Κάποιες παρατηρήσεις πάνω στον SinCity για να συνεχίσουμε.
1. Κατ' αρχήν, έχει μπει ήδη στο τριπάκι να χωρίζει τους ανθρώπους σε κουτάκια. Οι φίλοι και οι εχθροί. Προσωπικά το θεωρώ τεράστιο λάθος, για δύο απλούς λόγους.
Κατ' αρχήν σε μια συζήτηση, δεν υπάρχουν τέτοιοι, φίλοι δηλαδή και εχθροί, ούτε νικητές και ηττημένοι. Δεν είναι πόλεμος. Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να ανταλλάξουν απόψεις και να βγάλουν κάποια συμπεράσματα. Το να πεις, κέρδισα ή έχασα, είμαι καλύτερος ή χειρότερος σου είναι αστείο και δείχνει μια παιδιάστικη αντιμετώπιση του θέματος.
Κατά δεύτερον, θεωρώ ότι είναι η αρχή του τέλους για τον συζητητή. Πρωτίστως, γιατί το να προσπαθείς να συμφωνείς με τους "φίλους" και να διαφωνείς με τους "εχθρούς", συντελεί μόνο στο να χάσεις την αντικειμενικότητα σου, και να σύρεσαι σε θέσεις που δεν μπορείς να υποστηρίξεις. Ακόμα χειρότερα, να επιμένεις σε αυτές.
Δευτερευόντως, γιατί σε μια συζήτηση οι θέσεις και τα επιχειρήματα αλλάζουν συχνά πολύ γρήγορα και πλέον δεν θα μπορείς να κάνεις σωστά την διάκριση (ίσως και δεν χρειάζεται, αν κολλήσεις ήδη στην αρχική σου επιλογή), οπότε πολύ εύκολα μπορεί να βγεις εκτός της ροής και να απαξιώσεις πλήρως τις θέσεις σου (ακόμα και αναδρομικά).
Προσωπικά δεν διαθέτω, ούτε φίλους, ούτε εχθρούς. Δεν νιώθω την ανάγκη να υποστηρίζω κάποιον σε κάθε περίπτωση (ούτε είμαι δικηγόρος κανενός, κάτι που δεν θα συμβούλευα να κάνει και κανείς άλλος, ιδιαίτερα αν δεν είναι ούτε ερασιτέχνης νομικός), ούτε φυσικά έχω σκοπό να δημιουργήσω δική μου κλίκα.
Επίσης δεν έχω σκοπό να συμφωνώ αναγκαστικά με κάποιον και σε όλα.
2. Ο SinCity έχει αρχίσει να βουτάει σε βαθιά νερά, χωρίς να γνωρίζει τι κρύβουν από κάτω. Προσωπικά, δεν έχω σκοπό να κάνω κρίσεις για την ποιότητα του site, ούτε για το αν κάποιος επωφελείται ή πλήττεται από την λειτουργία του. Δεν με ενδιαφέρει και δεν με αφορά. Αν τυχόν ποτέ διαπιστώσω ότι κάτι δεν πάει καλά, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω.
Τόσο απλά.
Κυρίως, δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο, όταν είμαι εντυπωσιακά βαθιά νυχτωμένος. Και αυτό γιατί ο SinCity αγνοεί σημαντικά περιστατικά της "υποθέσεως μου" (σε παρένθεση γιατί κάτι τέτοιο υπάρχει μάλλον μόνο στο μυαλό του), σε σημείο που οι επιθέσεις του να είναι άκαιρες και αβάσιμες. Και το λέω αυτό γιατί έτσι θέλω να εξαντλήσω κάθε περιθώριο καλοπιστίας μου.
Φυσικά πάντα παίζει η περίπτωση, είτε να θέλει να μας δείξει ότι τα αγνοεί επιδεικτικά, είτε να προσπαθεί εν γνώσει του να διαστρέψει κάποια πράγματα. Δεν πρόκειται να εξετάσω αυτές τις περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα γελάω με την υπόνοια ότι ο andreoug με "προστάτεψε". Σε κάθε περίπτωση, έχω μαζί του τις ελάχιστες τυπικές σχέσεις, και, μη γνωρίζοντας τι έλεγε το επίμαχο post του theofilos, μπορώ να υποθέσω μόνο ότι πρέπει να έγραψε κάτι πολύ βαρύ για να σβηστεί.
3. Επίσης, ιστορίες του στυλ, "προστατεύετε τον τάδε και κυνηγάτε τον δείνα", μου θυμίζουν επίπεδο παιδιών πρώτης δημοτικού και παιχνίδι αλάνας. "Μαμά, ο Γιωργάκης με βάρεσε, πες του κάτι"¨ή "Μαμά, ο Γιωργάκης τρώει το μπιφτέκι μου, γιατί δεν του λες κάτι". Πιθανώς συνοδευόμενα με κλαψούρισμα.
Φυσικά, τέτοιες συμπεριφορές σε νήπια και μικρά παιδιά είναι αποδεκτές. Σε μεγάλους, δείχνουν δύο τινά. Είτε iq προσχολικής ηλικίας είτε κάποια ψυχοπαθολογία. Μανία καταδίωξης ένα πράγμα. Τείνω να πιστεύω ότι είναι το δεύτερο.
ʼσε που δεν συνάδουν και με το προφίλ του ισχυρού συνομιλητή που θα ήθελε να περάσει κάποιος.
4. Έχω παρατηρήσει ότι ο SinCity, δίνει δείγματα και άλλου ψυχοπαθολογικού προβλήματος. Κόμπλεξ ανωτερότητας (κοινώς ψώνιου). Δεν είναι η πρώτη φορά που φυσικά που το γράφω αυτό, αλλά μάλλον προσανατολίζομαι στο ότι όντως, μπορεί και να πάσχει, καθότι οι εκδηλώσεις αυτές του έχουν γίνει πλέον συνήθεια.
Ατάκες περί "μετριότητας", "καραγκιόζη", επιδεικτικές αναφορές του στυλ "δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου" κα, έχουν αρχίσει πλέον να αποκτούν μόνιμη θέση στα γραπτά του. Πέραν του ότι με προβληματίζουν, δεν με πείθουν.
Ειδικά αν συνδυαστούν και με όσα γράφω στο υπό 3.
5. Για να περάσουμε σε άλλα. Δεν θέλω να πω ότι δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί του. Παρακολουθώ πλέον με ενδιαφέρον τα γραπτά του, από ανθρωπολογικής μάλλον απόψεως, γιατί πάντα θα ήθελα να δω πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος, όταν ασκήσεις πίεση στις απόψεις του.
Μετά το thread της Αμαρύνθου, ο SinCity δυστυχώς προσπαθεί να μου δείξει ότι είναι ανώτερος μου, λες και η διαπίστωση αυτή θα μπορέσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που μου (τουλάχιστον) προκάλεσε μια αστεία του θέση. Εντυπωσιάζομαι βλέποντας ότι ούτε αυτό δεν το καταφέρνει.
Ενδιαφέρον θα ήταν, πάντα, να δω και τις αντιδράσεις των άλλων θιγόμενων, κατά την άποψη μου, από τα λεγόμενα του. Αναφέρομαι σε αυτούς που μου πουλάνε προστασία. Υποθέτω ότι μάλλον υπονοεί κάποιον ή κάποιους moderators.
Βλέπεις ο έτερος "νταβατζής" (αλήθεια, αυτός δεν είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός; ) προσπαθεί κόσμια να μιλήσει μαζί σου, με επιχειρήματα, αντί να σου απαντήσει πχ. "άντε και γαμήσου μαλάκα"*, αν και θα μπορούσε άνετα και δικαιολογημένα να το κάνει.
* Ενδεικτική αναφορά πιθανής απάντησης. Δεν εκφράζει, ούτε εμένα ούτε τον τρίτο στον οποίο αναφέρεται.
ΥΓ. Στις απειλές που εξέφρασες δεν θα μπω στο κόπο να απαντήσω. Προφανώς τα λεγόμενα σου έχουν σπουδαιότερα προβλήματα.