεις....Tυπαρα μου, κάτι έχει ακουστεί πως γαμιεσαι ακαποτα
αρα Πανουλης στελνει χοχλιους φουλ και ας τους λεει κοχλιους...και ομως μαγκα μου "κοχλιοι" λεγονται , διαχρονικο δανειο απο τα αρχαια ελληνικα, κοχλιας (απο το ελικοειδες σπειρωμα ή απο την σπειρα).
Χοχλιος ειναι στην κρητικη διαλεκτο, οπως στην κυπριακη ειναι καραολος κτλ (υποθετω εχει και αλλες ονομασιες σε αλλες περιοχες-διαλεκτους), αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καποια απο αυτες τις διαλεκτους κ η σωστη.
ετσι ενα ολιγολεπτο διαλειμμα απο την δουλεια μου κανω και χαιρετησα την κοινοτηταXμμμ... Τι βλέπω;
Όλος ο καλός ο κόσμος...
ξεκωλιαρη ακούς πίπα κωλο θα την πάω
ξεκωλιαρη ακούς πίπα κωλο θα την πάω
ΒωμολοχίεςΝτροπή!
ω ρε μαν αλήθεια έλεγε ο πουρνας δηλαδης. μιλάμε για προφορά πρώτης γενιάς , μίξη πατωματζή με βαρυποινίτηξεκωλιαρη ακούς πίπα κωλο θα την πάω
Το ξέρουμε το κοχλίας - κοχλιός. Το θέμα είναι ότι μαγειρεμένοι σε κρητική συνταγή είναι χοχλιοί.
Όπως λέμε απάκι, γούνα Πάρου, άφκος Λήμνου. Δηλαδή ο κοχλιός όταν μαγειρευτεί με κρητικό τρόπο γίνεται χοχλιός.
Αντίστοιχα και το μπουμπουριστός ιδιωματική λέξη είναι (μπουμπουρίζω = ξαπλώνω μπρούμυτα).
Τελικά γαμιεσαι ακαποτα όπως με ενημέρωσαν ή παίρνεις προφυλάξεις;Μαλακά αυτό το χιούμορ σου είναι που σε έχει οδηγήσει στην αποθέωση της μαλακοσυνης σου όλα αυτά τα χρόνια....σκέψου όταν όλη μέρα στη γύρα δεν έχω ακούσει πολλές μαλακίες μαζεμένες ,μπαίνω στο σαη να σε διαβάσω ...με πέντε το πολύ ποστακια έχει γίνει η δουλίτσα κομπλέ....για σκέψου μαλακιασμενο κουτσαλογο μήπως εξαργυρώσεις την επιτυχία σου αυτή τόσο χρόνια σερί βραβευμένος αρχιμαλακας και εκδόσεις βιβλίο "τα άπαντα του μαλακά"εκδόσεις ο αυναν ,να κονομησεις....