Νέα

Μπύρες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 814
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποσες μπυρες πινεις την μερα ?

  • Μια

    Ψήφοι: 23 33,3%
  • Δυο

    Ψήφοι: 16 23,2%
  • Τρεις

    Ψήφοι: 19 27,5%
  • Δεκα

    Ψήφοι: 7 10,1%
  • Αν πινεις πανω απο 80 τοτε εισαι για Γκινες

    Ψήφοι: 4 5,8%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    69

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.777
Like
19
Πόντοι
16
επειδή το θέμα είναι να είναι κάτι κορυφή σε κάτι η Demon Beer από επίπεδο αλκοόλ είναι σαν κρασί :huh: :2funny: :boobies: :dancing: :dancing: :tickedoff: :tickedoff: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

Συνημμένα

  • 22508.jpg
    22508.jpg
    146,8 KB · Εμφανίσεις: 32

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Μηνύματα
5.295
Like
21
Πόντοι
66
δεν με πηρες,δεν με πηρες και εχω πλακωθει στις μπυρες!!!!
 

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Μηνύματα
5.295
Like
21
Πόντοι
66
PERONI!!!
γαμω τις μπυρες!

 

Συνημμένα

  • PERONI.png
    PERONI.png
    368,5 KB · Εμφανίσεις: 49

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Ελληνική[size=18pt] ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΗ[/size]. Βρειτε την δοκιμαστε την

http://[URL unfurl="true"]www.in2life.gr/dm_pictures/septem-600_231293_2B3993.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.in2life.gr/delight/wine/articles/250453/593416_H75epGErBWQ.img[/img[/URL]]

Και με μελι για τις κυριες που θα την λατρεψουν

Αν καποια πινει Αστι μαρτινι ντεους και τα σχετικα δωστε της μετα το φαγητο αυτην

[img]http://[URL unfurl="true"]www.cavacactus.gr/images/detailed/0/septem-sundays-honey-golden-ale-sm.jpg[/img[/URL]]
 

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
All time  Η καλυτερη weiss ever (με βραβεια) οχι μαλακιες

weihenstephaner-vitus-weizenbock.preview.jpg
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
η 4η που απολαμβάνω σήμερα, απόλαυση

murphys-irish-stout.jpg

 
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Μηνύματα
6.883
Like
4
Πόντοι
66
φανταζομαι νερντακο φοιτητικα παρτυ με μπυρα πιτσα μεταλ κ καουντερ στραικ με τους συμφοιτητες σου ε?

κ οι δαπιτισες τσιμπουκωναν δαπιτοπαπαρες με μποτοσπορτεξ πυγμαχιας  κ πολ φρανκ ροζ μπλουζακι

καλα περασες

εγινες επιστημονας
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
φανταζομαι νερντακο φοιτητικα παρτυ με μπυρα πιτσα μεταλ κ καουντερ στραικ με τους συμφοιτητες σου ε?

κ οι δαπιτισες τσιμπουκωναν δαπιτοπαπαρες με μποτοσπορτεξ πυγμαχιας  κ πολ φρανκ ροζ μπλουζακι

καλα περασες

εγινες επιστημονας
doublefacepalm.jpg


κάνε καμιά διαδικτυακή συγγένεια γιατί τα φαντάσματα δε σε πάνε σήμερα.
εγώ πίνω μπύρες, εσύ ζαλίζεσαι
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Ελληνική[size=18pt] ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΗ[/size]. Βρειτε την δοκιμαστε την

http://[URL unfurl="true"]www.in2life.gr/dm_pictures/septem-600_231293_2B3993.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

meredi,

Ξέρεις αν πουλιέται σε αυτή τη συσκευασία αυτή την εποχή?  Και πόσο περίπου κάνει?
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Η συγχώνευση της Μύθος με τη FIX σε ένα διάγραμμα

http://[URL unfurl="true"]www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/11/19/mithos-fix-600x282-660x440.jpg[/img[/URL]]

Ποιες ανατροπές φέρνει στην αγορά της μπύρας η συγκεκριμένη συμφωνία.

Οι ανατροπές στην αγορά της μπίρας συνεχίζονται μετά την απόφαση της Μύθος Ζυθοποιία, θυγατρικής του δανικού ομίλου Carlsberg, να συγχωνευθεί με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία το 2010 ξεκίνησε να παράγει ξανά την ιστορική μπίρα ΦΙΞ.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ονομάζεται Ολυμπιακή Ζυθοποιία και σε αυτή ο όμιλος Carlsberg θα έχει το 51%, ενώ το υπόλοιπο 49% θα το κρατήσουν ως φυσικά πρόσωπα οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ο κ. Γ. Χήτος το 25% και από 12% οι κ. Ηλίας και Γιώργος Γκρέκης.

Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει μερίδιο άνω του 30% και θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του ηγέτη της αγοράς που είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Μετά τη συμφωνία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία γίνεται μέλος ενός πολυεθνικού κολοσσού (η Carlsberg αποτελεί τον τέταρτο όμιλο στην αγορά μπίρας στον κόσμο) , κάτι που θα τη εξασφαλίσει και «ανάσα» ρευστότητας, καθώς στη νέα εταιρεία θα μεταφερθούν και οι υποχρεώσεις της, οι οποίες βάσει του ισολογισμού της το 2013 ανέρχονταν συνολικά σε 43,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 29,7 εκατ. ευρώ πρόκειται για βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Μύθος Ζυθοποιία στις 30/10/2014 αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 26 εκατ. ευρώ με την ακύρωση 86.666.672 ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία έπρεπε να γίνει για να προχωρήσει η συγχώνευση.


[URL unfurl="true"]http://www.fortunegreece.com/article/sigchonefsi-tis-mithos-ti-fix-se-ena-diagramma/[/URL]
 

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Μηνύματα
3.706
Like
1
Πόντοι
16
φανταζομαι νερντακο φοιτητικα παρτυ με μπυρα πιτσα μεταλ κ καουντερ στραικ με τους συμφοιτητες σου ε?

κ οι δαπιτισες τσιμπουκωναν δαπιτοπαπαρες με μποτοσπορτεξ πυγμαχιας

Ποιός θα μου πει τι είναι τα μποτοσπορτέξ πυγμαχίας;
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.234
Κριτικές
35
Like
6.065
Πόντοι
6.796
Κατηγορίες της μπίρας
Πολλά είναι τα είδη της μπίρας, γύρω στα 50, με διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά. Ο βασικός παράγοντας της κατηγοριοποίησης της μπίρας εξαρτάται από το είδος της ζύμωσης κατά την παραγωγή της. Επίσης, δευτερεύοντες παράγοντες είναι ο τρόπος παραγωγής και ο τόπος προέλευσης. Λίγοι γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα είδη τις μπίρας, με αποτέλεσμα να γίνεται και πιο δύσκολη η επιλογή της καταλληλότερης. Παρακάτω θα βρείτε ένα βασικό διαχωρισμό των ειδών με τα χαρακτηριστικά τους.

Lager
Οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως που συναντάμε συχνά, καθώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού. Αυτές περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες). Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα παρακάτω είδη:

Amber ή κοκκινόχρωμες lagers: με χαρακτηριστική γεύση καραμέλας και λυκίσκου.
Bocks: Μπίρες με γεύσεις σοκολάτας, καραμέλας και βύνης, συνήθως σκουρόχρωμες (maibocks) έως και πολύ σκούρες (doppelbocks). Είναι δυνατές μπίρες χαμηλής ζύμωσης (βυθοζύμες) από βύνη κριθαριού με 6.6% αλκοόλ.
Dark ή Dunkel lagers: Εχουν χρώμα καστανό και καστανοκόκκινο με γεύση καραμέλας ή σοκολάτας.
Pilseners/Pils: ξηρές και πικρές μπίρες, συνήθως ανοιχτόχρωμες ή χρυσαφένιες, με χαρακτηριστική γεύση λυκίσκου με πλούσιο άρωμα λουλουδιών. Είναι ο πιο χαρακτηριστικός τύπος των Lager, με το 70%-80% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας. Το όνομά τους το πήραν από το χωριό Pilsen της Τσεχίας, όπου πρωτοπαράχθησαν. Έχουν αλκοόλ 4.8%-5.7%.
Rauchbier: Έχουν σκούρο χρώμα και έντονο χαρακτηριστικό άρωμα καπνού, αλλά και γεύση με μέτρια πικράδα. Το όνομά της σημαίνει στα γερμανικά «καπνιστή μπίρα». Εχουν αλκοόλ 5.5%.
Ales
Μπίρες υψηλής ζύμωσης, με σύνθετη γεύση και αρώματα. Σε αυτού του είδους μπίρες μετά τη ζύμωση, η μαγιά ανεβαίνει στην επιφάνειά τους (αφροζύμες). Σε αυτή την κατηγορία συναντούμε τις μοναστηριακές και τις διπλής ζύμωσης μπίρες, που από πολλούς θεωρούνται ως το καλύτερο είδος μπίρας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα παρακάτω είδη:

Red Ale: Η παραδοσιακή βύνη Vienna της Βιέννης ευθύνεται για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα αυτής της μπίρας. Εχουν γεύση ελαφρός πικρή και παράγονται κυρίως στο Βέλγιο, τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία.
Weisse: Οι μπίρες αυτές παρασκευάζονται κυρίως από σιτάρι (40%-70%) και οι περισσότερες δεν φιλτράρονται. Έτσι περιέχουν υπολείμματα μαγιάς στη φιάλη τους με αποτέλεσμα να έχουν ένα θολό χρώμα και πλούσιο αφρό. Το αλκοόλ τους είναι περίπου 4,5-5,7% και απαιτούν έναν ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος.
Trappist: Ο όρος αυτός είναι αποκλειστικός 6 μοναστηριών (5 στο Βέλγιο και 1 στην Ολλανδία) που έχουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν. Πρόκειται για τις λεγόμενες μοναστηριακές μπίρες, οι οποίες είναι υψηλής ζύμωσης, και η ωρίμανσή τους διαρκεί πάνω από 3 χρόνια. Σε αυτές τις μπίρες έχουν προστεθεί καραμελοποιημένα σάκχαρα, ενώ το τελικό στάδιο της παραγωγή τους γίνεται μέσα στην ίδια την φιάλη που έχουν παρασκευαστεί, όπου ακολουθεί μια δεύτερη ζύμωση (επαναζύμωση).
Stout: Ιρλανδικές κατά βάση μπίρες, μιας και εκεί γεννήθηκαν τον 18ο αιώνα. Υπάρχουν τέσσερις (4) τύποι Stout: Dry, Sweet, Double Stout και Imperial.
Strong Golden Ale: Με αρώματα από ποικιλίες λυκίσκου, φρουτώδη γεύση και χρώμα ξανθό, οι μπίρες αυτές είναι αρκετά δυνατές σε αλκοόλ 7-8,5%.
Abbey/Abbaye: Είναι οι τύπου «μοναστηριακές» μπίρες. Αυτές παράγονται κατά τα πρότυπα των μοναστηριακών, χωρίς όμως να προέρχονται από τα 6 μοναστήρια που παράγουν τις Trappist μπίρες.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom