Στο συγκεκριμένο χώρο δεν εχω μεγαλη εμπειρία επειδή γενικά δεν είναι του στυλ μου.
Θα αναφέρω κατι το οποίο θα αφήσει τους περισσότερους παγερά αδιάφορους αλλα το θεωρώ εξαιρετικα σημαντικό.
Όπως εχω δημοσιοποιήσει σε αλλο thread λόγω ενός ατυχήματος ακόμα δεν εχω περπατήσει και χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξιδιο. Κατα τα αλλα η ζωή μου είναι φυσιολογικοτατη ...
Έμαθα λοιπόν οτι σε κάποιο μαγαζάκι ΑΜΕΑ εισπράττουν απαξιωτική συμπεριφορά και εκδιωχνονται με άκομψο τροπο.
Έκανα λοιπόν απόψε μια αυτοψία ...
Πρόκειται για το Κεφαλληνιας 8 και αυτό το ξόανο που το εχει και δουλεύει σε αυτό.
Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου απο έξω και πριν καν χτυπήσω το κουδούνι ( με είδαν απο την κάμερα) ανοίγει η πόρτα και η καθ'ολα ευγενέστατη υπηρεσία της μου λεει πως η κοπέλα μολις μπήκε σε προγραμμα και θα κάνει 40 45 λεπτα...
Πριν προλάβω να φύγω ήρθε ένας ντελιβερας και έφερε φαγητό . Φεύγοντας με ρώτησε αν χρειάζομαι βοήθεια και οταν του είπα οτι απλά περιμένω να τελειώσει η κοπέλα μου είπε οτι η κοπέλα δεν είναι με πελάτη και οτι μολις την είδε...
Υποψιάστηκα οτι μάλλον το " είναι σε προγραμμα" ηταν απλά ένας εύσχημος τρόπος να με αποφύγει.
Ετσι κανω τη δεύτερη απόπειρα να μπω
Χτυπούσα το κουδούνι για μισό λεπτό και δεν άνοιγαν
Εμφανίστηκε πάλι στην πόρτα η υπηρεσία , επαναλαμβάνω εξαιρετικα ευγενικός ανθρωπος, και μου λεει με ύφος ντροπής οτι η κοπέλα δε θέλει ΑΜΕΑ στο χώρο της.
Κάναμε έναν πολιτισμένο διάλογο μέχρι που εμφανίστηκε αυτό το ζώο και με αγενέστατο τροπο μου ξεκαθάρισε οτι "ΔΕ ΘΕΛΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ"
Φυσικά της είπα οτι πρόβλημα εχει εκεινη γιατί αυτό που βιώνω εγώ είναι κατάσταση και όχι πρόβλημα. Της ευχήθηκα να προσέχει και να είναι καλά γιατί συμβόλαιο με την υγεια δεν εχει κανεις και τότε μου εκανε εκ νέου επίθεση κατηγορώντας με για κακια.
Της εξήγησα οτι προσωπικά ουτε να τη φτύσω δεν αξίζει σα γυναίκα (γούστα είναι αυτά) και απλά μου επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για διακρίσεις στη αντιμετώπιση ΑΜΕΑ
Η υπηρεσία της κοιτούσε αποσβολωμένη και βρέθηκε σε φοβερά δύσκολη θέση.
Αφου ζήτησα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ συγγνωμη πήγα προς το αυτοκίνητο.
Απο πίσω μου ήρθε η υπηρεσία και τα είπαμε για κανενα πεντάλεπτο
Η πατσαβούρα αυτη Αφροδίτη, Νεφέλη ήταν όπως στο διάολο τη λένε αν θέλει ας μου κάνει μια μήνυση για μείωση προσωπικότητας αν θεωρεί οτι τη θίγω
Άφησα τα στοιχεία μου και την επαγγελματική μου κάρτα
Εχω και ενα βιντεάκι 40 δευτερολέπτων που επιβεβαιώνει τα όσα λέω
Μη χαλιέσαι φίλε, αν δε θέλει αυτή μία, δε θέλει και ο οποιοδήποτε με κάποιο πρόβλημα δέκα.
Έχεις δίκιο για το θέμα της συμπεριφοράς, είναι απαράδεκτη. Όσο για την επιλογή να μη δέχονται ΑΜΕΑ, αν ήμουν στη θέση τους δε θα το έκανα, για να κάνω όμως το συνήγορο του διαβόλου στη συζήτηση, θα σου πω ότι πρώτον δεν ξέρουμε τους λόγους της συγκεκριμένης κοπέλας (π.χ. μπορεί να είχε κάποια αρνητική εμπειρία στο παρελθόν, μπορεί να έχει η ίδια κάποιο δικό της άτομο με προβλήματα στην προσωπική της ζωή και να μη μπορεί να το κάνει συναισθηματικά, μπορεί απλά να φοβάται οτιδήποτε), και δεύτερον είναι ιδιωτική επιχείρηση και βάζει η ίδια τους κανόνες των υπηρεσιών που προσφέρει, παίρνοντας και το ανάλογο κόστος.
Συνεπώς θα συμβούλευα τα ΑΜΕΑ να μην επιχειρήσουν καν να πάνε εκεί, και πολύ καλά κάνεις και το αναφέρεις για να μην πάει κάποιος και χαλαστεί.
Όσο για αυτήν, αν το κάνει από κακία θα το βρει κάποτε μπροστά της στη ζωή της.
Φιλικά, μη μπλέκεις σε αντιπαραθέσεις με άτομα που μπορεί να κινούνται και στον υπόκοσμο, δεν αξίζει ;)