Νέα

Μπύρες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 814
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποσες μπυρες πινεις την μερα ?

  • Μια

    Ψήφοι: 23 33,3%
  • Δυο

    Ψήφοι: 16 23,2%
  • Τρεις

    Ψήφοι: 19 27,5%
  • Δεκα

    Ψήφοι: 7 10,1%
  • Αν πινεις πανω απο 80 τοτε εισαι για Γκινες

    Ψήφοι: 4 5,8%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    69

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.234
Κριτικές
35
Like
6.065
Πόντοι
6.796
Τσέχικες - Γερμανικές - Βέλγικες - Ελληνικές???


Η παραγωγή της μπύρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στον κόσμο και οι εταιρείες που κατέχουν το 50% της παγκόσμιας αγοράς είναι οι εξής τέσσερις: Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken International, Carlsberg Group.
Είναι νούμερο ένα στη λίστα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο και είναι το τρίτο πιο δημοφιλές ποτό μετά το νερό και το τσάι.
Στην Ελλάδα, η εικόνα της αγοράς της μπύρας έχει αλλάξει θετικά τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν αυξηθεί οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Το site vinepair συγκέντρωσε τα σχετικά στοιχεία του Euromonitor σχετικά με την κατανάλωση μπύρας σε κάθε ήπειρο και χώρα του πλανήτη και έφτιαξε έναν ενδεικτικό χάρτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για την Ευρώπη και συγκεκριμένα, σχετικά με τις πρώτες χώρες σε κατανάλωση μπύρας κατά κεφαλή, έχουμε τα παρακάτω στοιχεία:
1. Τσεχία: 143 λίτρα
2. Γερμανία: 110 λίτρα
3. Αυστρία: 108 λίτρα
4. Εσθονία: 104 λίτρα
5. Πολωνία: 100 λίτρα
6. Ιρλανδία: 93 λίτρα
7. Ρουμανία: 90 λίτρα
8. Λιθουανία: 89 λίτρα
9. Κροατία: 82 λίτρα
10. Βέλγιο: 81 λίτρα
Στην Κίνα εκείνη που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις (75 εκατ. Βαρέλια το χρόνο) είναι η κινεζική Snow, που ανήκει στην SABMiller.  Στις ΗΠΑ πρώτη με 37 εκατ. Βαρέλια πωλήσεις είναι η Bud (37 εκατ. Βαρέλια) που ανήκει στην AB InBev, και η Coors (25 εκατ. βαρέλια).
Παγκοσμίως πρώτη είναι η Budweiser (40 εκατ. Βαρέλια), η Corona (32 εκατ. Βαρέλια) της AB InBev και η Heineken (29 εκατ. Βαρέλια).
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.234
Κριτικές
35
Like
6.065
Πόντοι
6.796
Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας!



Στην εποχή των capital controls που ζούμε πρέπει να ενισχύουμε την ελληνική αγορά επιλέγοντας και αγοράζοντας πάντα ελληνικά.

Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες.

Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.

Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.

Mythos

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα1

Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπίρες που προτιμά. (Mythos Brewery)

Βιος 5

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα2

Είναι ένα Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι είναι η 1η μπίρα στο κόσμο που παράγεται από 5 δημητριακά. Μπήκε πέρσι σε παραγωγή και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά χάρη στα χαρακτηριστικά της. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

Άλφα

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα3

Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπίρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

ΦΙΞ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα4

Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)

Β29

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα5

Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπίρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μπίρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει. Το site της μπίρας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)

Pils Hellas

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα6

Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρα σε μία μπίρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)

Βεργίνα

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα7

Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπίρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπίρας στην αρχαιότητα. (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης)

Marathon

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα8

Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

Kaiser

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα9

Η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt. (Mythos Brewery)

Πειραϊκή

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα10

Τα 8 χρόνια ζωής για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία μοιάζουν λίγα, μιας και τα προϊόντα της τιμώνται δεόντως σε πολλά μαγαζιά της Αττικής. Μια βιολογική μπίρα που ζυμώνεται και ωριμάζει σε 6 εβδομάδες για να βγει σε δύο “version”, Pils και Pale Ale. (Πειραϊκή Μικροζυθοποιία)

Septem

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα11

Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale “εκδόσεις” για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.(Septem Microbrewery)

Craft

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα12

Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπίρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση. (Craft Microbrewery)

Μακεδονική Συνταγή και ΖΕΟΣ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα13

Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπίρες. Τις Μακεδονική Συνταγή Lager και Black Weiss αλλά και την ΖΕΟΣ Pilsner. (ZEOS Brewing Company)

Corfu Beer

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα14

Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπίρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.(Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία)

Magnus Magister

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα15

Σιγά μην δεν είχε μπίρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπίρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ” ό,τι φαίνεται. (Ζυθοποιία Ρόδου)

Ρεθυμνιακή

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα16

Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπίρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπίρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη πάντως θα τις πετύχεις σίγουρα. (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)

ΝΕΔΑ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα17

Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπίρα σου λέμε εμείς. (Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία)

ΝΗΣΟΣ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα18

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου. Συστατικά της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, βύνη, λυκίσκος, μαγιά και τελειότητα στη διαδικασία παραγωγής γεννούν μια μπύρα με σώμα, πλούσια γεύση και άρωμα, σκέτη απόλαυση.Μπύρα με χαρακτήρα, δημιουργήθηκε για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε ένα μεγάλο εύρος ουρανίσκων.

VOLKAN

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα19

Εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, η Volkan είναι μια νέα, 100% Ελληνική μπύρα, που οφείλει την εξαιρετική υφή, τη γεύση και το άρωμά της στο τοπικό μέλι, το κίτρο της Νάξου, αλλά και το μοναδικό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης. (volkanbeer)

ΔΙΩΝΗ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα20

Η ΔΙΩΝΗ, είναι μια ξανθιά μπύρα, που θυμίζει έντονα αξιόλογες γερμανικές Pils. Απαστερίωτη και φρέσκια η ΔΙΩΝΗ, εναλλάσσεται μεταξύ πικρού και γλυκού. Πλούσιος αφρός και ξηρή επίγευση. Είναι Pils, οπότε ο λυκίσκος είναι αισθητός (πίκρα) αλλά ισορροπείται από την γλύκα των βυνών που χρησιμοποιούνται. Δροσερή και έντονα αναψυκτική.

Voreia Beer

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα21

Η Μικροζυθοποιία Siris, βρίσκεται στις Σέρρες. Ξεκίνησε την παραγωγή μπύρας στα τέλη του 2013, ώστε να προσφέρει τις πρώτες δυο ετικέτες τις, στους πρώτους μήνες του 2014. Πρόκειται για μια μικροζυθοποιία που γνωρίζει από ποιότητα αφού, οι υπεύθυνοι της έχουν παραδοσιακή σχέση με το εμπόριο και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Βόρεια Ελλάδα. Η Μικροζυθοποιία Siris παράγει μια μπύρα τύπου Pils και μια μπύρα τύπου IPA. (sirisbrewery)

Notias

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα22

Η πρώτη ελληνική μπύρα με σαφράν, είναι γεγονός. Με Αρκαδικό σαφράν, η μπύρα παράγεται στο Βέλγιο. Πλούσιος, πυκνός αφρός με μεγάλη διάρκεια. Δροσιστική και ελαφριά, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, ζυμώνεται για δεύτερη φορά στη φιάλη. Λαμπερό, ξανθό θολό χρώμα και λεπτές νότες σαφράν στη γεύση της. Ιδανική για όλες τις εποχές

Marea

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα23

Η ΕΛΙΞΗ, παράγει στην Χαλκίδα την διπλοζύμωτη, καστανοκόκκινη, Marea. Διαθέτει πλούσιο αφρό, ενώ τα αρώματα της είναι βυνώδη με νότες από φρούτα. Γευστικά, θα συναντήσουμε και καραμέλα, ενώ η επίγευση της είναι πικρή. Στα συστατικά της περιέχονται ο αραβόσιτος και το ρύζι ενώ γίνεται και προσθήκη ζάχαρης, πέρα των γνωστών υλικών όπως της βύνης κριθαριού και σιταριού, του λυκίσκου και της μαγιάς. (mareabeer)

Delphi

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα24

Μια μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επίγευση. Μια μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται, με τον παραδοσιακό τρόπο, στο μπουκάλι. (delphibeer)

ΘΗΤΑ και ΖΗΤΑ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα25

Μια Lager, που κυκλοφορεί μόνο σε φιάλη των 500ml. Άρωμα κριθαριού απ την ξανθιά μπύρα που θα είναι μια δροσερή απόλαυση στην κατάλληλη θερμοκρασία. Μάλλον τα ελληνικά γράμματα εμπνέουν τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας, για διάφορους λόγους, ωστόσο στην Θεσσαλική Ζυθοποιία, αποφάσισαν να παράγουν τη ΘΗΤΑ, όπως το πρώτο γράμμα της Ζυθοποιίας. Η πρώτη παρτίδα παρήχθει στο ζυθοποιείο της Πειραϊκής στην Λαμία, για την εταιρεία που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής (Θεσσαλική Ζυθοποιία)

Alexander the Great beer

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα26

Η Alexander the Great beer, μια Scotch Ale με ρουμπινί χρώμα και βαθμούς αλκοόλ 6%, έχει υιοθετήσει το όνομα της από τον αρχαίο στρατηλάτη θέλοντας έτσι να τονιστεί από την εταιρεία η δυναμική και η ιδιαιτερότητα της. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται βύνη κριθαριού και σιταριού, λυκίσκος ο οποίος και κάνει διακριτικά αισθητή την παρουσία του στην γεύση της, μαγιά και καραμέλα που είναι η πρωταγωνίστρια στην γεύση και την μυρωδιά της μπύρας. (Unibrau Hellas)

BLUE Island

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα27

Είναι η πρώτη φρέσκια καλοκαιρινή μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και την υπεροχή της στην ποιότητα και τη γεύση της την οφείλει στην παρασκευή της από ακριβά και ποιοτικά υλικά και στην παραδοσιακή κριθαρένια βύνη της. Ο πλούσιος αρωματικός λυκίσκος της προσδίδει το ασύγκριτο άρωμα της και την πλούσια απαλή της γεύση. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)

Brink’s

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα28

Η μπύρα Brink’s ξεκινάει το χτίσιμο της το 2001 οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κτήρια τους οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγα χρόνια πριν. Πολλοί τη γνωρίσαμε ως Ρεθυμνιακή αλλά ο νόμος περί ζύθου δεν προβλέπει ονομασία προέλευσης.

Η πρώτη παραγωγή ξεκίνησε την 31/8/2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια). (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)

Berlin

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα29

Η Berlin, δημιουργείται με πολύ μεράκι και αφοσίωση από τους ανθρώπους της ΕΖΑ κατά τα αυστηρά πρότυπα του Γερμανικού Νόμου Αγνότητας του 1516: την αυθεντική διαδικασία που επινόησε και κατοχύρωσε ο δούκας της Βαυαρίας Wilhelm IV πριν από 500 και πλέον χρόνια, για την παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει γευστικά και χαρακτηριστικά. (Ελληνική Zυθοποιία Αταλάντης)

Canal Dive

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα30

Το όνομα της προκύπτει από το αξιοθέατο της πόλης, τον ισθμό της Κορίνθου, ενώ ταυτόχρονα μας προκαλεί για μια βουτιά στην απόλαυση. Και οι δύο ετικέτες είναι φρέσκιες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Μπορείτε να τις βρείτε διαθέσιμες σε μπουκάλια των 330ml και των 500ml. Οι εμπνευστές της Canal Dive έχουν προτιμήσει να χρησιμοποιήσουν αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. (canaldive)

Donkey

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα31

Η ζυθοποιία Santorini brewing company με σήμα κατατεθέν το γνωστό σε όλους γάιδαρο. Η παρέα έχοντας αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό από την Αυστρία, καταλήγει έπειτα από πειραματισμούς και αλχημείες σε δύο πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα συνταγές. Οι ετικέτες της ζυθοποιίας είναι η Yellow Donkey ή αλλιώς ο Κίτρινος Γάιδαρος και ο Κόκκινος αδερφός η Red Donkey. (Santorini brewing company)

Έζα ζ

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα32

Τα υψηλών προδιαγραφών υλικά της με το νερό από πηγή του Παρνασσού προσδίδουν στην μπύρα έζα ζ μία μεστή πλούσια γεύση με πλούσιο σώμα και μία λαμπερή καστανόξανθη εμφάνιση που την διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της κατηγορίας της. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε.)

Mary Rose

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα33

H κόκκινη μπύρα Mary Rose είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό Βρετανικό Πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας και βασίζεται σε μια αγγλική συνταγή εμπνευσμένη. Η Mary Rose Red Ale πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2009 από τις τότε Ελληνικές Μικροζυθοποιίες (σημερινή Ολυμπιακή Ζυθοποιία – FIX).

Χάρμα

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα34

Η δεύτερη κατα σειρά ζυθποιία στην Κρήτη ήρθε να προσθεθεί στον χάρτη της ελληνικής ζυθοποιίας. ξανθιά μπύρα Χάρμα τύπου Lager έχει το γνωστό ξανθοκίτρινο χρώμα ενώ είναι λίγο περισσότερο θολή από τις κοινές ξανθιές. Έχει μια ελαφρα βυνωδης γευση με λεπτη επιγευση λυκισκου, μετριας πικράδας. Τέλος ο αφρός είναι αρκετά πυκνός μέτριας διάρκειας. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος 7 βαθμοί. (cretanbeer)

Φρέσκια Μπύρα Χίου

Οι 35 ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας! - Εικόνα35

Η Φρέσκια Μπύρα Χίου ξεκίνησε την επίσημη παραγωγή και εμφιάλωση της το 2012 και αποτελεί μια από τις ελάχιστες φρέσκιες μπύρες στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Η δραστηριότητα ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα οπότε και ιδρύθηκε η μικροζυθοποιία με διακριτικό τίτλο “Ζυθοποιία Χίου”.

Το 2011 διαμορφώθηκε και ο αντίστοιχος χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση μεγαλώνει και επεκτείνεται.Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την “εξαγωγή” της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.) (chiosbeer).

 

Άκης012345

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2015
Μηνύματα
1.395
Like
23
Πόντοι
16
Ένα θέμα να ξεκινήσεις και να μην υπάρχει ήδη, τύπε! :S :S
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Στην εποχή των capital controls που ζούμε πρέπει να ενισχύουμε την ελληνική αγορά επιλέγοντας και αγοράζοντας πάντα ελληνικά.

Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες.

Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.

Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.

Φίλε Αμπελαλέ,
Στο πρώτο είσαι εντελώς Άουτ. Καμία σχέση δεν έχουν τα capital controls με τις μπύρες.
Αυτό που θα έπρεπε να προτείνεις, είναι κάποιο τρόπο να μπορούν οι χριστιανοί που φτιάνουν τις μπύρες να τις φτιάνουν και να τις πουλάνε ΧΩΡΙΣ να πληρώνουν φόρους, που ξέρεις πόσοι είναι. 24% φπα (στο τελικό προϊόν - δηλαδή αν δίνεις εσύ €2,48 για να πάρεις μια μπύρα τα 0,48 πάνε στον τσακαλώτο με το καλημέρα) ΣΥΝ ο φόρος της μπύρας ("ειδικός" λέγεται αυτός), ΣΥΝ οι διάφοροι φόροι εισφορές, κλπ κατά την παραγωγή της, και στο τέλος, από το κέρδος που θα μείνει στον παραγωγό της μπύρας, θα του πάρει και το 39% (αν είναι Α.Ε.) ή μέχρι και το 45% (αν είναι ατομική επιχείρηση).
Συνολικά, πάνω από το 60-70% του τζίρου του πράματος πάει "στη διοίκηση". Για να ταϊζει τσακαλώτους, καρανίκες, κλπ.

Το δεύτερο είναι το θέμα της τιμής της.
Έστω και με όλα αυτά, η μπύρα καταλήγει (σε ένα σουπερμάρκετ - δε μιλάω για ταβέρνες και εστιατόρια) να έχει μια τιμή ανά λίτρο.
"Φτηνή" τιμή Ελληνικής μπύρας (με τον φπα της) ήταν πέρσι 1,18€/λίτρο.
Τόσο έφτανε να πουλιέται (χωρίς προσφορές) μπύρα από το ζυθοποιείο της Αταλάντης (πρώην Henniger - αν τη θυμάσαι) υπό διάφορα brand names, σε κουτάκια 500ml. Καμιά φορά με "προσφορά" πουλιόταν και κάτω από €1/λίτρο.

Όταν λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ μπύρα (Ελληνική - και καλή, και με 5% alc/vol) που πουλιέται τόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ενισχύω τους διάφορους "δήθεν" που παραγγέλνουν τάχα μου δήθεν προχω μπουκάλι, τάχα μου δήθεν όνομα, που όμως θέλουν να την πουλάνε 100, 200, ή και 300% πάνω από όσο στοιχίζει.
(Γιατί δε δέχομαι ότι τους στοιχίζει διαφορετικά από όσο στην Αταλάντη: Άντε να έχουν διαφορές κόστους 10-20%). Τα υπόλοιπα είναι μεταξωτές κορδέλλες, marketing, φραμπαλάδες, μπουκάλια, και δήθεν πράματα. Και η τσέπη τους. Να βγάλουν, αλλά να βγάλουν όσο σηκώνει η πιάτσα. Και η ζυθοποιία Αταλάντης, βγάζει κι αυτή. Επομένως?

Λοιπόν:
Να βγάλουν όσες μπύρες θέλουν.
Να τις δίνουν ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ, και τότε θα παίρνω απ' αυτούς.
Αλλιώς να τις βάλουν εκεί που ξέρουν.

 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.234
Κριτικές
35
Like
6.065
Πόντοι
6.796
Φίλε Αμπελαλέ,
Στο πρώτο είσαι εντελώς Άουτ. Καμία σχέση δεν έχουν τα capital controls με τις μπύρες.
Αυτό που θα έπρεπε να προτείνεις, είναι κάποιο τρόπο να μπορούν οι χριστιανοί που φτιάνουν τις μπύρες να τις φτιάνουν και να τις πουλάνε ΧΩΡΙΣ να πληρώνουν φόρους, που ξέρεις πόσοι είναι. 24% φπα (στο τελικό προϊόν - δηλαδή αν δίνεις εσύ €2,48 για να πάρεις μια μπύρα τα 0,48 πάνε στον τσακαλώτο με το καλημέρα) ΣΥΝ ο φόρος της μπύρας ("ειδικός" λέγεται αυτός), ΣΥΝ οι διάφοροι φόροι εισφορές, κλπ κατά την παραγωγή της, και στο τέλος, από το κέρδος που θα μείνει στον παραγωγό της μπύρας, θα του πάρει και το 39% (αν είναι Α.Ε.) ή μέχρι και το 45% (αν είναι ατομική επιχείρηση).
Συνολικά, πάνω από το 60-70% του τζίρου του πράματος πάει "στη διοίκηση". Για να ταϊζει τσακαλώτους, καρανίκες, κλπ.

Το δεύτερο είναι το θέμα της τιμής της.
Έστω και με όλα αυτά, η μπύρα καταλήγει (σε ένα σουπερμάρκετ - δε μιλάω για ταβέρνες και εστιατόρια) να έχει μια τιμή ανά λίτρο.
"Φτηνή" τιμή Ελληνικής μπύρας (με τον φπα της) ήταν πέρσι 1,18€/λίτρο.
Τόσο έφτανε να πουλιέται (χωρίς προσφορές) μπύρα από το ζυθοποιείο της Αταλάντης (πρώην Henniger - αν τη θυμάσαι) υπό διάφορα brand names, σε κουτάκια 500ml. Καμιά φορά με "προσφορά" πουλιόταν και κάτω από €1/λίτρο.

Όταν λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ μπύρα (Ελληνική - και καλή, και με 5% alc/vol) που πουλιέται τόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ενισχύω τους διάφορους "δήθεν" που παραγγέλνουν τάχα μου δήθεν προχω μπουκάλι, τάχα μου δήθεν όνομα, που όμως θέλουν να την πουλάνε 100, 200, ή και 300% πάνω από όσο στοιχίζει.
(Γιατί δε δέχομαι ότι τους στοιχίζει διαφορετικά από όσο στην Αταλάντη: Άντε να έχουν διαφορές κόστους 10-20%). Τα υπόλοιπα είναι μεταξωτές κορδέλλες, marketing, φραμπαλάδες, μπουκάλια, και δήθεν πράματα. Και η τσέπη τους. Να βγάλουν, αλλά να βγάλουν όσο σηκώνει η πιάτσα. Και η ζυθοποιία Αταλάντης, βγάζει κι αυτή. Επομένως?

Λοιπόν:
Να βγάλουν όσες μπύρες θέλουν.
Να τις δίνουν ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ, και τότε θα παίρνω απ' αυτούς.
Αλλιώς να τις βάλουν εκεί που ξέρουν.

Αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας αφού καταψηφίστηκε απ τους ΑΝΕΛ..

Στην Ευρώπη πάνω από 8 στις 10 μπύρες που πωλούνται είναι πολυεθνικών ενώ στην Ελλάδα τα σήματα που διαχειρίζονται πολυεθνικές ξεπερνούν το 86%. Πρόκειται κυρίως για τους ομίλους Heineken και Carlsberg με την τελευταία να προσθέτει πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της πέρα από την Μύθος και την ΦΙΞ. Αντίθετα η ποιοτική ελληνική μικροζυθοποιία η οποία επρόκειτο να πληγεί, αν περνούσε η ρύθμιση, περιορίζεται στο 0,35% της αγοράς.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Αποσύρθηκε το άρθρο για τη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας αφού καταψηφίστηκε απ τους ΑΝΕΛ..

η ποιοτική ελληνική μικροζυθοποιία η οποία επρόκειτο να πληγεί, αν περνούσε η ρύθμιση, περιορίζεται στο 0,35% της αγοράς.

Δεν το ήξερα ότι δεν μπήκε το 5%. Είσαι βέβαιος? Εδώ αυτοί βάλανε φόρο ακόμα και στο κρασί (και τον καφέ).

0,35%?  Ε βέβαια! Αφού την πουλάνε 10 ευρώ το λίτρο!
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836
Μαλακίες του Αμπελαλέ.



Αλλαγή στο παρά πέντε:
Σε 10 μέρες έρχεται ο φόρος στην μπύρα -Την 1η Ιουνίου 2016, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2018


Πολύ νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου του 2018, όπως προβλεπόταν, θα επιβληθεί ο νέος φόρος στην μπύρα.

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλάζει την ημερομηνία έναρξης επιβολής του φόρου.
Και όχι μόνο στην μπύρα...

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου 2016 θα ισχύσει τελικά ο φόρος 5 ευρώ (από 2,6 ευρώ σήμερα) ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο μπύρας - και όχι από 1η Ιανουαρίου του 2018.



 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου 2016 θα ισχύσει τελικά ο φόρος 5 ευρώ (από 2,6 ευρώ σήμερα) ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο μπύρας - και όχι από 1η Ιανουαρίου του 2018.

]

Κι εγώ νομίζω ότι ο φόρος στη μπύρα έχει ήδη επιβληθεί.
Το δημοσίευμα που έβαλες είναι Μάϊος 2016.
 

polymprizos

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2017
Μηνύματα
250
Like
211
Πόντοι
21
αλκοολ δε πινω  σχεδον ποτε στη ζωη μου.βασικα μου προκαλει αηδια.για αυτο το λογο δοκιμασα καποια στιγμη μια buckler που ειναι χωρις αλκοολ.την οποια  βρηκα πολυ πιο ανεκτη στη γευση  απο μια κανονικη.αλλα ολοι οι γνωστοι και φιλοι που γουσταρουν το ποτο την βρισκουν απαισια 
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
489
Πόντοι
186
Η Henninger κανει αφρο; Υπαρχει περιπτωση να ηπια μπυρα μπομπα;
 

vyzoilwtas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
55
Κριτικές
26
Like
273
Πόντοι
290
Nai κανει αφρο :afro: δεν ειναι μπομπα
 

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Μηνύματα
2.632
Like
169
Πόντοι
16
Απ τις πιο ελεεινες μπυρες η χενινγκερ....

Εγω τωρα κΤεβαζω κατι ροαγιαλ ντατς που τις φερνει το μπαζααρ! 0,89€ το μεγαλο κουτι!
 

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Μηνύματα
2.632
Like
169
Πόντοι
16
αλκοολ δε πινω  σχεδον ποτε στη ζωη μου.βασικα μου προκαλει αηδια.για αυτο το λογο δοκιμασα καποια στιγμη μια buckler που ειναι χωρις αλκοολ.την οποια  βρηκα πολυ πιο ανεκτη στη γευση  απο μια κανονικη.αλλα ολοι οι γνωστοι και φιλοι που γουσταρουν το ποτο την βρισκουν απαισια 

Πινεις τροπικους χυμους στα μπαρ τυπε;;;
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
489
Πόντοι
186
Nai κανει αφρο :afro: δεν ειναι μπομπα
Αυτη που ηπια εγω δεν ειχε καθολου αφρο. Εκανε στην αρχη και εξαφανιστηκε αμεσως. Πρεπει να ηταν μπομπα γιατι μου προξενησε πονοκεφαλο και μου αφησε μια ασχημη γευση στο στομα.
 

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Μηνύματα
2.632
Like
169
Πόντοι
16
Ειναι ασχημη μπιρα η χενινκερ τυπε!
Αλλα λογικα αυτη που ηπιες ηταν ξεθυμασμενη η ληγμενη...
 

vyzoilwtas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
55
Κριτικές
26
Like
273
Πόντοι
290
oι χειροτερες για μενα ειναι οι αμστελ και χαινεκεν
η ΖΕΟς ειναι καλη ,και παντα "ψημενη'' αλλα καπου μ φαινεται λιγο νερωμενη. Για καποιον που αρκειται σε μια ειναι απλα οκ
αυτες απο το λιντλ τις μαυρες με 7,9% με 1,15ε ακριβες,αλλα με 4-5 καπως φτιαχνεσαι
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom