Σου μοιάζω να μην έχω ανοίξει ποτέ βιβλίο; Βέβαια, από την ΠΛΟΥΣΙΑ βιβλιογραφία που μας προτείνεις εδώ και δυο μέρες οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω ανοίξει ακόμα βιβλίο. Αλλά τόσα πράγματα που σε ρώτησα, δεν έχεις τίποτα να πεις; Μήπως είσαι απλά ένας κλασσικός φανατικός, ρε Λάκη, που το μόνο για το οποίο είναι ικανός είναι να αποστηθίζει καμιά φράση από συγκεκριμένα βιβλιαράκια αμφιβόλου ποιότητας, για να "την λέει" μόνο σε αυτούς που δε συμφωνούν μαζί του; Γιατί απ' ότι βλέπω, κι εσύ όπως και οι υπόλοιποι φανατικοι, ούτε ακούτε, ούτε πολυκαταλαβαίνετε τι σας λένε οι άλλοι, ούτε απαντάτε.
να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, μιας κι εσύ είσαι πολυδιαβασμένος ενώ εγώ όχι. Έχεις καμία ιδέα από Μεσαίωνα; Ξέρεις ποιο ήταν το χαρακτηριστικό του Μεσαίωνα στη φιλοσοφία; Φαντάζομαι πως δεν θα ξέρεις παρά την πολυγνωσία σου. Η πίστη σε αυθεντίες που κατείχαν την αλήθεια και δεν επιδέχονταν αμφισβητήσης. Είτε ήταν εκκλησιαστικές είτε αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι. Αργότερα ήρθε το χαρακτηριστικό της αμφιβολίας. Εσύ, λοιπόν, που πιστέυεις ότι είμαστε σε Μεσαίωνα τώρα, έχεις θέσει ερωτήματα στον εαυτό σου για την αλήθεια όλων αυτών που πιστεύεις; Τα έχεις κριτικάρει καθολου; Ή νομίζεις ότι είναι αυταπόδεικτες αλήθειες και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, παρά μόνο πολεμικής από τους εχθρούς σου τους κομμουνιστές; Μήπως ζεις μόνο σου σε πνευματικό μεσαίωνα, φίλε μου και έχεις την απατηλή εντύπωση ότι εσύ έχεις ανακαλύψει το φως, σε κόντρα των υπολοίπων; Για να ανακαλύψεις το φως, φιλαράκι μου, άρχισε να αναρωτιέσαι, να απορείς, να συζητάς, να ακούς, να κριτικάρεις και κυρίως να κοπιάζεις για το φως. Άσε τις άκοπες προσπάθειες, διαβασματος των τριων ββλίων ενός τύπου, την αποστήθιση τσιτάτων του και την τακτική του "να την λέω" στους αλλους